2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Bebeğinin başı aşağıda olan anneler bebeğin ayaklarını nerede hissediyosunuz ben 2 gündür başı aşağıda mı yukarıda mı anlamıyorum büyüdükçe hareketleri ve bana verdiği hissiyatlar değişiyo açıkcası yukarıda hissettiğim başı mı poposu mu anlamıyorum artık doktora gitmeden nasıl anlayacağım ya
Benimkinin başı asagida, başını sol altta ayaklarını da sağ üstte hissediyorum karnımda, hareketlerini hissetmeye basladigimdan beri hep böyle

Benim HGB 11.9 çıktı başka bir dr bırakalım bi süre dedi diye bıraktık benim doktora kalsak devam diyordu hatta ben de damardan takviye istedim artık dayanamayınca ama o da riskli, devam etmekten başka çare yok dedi. Diğer kan ilaçları bu kadar etkili değilmiş. Mideye zarar vermeyen ve kabız yapmayan demir ilaçları 17mg olanlar ve demiri yükseltmeyenlermiş. Sonuç olarak 10. Kez şikayet edince ben ferrum’a geç dedi zorla.
Benim de 11,1 çıktı diye bıraktırdı ama ben de yeniden düşecek diye korkuyorum bu sefer

Doğum yapanların gözü aydın 🧿 sağlıkla büyüsünler inşallah

Bugün doktor kontrolüm vardı, çatı muayenesi de yaptı 38+2 deyiz. 3500 kilo çıkıyor oğluş. Henüz kanala girmemiş ve açılmam da yokmuş.

Doktor ne düşünüyorsun doğum için dedi hangisi sağlıklıysa öyle olsun istiyorum dedim. Sizin görüşünüz de benim için önemli dedim. İlla normal dersen bekleriz her kadın normal doğum yapabilir elbette ama kolay bir doğum olacağını düşünmüyorum sezeryan öneriyorum dedi. Ben oldukça minyon bir kadınım bebeğim tombiş bir bebek bu nedenle bende hep zor olacağını düşündüm. 6 kasım sezeryan için gün aldık.

Hastaneden çıkınca annemi aradım, sezeryan olacağını duyunca çok üzüldü keşke normal olsaydı vs bişeyler söyledi moralimi çok bozdu. Kendim karar vermedim doktorun önerisi ile zorunlu sezeryan olacak zaten. Ki ben çatı muayenesinde bile çok gerildim, korkuyorum bunu da saklamadım hiç. Normal doğum anında gerginlikten stresten panikten işlerin yolunda gitmemesinden çok korkuyordum zaten ki bu yaşıma kadar dişçiye bile gidemedim korkudan.

Velhasıl kelam kendimi kötü hissediyorum biraz sanki sezeryan kötü bişeymiş gibi 😔 zaten bütün çevrem inşallah normal olur vs diye konuşuyor başından beri. Zaten bütün duygular bu kadar karmaşıkken birde böyle düşüncelerle boğuşuyorum
İlk oğlumda dr sezeryan dediğinde çok üzülüp aglamistim çünkü normal doğum yapmayı çok istiyordum, annem de yanımdaydı delirme normal doğum ne kadar zor biliyo musun ben rahatladım demisti bana kızmıştı aklıma o geldi sen anlatınca 🙈 ben şimdi sağlıkla doğsun da yeter ki diyorum varsın sezeryan olsun, iki doğum seklinin de kendine göre avantajı dezavantajı var yeter ki sağlıkla doğsun yavrularımız 🤲

Kızlar bugün itibariyle 36 haftalık olduğum için coraspin i bıraktık. Oksapar doğuma kadar devam demişti doktor. Sizler de mi doğuma kadar kullanacaksınız. Öyle olursa doğumda kanamayı artırmaz mi ya ?
Benim de 34 te aspirini biraktirdi, iğne doğuma kadar devam, nolur nolmaz risk almayalım uzulmeyelim dedi, doğumdan 24 saat önce falan biraktiriliyor galiba

Selam kizlar doğum yapan annişler gözünüzaydin ,bekleyen annişlerimiz de sağlıcakla kavuşun inşallah.
1 hafta önce bende doğum yaptım diye haber vermiştim size Bizim için zor bir süreç oldu bol ağlamalı.ilk 3 gün kızım kakasını yapamadı tam Dr a gidecekken neyseki yaptı şükür . sütüm geç geldi kızım yeterli beslenemedi.cok uyarmama rağmen zor uyanıyor aktif olarak emmiyor emdiği zaman da 5 dk sonra uyuyor uyandiramiyorum.bugun kontrolümüz vardı 1 hafta boyunca hiç kilo almamış aslında sütün var bebekte emebiliyor dediler ama doğru kavrayamadigi için kilo almamış.Banada ebe tarif etti gösterdi ama yok olmuyor .Oğlumda hiç böyle bı sorun yaşamamıştım.e tabi durum böyle olunca ben ağlamaktan helak ettim kendimi.elimde değil bu kadar Üzülunce sütüm de bebekde etkilenebilir biliyorum ama işte sanki ben emzirmeyi beceremiyormuşum gibi hissetmek duygusu ile baş edemiyorum.Bugun Dr, saatte 1 emzir yarın acilden giriş yap sarılığına ve kilosuna baksınlar dedi.Durumun daha kötüye gitmesinden korkuyorum 😢
Doğum yapan anneler varmı bana tavsiyeleriniz 😔
Sağlıkla büyüsün inşallah, rahat olmaya çalış bol bol emzir, sarılık için bebeğini gündüzleri güneş alacak bi yere koysan faydasini görebilirsin, eskiler sarı örtü orterlermis onun da doğruluk payı olabilir

Merhaba teşekkür ederim canım sorduğun için. Şöyle ki dün saat 11 de acile gittim nst çekindim sancı inanılmaz yoğundu. Daha önce su geldiğini söylediğimde yok demişlerdi. Test yapmışlardı negatif çıkmıştı. Dün açıklık bakarken fark etti ebe senin suyun mu geldi diye ben de bilmiyorum su geldiğini söylediğimde idrardır bebek baskı yapıyor demişlerdi. Bu sefer test pozitif çıktı. Zaten çamaşırım çook ıslanıyordu ama ben kendimi kötü hissediyordum idrar kaçırıyorum diye. Sonra kendi doktoruma geldim hiç açılma yok dendi.

Sezaryen oldum. Saat 3te 3960gr bir tosuncuk dünyaya geldiiiii 💜💜
Rabbim hepinizi yavrusuna kavuştursun inşallah
Oy masallah, tam tosuncuk, sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah ☺️ 🤲

Kızlar biz dün doğduk 🥹🥹 tansiyon bir türlü düşmeyince sezeryana erken aldı doktorumuz, çok da kısa sürdü bir çırpıda peşpeşe çıktı bebişler 🧿🧿 hastanedeyiz şimdi yarın çıkacağız sanırım
Maşallah suphanallah, sağlıkla büyüsün üçüzler ☺️🤲 forumu biraz okuyunca yine heyecanlandim, ay ne çok doğum olmuş 😵‍💫

Doğum 11 ekimde oldu. Spinal sezeryan oldum ben, herkesin deneyimi farklı ben ameliyat sırasında biraz acı hisettim pek kolay olmadi benim için ama asla korkutmak istemem çok daha rahat geçirenler oluyor.
Ameliyattan sonra ilk ayağa kalkmak biraz zor oluyor ama ilk adımı atar atmaz herşey kolaylaşıyor. Birde gaz çıkarma ve tuvalet sorunu var🥴 gaz çıkarana kadar birşey yenmiyor ve o yüzden ameliyat öncesi bol bol kayısı yenmeli ki kabız olma durumu olmasın.
Ben kolay çıktım tuvalete beni zorlamadi ama hep bol bol su içtim.

Yürüyüş yaptıkça daha da kendimize geliyoruz o yüzden bol bol yürüyün hastanede.
Dikişlerim acımadı ara ara kaşıntı oldu ama kaşımadim ki daha rahat iyileşsin diye.

2 gün hastanede kaldım eve geldiğimde duşumu aldim rahatladim. Ama yatarken ilk zamanlar dikişler acıtsada artık acımıyor Allah'a şükür.
Bu şekilde aklıma gelenler🤭 soracağınız başka birşey olursa sorabilirsiniz.
Ne güzel anlatmışsın cnm teşekkür ederim.Benimki de sezeryan olacak en çok korktuğum şey ameliyat esnasında acı hissetmek sanırım :KK43: tam uyuşturmazlarsa falan diye :KK43: onun dısında kuru kayısı falan yiyeyim bende doğuma yakın…çıkınca direkt su içebiliyor muyuz Peki ?

Ne güzel anlatmışsın cnm teşekkür ederim.Benimki de sezeryan olacak en çok korktuğum şey ameliyat esnasında acı hissetmek sanırım :KK43: tam uyuşturmazlarsa falan diye :KK43: onun dısında kuru kayısı falan yiyeyim bende doğuma yakın…çıkınca direkt su içebiliyor muyuz Peki ?
Canım o uyuşma bedenle alakalı bir şey mesela benim diş için iğne vurur vurmaz uyuşur ama kuzenime defalarca vursalar bile çok zor uyuşur kışın sezeryan oldu o doktora demiş en kuvvetli neyse onu yapın oda hepsi aynı falan demiş bakmış uyumuyor genel anestezi ile uyuttular bebek geldi hemen arkasından kuzenim geldi odada ayıldı doktorunla zaten iletişim halindesin sezeryan olurken senin parmağına o nabız ölçer takıyorlar ebe yada hemşire sürekli seninle iletişim halinde oluyor

Kızlar bu haftada nur topu gibi bir hemoroidim oldu🥲 çok fenayım😂 bir de vajinal doğum olacak iyice korkuyorum. Benzer şeyler yaşayan var mı? Pazartesi günü kontrolüm var doktoruma da soracağım ama bir öneriniz olur mu?

X