2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Tabi tabi yüksek olunca zaten sapsarı oluyo çocuk hatta sariliktan karariyo😂 oğlumun resmini bulunca atayım size daha sonra kapkara çocuk sarılık zamani
Anladım canım ben yine de 1 ay kontrolünde doktora bir sorayım. Görüntüsü normal çok şükür ilk zamanlarıyla kıyaslayınca. O zaman dediğin gibi sarılıktan yüzü koyu duruyordu vücuduna göre 🥹

Doktorlarınızın muayenesi kaç TL canlar? Bizim gittiğimiz hastane 815 TL ama doktora çok ısınamadık nedense. Kötü bi adam değil de eşimi tersliyor sürekli 😅 eşim bişi sorduğu zaman göz deviriyor alnına vuruyor falan niyeyse. Başka doktor buldum özel muayenehane ama 1750 TL yeni yılda da zamlanacakmış, 2 olur en az yani çok mu acaba
Ben allianz tss yaptırdım. Kendi sigortama zeyl ettirdiğim için 9 aylık yaptılar 15 bin tuttu. 12 aylık da 18-20bin falan olurdu herhalde. Aylık kontrolleri oluyor mutlaka. Bu şekilde 10 muayene hakkın oluyor düşününce en düşük 1500-2000 civarı oluyor muayeneler. Her türlü avantajlı test vs durumunda karşılıyor her şeyi. Hem üç sene üst üste yapınca ömür boyu yenileme garantisi geliyor. Düşünülebilir bence.

kızlar bebeğimi yenidoğan yoğun bakıma yatırdık. eve kucağım boş geldim. ağlamaktan başka bi şey yapamıyorum. çok üzgünüm. küçücük bebeği hasta ettim bakamadım. şimdi oturdum ağlaya ağlaya süt sağıyorum.
Geçmiş olsun kendini suçlama hemen toparlayacaktır. Biz elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz bebişler için iyi olsunlar diye. Eminim en kısa sürede evine dönecektir.

Doktorlarınızın muayenesi kaç TL canlar? Bizim gittiğimiz hastane 815 TL ama doktora çok ısınamadık nedense. Kötü bi adam değil de eşimi tersliyor sürekli 😅 eşim bişi sorduğu zaman göz deviriyor alnına vuruyor falan niyeyse. Başka doktor buldum özel muayenehane ama 1750 TL yeni yılda da zamlanacakmış, 2 olur en az yani çok mu acaba
2200 bizim muayenehanede. 1750 normal geldi. Seneye maalesef hepsi zamlanacak😔Hastanedeki doktoru sevmedim o nedenle kızımın eski doktoruna gidiyoruz. Hastaneye de bir süre daha devam edip bırakacağız.

Ben allianz tss yaptırdım. Kendi sigortama zeyl ettirdiğim için 9 aylık yaptılar 15 bin tuttu. 12 aylık da 18-20bin falan olurdu herhalde. Aylık kontrolleri oluyor mutlaka. Bu şekilde 10 muayene hakkın oluyor düşününce en düşük 1500-2000 civarı oluyor muayeneler. Her türlü avantajlı test vs durumunda karşılıyor her şeyi. Hem üç sene üst üste yapınca ömür boyu yenileme garantisi geliyor. Düşünülebilir bence.
Bende de Allianz tss var beboyu ekleyeyim diye bi araştırdım ama 5 yaştan itibaren diye okudum bi yerde. Bebişleri de ekletebiliyosak ben de öyle yapayım

Bizde kliniği olan bir doktora gidiyoruz. Muayenesi en az yarım saat sürüyor. Micropipetle parmak ucundan kan alıyor kakadan tahlil yapıyor. 2500 veriyoruz. Ama her an ulaşılabilir. Kiziminda rutin kontrol ve hastalıklarına o bakıyor 6 yıldır bazen gitmeden de yeni bir durumla ilgili soru soruyoruz ona da cevap veriyor gerekirse reçete yaziyor ilgileniyor sağ olsun.

Anladım canım ben yine de 1 ay kontrolünde doktora bir sorayım. Görüntüsü normal çok şükür ilk zamanlarıyla kıyaslayınca. O zaman dediğin gibi sarılıktan yüzü koyu duruyordu vücuduna göre 🥹
Bize de 5. Gün kontrolünde sarılık yüksek değil diye ölçmediler hastane 15. Gün çağırdı. Hatta o arada özel muayenehanesi olan sonraki süreçte devam edeceğimiz doktora gittik. O da aynı şekilde sarılık ölçmeyi gerektirecek yükseklikte değil dedi. İçin rahat etsin diye yazmak istedim. Zaten yüksek görseler ölçüyorlar. Kıstasları sanırım vücudun sarı olması yüzünden ziyade

Bizde kliniği olan bir doktora gidiyoruz. Muayenesi en az yarım saat sürüyor. Micropipetle parmak ucundan kan alıyor kakadan tahlil yapıyor. 2500 veriyoruz. Ama her an ulaşılabilir. Kiziminda rutin kontrol ve hastalıklarına o bakıyor 6 yıldır bazen gitmeden de yeni bir durumla ilgili soru soruyoruz ona da cevap veriyor gerekirse reçete yaziyor ilgileniyor sağ olsun.
Ben de o yüzden hastane istemiyorum hastanede kapıda bi ton sıra oluyor ben birilerinin hakkına giricem diye çocuğu adam akıllı giydiremiyorum bile.

Şu an hiç almıyor değil ama zorlanıyor gibi geldi bana. Yeğenlerimde kullandık onlar rahat almıştı soothie olanı. Belki biraz daha büyüyünce alır bizimkide.
Ultra soft olanın yüzüne değen kısmı yumuşak, air olanda da hava alma kısmı daha çok. Şu an aklıma yatan hava alması yani air olan ama bilemedim ya yumuşak olması önemli mi ki?
Yumuşak olursa daha çabuk emzige alışır diye ben o şekilde tercih ettim daha sonra büyüyünce ultra alabilirim bende beni de desenleri modelleri cezbediyo yaa
teşekkür ederim dualarınız için. biz aslında en ufak şüphelenince medipole gittik. sf sık dedi gönderdi. ertesi gün tekrar öksürünce dedik küçücük bebek böyle öksüremez. yine gittik. doktor o kadar saçma konuştu ki. ya evde daha da artabilir geçebilir de. yatması gerekebilir ama yer olduğunu sanmıyorum. burnunu temizleyelim dedi. evde sadece emerek iyileşebilir mi ki dedim olabilir diyo. biz bu hastaneye 100 bine yakın harcadık fos bi hastaneymiş. eve dönüşte baktık bebek çok hızlı nefes alıyor yolumuzun üstünde sakura vardı oraya gittik. orada hemen yatış dedi doktor. crp yüksek değil. ciğere de inmemiş henüz ama evde daha da kötüleyecek dedi. rsv, influenza ya da covid dedi işte. sakurada da yer yoktu başka bi hastaneye sevk etti. gittim emzirdim sabah. biraz yorgun görünüyordu. 😞
AdChoices
ADVERTISING​
Ya mega medipolde Muhammet Sevik deildir umarım doktorunuz esenlere de o nöbete geliyo ve hiç memnun kalmadım aksi gibi doğumumdada o gelmişti akşam olunca bende yatış deyince cam sukaraya gidicektim sonra bizim burda Bağcılar devletin ek binasi açıldı sırf çocuk hastalıklari yakın diye bişey lazım olursa evden hemen getirirler diye ama ciğeri temiz cikinca yatirmadi bizi burda daha çok mikrop kapar dedi ordaki doktor sagolsun

Biz tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdık 13000 kusure ama gittiğimiz hastanenin ücreti 1500 civarı. Yeniyilda 2000 i görürüz kesin.

kızlar bebeğimi yenidoğan yoğun bakıma yatırdık. eve kucağım boş geldim. ağlamaktan başka bi şey yapamıyorum. çok üzgünüm. küçücük bebeği hasta ettim bakamadım. şimdi oturdum ağlaya ağlaya süt sağıyorum.
cok gecmis olsun hemen toparlar doner evine minik..

Anne sütü sarılığı ise evet 3 ay sürebiliyormuş genelde de anne sütü sarılığı çıkıyormuş. Ama bir sürü başka hastalığındanda habercisi olabilirmiş bizi direkt eğitim araştırmaya yönlendirdiler. Biz hastaneden çıkarken 10 idi şuan 20 günü geçtik hala sarılık 9’larda.. Eğitim araştırmaların, şehir hastanelerin direkt yenidoğan muayene bölümleri var randevusuz ücretsiz gidip çocuğunuzu gösterebilirsiniz bilginiz olsun hiç sıra da beklemedim. Bizde bilmiyorduk doktorumuz özele hiç gelmeyin oraya gidin dedi. Sarılığı hem bir cihazla ölçüyorlar hem kandan bakıyorlar. O cihazla ölçülse daha iyi boşuna çocuğun canı yanmaz çünkü ikisinde de sonuçlar çok yakın çıkıyor.
Kan uyuşmazlığından dolayı dedi doktor. Geçer dedi bi tedavi birşey önermedi normal dedi bilmiyorum

Bizim
Bizim ki bin tl yeni yılda oda üç yüz felan zam alır diye düşünüyorum. Memnunum sakin güler yüzlü bi doktor. Bence çocuk doktoru ve gebelik sürecinde güler yüzlü sakin doktorlarla olmak en güzeli. Durumun. varsa değiştir doktorunu. Bunlar hassas zamanlar gebelik ve bebeklik. Gece yarısı ateşlendi bşrley oldu mesj yazsan belki tersleyecek. Sakin insanlarla iletişimde olmak en güzeli 🥰

X