2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
kızlar bebeğimi yenidoğan yoğun bakıma yatırdık. eve kucağım boş geldim. ağlamaktan başka bi şey yapamıyorum. çok üzgünüm. küçücük bebeği hasta ettim bakamadım. şimdi oturdum ağlaya ağlaya süt sağıyorum.
Ne desem senin içini ferahlatmaz yaşayan biri olarak biliyorum. Çünkü oğlum yoğum bakımda yatarken kan uyuşmazlığı için bile kendimi suçladım. Şu an hafiften gribim aklım çıkıyor bulaşacak diye. Ama ne yapsak da olacağı varsa oluyor. İlerlemeden önlemini almışlar öyle düşün. Senin sütün ona şifa olacak orada da çok güzel bakıyorlar, hava verirler burnunu ciğerlerini temizlerler. Sağsalim çıkacak yavrun inşallah 🤲❤️

Bende çok çektim ilk çocukta bu konuda 2 ay boyunca yeni dogmus bebekten sürekli kan aldılar ne özel ne devlet kaldı valla hemde yüksekti 15 gün özel hastanede yattı sariliktan sonrada 1 gün devlette yattık herseyine bakıldı kanları temizdi anne sütü sarılığı teşhisi koydular 2 olmadan geçmedi çocuklarımın ama şimdiki erken atlattı çok şükür bembeyaz oldu kizim 2. Kızımda sadece 1 gün yatmıştı ama herkesin ki farklı benim bebekken kanımi değiştirmişler önemli olan ilk 10 gün hep bunu duydum 10 gün sonrası beyine gecmiyomus
Birde oğlumda dikkat eksikliği vardı doktora gittiğimde uzamış sarılık gecirdimi diye sormuştu ilk çocuk herzaman tecrubesizlik oluyo malesef 😔 😔 😔
Bizimkinin düşmeye başladığını görünce bir daha bakmadı düşüyor dedi bir ay sonra görüşürz demişti en son gittiğimizde de tekrar bakmadı o değere

kızlar bebeğimi yenidoğan yoğun bakıma yatırdık. eve kucağım boş geldim. ağlamaktan başka bi şey yapamıyorum. çok üzgünüm. küçücük bebeği hasta ettim bakamadım. şimdi oturdum ağlaya ağlaya süt sağıyorum.
Yaaa üzüldüm 1 ay öncesi yogunbakima yatiriyo 1 ay sonrası anneyle beraber tedavi oluyodu sanırım devlete mi gittin genelde anne yanında oluyo devlette😔😔😔😔öksürükten dimi ciğerine inmiş üzülme canım iyi olsun yeterki 😔😔

Bende çok çektim ilk çocukta bu konuda 2 ay boyunca yeni dogmus bebekten sürekli kan aldılar ne özel ne devlet kaldı valla hemde yüksekti 15 gün özel hastanede yattı sariliktan sonrada 1 gün devlette yattık herseyine bakıldı kanları temizdi anne sütü sarılığı teşhisi koydular 2 olmadan geçmedi çocuklarımın ama şimdiki erken atlattı çok şükür bembeyaz oldu kizim 2. Kızımda sadece 1 gün yatmıştı ama herkesin ki farklı benim bebekken kanımi değiştirmişler önemli olan ilk 10 gün hep bunu duydum 10 gün sonrası beyine gecmiyomus
Birde oğlumda dikkat eksikliği vardı doktora gittiğimde uzamış sarılık gecirdimi diye sormuştu ilk çocuk herzaman tecrubesizlik oluyo malesef 😔 😔 😔
Bak sonraki resimler kuvez sonrası tedavi sonrası yine yüksekti

Eklentiler

• IMG_20241226_131649.jpg
    IMG_20241226_131649.jpg
    66,6 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20241226_131624.jpg
    IMG_20241226_131624.jpg
    52,1 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20241226_131548.jpg
    IMG_20241226_131548.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20241226_131540.jpg
    IMG_20241226_131540.jpg
    75,9 KB · Görüntüleme: 33
Çiçeğim sen Mochi giyilebilir pompa kullanıyordun değil mi? Memnun musun ? :) senden çok kullanan yoktur aramızda, malum double anasın 🤪❤️ bebebao kullanıyorum memnunum da ama ikinci lazım bana, Lansinoh da çıkarmış ama hiç yorum falan yok sen memnunsan bakayım @Hocahnm
Bende de bebebao var ondan memnunum ama sürekli onun parçalarını yıkamak zor oluyor diye mochi manuel de aldım. Bir tarafı emzirirken diğer taraftan akan sütü topluyor. Mochi giyilebilir olanın parçaları sanki daha az temizliği pratik olabilir.

Şu an e bebekte mochi ürünleri %25 indirimde. Ben manueli 450 ye almıştım şu an 340 civarı. Giyilebilir olan stokta yok ama belki mağazada vardır. Haberin olsun.

Doktorlarınızın muayenesi kaç TL canlar? Bizim gittiğimiz hastane 815 TL ama doktora çok ısınamadık nedense. Kötü bi adam değil de eşimi tersliyor sürekli 😅 eşim bişi sorduğu zaman göz deviriyor alnına vuruyor falan niyeyse. Başka doktor buldum özel muayenehane ama 1750 TL yeni yılda da zamlanacakmış, 2 olur en az yani çok mu acaba

Doktorlarınızın muayenesi kaç TL canlar? Bizim gittiğimiz hastane 815 TL ama doktora çok ısınamadık nedense. Kötü bi adam değil de eşimi tersliyor sürekli 😅 eşim bişi sorduğu zaman göz deviriyor alnına vuruyor falan niyeyse. Başka doktor buldum özel muayenehane ama 1750 TL yeni yılda da zamlanacakmış, 2 olur en az yani çok mu acaba
1150 ama 6 ay boyunca yüzde 50 indirimli canım sorcak tabi ya ilk çocuk sonuçta sizlerde bebekle beraber öğreniyorsunuz sonuçta bizede zam gelir yılbaşından sonra

1150 ama 6 ay boyunca yüzde 50 indirimli canım sorcak tabi ya ilk çocuk sonuçta sizlerde bebekle beraber öğreniyorsunuz sonuçta bizede zam gelir yılbaşından sonra
Bebonun gözü akınca bizde kedi var hani alerjisi olabilir mi diye sordu ona bile göz devirdi ne var bu soruda :KK43:

Kızlar avent emzik kullanan var mı? Bende şu an soothie var. Bebiş alıyor arada ama çok ağır ve büyük geliyor ağzından düşürüyor sürekli. Buna sinirlenip kabul etmiyor sonrasında. Bende daha hafif ve basit bir model arayışındayım. Yine avent bakıyorum ama ultra air ve ultra soft modelleri arasında kaldım. Tavsiyeniz var mı başka ya da bunları kullanan var mı? Farkı ne ki?
Avent soft Air kullanıyorum canım çok memnunum soothie bende düşünmüştüm ama ağır olur düşer tutamaz diye almamıştım iyiki almamism simdikini çok iyi tutuyo emzikle uyuyo bazen istiyo

Aaa tabiki bişey yok şuan bende ısınamadım doktoruna 🫤
Bilmiyorum adamın tavrı mı bu hani böyle dalgaya alan tipler vardır ya öyle bişi de olabilir ama rahat hissetmiyorum yanında. Diğeri de çok pahalı geldi ama. Ne sıklıkla gidiliyor doktora nursen sen deneyimlisin, ayda 1 falan gidiliyosa çok da koymaz 2 bin. Şimdi yenidoğanda 4 kere gittik 15 gün içinde ya ben ona göre hesaplıyorum öyle olursa zorlar çünkü

Ayda bir şimdilik gidiyoruz canım aşıları felan işte 6 ay indirimden yararlanmak için gidiyorum birde özel aşıları yapilcak diye her ay gitmene gerek yok hasta vs olmadığı sürece
Bilmiyorum adamın tavrı mı bu hani böyle dalgaya alan tipler vardır ya öyle bişi de olabilir ama rahat hissetmiyorum yanında. Diğeri de çok pahalı geldi ama. Ne sıklıkla gidiliyor doktora nursen sen deneyimlisin, ayda 1 falan gidiliyosa çok da koymaz 2 bin. Şimdi yenidoğanda 4 kere gittik 15 gün içinde ya ben ona göre hesaplıyorum öyle olursa zorlar çünkü
Yenidoğan olduğu için bukadar sık gidildi şimdi her ay gidicen istemezsen gitme doktor seni yönlendirir 3. Ayda rota aşısı var ozaman gidersin bidahaki ay gitme 3. Ay git zaten sağlık ocağına gidiyosun hastaneler mikrop yuvası hep

Avent soft Air kullanıyorum canım çok memnunum soothie bende düşünmüştüm ama ağır olur düşer tutamaz diye almamıştım iyiki almamism simdikini çok iyi tutuyo emzikle uyuyo bazen istiyo
Şu an hiç almıyor değil ama zorlanıyor gibi geldi bana. Yeğenlerimde kullandık onlar rahat almıştı soothie olanı. Belki biraz daha büyüyünce alır bizimkide.
Ultra soft olanın yüzüne değen kısmı yumuşak, air olanda da hava alma kısmı daha çok. Şu an aklıma yatan hava alması yani air olan ama bilemedim ya yumuşak olması önemli mi ki?

Bende de bebebao var ondan memnunum ama sürekli onun parçalarını yıkamak zor oluyor diye mochi manuel de aldım. Bir tarafı emzirirken diğer taraftan akan sütü topluyor. Mochi giyilebilir olanın parçaları sanki daha az temizliği pratik olabilir.

Şu an e bebekte mochi ürünleri %25 indirimde. Ben manueli 450 ye almıştım şu an 340 civarı. Giyilebilir olan stokta yok ama belki mağazada vardır. Haberin olsun.
Çok teşekkür ederim ❤️

teşekkür ederim dualarınız için. biz aslında en ufak şüphelenince medipole gittik. sf sık dedi gönderdi. ertesi gün tekrar öksürünce dedik küçücük bebek böyle öksüremez. yine gittik. doktor o kadar saçma konuştu ki. ya evde daha da artabilir geçebilir de. yatması gerekebilir ama yer olduğunu sanmıyorum. burnunu temizleyelim dedi. evde sadece emerek iyileşebilir mi ki dedim olabilir diyo. biz bu hastaneye 100 bine yakın harcadık fos bi hastaneymiş. eve dönüşte baktık bebek çok hızlı nefes alıyor yolumuzun üstünde sakura vardı oraya gittik. orada hemen yatış dedi doktor. crp yüksek değil. ciğere de inmemiş henüz ama evde daha da kötüleyecek dedi. rsv, influenza ya da covid dedi işte. sakurada da yer yoktu başka bi hastaneye sevk etti. gittim emzirdim sabah. biraz yorgun görünüyordu. 😞

X