• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 84 40,2%
  • erkek

OY: 109 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    209
D derya32 Canım sen aylık kontrole gittin mi? bebek hastaneden çıkar çıkmaz güvenilir bi doktora götürmek istiyorum ama beynim yandı kaç gündür araştırmaktan. avrasya da bi dr var herkes çok memnun ama en yakın randevusu 29 ocak. ayımız da geçiyor

Kızlar bir şey soracağım size. Benim bebiş uyuyalı 1 saat oldu, bende süt sağayım dedim. Avent pompa var bende onu kullanıyorum. Sağdım max 30 ml süt çıkıyor az değil mi sizce? Elimle sıktığımda hala süt geliyor ama pompaya akmıyor 15 dk sonra.
Bugün muayeneye gittik bebeğimin kilosu boyu yolunda maşallah süphanallah ama sağınca bu kadar az süt gelmesi beni biraz üzdü doymuyor olsa kilo alamaz uyuyamaz diye de düşünüyorum. Normal mi sizce böyle az gelmesi yoksa bir şeyler mi yapmalıyım 🥹
Bende de avent pompa var onunla deneyincr neredeyse hiç çıkmadı süt. Elimle sıkınca çıkıyordu oysa. Sonra arkadaşimda lansinoh vardı onu getirdi, çekim gücü daha iyi. En az 60 ml rahat çıkıyor şimdi. Makinayla alakalı olabilir mi?

Teşekkür ederim. Bence çok temkinli kullan alırsan da. Memelerin hiç hava almaması iyi bir şey değil tedavi de etmiyor.
Evet canım yazdıktan 2 sonra düştü senin dediğin gibi 😇 Yani 18. günde düşmüş oldu.
Aldım gümüşü şimdilik iyi gibi sürtünmeyi engellemesi iyi geldi 🫠 ama dikkat ederim, süper çok sevindim göbişi için 🥰

Bebisi 1 aylık olanlar gündüz kaç saat uyuyor sizin bebisler? Benimki bazen full uyuyor neredeyse hiç uyanık kalmıyor, normal mi? Bugün de öyle mesela, gece uyumazsa diye bir korku aldı beni su an.

Bebisi 1 aylık olanlar gündüz kaç saat uyuyor sizin bebisler? Benimki bazen full uyuyor neredeyse hiç uyanık kalmıyor, normal mi? Bugün de öyle mesela gece uyumazsa diye bir korku aldı beni su an
35 günlüğüz gece uyumadığımız için gündüz bolca uyuyoruz. Hatta sabahtan öğlene kadar full uyuyor emmeyi falan uyur uyanık yapıyor. Tek memeyi emip geri uyuyor. Öğleden, ikindiden sonra başlıyor yine bizim mesai🥲

Bebiş uyumadığında ne yapıyorsunuz? Yani oyalamak mı lazım uyutmaya çalışmak mı lazım? Benim kv (bıktınız biliyorum nskg) artık oynamak istiyo diyo niye gece oynatayım ki çocuğu

35 günlüğüz gece uyumadığımız için gündüz bolca uyuyoruz. Hatta sabahtan öğlene kadar full uyuyor emmeyi falan uyur uyanık yapıyor. Tek memeyi emip geri uyuyor. Öğleden, ikindiden sonra başlıyor yine bizim mesai🥲
Tek memeden doyuyo mudur sence? Benimki de tek meme emiyor. Diğerini sağdım geçen gün bugün vereyim dedim içmedi de bayadır sağmamıştım tadı mı değişti bilmiyorum

Tek memeden doyuyo mudur sence? Benimki de tek meme emiyor. Diğerini sağdım geçen gün bugün vereyim dedim içmedi de bayadır sağmamıştım tadı mı değişti bilmiyorum
Ya ilk zamanlar sütüm yoktu biliyorsun çok taktım kafaya bu emme mevzusunu, şu aralar biraz arttı galiba ben de daha rahatım. bebiş tatmin oluyor gibi görünüyor tek memede olsa, yani diğerini almak istemiyo, uyuyor. Ben de zorlamıyorum zaten saat saymadan ne zaman isterse meme veriyorum. Zaten en sevdiği memede uyumak o yüzden her dk emebilir

Ya ilk zamanlar sütüm yoktu biliyorsun çok taktım kafaya bu emme mevzusunu, şu aralar biraz arttı galiba ben de daha rahatım. bebiş tatmin oluyor gibi görünüyor tek memede olsa, yani diğerini almak istemiyo, uyuyor. Ben de zorlamıyorum zaten saat saymadan ne zaman isterse meme veriyorum. Zaten en sevdiği memede uyumak o yüzden her dk emebilir
Ben de 15 dk emsin falan diye uğraşmıyorum kendisi doyunca memeden itiyor kendini zaten, o yüzden bana doyuyodur gibi geliyor. Ama mama verince tabii şekerden ve sindirmesi zor olduğundan çat diye uyurken memeden çıkınca o kadar kolay uyumuyor. Uyumayınca da aç mı diyolar sinirlerim bozuldu iyice

Bebiş uyumadığında ne yapıyorsunuz? Yani oyalamak mı lazım uyutmaya çalışmak mı lazım? Benim kv (bıktınız biliyorum nskg) artık oynamak istiyo diyo niye gece oynatayım ki çocuğu
Gece çocuğa fazla uyaran verilmez ki, şu kv gitse hepimiz rahatlayacağız aslında djfkd maşallah doğru söylediği hiçbir şey yok. Benim kv dün hıçkırıyor diye su mu versek dedi, yok limon damlatalım da garanti olsun. Allahtan kple beraber misafir gibi gidip geliyor da tartışma çıkmıyor yoksa çok pis bozucam

Gündüz oyaliyoruz konuşuyoruz, tummy time yaptirmaya çalışıyorum ama pek sevmedi. Gece uyumaya zorluyorum. Takip ettiğim uyku eğitmenleri gece ışığa çıkarmayın, konuşmayın emzirip uykuya döndürün hemen diyordu. O yüzden gece çok fazla dikkatini dağıtmadan emzirip uyutmaya çalışıyoruz.

Ben de 15 dk emsin falan diye uğraşmıyorum kendisi doyunca memeden itiyor kendini zaten, o yüzden bana doyuyodur gibi geliyor. Ama mama verince tabii şekerden ve sindirmesi zor olduğundan çat diye uyurken memeden çıkınca o kadar kolay uyumuyor. Uyumayınca da aç mı diyolar sinirlerim bozuldu iyice
Kalbini ferah tut canım. Bi aksilik olsa hissedersin zaten. Benim 35 günde öğrendiğim tek şey her çocuk şahsına münhasır. Okuduklarımız, kurallar işlemiyor. Yiyecekse yiyor, uyuyacaksa uyuyor.

2 saati bulmadan kalkıyorduk emme gaz çıkarma yapıp geri uyuyorduk ama kaç gündür geceleri uyumuyor 😑 hiç uyumuyor. Uyutmaya çalışırken bi bakıyorum tekrar acıkmış tekrar gaz çıkar alt değiştir sabah oluyor 😔
Hadi ya çok zor bu şekilde olması. İnşallah düzeni oturtur ileride 🙏

Bugün sağlık ocağından üçüncü topuk kanını vermemiz için aradılar, kistik fibrozis için değer yüksek çıkmış. Bu hastalığın asıl tanısı ter testi diye bir testle konuluyormus, doğrudan onu yaptıracağız. İlk duyunca çok ağladım ama burada aynı şeyleri yaşayıp hastalık çıkmayan insanlar okudum, o beni biraz rahatlattı, inşallah benim yavrumda da çıkmaz. Dualarınızı esirgemeyin kızlar 🙏🏻
insallah hicbirsey cikmaz 🙏

Back