2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Gündüz ben de dediğiniz gibi yapıyorum min 1.5 saatte acikiyor zaten. Akşam son beslenmeyi 10 da yapıp yatıyoruz. Uyandirmasam uyanmaz ama mecbur gece 1 gibi kaldırıyorum. Sonra uyuması da zor oluyor çocumun, sanki rahatını bozuyormusum gibi geliyor zorla uyandırarak

Ah canım benim daha bu sabah eşime işe başlayınca sabah gitmeden masaya gün içinde yiyeceklerimi bırakıp git dedim, seni çok iyi anlıyorum Allah işlerimize kolaylık versin
Amin canım gerçekten yapabiliyorsanız öyle yapın. Benim eşim de izinliyken ne yiycem derdim yoktu en azından ama işe başlayınca baya zorlandım olsun ne yapalım bu da geçecek. Rabbim hepimize kolaylık versin

Ben Lansinohu kutusu bitene kadar sürdüm canım. Doğumdan bir hafta önce başlayıp. Onun dışında hametan sürdüm bir gün, ayva jeli yaptık onu sürdüm, zeytinyağı sürdüm, Hindistan cevizi yağı sürdüm, her emzirme sonrası süt sürdüm yok ama yok şu ana kadar şu iyi geldi diyebileceğim hiçbir şey olmadı. Çıldırıyorum artık ya. Allah affetsin cidden sinirlerim bozuluyor. Umarım şu gümüş kapaklar bir işe yarar

Anne sütünde 10 güne kadar kakasızlık normal değil mi ya
O bebek biraz daha büyüdüğünde sanırım canım ilk zaman sık sık emiyor sık sık kaka yapıyorlar aktif kilo almaya başladıklarında kakaları seyrekleşiyor benim bildiğim.

bir de dusta fiskiyede sicak su tutup masaj yapmayi dene cikincada soguk kompres yap buzlukta duran minik yuvarlak sogutuculardan almistim ben. ama hepsi yaraya minik bir merhem gibi zamanla geçecek memelerin alısması lazım.
ben de su an olmadı artık 2. hamilelik diye belki de memeler alısmıs sanırım. İlk cocugumu emzırırken bıcak kesıyor gibiydi sanki, gozumden yas geliyordu emzirirken. zeytinyagi kurulugunu aliyordu soguk kompresde yangisini aliyordu
lansiloh falan ise yaramamisti ama kullanmistim yine de onerilen herseyi bi care olsun diye

Valla ne zaman isterse veriyorum bende ama bizimki maksimum 2 saat dayanıyor eğer kilo alımı iyiyse sende bebişe bırak ne zaman acıkırsa

O bebek biraz daha büyüdüğünde sanırım canım ilk zaman sık sık emiyor sık sık kaka yapıyorlar aktif kilo almaya başladıklarında kakaları seyrekleşiyor benim bildiğim.
Ha bilmiyo ben bizimki 3 gün falan yapmadı doktor zeytinyağı içirin birkaç damla dedi demek ki yapması lazım ilk zamanlar dediğin gibi. Ama yine de günde 1 bizim şu an

Valla ne zaman isterse veriyorum bende ama bizimki maksimum 2 saat dayanıyor eğer kilo alımı iyiyse sende bebişe bırak ne zaman acıkırsa
Kilosu sınırda, benim doktor günlük 30 gr almasını beklerim dedi. Günlük 26 gr almış mamayı arttır dedi ama bana çok sıkıntı gibi gelmedi 26 gr alması.

Ben de uyandırmıyorum kendi ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum. Gün içinde de gece de öyle. Tabi uzmanına sorun siz yine de ama benim düşünceme göre sarılık riski kalmadıysa, kilo alımı iyiyse, çişli kakalı bez sayısı yeterliyse uyandırmamak daha iyi gibi.

Sarılık riski yok bez sayısı gayet iyi. Sadece kilo sınırda ama uyandırmayacağım ben de sanırım artık.

Bence süre uzayabilir gece diye düşünüyorum ya . Zaten acıktılar mı mırıldanmaya başlıyorlar

Kızlar sizin bebeler her gün büyük yapıyor mu? Bizim doktor önemli olan çiş demişti büyük önemli değil demişti. Bizim ki 2 günde zar zor yapıyor o da dün en son banyo yaptırınca yapabildi kızçem sürekli pirtliyor onda sorun yok ama şimdi sizin yazıları okuyunca emin olamadım

Bizimki de günde 1 ya da 2 günde 1 yapıyor. Zeytinyağı içirin dedi doktor 3 gündür yapmıyor deyince o iyi geldi tabii ama sürekli içirmek de çok istemiyorum

Sarılık riski yok bez sayısı gayet iyi. Sadece kilo sınırda ama uyandırmayacağım ben de sanırım artık.
Bizim sarılık halen devam ediyor bez değişimi iyi az da olsa var ama sarılığı doktor üç aya kadar sürer dedi korkuyorum ilerler mi acaba yerinde mi kalır

Benim bebiş günde 4 kere falan yapıyor ama normali ne bilmiyorum. Cisli bez sayısı daha önemli diye biliyorum sadece.

Bizimki de günde 1 ya da 2 günde 1 yapıyor. Zeytinyağı içirin dedi doktor 3 gündür yapmıyor deyince o iyi geldi tabii ama sürekli içirmek de çok istemiyorum
Ben içirmedim ama bi iki kere popo deliğine sürdüm oda iyi geliyor diyorlar. Kabızlık sorunu yaşamadık pek ama belki iyi gelir dene istersen

Bizim sarılık halen devam ediyor bez değişimi iyi az da olsa var ama sarılığı doktor üç aya kadar sürer dedi korkuyorum ilerler mi acaba yerinde mi kalır
Sizin sık sık beslemeniz gerek o zaman. Bizim sarılık değeri hep düşüktü 10. Gün 0 landı. Beslemesini düzenli yaparsanız ilerlemez bence aksine azalır zamanla. Gerekirse mama ile destekleyin.

Ben içirmedim ama bi iki kere popo deliğine sürdüm oda iyi geliyor diyorlar. Kabızlık sorunu yaşamadık pek ama belki iyi gelir dene istersen
Kulak çubuğuyla falan popişe sürüyoruz sadece dimi, uyarmak gerekiyor mu bazıları hafif sokun da diyor ona içim gidiyor acır dite

Haklı olabilirsin canım Ben bir burun ameliyatı olmuştum. Sonrası çok sıkıntılıydı dişlerimden yana epey zor geçmişti bir ay falan uğraştık. Şimdi diyorum acaba bebek az büyüyünce estetik mi yaptırsam o zaman neden yaptırmamışım falan İnsanoğlu cidden çabuk unutuyor. Ama evet oğlun da var kızın da var, Allah onlara hayırlı sağlıklı uzun ömür versin. Bence de gezin tozun üçüncüyü de yapalım doğuralım derken yaş gelir geçer boşver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…