Bizim oda 22 23 derece ben askılı zıbın üstüne ince tulum onun üstüne de 0,5 tog uyku tulumu giydiriyorum gece şu torba gibi olanlardanÜşüse büzüşmez mi ya göğsü serin diye üstünü örttüm iyice sabahına boynunun altı isilik olmuş üşümüyo demek ki. Emzirme işi bitti şimdi de giydirme işi başladı üşür mü üşümez mi düşünüp duruyorum
Ben üstünü örtüyorum valla hemde kalın battaniyeyle. Ben onlara pek bakmiyorum bebekler seviyor sıcağı. Hiçte terlemiyor dediğin gibi ben tsortle terliyorum
Sorma evim leş hastayız bebeğimle iglileniyodum şimdi annemi çağırdım bide İstanbul'dan evi toparlasın diyeAy emrivaki en nefret ettiğim şey
Bende de var o uyku tulumundan giydireyim en iyisiBizim oda 22 23 derece ben askılı zıbın üstüne ince tulum onun üstüne de 0,5 tog uyku tulumu giydiriyorum gece şu torba gibi olanlardan
Canım giydir bence benimkide sıcağı hiç sevmiyor, daha evde yelek ceket hiç giydirmedim, hep askılı zıbın üstü alt üst takım tek çorap . Gece o tulumla hiç terlemedi amaBende de var o uyku tulumundan giydireyim en iyisi
Bende evde hiç kalın giydirmedim şimdiye kadar hep zıbın üstü tek tulum veya alt üst takım giydiriyorum. Gece benimle yattığı için çorap bile giydirmiyodum son iki gündür hava çok soğuk diye bi pimpiriklendimCanım giydir bence benimkide sıcağı hiç sevmiyor, daha evde yelek ceket hiç giydirmedim, hep askılı zıbın üstü alt üst takım tek çorap . Gece o tulumla hiç terlemedi ama
Sana temas ediyorsa terleyebilir mi bilmiyorum, ama cidden şu iki gündür çok soğudu havalar. Sen bir giydir dene, eğer terlerse giydirmezsinBende evde hiç kalın giydirmedim şimdiye kadar hep zıbın üstü tek tulum veya alt üst takım giydiriyorum. Gece benimle yattığı için çorap bile giydirmiyodum son iki gündür hava çok soğuk diye bi pimpiriklendim
Sağol ya unutmuşum ben o kundağı çıkarayım da giydireyimSana temas ediyorsa terleyebilir mi bilmiyorum, ama cidden şu iki gündür çok soğudu havalar. Sen bir giydir dene, eğer terlerse giydirmezsin
Medicana Bünyamin bey ya da Cansu hanım var çok iyiler ikisinide tecrübe etme şansımız olduBursa'da çocuk doktoru önerisi olan var mı? klinik istemiyorum hastanede çalışıyor olması önemli
Bizim kızın da burnu tıkalı hepsini de denedim bu şekillerin ama hiç böyle sümük akmadı diğer burundan ya illa aspiratör ile çekersem geliyorKızlar benim bebeğim de hasta gibi, bize yine abladan geldiburununu şu videonun en sonundaki gibi bacağımın üzerine ters yatırıp açıyorum, inanılmaz güzel açılıyor. Bebeği hasta olan anneler denemek ister belki
ama bu kontrolcü olmak mı? baskınlık ve kontrolcülük bana daha çok, ilerleyen vakitlerde çocuğun iradesini yok sayarak üstünde tahakküm kurmak gibi bir şeyi çağrıştırıyor. şu an yaptığım şeyse kendini ifade edemeyen bir bebeğin hakkını korumakGeçen doktorun biri diyordu youtube da. Anneler fazla baskın ve kontrolcü davranıyorlar. Böyle böyle çocuğa zarar veriyorlar diye.
O zaman farkettim kendimde sizin bahsettiklerinizi. Babası her öptüğünde rahatsızım sakalı yüzünden. Doktor değiştirdim ağlattı gereksiz yere diye. Büyüklerin yaptığı her şeye kıldım 2 ay boyunca, şükür gittiler. Ablam geldi. Vermedim kucağına çocukları okula gidiyor hastalık vardır diye
İnşallah azaltıcam.
Canım çok hızlı basma, biraz yavaş şekilde ve ben biraz daha burun kanatlarına doğru sıkıyorum, bir de buradaki gibi şırınganın ucuna yedek uçlardan takmak çok iyi oldu bizeBizim kızın da burnu tıkalı hepsini de denedim bu şekillerin ama hiç böyle sümük akmadı diğer burundan ya illa aspiratör ile çekersem geliyor
Bizim kendiliğinden geçti ya şuanda ama dibinde bırakıyor biberonun önceki kadar yapmıyor çok şükür Bi ara senin gibi zirveyi görmüştük ben artık sadece mamayla besliyorum sanırım zamana ihtiyacı varDoktor mama takviyesine başladı. Sütüm olmasına rağmen sağıp vermeme rağmen içmiyor zorla içiyor ağlıyor kendini geri atıyor zorla veriyorum 3 saatte 70 döke saça içiyor. Öyle bunaldım ki hayattan soğudum artık. Napcamı bilmiyorum 1 ayda 460 gr almış çünkü 3 haftadır beslenmiyor. Naptıysak olmadı biberon değiştirdik ayakta içirmeye çalıştık mama verdik başka mama verdik sütüm zaten var onu verdik yok yok. Hiç ağzını açmıyor zorla içiriyoruz bazen yarım saat bazen 1 saat sürüyor. Çok yoruldum. Bu gidişle sütüm bitecek diye de korkuyorum çok yıprandım zaten yoğun bakım süreci mahvetti ben. 3 ay bekledim eve gelmesini şimdi de beslenmiyor. Sen bir çözüm buldun mu?
Siz haklısınız. Hasta olmayan ablasına bebeğini vermeyen ben değilim.ama bu kontrolcü olmak mı? baskınlık ve kontrolcülük bana daha çok, ilerleyen vakitlerde çocuğun iradesini yok sayarak üstünde tahakküm kurmak gibi bir şeyi çağrıştırıyor. şu an yaptığım şeyse kendini ifade edemeyen bir bebeğin hakkını korumakcanı acıyarak, ağlatılarak öpülmekten ya da burnunun sıkılmasından ya da mikrop kapmak pahasına öpülüp ısırılmaktan, hor davranılıp muayene edilmekten hiçbir bebeğin memnun olacağını sanmıyorum ve bunu da bi tek annesi umursuyor maalesef bunları umursamamak mı gerekir? ben yapabileceğimi sanmıyorum ya
Yeni güncellemeymiş o da benimki de öyle 3ay 16 günlük deli gibi elini emiyor doktor kendini keşfediyor dedi engelleme dediKızlar ya benim oğlan 3 gün sonra tam 3 aylık oluyor. 1 haftadır falan elini parmağını emiyor. Tok olsa da aç olsa da. Az önce vitaminini vereyim dedim elini ağzından çıkardım acayip sinirlendi hemen ağlandı falan. Sizde de var mı bu durum ve normal mi? Hep sol elini emiyor bi de
+ Pek emzik emen bir bebek değil. Ne emzik ne biberon, suni olan hiç bir şeyi sevmiyor
bence fazla temkinlisiniz ama haksız değilsiniz ya. hasta değillerse tutsunlar tabii ama okuldan çocuklara hastalık bulaşması hele de bu mevsimde aşırı muhtemel. bence biraz da karşımızdaki insanlarda o temkini görmemekten oluyor bu. mesela ben kardeşimin çok hassas olduğunu biliyorum bebekle ilgili her konuda. bu yüzden ona kimseye güvenmediğim kadar güvenirim ama aynısı annem için geçerli değil. ben öpeyim seveyim gerekirse ağzının içine gireyim bir şey olmaz modundaSiz haklısınız. Hasta olmayan ablasına bebeğini vermeyen ben değilim.