2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Hanımlar hanımlar dudağımda çıkan uçuk yüzünden kızıma 2 gündür maske ile yaklaşıyorum kokusunu özledim kirli çamaşırlarını kokluyorum 😔😔

Bu arada uçuk için ennnn etkili tarif kesinlikle sarımsak. Ucundan azıcık azıcık kesip sürekli uçuk olan bölgeye sürdüm 2 günde söndürdü 2 gün sonra esamesi kalmaz gibi..

Hepimize bollll sütlü çok sağlıklı yavrularımızla huzur dolu geceler diliyorum 😘

Merhaba arkadaşlar benim bebişte doğduu, sezaryen ile 23.12.2024 3570 gr 52.5 cm ismi Çınar 💚 3. Gün kontrolüne gittik bugün 7.1 çıktı sarılık hafif var dedi.doktor. idrarda 1 gün boyunca turunculuk gördüm idrar kristalleri, o yüzden mama da ver diyorlar. Süt yeni yeni açılıyor ama oompa ile çektirdiğimde 1.5 ml filan geliyor sıkınca güzel geliyor, sizlerin nasıl? Bugün 2 kere 15 er ml mama verdim enjektör ile, emzirmek istiyorum. 1.5 saatte bir emzirdim bu zamana kadar.. ama bakalım pazartesi tekrar bakacak. 3100 olmuş.kilosu sizin nasıldı kayıpları
Hayırlı uğurlu olsun, gözünüz aydın canım. İlk fırsatta ekleyeceğim tabloya da 🥰
İdrardaki o atıklar bi iki gün içinde biter canım çişini yaptıkça, uzun sürmezse önemli değil demişti doktorumuz bize. Bizimki 4 kilo doğmuştu 3650ye düşmüştü 3. gün, doktor fazla dedi ama bence normaldi. Ben mama vermedim emziriyordum devamlı süt de 3 günden sonra çoğaldı yani ancak kilo almaya başladı 5. Gün 3750 olmuştu. Sonra bir daha tartmadık evdeki tartı 4250 falan gösteriyor şu sıralar 20 günlük olduk. Ama doğru tarttığından emin değilim 5 kilo altını. Sütün gün gün artar, kolostrum zaten kalın bir süt olduğu için zor akıyor. O azaldıkça sütün akış hızı da artıyor, miktarı da.
Sen nasılsın ? 😊

Yumuşak olan kısım ağzının kenarındaki yermiş. Ucu ikisinde de aynıymış. Air ın olayı yanlardan daha çok hava alması çocuğun daha rahat emmesini sağlar diye düşünüyorum. O yüzden air deneyeceğim. Desenleri de daha güzel evet 😂 Air nighttime var karanlıkta parlayan çok beğendim onları. 6-18 ay olanı vardı zaten bende şimdi de 0-6 ayını alacağım.
Alla alla ucu deilmiymis😂😂ben o şekil anladım yoksa bende ultra Air alirdim bilmiyodum ama bidahakine ondan alcam morlu olanlar hoşuma gidiyo😂night alcam bende

Ben sadece 2 gün Bestlak kullandım, göğüslerim taş gibi olmuştu süt bir anda arttı evet ama sonra rahatlatmak için sağdım falan derken uçlarını öyle çatlattım sanki. 10 gün oldu geçmiyor şimdi de hala. O yüzden ne çok fazla takviye kullanımını ne de makine ile sağım yapmayı erken dönemde hiç tavsiye etmiyorum açıkçası. Kolostrum bitene kadar süt can çekişiyor biraz sonra kendiliğinden artıyor zaten
Benim de bugün çok doluyor ya, şu takviyeyi bıraksam mı bilemedim of

Bebeği emzirdikten sonra kalanı sağıp göğsünü rahatlatırsın hem dolaba süt stoklamışta olursun. 15-20 günde düzene giriyor daha az ve bebeğe yetecek kadar geliyor artık yani en azından bende öyle oldu canım.
Sağmadan olmuyor zaten ama yanlış bir şeyler yapar mıyım onun endişesi var, alışacağız artık zamanla :)

Aynı durumdayız tamamen. Dedesi reflü yastığındayken dizinde çok hafif salladı rahatça uyudu, iki saati geçti uyuyor içeride. Ama gece 5 buçuğa kadar uyutmadı beni de babasını da. Benim dermanım kalmadı artık babası salladı beşiğinde ama yine reflü yastığında ağzında emzik. Yani uyuyor dalıyor bayağı derin. Hiçbir şey yokken mızırdanmaya başlıyor. Sallamayla da durmuyor yine meme istiyor. İnat ettim meme de vermedim bir süre. Çünkü memede uyuyor koyunca uyanıyor. Emdikçe gazı oluyor midesi rahatsız oluyor yiyip yatınca. Yedikçe kaka çiş yapıyor mecbur altını açıyorum bu sefer uykusu açıldığı için sinirleniyor. Emdikten sonra dik şekilde kucağımda tutayım desem hani midesi için yine uyanıp sinirleniyor. Acayip bir kısır döngüdeyim.

Bir de kendimi aşırı başarısız hissediyorum. Gündüz emdikten sonra babaanne dede içeriye alıyor ben dinleneyim diye. Onlara sıfır sıkıntı. Gece bizim canımıza okuyor. Acaba beşik sallamasını mı sevmiyor diyorum. Aynı şekilde dizimde salladım reflü yatağındayken yine aynı. Valla delirmem yakın. Gece ağladıkça içeriden gelip soracaklar alalım mı diyecekler diye çekiniyorum bir de. Eşim de kızıyor saçmalama diye.
Dün gece 1den 5e kadar uyumadı dalar gibi oluyor kucağımda tutuyorum iyice dalsın diye öyle koyuyorum yine uyanıyor öyle mücadele verdik. Sabahta artık uyanık durma süresi uzadı ama uyuduğunda yine tam anlamıyla uyuyor. Bu gece nasıl olacak bakalım.🥲durduk yere bir an da mızmızlanmaya başlıyor 2 dk uyuyup geri kalkıyor bazen. Bende reflü yatağından uyutuyorum sabah sorun yok geceleri böyle

Sadece emziren anneler ne sıklıkta emziriyorsunuz birde her emzirmede bebek ne kadar memede kalıyor aktif şekilde emiyor? Bizimki dura dura bırakıp etrafa baka baka emiyor bazen 5 dk da uyuyor memede bazen 25 dk falan durup devam ederek emiyor. Yeterli mi değil mi emin olamıyorum

Ben sadece 2 gün Bestlak kullandım, göğüslerim taş gibi olmuştu süt bir anda arttı evet ama sonra rahatlatmak için sağdım falan derken uçlarını öyle çatlattım sanki. 10 gün oldu geçmiyor şimdi de hala. O yüzden ne çok fazla takviye kullanımını ne de makine ile sağım yapmayı erken dönemde hiç tavsiye etmiyorum açıkçası. Kolostrum bitene kadar süt can çekişiyor biraz sonra kendiliğinden artıyor zaten
Ben hastanedeki ilk gece 7-8 saat emzirdim, mamaya gerek yok dedi hemşireler o gün perişan oldu memeler hala kendine gelemedi ama dayanılmayacak gibi değil. Silikon uçla emziriyorum çöküklük de var bende, yavaş yavaş emmeyi öğreniyoruz işte kuzularla :) senin de çok kötüyse silikon uç tavsiye ederim canım epey dinleniyorsun

Sadece emziren anneler ne sıklıkta emziriyorsunuz birde her emzirmede bebek ne kadar memede kalıyor aktif şekilde emiyor? Bizimki dura dura bırakıp etrafa baka baka emiyor bazen 5 dk da uyuyor memede bazen 25 dk falan durup devam ederek emiyor. Yeterli mi değil mi emin olamıyorum
En az yarım saate yakın kalıyor her seferinde, devamlı uyuyor ama aktif emiyor dinlenerek. Ortalama 2 saatte bir emziriyorum ben, her emzirmede tek memeyi emiyor şu anlık. 1 haftalık oldu bugün

Dün gece 1den 5e kadar uyumadı dalar gibi oluyor kucağımda tutuyorum iyice dalsın diye öyle koyuyorum yine uyanıyor öyle mücadele verdik. Sabahta artık uyanık durma süresi uzadı ama uyuduğunda yine tam anlamıyla uyuyor. Bu gece nasıl olacak bakalım.🥲durduk yere bir an da mızmızlanmaya başlıyor 2 dk uyuyup geri kalkıyor bazen. Bende reflü yatağından uyutuyorum sabah sorun yok geceleri böyle
Bu gece 10dan 2ye kadar uğraştım meme kaka gaz üçgeninde. Özellikle gaz çok sıkıştırıyor gece. Masajlarla vs onu hallettikten sonra çok güzel daldı maşallah. Ben de dinlendim. Önceki gün bir felaketti 5 buçuğa kadar uyumadı mahvolduk. Ama gündüz uyuduğunu gece uyumuyor ya. Her gece bambaşka geçiyor. Neyi farklı yapıyoruz bilmiyorum. Ama genel olarak banyo yaptığı günler daha iyi uyuyor sanki.

Ayni ayni merak etme. Meme istiyo hep orada uyumak istiyo. Ama kollarim bi yerden sonra tutmuyor artik.

Ben hastanedeki ilk gece 7-8 saat emzirdim, mamaya gerek yok dedi hemşireler o gün perişan oldu memeler hala kendine gelemedi ama dayanılmayacak gibi değil. Silikon uçla emziriyorum çöküklük de var bende, yavaş yavaş emmeyi öğreniyoruz işte kuzularla :) senin de çok kötüyse silikon uç tavsiye ederim canım epey dinleniyorsun
Benim çok kötü ya dayanılacak gibi değil acısı da zorla dayanıyorum :KK43: Ama silikon uçta emmedi bebek canım kaç kez denediysem de almadı. Bir iki kez tuttu emmeye çalıştı o esnada da aynı şekilde acıdı sanki. Benim meme uçları belirgin o kalıbın içine giriyor direkt öyle olunca da acısında bir azalma olmadı, bebek de sevmeyince bizim işimize yaramadı silikon uçlar :/ Şu an gümüş kapak dışında bir şey kullanmıyorum süt sürüp kapakları kapatıyorum, sol tarafın acısında azalma var sanki çok az ama sağ hala berbat durumda. 4 gün oldu kullanmaya başlayalı bakalım geçirecek mi zamanla 😞
Bu arada boş emzirmek de çok yıpratıyor bence zaten o ilk birkaç gündeki aşırı emzirme mesaileri falan 😕

LeyLA84db LeyLA84db S Sm357 bizde de aynı durum. Sadece kucakta memede emerken uyuyor. Reflü yatağına koyduğum an uyanıyor. Ne yapacağımı şaştım.

Bu gece 10dan 2ye kadar uğraştım meme kaka gaz üçgeninde. Özellikle gaz çok sıkıştırıyor gece. Masajlarla vs onu hallettikten sonra çok güzel daldı maşallah. Ben de dinlendim. Önceki gün bir felaketti 5 buçuğa kadar uyumadı mahvolduk. Ama gündüz uyuduğunu gece uyumuyor ya. Her gece bambaşka geçiyor. Neyi farklı yapıyoruz bilmiyorum. Ama genel olarak banyo yaptığı günler daha iyi uyuyor sanki.
Benimkinin gazı oluyor mu bilmiyorum alttan gazı gayet güzel yapıyor meme sonrası ağızdan da çıkarıyor genelde . Gazı yoktur diye düşünüyorum o yüzden. Banyo daha yapmadık bugün düştü göbeği belki banyo iyi gelir. Baya iyi uyuyordu uyandırdım emzirdim koydum kımıldanıyor ürker gibi ıııı falan diye sesler çıkarıyor endişe de ediyorum. Birde burnu tıkalı sanırım sf cesaret edemedim aspiratörle de çok az çekebildim. Yarın sf alıp deneyeceğm🥺çokta üzülüyorum rahatça uyuyamıyor diye

X