Benim tam 40 haftalıkken sabah 5 te kanamaya başladı. Hemen gittim hastaneye, doktor 2 cm açıklık var doğum başlamış yatışını yapalım dedi, eve gidip duş aldım, geldiğimde 4 cm açıklık olmuştu akşama kadar 6 cm oldu, öyle çok aman aman bi sancı çekmedim. Doktor evine gitti ebeye telefonda, suyunu aç hem açılma yavaş ilerliyor hem bebek kakasını yapmış olabilir, nst hareketleri savcıyla uyumlu değil. Suyumu açtı, açar açmaz aşırı sancı geldi, açılma ilerleyeceği yerde durdu. Sabah 5 e kadar sancı çektim 9 cm olunca doktor doğum masasına aldı, bebeğin başına dokundu, yüzü beline değil karnına bakıyor, kafasıyla ilerleme hareketi yapamıyor, başı sıkışabilir, çok fazla epizyo açmam lazım ,ona rağmen doğmazsa tehlikeye atmam sezaryen alırım, oda çok travmatik olur senin için. En iyisi sezaryen alıyım dedi. Ben de doktorun tavsiyesiyle sezaryen oldum, 24 saatlik sancı sonrası.
Denemiş olmuştum.
Önemli olan kendimizin ve bebeğinizin sağlıklı olması, gerisi mazide kalıyor.
Kesin yapılmalı yada yapılmamalı diye bişey yokmuş onu öğrendim, herşey doğum sırasında değişebiliyor. Dediğim gibi bebek ve anne iyise gerisi önemli değil. Akışına bırakmak lazım