- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #26.861
Sağım yapmak zor valla, ben de yapıyorum arada. Benim ki sadece uyurken emiyor , uyuyamadığı ve emeceği zaman sağıyorumBen normalde tatlı pek aramazdım ama süt verdiğimiz için sanırım insanın şekeri düşüyor bir de ben öyle düzenli yiyemiyorum malesef fırsat buldukça çocuğun karnı temizliği ihtiyaçları karşılanınca ben birşeyler yiyorum. Ona rağmen kilo almışım sanırım kuruyemiş vs atıştırıyorum yemek yemeye fırsat bulamayınca tok tutsun diye onlar kilo yapmış benim bir de süt sağma işim var ya bebeğim biberondan içtiği için o beni çok engelliyor hiç bir şeye vaktim kalmıyor sağım yap sonra onları yıka vs
Amin inşallah. Hepimizinkine sağlık sıhhat diliyorum. Ben de öperim çokçaAmin canım hepimizin evlatları içinayy maşallah kocaman adam olmuş bile, zaman gerçekten su gibi şimdi ne tatlı dillidir o kuzu Allah dermansız dert vermesin kuzum, geri kalan her şey hallolur. Kocaman öp yerime o minnoşu
Sasilik degil de bizimki de goz testinden gecemedi. Bircok kere denediler ama olmadi. Ben gormesinde bi problem oldugunu dusunmuyorum bence net bakmadigi icin bakislarini surekli kacirdigi icin gecemedi. Ama biz yine de goz doktorundan randevu aldikKızlar
Öncelikli güzel bir yıl diliyorum hepimize.
Ben dün kızımı ilk defa göz muayenesine götürdüm ilk önce göz ölçümü yaptılar sonra doktora gösterdik zaten ölçümü saniyelik birşey uzaktan bakıp bana resim çektirdiler o ekranı doktora gösterdim felan göz numaralarında birşey olduğunu anladım.
Doktorda gözünde şaşılık gördünüz mü dedi bende hayır dedim ama tabi 2-3 aylıkken ellerini keşfediyolar ya aşağı bakarken şaşı bakıyordu ki herkesin bebeği öyle bakıyormuş
Bende dedim hayır görmedim göz numarası biraz sınırda çıkmış ama genel durumu iyi dedi kontrol amaçlı 6 ay sonra bir daha getirirsiniz dedi ama benim kafama takıldı çocuğum gayet düz güzel bakıyor ya.
Ölçümüde benim kucağımda oturdu kızım sabitlemeden doktor az yan durarak baktı ee yan yaparsan kızım tabi gözü yan bakacak moralim bozuldu ya başına böyle birşey gelen var mı.
Zaten bebeklerin gözleri tam gelişmediğinden numaralı çıkar, büyüdükçe belli olur. Şaşılık zaten kendini belli eder, yeğenimde vardı çok netti. 1 yaşından 12 yaşına kadar gözlükle düzeldi ameliyatsızKızlar
Ben dün kızımı ilk defa göz muayenesine götürdüm ilk önce göz ölçümü yaptılar sonra doktora gösterdik zaten ölçümü saniyelik birşey uzaktan bakıp bana resim çektirdiler o ekranı doktora gösterdim felan göz numaralarında birşey olduğunu anladım.
Doktorda gözünde şaşılık gördünüz mü dedi bende hayır dedim ama tabi 2-3 aylıkken ellerini keşfediyolar ya aşağı bakarken şaşı bakıyordu ki herkesin bebeği öyle bakıyormuş
Bende dedim hayır görmedim göz numarası biraz sınırda çıkmış ama genel durumu iyi dedi kontrol amaçlı 6 ay sonra bir daha getirirsiniz dedi ama benim kafama takıldı çocuğum gayet düz güzel bakıyor ya.
Ölçümüde benim kucağımda oturdu kızım sabitlemeden doktor az yan durarak baktı ee yan yaparsan kızım tabi gözü yan bakacak moralim bozuldu ya başına böyle birşey gelen var mı.
Bizimki de kabız oldu, irmik pişirip içine yumurta sarısı etmiştim yaptı sanırım. Bizimki de yerde sürünüyor bugün yeşildi, normalde sarıydıKizlar ek gidadan sonra bebisinizin kakasi nasil oldu? Benimki her gun kaka yapmaya basladi ve ozellikle surunmeye basladiktan sonra kakasi yesil oldu. Her gun yesil kaka yapiyor. Alerji vs gibi bi durum yok kan yok ya da baska bi sey ama sadece rengi degisti. Acaba diyorum usuttu mu yerde surunurken vs. Tutamiyorum da yani evde genel olarak parkenin ustunde…
Balkabagi yap hemen calistiriyorBizimki de kabız oldu, irmik pişirip içine yumurta sarısı etmiştim yaptı sanırım. Bizimki de yerde sürünüyor bugün yeşildi, normalde sarıydı
Elifciğim biz 4 aylıkken göz muayenesi yaptırdık. Doktor çok suratsız ve az konuşan bir tipti. Muayeneyi de asistanıyla birlikte yaptılar. Bize söylediği şuydu; bu aylarda bir şey belli olmaz. Göz takibi iyi. Seneye tekrar getirin. Bi de eşim de ben de miyopuz. Genetik olarak onda da olabilir dedi.Kızlar
Üşütmüş olabilir bence de bizde diş de ishal yaptı. Hatta doktora gittik yeşil ve sulu olduğu için ama üstünde durmadı hiç. Genel durumu iyi olduğu için.Kizlar ek gidadan sonra bebisinizin kakasi nasil oldu? Benimki her gun kaka yapmaya basladi ve ozellikle surunmeye basladiktan sonra kakasi yesil oldu. Her gun yesil kaka yapiyor. Alerji vs gibi bi durum yok kan yok ya da baska bi sey ama sadece rengi degisti. Acaba diyorum usuttu mu yerde surunurken vs. Tutamiyorum da yani evde genel olarak parkenin ustunde…
Bizede 1 yaşında getirin dedi tekrar yani 6 ay sonra bencede daha tam gelişmedikiiZaten bebeklerin gözleri tam gelişmediğinden numaralı çıkar, büyüdükçe belli olur. Şaşılık zaten kendini belli eder, yeğenimde vardı çok netti. 1 yaşından 12 yaşına kadar gözlükle düzeldi ameliyatsız
Evet şuan zaten Maşallah fıldır fıldırlar bide kafalarınıda sabitlemediğimiz için böyle çıkıyor bence.Sasilik degil de bizimki de goz testinden gecemedi. Bircok kere denediler ama olmadi. Ben gormesinde bi problem oldugunu dusunmuyorum bence net bakmadigi icin bakislarini surekli kacirdigi icin gecemedi. Ama biz yine de goz doktorundan randevu aldik
Evet doktor banada genel durumu iyi dedi bende iki yıldır gözlük kullanıyorum miyopum uzağı göremiyorum nerdeyse hiç tv ekran yazısını bile zor okuyorum. Benim numara 1 e 1.50 diye biliyorum sizin kaç peki.Elifciğim biz 4 aylıkken göz muayenesi yaptırdık. Doktor çok suratsız ve az konuşan bir tipti. Muayeneyi de asistanıyla birlikte yaptılar. Bize söylediği şuydu; bu aylarda bir şey belli olmaz. Göz takibi iyi. Seneye tekrar getirin. Bi de eşim de ben de miyopuz. Genetik olarak onda da olabilir dedi.
Sabit çocuk doktorunuz var mı ona sorun bence canım.
Canım çok geçmiş olsunKızlar
Bugün başıma çok kötü birşey geldi tamamen benim ihmalim yüzünden kızım bebek arabasının içinde kayıp düştü onu yerde görünce kendimden geçtim şoka uğradım şoka o an ben betona düşüp kafasını vurdu sandım hemen hastaneye gittik şükürler olsun tomografisi felan temiz çıktı biz hastanedeyken abim düştüğü yerin kamera kayıtlarını istemiş telefonla genel müdürü aramış felan gönderdiler onlarda meğersem kaucukmuş yer oraya düşmüş poposunun üstüne ilk sonra sırt üstü yatmış ama biz kamera kayıtlarını görenede kadar içinden yuvarlanarak ve betona düştü sanıyoruz kızımın verilmiş sadakası varmış 1-2 saniye daha önce düşse betona veyatta arabaların geçtiği yolun ortasına düşecekmiş tamamen bizim suçumuzmuş çok ağladım hala çook üzgünüm Allahıma şükürler olsun onu bize bağışladı belki siz benim gibi ihmal etmiyorsunuzdur ama nolur bebek arabasına bindirdiğinizde gittiğiniz yer saniyelikte olsa kemerini takın fermuarı varsa tam çekili mi düzgün oturtmuşu musunuz nolur kontrol edin başıma böyle birşey geldi size söylemek istedim.
Sizede geçmiş olsun MayaCanım çok geçmiş olsun
Çok dikkat etmek gerekir ben de kızımla merdivenden düştüm Allahtan popomun üstüne düştüm. Allah korudu Hepimiz dalgınız yorgunuz çok dikkat etmek gerekiyor. Biz doktora gittiğimizde doktor da bizleri uyardı bebek arabasından çok düşme oluyor kemerleri her zaman bağlayın demişti Böyle geçmiş olsun
Gecmis olsun elif, cok dikkatli olmamız lazım ben de bazen bebek arabasında emniyet kemerini takmıyorum, takmalıyım dedim bundan sonra, neyse ki ucuz atlatmıssınızSizede geçmiş olsun Maya
Bundan sonra kesinlikle bağlarım zaten kesinlikle Allahım korudu bebeklerimizi
Gecmis olsun Allahım hepsini korusunCanım çok geçmiş olsun
Çok dikkat etmek gerekir ben de kızımla merdivenden düştüm Allahtan popomun üstüne düştüm. Allah korudu Hepimiz dalgınız yorgunuz çok dikkat etmek gerekiyor. Biz doktora gittiğimizde doktor da bizleri uyardı bebek arabasından çok düşme oluyor kemerleri her zaman bağlayın demişti Böyle geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?