• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 84 40,2%
  • erkek

OY: 109 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    209
Orangegreysky Orangegreysky burun için sadece sf kullanıyorum demiştin. Aspiratör olmadan. Peki sıktıktan sonra naısl temizliyorsun içindekileri kendi mi yumuşayıp akıyor

Orangegreysky Orangegreysky burun için sadece sf kullanıyorum demiştin. Aspiratör olmadan. Peki sıktıktan sonra naısl temizliyorsun içindekileri kendi mi yumuşayıp akıyor
Bazen damlatıyorum birkaç damla, sağa damlatıyosam sol burnunu kapatıyorum o ağlıyor rahatsız olduğu için o sırada sümkürmüş gibi oluyor bazen çıkıyor bi şeyler bazen de çıkmasa da yumuşuyor hapşırınca çıkıyor. Bazen de kafasını sağa sola döndürüp 2 cc sıkıyorum diğer taraftan çıkıyor bi şeyler ya da yine hapşırıyor cano. Ama yine hırıltılı yani aşırı aşırı temizleniyor diyemem

Gün geçmiyor ki sorunsuz bir gün yaşansın bebeğim çok çökelek gibi kusuyor sizlerde de böyle mi panik oluyorum sürekli ve doktora götüreceğim en kısa sürede bir de emerken memede huzursuz emiyor tepiniyor memeyi birden bırakıyor vs neden kaynaklanıyor olabilir üst gazını çıkarmıştım kakasını da yapmıştı şuanda uyuyor ve uykusunda da huzursuzlanıyor arada bir
Biberon kullanıyorsanız ondan kaynaklı meme ile savaşabilir bende de oluyor bazen sonra geçiyor. Bir de meme ile savaşmaya başlayınca hemen gazını çıkarın tekrar devam edin emzirmeye ben öyle yapıyorum

İlk nerdeyse 1 ay yarım saatte bir emdiği bile oldu emziriyordum bırakıyordum kv alıyordu biraz uyusam diyordum daha yastıga kafamı koyar koymaz aranmaya başlıyordu cocuk durmuyprdu tekrar emziriyordum. Simdi de sık emiyor ama o kadar diil yaklaşık 2 saat ara ile sanırım o kadar aranmıyor ben de vermiyorum hemen. 3 saati asla bulmuyor ama bazen 1.5 saat bazen 2. Oyle olunca da sık sık gazlanıypr.
Masajı yaparken nasıl kasıyor kendini bagırıyor falan yime de deniyoeum arada ama o masajla hiç cıkarttıramadım gazını gösgüme alıp sırtını patpatlayarak sıvazlayarak daha iyi cıkıyor. Dün gece de uyumadan once yüzüstü yatırdım oyle sırtını ovaladım oyle de cıktı biraz. Sabah deneyeyim dedim yüzüstü bu sefer hoşlanmadı. Anları anlarına uymuyor deneye yanışa yapıyoruz bir seyler
Ben de sırta pat pat yapıyorum, sivazliyorum ama hiç çıkmıyor. Gün içinde de bazen üstüme karın üstü yatırıyorum ama mide gazı çıkıyor en fazla. Birinde işe yarayan diğerinde yaramıyor işe bak 🤷🏻‍♀️

Aynen ben . Arada senden influnce olduklarimda var 🤣🙈Allahtan bazilarinda ben kimseyi dinlemeyip kucuk aldim ona ragmen hala baslayamadik🤣
Yazlık kıyafetlerde büyük almak sıkıntı olmaz tişört, şort vs biraz büyük olsa nolur ama bebe daha ısısını düzenleyemiyor ki sarması lazım. 0-3 ay zıbın giydirdim içinde katlanmış çocuğun. Bir de ben e bebekten bir sürü yenidoğan aldım kalıpları kocaman, ondan da patladım yani. Hmden 1-2 ay alışveriş yaptım umarım geçer şu sıkıntı gece daral geldi soydum çocuğu 😂😂

Gün geçmiyor ki sorunsuz bir gün yaşansın bebeğim çok çökelek gibi kusuyor sizlerde de böyle mi panik oluyorum sürekli ve doktora götüreceğim en kısa sürede bir de emerken memede huzursuz emiyor tepiniyor memeyi birden bırakıyor vs neden kaynaklanıyor olabilir üst gazını çıkarmıştım kakasını da yapmıştı şuanda uyuyor ve uykusunda da huzursuzlanıyor arada bir
Reflü durumu olabilir midesi rahatsızlanıyordur baş yukarda ayaklar aşağı gelecek şekilde eğimli emzirmeyi dene yüzüstü yatır birde eğimli yatırmayı dene

Bizim şuan 0-3 ler ve 1-3 ler tam oluyor muhtemelen bir 10 gün içinde onlar küçük gelmeye başlayacak birinci aydan sonra hızlı büyüyorlar bence benim kız 47 cm doğmuştu birinci ayında 52 olmuştu ondan sonra zaten yenidoğanlar hiç olmadı kaldırdım çoğunu rafa kollardan da kısa geliyor eğer ayaksız tulum aldıysan onları kıvırtıp giydirebilirsin aslında
Benim bebo 51 cm doğdu şu an 54, ona rağmen birçok yenidoğanı büyük canım. E bebekten aldığım yenidoğan patikli tulumlar uzun hala, sinir oldum. Zara yenidoğanları küçüldü mesela ama hm hala büyük, kalıpları farklı işte. 1-2 ay aldım şimdi 56 cm kalıpları da büyük 15 gün giyse yeter üstünde katlanıyor çocuğun büyük kıyafetler. Zıbın zaten almamışım çocuğa hiç, o yüzden de eksiklik oldu onca kıyafetin arasında 😂

Benim bebo 51 cm doğdu şu an 54, ona rağmen birçok yenidoğanı büyük canım. E bebekten aldığım yenidoğan patikli tulumlar uzun hala, sinir oldum. Zara yenidoğanları küçüldü mesela ama hm hala büyük, kalıpları farklı işte. 1-2 ay aldım şimdi 56 cm kalıpları da büyük 15 gün giyse yeter üstünde katlanıyor çocuğun büyük kıyafetler. Zıbın zaten almamışım çocuğa hiç, o yüzden de eksiklik oldu onca kıyafetin arasında 😂
Ben de pantolon mudur eşofman mıdır neyse ondan almamışım hiç ya çok da sık giydiriyoruz tulumun içine. 3 tanesini döndürüp duruyorum. 3 takım almıştım alt üst, %100 pamuk diye geçse de sert geliyor elime onu giydirmiyoruz pek niye öyle anlamadım

Tamam canım sevindim teşekkürler, nasıl geçti kontrol
Ya kalça ultrasonunda 1 derecelik bi fark çıktı, 1 ay sonra tekrar bakalım dedi doktor o zamana kadar 2 bez kullanıcaz. Ben de anlamadım doktor çok önemsemedi ama önemli bi şey mi nedir ancak araştırıcam. Yeni geldik hastaneden. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Ben de pantolon mudur eşofman mıdır neyse ondan almamışım hiç ya çok da sık giydiriyoruz tulumun içine. 3 tanesini döndürüp duruyorum. 3 takım almıştım alt üst, %100 pamuk diye geçse de sert geliyor elime onu giydirmiyoruz pek niye öyle anlamadım
Ben bunlardan 0-3 ve 3-6 birer takım aldım cok güzel yumuşacık ama 0-3 olanı baya büyük bize hala bir tık büyük geliyor ama ben giydiriyorum tulumların içine hep. Ben aldıgımda 240 tl idi zamlanmış

Ben bunlardan 0-3 ve 3-6 birer takım aldım cok güzel yumuşacık ama 0-3 olanı baya büyük bize hala bir tık büyük geliyor ama ben giydiriyorum tulumların içine hep. Ben aldıgımda 240 tl idi zamlanmış
Bakayım anam biz de hep giydiriyoruz bi takım daha gider alsam, teşekkürler çok

Bazen damlatıyorum birkaç damla, sağa damlatıyosam sol burnunu kapatıyorum o ağlıyor rahatsız olduğu için o sırada sümkürmüş gibi oluyor bazen çıkıyor bi şeyler bazen de çıkmasa da yumuşuyor hapşırınca çıkıyor. Bazen de kafasını sağa sola döndürüp 2 cc sıkıyorum diğer taraftan çıkıyor bi şeyler ya da yine hapşırıyor cano. Ama yine hırıltılı yani aşırı aşırı temizleniyor diyemem
Bizde aynı aşırı hırıltı dolmuş baya mahvoldu. Aspiratör kulağa zarar verebilir diyorlar mecbur bu şekil denicem günlük yaptıkça tam gider herhalde

Ya kalça ultrasonunda 1 derecelik bi fark çıktı, 1 ay sonra tekrar bakalım dedi doktor o zamana kadar 2 bez kullanıcaz. Ben de anlamadım doktor çok önemsemedi ama önemli bi şey mi nedir ancak araştırıcam. Yeni geldik hastaneden. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Kalça ultrasonu çocuk doktoru kendisi mi bakıyor

Bizde aynı aşırı hırıltı dolmuş baya mahvoldu. Aspiratör kulağa zarar verebilir diyorlar mecbur bu şekil denicem günlük yaptıkça tam gider herhalde
Her emzirme öncesi birkaç damla damlatsan iki burun deliğine de yumuşuyor, bi de hapşırırsa tadından yenmez. Ben doktora gidince bi söylicem açar mısınız diye belki kendisi komple açarsa sonradan ben ufak ufak açarım daha etkili olur

Yeni dogan kıyafetleri 35 günlük olduktan sında giyememeye basladı kolları bacakları kısaldı. 0-3 ay tulumlar vardı yegenimden kalma bir sürü onlara güvendim bir de benim bebekler iri oluyor diye 6-9 ay aldım hep. O tulumlar da artık boydan kasmaya basladı zor oluyor. Hiç 3-6 ay almamışım ben de simdi 3-6 ay kıyafetler alıp giydiriyorum biraz uzun oluyor ama 1 aya tam olur
Ya tulum vs biraz büyük olsa da sıkıntı olmuyor ama zıbın almamışım hiç büyükler içinde katlandı çocuğun, takımlarının da boynu çok açık kaldı. O kadar kıyafetin içinde rezil oldu çocuk ya ajfkdkd

Ben de hep tek meme tek seferde. Yetiyor benim bebişe zaten yutkunma sesinden anlıyorum epey süt içtiğini. Bebek büyütmede karı kurallar olmuyor tek dogru olmuyor. hersey senin bebegine göre sekilleniyor onu da sen anlıyorsun en iyi tecrübe ede ede
Benim bebe tüm gün emip uykuya daldıysa 4-5 saat emmiyor mesela, uyanmıyor. Dün inat ettim soydum dakikalarca uğraştım şekeri düşer diye korkuyorum çünkü, emdi ve kustu :))) o yazılan 3 saat kuralı bize uymadı mesela.

Back