2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Sarılık riski yok bez sayısı gayet iyi. Sadece kilo sınırda ama uyandırmayacağım ben de sanırım artık.
Kilo alımı zaman zaman hızlanıp yavaşlayabilir. Bizde öyle oldu ilk iki hafta verdiği kiloları bile alamadı, kansızlık da oldu halbuki uyandırıp emziriyordum sürekli. Doktor sorun yok hastanede yatıp çıkan bebeklerde olabilir önemli olan kilo vermemesi, kanın ilk etapta düşmesi normal mama yok anne sütüne devam dedi.
O sıra sarılığı düzelmişti baktım çocuk acıkınca uyanıyor zaten şeker düşmesi falan olmuyor. Ben de uyandırıp emzirmedim. Ne zaman ağlarsa o zaman verdim. Öyle 10 gün geçti şu an doğum kilosunun üzerine çıktı çok şükür. Yani büyümesi için uyuması da lazım bence. Emziriyoruz gazı oluyor kaka yapıyor vs derken yarım saat uykulu zorla emecek diye 2 saat uykudan ediyoruz çocuğu.

Haklısın canım zamanla geçecek inşallah şu an her şey anlık, minicik rahatlatırsa rahatlatıyor. Aslında duşta değen su bile sinirlerimi bozuyor hiç rahatlatmıyor acıtıyormuş gibi hissediyorum artık o kadar hassas olmuş ki dokunmak kımıldamak oturup kalkmak bile hatırlatıyor acıtıyor. Of ya şu an ne istiyorum kırkımız çıkmış olsun bu ağrılar geçsin, eve gelen gelsin giden gitsin bir an önce kendi başımıza kalalım

Benim çok yapıyor ya bir ara kilo alamıyordu hatta. Her emmede kaka yapıyordu başta 10-12 kez bile olmuştur. Şu an daha az. En az 5 en çok 8 diyeyim.

Evet canım 4-5 kez yapıyor kaka bizimki. Çiş de her bezinde oluyor hemen hemen onun dışında sadece çişli bez değiştirdiğim de oluyor. Kaç günlük oldu bebiş?

Sadece anne sütü mü yoksa formül mama veriyor musun canım peki?
Veriyorum doktor biraz daha meme+mama dedi. Gece uyurken veriyorum onun dışında doymadigini düşünürsem çok ağlarsa veriyorum. Günde minimum 1 maksimum 3 kere veriyorum. Doktoruma kalsa her memenin arkasına vermem gerekiyormuş ama bana biraz fazla geldi o kadarı. Hipp combiotic veriyorum bu arada.

Sizin sık sık beslemeniz gerek o zaman. Bizim sarılık değeri hep düşüktü 10. Gün 0 landı. Beslemesini düzenli yaparsanız ilerlemez bence aksine azalır zamanla. Gerekirse mama ile destekleyin.
Bir buçuk saat en geç iki buçuk saatte bir emziriyorum artık kendi uyanıyor bir saat bir buçuk saat olunca uzun mu tutuyorum bilmiyorum ki. Mama sma aldım onda çok gaz yaptı fıtığı da var fazla ağlamasın diye kestim mamayı doktor yeterli diyince süt

Bir de bizim bebiş zaten küçük doğdu, kilo alımı anne karnında durduğu için suni ile doğurdum hatta 38+5 te. Doğum kilosunu geçtik bizde, dediğiniz gibi çocuğu uykudan etmek zoruma gidiyor.

Yoo bence saat araliginiz iyi, ben derin uyuyorsa 3-3.5 saati zorluyorum. (Yanlış olabilir yaptığım bilmiyorum) Sütünüz yeterliyse vermeyin zaten mama, benim akşam saatlerinde azalıyor o yüzden gece mamayla destekliyorum.

He tabi 1 gün bile yapmasa şiş şiş oluyor bizimki de ama normal diyola
Bnm 2 numero yeni dogdugunda diil de 2 aylık falandı sanırım 3-4 günde bir yapmaya baslamıştı hatta bi kere 9 gün olmuştu artık o gün lavman aldım yapıcaktım da yapmıştı kakasını. Cok da rahatsız gbi diildi ama ben rahatsız olmuştum

Cnm bende bioderma duş yağını aldım sen memnunmusun bu aralar vücudumda böcek ısırığı gibi kaşıntı kuruluk oluyor şu an emziriyorum tabi analık stresli stresten mi oldu bilmiyorum ki eşimde diyo o duş yağından olmuştur

Peki bişi sorucam, şimdi normalde 5.30'da beslenme saati bizim. Ama memeyi tutması osu busu aktif emmesi hadi ememedi mamayla desteklemek falan 8'i bulacaktır belki. Ben yanlış mı planlıyorum bu beslenmeyi acaba? Gün içinde böyle böyle sanki az emmiş oluyor

Ben hem meme + hipp veriyorum ama senin sütun maşallah bereketli demek ki ben 3 saatte uyanınca hem meme + formül mama günde 5 tane filan formül mama vermiş oluyorum ama çiş bende günde 7-8 tane bez değiştiriyoruz

Benimki hemen her gün yapıyor özellikle altını açınca elime yapıyor sıpa ben pişik olmasın diye kantaron yağı kullanıyorum belki o sebep oluyordur diyeceğim ama bugün hiç kaka yapmadı. Doktorlar çiş sayısı kaka sayısından daha önemli diyor senin dediğin gibi. Eğer bebeğin bu durumdan rahatsız olsa zaten sana hissettirir bence

Ben hem meme + hipp veriyorum ama senin sütun maşallah bereketli demek ki ben 3 saatte uyanınca hem meme + formül mama günde 5 tane filan formül mama vermiş oluyorum ama çiş bende günde 7-8 tane bez değiştiriyoruz
İlk 2 hafta ben de daha çok veriyordum mamayı, 3. Haftadan sonra sütüm arttı mamayı azalttım aşama aşama. Sizin de zamanla artar bence. Cisli bez sayisi bizde de 7-8, kaka 4-5 arası. Normal bu sayılar sanki.

Normalde söylenen gün içerisinde 2-2.5 saatte bir akşam 3 saatte bir mama verilmeli diye eğitimde dinlemiştim. Ben uygulama kullanıyorum yemek , emzirme , çiş ve büyük hepsini not alıyorum. benim kızçe 3 saatte bir kendi uyanıyor. Doğum yaptığım hastanenin eve gönderilen hemşiresi genel bir kontrol ve kilosuna baktı ve 8 günde günlük 12.5 Gr kilo toplamda 100 Gr olduğu bana beslenmesini "15 dak sağ+ 15 sol meme emzirip, gazını alıp sonra formül mama 30 ml iken kilo alımı az olunca 45 ml çıkardik doktorumuza sorarak. Öyle ilerliyorum.

Günde 8-12 arasi beslenme yapmanız gerek, buna göre ayarlayabilirsiniz beslenme saatlerini

ben de soyle hoop 3. aya ısınlanmak istiyorum iyiye gidiyorum ama yine de baskalarına kıyasla yavas ilerliyor sanki iyileşme sürecim. karnım hassas, bazen iğneler batıyor gibi zaten bir bolgesinde hissizlik var bazen balon varmıs gibi karnımın içinde. geçse gitse hepsi rahat yatsam kalksam eğilsem doğrulsam ay ne bilim ya eskisi gibi olmak istiyor insan. Bildiğin ağır karın ameliyatı biri demişti burda olay olmustu ama cidden öyle ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…