- 14 Temmuz 2023
- 2.456
- 2.149
- 22
Ben 4.5 5 gibi başladım. Bence başlaNe zaman basladınız tam olarak ben de başlasam mı acaba diye düşünüyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben 4.5 5 gibi başladım. Bence başlaNe zaman basladınız tam olarak ben de başlasam mı acaba diye düşünüyorum
Keloid oluşan bölgede cilt yüzeyine kortikosteroit enjeksiyonu uyguluyor ayda bir kez. Benim daha önce sivilce gibi başka nedenlerle oluşmuştu o zaman dermatoloğa gitmiştim aynı tedavi çok hızlı cevap vermişti ama şimdi 3 aydır gerileme yok aksine ilerliyorgibi sanırım ameliyat kesisine vücut daha şiddetli tepki veriyor. Haftaya bir ay olacak tekrar gideceğim bakalım. İşte biraz da bu yüzden sezaryen istemiyordum, keşke epizyosuz normal doğum kısmet olsaydı ama olmadı artık hayırlısı buymuş diyorum .Benim de keloidim oluştu ya. Canımı sıkıyor benim de. Plastik cerrahi nasıl bi tedavi uyguluyor canım
Çok sağol canım , bugün biraz daha iyiyiz en azından ateşi çıkmıyor artık, biraz huzursuzluğu devam ediyor, ama kendimde başağrısı ve halsizlik devam ettiğinden tahmin ediyorum ki bebeğimde de var inşallah yarın artık o da geçer ve bir hasar kalmaz. Doktor tedavi için ayrı bir ilaç olmadığını, ateş takibi yapmamızı ve yükselirse ateş düşürücü fitil vermemizi söyledi. Bu aralar ateşli şekilde gelen bebeklerin büyük çoğunluğunda covit çıktığını da söyledi. Kalıcı bir hasardan bahsetmedi tabi bizim de sormak aklımıza gelmedi .Aaa gecmiş olsun cnm şimdi nasılsınız, peki, covid bi hasar oluşturmaz dımı,, doktor ne dedi
Doktorun enjeksiyon yaptığı günler en az 6 saat emzirmemem ve sağıp dökmem gerekiyor işte o biraz üzücü oluyor maalesefKeloid oluşan bölgede cilt yüzeyine kortikosteroit enjeksiyonu uyguluyor ayda bir kez. Benim daha önce sivilce gibi başka nedenlerle oluşmuştu o zaman dermatoloğa gitmiştim aynı tedavi çok hızlı cevap vermişti ama şimdi 3 aydır gerileme yok aksine ilerliyorgibi sanırım ameliyat kesisine vücut daha şiddetli tepki veriyor. Haftaya bir ay olacak tekrar gideceğim bakalım. İşte biraz da bu yüzden sezaryen istemiyordum, keşke epizyosuz normal doğum kısmet olsaydı ama olmadı artık hayırlısı buymuş diyorum .
Bu kötüymüş canım bu . Emzirme dönemi bittikten sonra yaptırsak geç mi olur iyileşmez mi acabaDoktorun enjeksiyon yaptığı günler en az 6 saat emzirmemem ve sağıp dökmem gerekiyor işte o biraz üzücü oluyor maalesef
Belki daha uzun bir Zaman gereklidir iyileşmesi için . Daha 6 ay oldu kocaman kesik yani . Bana da nasip olmadı canım normal doğum çok istemiştim ama kısmet değilmiş. Bebeklerimiz sağlıklı olsun da boş ver üzülme.Keloid oluşan bölgede cilt yüzeyine kortikosteroit enjeksiyonu uyguluyor ayda bir kez. Benim daha önce sivilce gibi başka nedenlerle oluşmuştu o zaman dermatoloğa gitmiştim aynı tedavi çok hızlı cevap vermişti ama şimdi 3 aydır gerileme yok aksine ilerliyorgibi sanırım ameliyat kesisine vücut daha şiddetli tepki veriyor. Haftaya bir ay olacak tekrar gideceğim bakalım. İşte biraz da bu yüzden sezaryen istemiyordum, keşke epizyosuz normal doğum kısmet olsaydı ama olmadı artık hayırlısı buymuş diyorum .
5.ay bitiminde başladım bendeNe zaman basladınız tam olarak ben de başlasam mı acaba diye düşünüyorum
Merhaba, demir ilavi bana fa maltofer yazmış, aç mı tok mu nasıl kullandınız?Maltofer tablet canım
akşam sekizde uyuduğunda 10.00da falan uyanıyorsa huysuzluk da yapmıyorsa geri uyutmaya çalışmıyorum biraz bizimle oturuyor sonra zaten kendi uyumak isteyince pat diye uyuyor uykusunu almış çocuğu tekrar uyutmaya çalışmak hem çocuğu hem anneyi çok yıpratıyor. zaten uykusu olan çocuk genelde uykuya direnmez. İlk çocuğum da çok yıprandık erken uyusun ya da uyandiginda tekrar devam etsin diye ben de geç yattığım için bu sefer öyle yapmıyorum bilmiyorum şimdilik sıkıntı yok ne zaman düzene girer Allah bilir ama bilmiyorum şimdilik sıkıntı yokBu arada artık uyanıyor ve gerçekten 1 2 saat uğraşıyorum gece geri uyutmak için. Ve meme de almiyor
Bence daha iyi bile olur. GüçlenirKızlar bebişime yoğurt yapıcam. Sütün kaymağını alayım mı ? Kaymaklı mı yapayım? Kaymak vermek sakıncalı olur mu emin olamadım. Var mı bir fikriniz?
Ben de öyle aylarca biriktirmiştim de olmaz dediler boşuna uğraşma dediler hevesim kaçtıkaymağı alıp, buzlukta biriktiriyorum tereyağı yapacağım
Doktoruma sordum kaymağını al dediBence daha iyi bile olur. Güçlenir
Çok iyi MaşAllah bizim 7350 450 Gr almıştıBizimki 8.100 gr bu ay 300 400 gr almış
Ben de öyle aylarca biriktirmiştim de olmaz dediler boşuna uğraşma dediler hevesim kaçtı
Olabilir aldığımız sütün yağı önemlivalla baya çıkıyor, 2.ye yaptım daha toplam 6 lt den 1 margarin kadar oldu. sütten süte değişiyormuş
8,300 kg cnmKızlar bebeklerinizin 6 aylık kiloları kaç
İyileşir ama tedavi süresi çok daha uzun olur, bir de keloid o dönemde büyümeye devam edeceği için iz kalan bölge daha geniş olur( keloid iyileşse bile pembe bir izi kalıyor, kabarıklık gidiyor ve koyu rengi açığa dönüyor)Bu kötüymüş canım bu . Emzirme dönemi bittikten sonra yaptırsak geç mi olur iyileşmez mi acaba