Balıkesirliler canım neredeyse herkesin 70 kilonun üzerinde, sarışın, parlak bir tene sahip olduğu bir memleket bana göre orası
Köylerindeki tek prototip bu dolayısıyla herkes birbirine benziyor. Yemek için yaşıyorlar sürekli yedikleri için güçlü kuvvetli olduklarını kafalarının iyi çalıştığını falan düşünürler. Mesela kayınvalidemde diyabet var mide rahatsızlıkları bağırsak problemleri var devamlı. Tek nedeni boğaz. Eşime dediğimde zoruna gidiyor. Annenin bütün hastalıkları yemekten diyorum. Kadın insülin hapı yutup yutup canı ne isterse yiyor. 80-90 kilo arasında bir kiloya sahip 1.60 falan boyu. Geçenlerde endoskopi yaptılar. Eşim bir yandan ablası bir yandan ağlaşıyorlar annemizin nesi var diye. Eşim Ankara’dan kalkıp gidip bakacak oldu hatta annesine. Kendisinin daha ciddi bir rahatsızlığı var mr çekilmesi lazım, ben hamileyim burada kimsemiz yok ben annemin yanında olucam dedi. Annenin reflüsü vardır boğazını tutsa iyileşir bütün hastalıkları yemekten, pis boğazlı olmaktan dedim. Zoruna gitti. Yemin ederim reflü çıktı ve doktor gaviscon yazdı ciddi bir perhiz verdi. Bayramda hala çayı açık içiyorum deyip içiyordu, domatesi soyup yiyorum deyip yiyordu. Ne yasaksa kendince bir yolunu bulmuş yemeye devam ediyordu. Valla bir şeyleri yok. Allah da ciddi hastalık vermesin. Ailecek diyet yapsalar hepsinin her hastalığı iyileşir. Benim eşimin ailesinden başından beri en muzdarip olduğum konu bu yemek ve kilo konusu. Kim şöyle bir dürtse dökülüyorum direkt valla kusura bakma