2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 106 49,3%
  • erkek

OY: 102 47,4%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 4 1,9%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    215
Eki Görüntüle 3327561
Kızlar bugun 6+2deyim bebek var ama kalp atışı yok daha dedi bikaç gün sonra gel dedi normal değil mi bu durum. Bide bende cinsiyet tahmini alayım sizden 🙈
Tabi ki normal kuzucummmm 💐 ben de keseyi gördüm ama kalp atışını daha dinlemeye gitmedik, genelde 7 haftadan sonra duyuluyor.. Sağlıcakla gelsin bebislerimiz

Merhaba kızlar. Kızımı 2022 haziran da dünyaya getirdim. Süpriz gebelikle ikinci kez anne oldugumu ogrendim tesadüf ki kızımla aynı ayda doğacak hatta bir iki gün arayla. Sok etkisinden hala cıkamadım. Nasipte yeniden haziran annelerine tekrardan girmek varmış. Dua edin hala sokun etkisindeyim
Ayyy masallah yaaa 🌸 ben de istiyorum öyle olmasını tabi ki nasip ama ne güzel işte ikisi birden büyüyecek annesi.. Biz 3 kardeşiz, hepimiz de 1'er yaş arayla doğmuşuz. Annem derdi hep, hepiniz birlikte elimden çıktınız diye 😂

Kızlar günaydın :)
Bende bugün 8+1 oldum. Geçen hafta kalp atışını dinledik çok şükür. Benimle aynı olan var mı merak ediyorum bende bulantı kusma halsizlik uyku belirtileri yok. Hatta akıntım da yok. Tüp bebek benimki progestan fitil kullanıyorum sadece kullandığım zaman fitilin fazlılığı geliyor. Aynı olan var mı
Bende tüp bebek tedavisiyle hamileyim. Kullandıgım ilaçlardan biri progestan fitil vücüt alması gerekeni alıyor gerisini atıyor merak etmeyin normal bi durum doktorum öyle demişti

Ayyy hem yaş olarak hem sat olarak aynıyız.. Hadi sağlıcakla gelsin hepimizin bebisi 🌹 bende de ufaktan bi tiksinme hali başladı ve göğüs hassasiyeti çok fazla, ellemiyorum elletmiyorum 😂😂
Ay o göğüs hassasiyeti de ayrı bi dert kollarımı birlestiremiyorum, bı de şimdiden bıktım ben bu her yudum suda WC gitmekten 😅

gebelik şekeri çıkmıştı kuzum ben önceki gebeliğimde , şeker kesinlikle tüketme dikkat et, çok çok canın isterse çok azcık yersin
Peki diyetle kontrol mü sağlandi yoksa insülin iğnesi mi?

Yani şu anda benimki diyette verilmiş pilav makarnayı da yemezsem düzeliyor ama en ufak kacamakta ki bahsettiğim de az bişey makarna yemek ki diyet listemde var ona rağmen hemen sınırın üstüne çıkıyor. Yani sadece şekeri kesmek yetmedi havucu patatesi bile kestim. 😓

Peki diyetle kontrol mü sağlandi yoksa insülin iğnesi mi?

Yani şu anda benimki diyette verilmiş pilav makarnayı da yemezsem düzeliyor ama en ufak kacamakta ki bahsettiğim de az bişey makarna yemek ki diyet listemde var ona rağmen hemen sınırın üstüne çıkıyor. Yani sadece şekeri kesmek yetmedi havucu patatesi bile kestim. 😓

Diyetisyene gittim ama bi fayda sağlamadı bana canım , bi kaybım var onunda sebebine şeker diyemiyorum , tansiyon da çıkmıştı aynı zamanda , şuan mesela dikkat ediyorum asla şekerli bişi yemiyorum canım şeker istediğinde bi kaşık pekmez le geçiştiriyorum , inşallah ilerleyen aylarda da bunu bu şekilde kontrol ederim..

Bu arada benim gündemim artık sadece burası haline geldi 😂 ne instagram ne twetter.. İnsan ancak kendi yaşadığını anlayacak insanlarla bir arada olmak istiyor gerçekten... 🌹Benim gebeligimi şu an eşimden başka kimse bilmiyor mesela, hatta kaset testteki silik çizgiden bile emin olamadığım için ilk kadınlar kulübübe atmıştım.. İşin şakası bir yana biz burada birbirimizi tanımadan bir aile 👪 oluyoruz aslında bacılar ❤️ iyi ki varsınız..

Kızlar sizde de yatakta sağa sola dönerken, eğilip doğrulurken karnınızda hafif bir kasılma oluyor mu yoksa bu bana özgü bir şey mi dersiniz?
Oluyor hatta aynı pozisyonda fazla yatınca da hafif sancı giriyor belime doğru, tavsiyem kasilmana sebep olacak hareketlerde pilates gibi nefes vermen daha az kasılır karnın zaten eğilmek iyi bişey değil ben yerden pek bişey almamaya çalışıyorum ayakkabımı bile eşim bagliyor, yalnızken mecbur kalırsam hafif comeliyorum, bir de ani hareketlerden kacinmak gerekiyormuş youtubeda hamileler için Spor kanalları var orda bahsediyordu sakince dümdüz uzanmak değil de ani ve sağa sola arkaya doğru uzanmak riskliymis mesela. bir de karın kaslarinin kontrolsüzce kasılmaması lazım gerçi ben baya kiloluyum zaten önümde koca göbek var eğilip dogrulmak ekstra ağırlık bana o yüzden fazla dikkat ediyorum ama olsun yine de :KK70:

Ben aktif spor yapıyorum hamilelikten öncede yapıyordum. hamile iken sadece ağırlık miktarını set sayısını azalttım . Onun dışında devam. Bence vücüd alışkın değilse sıkıntı olabilir ama düzenli spor yapan varsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum . Doktorum bana kendini zorlamadığın sürece yap dedi. Sadece karın çalışmıyorum . Ve bana çok iyi geliyor spor olmayan günler sürekli uyuyasım geliyor

Ben aktif spor yapıyorum hamilelikten öncede yapıyordum. hamile iken sadece ağırlık miktarını set sayısını azalttım . Onun dışında devam. Bence vücüd alışkın değilse sıkıntı olabilir ama düzenli spor yapan varsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum . Doktorum bana kendini zorlamadığın sürece yap dedi. Sadece karın çalışmıyorum . Ve bana çok iyi geliyor spor olmayan günler sürekli uyuyasım geliyor
Şimdi bu kız niye bunu söyledi derseniz az önce bir yorum okudum da ona cevaben söyledim ama etiket yapmamışım şimdi de yorumu bulamadım öyle bir konu açmış gibi oldum😂😂

Ben de iki aydır spor yapiyodum hem de kickboks crossfit falan tabi kilo vermek için başlamıştım düzene de girmiştim ne güzel ama sürpriz hamile kalınca bana doktorlar sporu bırak sadece hafif yürüyebilirsin dediler yürüyüşü de dikkatli yavaş yap mümkünse sabah akşam ikiye böl diye uyardılar, ani hareketlerden kaçın özellikle ilk üç ay 16. Haftadan sonra hamile pilatesi yapabilirsin bir tek o da zamanı gelince yine değerlendirelim öyle dediler.

Tabi yine belirtiyorum benim hem insulinim çok yüksek kesin şeker olursun diyorlar hem de 100un üstünde kilodayım o yüzden ekstra dikkatliyim anı hareketlere ama yine de sabahlari YouTube'dan hamile yürüyüşü videolarını yapıyorum akşamları da parkta yürüyorum. Çünkü kilo vermem lazım :KK70:

Durumu riskli olmayan normal olanlar bence spora alışık değilse de ufak ufak mutlaka yapmalı sonuçta yakında karninizda ekstradan bir ağırlık olacak sürekli taşıdığınız ve bunu kaldıracak güce ulaşmak gerekir.

Ayyy masallah yaaa 🌸 ben de istiyorum öyle olmasını tabi ki nasip ama ne güzel işte ikisi birden büyüyecek annesi.. Biz 3 kardeşiz, hepimiz de 1'er yaş arayla doğmuşuz. Annem derdi hep, hepiniz birlikte elimden çıktınız diye 😂
Ay insallah insalahh saglıkla gelsinler hepsi

Merhaba kızlar normalde temmuz annesiyim ama pek kimse yok herkes yeni birşey için yardım istiyorum sabahtan beri mide bulantım var 4. Gebeliğim bu bir sağlıklı doğum yaptım daha önce mide bulantım geçmedi yemek yiyemiyorum gene zorlayarak bebek vitamin alsın diye yiyorum devamlı açım başım dönüyor artık sizce ne yapmalıyım lütfen cevap verin Ağlicam artık morelim sıfır sinirlerim bozuldu ya

Merhaba kızlar normalde temmuz annesiyim ama pek kimse yok herkes yeni birşey için yardım istiyorum sabahtan beri mide bulantım var 4. Gebeliğim bu bir sağlıklı doğum yaptım daha önce mide bulantım geçmedi yemek yiyemiyorum gene zorlayarak bebek vitamin alsın diye yiyorum devamlı açım başım dönüyor artık sizce ne yapmalıyım lütfen cevap verin Ağlicam artık morelim sıfır sinirlerim bozuldu ya
Benim de sürekli bulantılarım oluyo ve bi kez kusmama neden olan şeyi bi daha yiyemiyorum. Açlık hissi geçmiyor ve kilo vermişim. Benim annem de böyle zor geçirirmiş hamileliğini ona çektim sanırım. Moralini bozma çok zorlanırsan sanırım bulantı için prillam diye bir ilaç varmış doktoruna onu sor, ben de kontrole gittiğimde danışıp başlamayı düşünüyorum.

Hayırlı olsun canım Bende senin gibiyim canım 1 haftadır hem ishal hem kusma kesilmiyor ama telaşlanma şuan halenn bebek bizden beslenmiyor bende gittim sordum hatta çok kötüyüm diye 2 kez iğne yaptılar bulantı için 1 kaç saat sonra faydası kalmıyordu midene iyi gelecek şeyler ye şuan çok erken bebeği etkilemez bu

Benim de sürekli bulantılarım oluyo ve bi kez kusmama neden olan şeyi bi daha yiyemiyorum. Açlık hissi geçmiyor ve kilo vermişim. Benim annem de böyle zor geçirirmiş hamileliğini ona çektim sanırım. Moralini bozma çok zorlanırsan sanırım bulantı için prillam diye bir ilaç varmış doktoruna onu sor, ben de kontrole gittiğimde danışıp başlamayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim benim daha çok yeni 4 haftalık oldu daha yeni daha başlangıçta böyleysem ilk defa yaşıyorum midemden duramıyorum şuan ya 😢

X