2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    179
Kızlar bebeğinizi kaçıncı günlerde çocuk doktoruna gittiniz? Ben 5. Gün gittim boy kilo sarılık baktı gönderdi devler hastanesine gidiyorum şu gün gel demedi bir daha. Sağlık ocağında 15. gün izlem için çağıracak ama çocuk doktoruna bir daha gitmeyecek miyim? Bilmiyorum sizde nasıl?
Ne dedi dsvlet hastanesi canım ilgilenmiyolar mi

Ne dedi dsvlet hastanesi canım ilgilenmiyolar mi
Canım boy kilo baktı genel el koluna kontrol etti sarılık baktı. Kaç bez değiştiriyor ne kadar mama veriyorsun dedi D vitamini yazdı gönderdi. Bir daha şu gün gel şöyle yap buna dikkat et demedi. Bir daha kontrol ne zaman oluyor bilmiyorum. Kilo almış mı diye bakmak için kendim sağlık ocağına gideceğim bi.

Cnm 40 gün. BOyunca senden emmişmiydi düzenli şekilde , veya sağım şeklinde mi 10. Günde doğum kilosu yeterli diyorlardı, ama sonrasını bilmiyorum hiç günde 20-25 gr alması normali dedi hemşire
İlk hafta emmedi küvezdeydi son 3 günü emdi sadece. Eve geçtiğimizde 2 hafta boyunca hep emdi. Sonra benim karnımda kan birikmiş diye bana kanama için ilaç yazdı 4 gün emziremedim sütümü sağıp stoklamıştım önceden onları verdik. Sonra yine 1 hafta emdi ama ben acillik oldum 3 gün emziremedim mama kullandım stoklu sütüm yoktu. Ama o kanama ilacından sonra sütümün 3te2 si gitti benim bir daha da artmadı bir türlü. Emzirmediğim süreçte sürekli sağıp çöpe atmıştım aslında azalmasın diye şişmesin göğüslerim diye. 3 gün emzirmediğim zaman da sürekli sağıp çöpe atmıştım. Şimdi memeyle kavga ediyor iki gündür geceleri uyumuyor bir türlü

İlk hafta emmedi küvezdeydi son 3 günü emdi sadece. Eve geçtiğimizde 2 hafta boyunca hep emdi. Sonra benim karnımda kan birikmiş diye bana kanama için ilaç yazdı 4 gün emziremedim sütümü sağıp stoklamıştım önceden onları verdik. Sonra yine 1 hafta emdi ama ben acillik oldum 3 gün emziremedim mama kullandım stoklu sütüm yoktu. Ama o kanama ilacından sonra sütümün 3te2 si gitti benim bir daha da artmadı bir türlü. Emzirmediğim süreçte sürekli sağıp çöpe atmıştım aslında azalmasın diye şişmesin göğüslerim diye. 3 gün emzirmediğim zaman da sürekli sağıp çöpe atmıştım. Şimdi memeyle kavga ediyor iki gündür geceleri uyumuyor bir türlü
Öncelikle geçmiş olsun cnm karnında kan birikmesini nasıl anladın karnın inmemişmiydi nasıl şikayetin vardı ? Benim de sezeryan ve henüz iyice inmedi rahim o yüzden soruyorum.bebeğin Yine çekmesi emmesi olmus aslında şükür ki, ben şimdi cidden çok zorlanıyorum emmeye alıştırma işinde doymayınca çekmesi yok yaygara Koparıyor kavga ediyoruz sürekli emmesi için.mamayı ne ile veriyorsun ? ne kadarlık içiyor ?

Öncelikle geçmiş olsun cnm karnında kan birikmesini nasıl anladın karnın inmemişmiydi nasıl şikayetin vardı ? Benim de sezeryan ve henüz iyice inmedi rahim o yüzden soruyorum.bebeğin Yine çekmesi emmesi olmus aslında şükür ki, ben şimdi cidden çok zorlanıyorum emmeye alıştırma işinde doymayınca çekmesi yok yaygara Koparıyor kavga ediyoruz sürekli emmesi için.mamayı ne ile veriyorsun ? ne kadarlık içiyor ?
Rutin kontrole çağırdılar lohusa polikliniğine ben anlayıp gitmedim. Benim hala kanamam var en son siyaha dönmüştü parçalı kanamam vardı siyah şimdi yine adet kanına dönüştü çok garip. Mama vermeyi kestim 3 gün verdim sadece emziremediğim zaman sadece mama verdim. Son 2 güne kadar iyiydi aslında memeyle arası iki gündür geceleri kavga ediyor mememle uyumuyor. O 3 gün lansinohun memeye uyumlu biberonuyla verdim mamayı.90-120cc arası içiyordu günde belki 8-9 kere mama hazırlıyorduk

Aa maşallah ee doktor ne dedi peki
Canım istersen normal denenir ama hemen bugün başlatırım doğumu dedi. Kasılmalar için tableti veririm evine gider hazırlanırsın yarın sabah gelirsin yatış yapar devam ederiz dedi. Ama riskleri söyleyince gözüm yemedi açıkçası. Çocuğun kafası çıktıktan sonra omzu takılabilir onu kurtarmak için de çok fazla manevra yapmamız gerekir dedi. Suda doğum istiyordum ben bu kiloda onu yapamayız dedi. Bazı hareketlerle ve vajinal olarak benim yapacağım müdahale ile bebeğe yardım etmemiz gerekir dedi. Açıkçası bugün bir karar vermemizi istedi. Şu an karar vermeye çalışıyoruz eşimle ne yapacağız. Ben vajinal doğuma çok hazırlamıştım kendimi ama bebeğimi de en ufak bir tehlikeye atmak istemiyorum

Canım istersen normal denenir ama hemen bugün başlatırım doğumu dedi. Kasılmalar için tableti veririm evine gider hazırlanırsın yarın sabah gelirsin yatış yapar devam ederiz dedi. Ama riskleri söyleyince gözüm yemedi açıkçası. Çocuğun kafası çıktıktan sonra omzu takılabilir onu kurtarmak için de çok fazla manevra yapmamız gerekir dedi. Suda doğum istiyordum ben bu kiloda onu yapamayız dedi. Bazı hareketlerle ve vajinal olarak benim yapacağım müdahale ile bebeğe yardım etmemiz gerekir dedi. Açıkçası bugün bir karar vermemizi istedi. Şu an karar vermeye çalışıyoruz eşimle ne yapacağız. Ben vajinal doğuma çok hazırlamıştım kendimi ama bebeğimi de en ufak bir tehlikeye atmak istemiyorum
Canım maşallah bebiş baya kilo almış ama ikinzi de düşün sağlıkla kavuşun da bence nasıl olduğunun şu saatten çok önemi yok iri bebeğin riski oluyor

Kızların 15 günlük bebeğim arada mama veriyorum 60 lık sabah ve akşam gün içinde emip uyuyor ama akşam olunca sürekli memede ve hala saldırıyor aranıyor bende mama veriyorum. Sağım yapıyorum 2 memeden 60 cc çıkıyor sizin nasıl

Sanırım hem meme hem mama bu şekilde devam edecek bu süt arttırma olayına canım sıkılıyor mama verince üzülüyorum eşim diyor içmese nasıl büyücek bu çocuk aç diyor .annem ablama görese yok yemiyordun yok psikolojik yok sağmıyorsun sen fln filann napayım ya her denileni yapıyorum arkadaş çıkmıyor işte bünye meselesimi ben anlamadım bu süt işini emsin artar deniyor saatlerce emiyor ilk günden beri hala aynı müktarda çıkıyor

Lohusalık çok ağır geçiyor bende hastaneden çıktığım günün akşamı annem kaldı yanımda ertesi günü talihsizlik oldu ayağını çatlattı kayınvalidemle görümcem yanımda 9. Gün bugün delirmek üzereyim annem hemen iyileşmezse 40 gün ben bunlarla kafayı yiyebilirim 🥲

X