2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Buraya bebelerin sıkıntılarını yazıp gitmeyin anacım, iyileştiklerini de yazın rica ediyorum 😀

Güzel haberlerinizi alınca çok şükür daha iyi oluyoruz 🙏🏻 blocked blocked @BerryBlossom @nursen6161 Hepimiz evlatlarımızın hep güzel haberlerini alalım, hep sağlıklı nefeslerine şahit olalım 🙏🏻🤍
Çok haklısın güncele ulaşınca yazıcam genel durumları diye bir türlü yazamadım güncele de ulaşamadım 🤣 okurken uyuyakalıyorum sürekli😁 tüm anaları tebrik ediyorum ben çocuksuz sadece süt sağarken bile yoruldum. Gerçi bebeğime giderken arabaya kendim biniyorum dönerken eşim bindiriyor resmen bebek gazı ayrı işliyor sanırım 🥲

Çok haklısın güncele ulaşınca yazıcam genel durumları diye bir türlü yazamadım güncele de ulaşamadım 🤣 okurken uyuyakalıyorum sürekli😁 tüm anaları tebrik ediyorum ben çocuksuz sadece süt sağarken bile yoruldum. Gerçi bebeğime giderken arabaya kendim biniyorum dönerken eşim bindiriyor resmen bebek gazı ayrı işliyor sanırım 🥲
Ooiiyy kıyamam, sitem de yok tamam, kendimden utandım 🥹 Allahım herkese evladını sağlıkla yuvasına götürmeyi nasip kısmet etsin, içinde sizlere de 🙏🏻🤍 Grubumuzda herkesin doğurup, yavrular evlerde sağlıkla mışıl mışıl uyuyurken, eşlerimizle ve şükür dolu kalplerimizle çayımızı kahvemizi içtiğimizi hayal ediyorum 🙏🏻

Ben isim bulamadım kuzum. Valla bulursan beni de etiketlersen çok hora geçer.

Bize iki türlü gösterdiler. Birinde parmağını emdiriyorsun dudağının kenarından şırıngayla veriyorsun. Diğeri de memedeyken, ince hortumu ağzına sokuyorsun şırıngayla sıkıyorsun. İkisi de zor valla. Parmaklı olanda çok hızlı veriyosun, bebek boğulabilir gibi oluyor. Hatta dün başıma geldi, oturdum ağladım. Hortumluda da ağzını tutturamıyorsun, dışarı akıyor hep. Biberon asla verme dedi hemşire.

Aynı durumdayım. Sürekli mama basıyordum aç diye. Çok şükür bugün hiç mamasız sütümle doydu, ve huzurlu sürekli ağlamıyor... 7. Günümüzdeyiz. Sanırım sütüm arttı kuzum. İnşallah artmıştır amin.

Çok çok Geçmiş olsun kuzummm. Burun temizliği yapmak lazım, benim de en çekindiğim konu. Araştırmam lazım ama kaçınıyorum.

Ben de uyandıramıyorum. Mama çok uyutuyor. Mamayı yiyince, meme istemiyor. Aklımı yicem. Bugün çok şükür mamasız iyi gibi ama işte belli olmaz birazdan krize girebilir.

Canım spinal + epidural oldum, aşırı aşırı ödem tuttum. Doğurup kilo vermeyen kişi olarak tarihe geçebilirim. Saçma sapan bişi oldu benim kilo olayı.

Of ya inanılmaz, korktuğumuz başımıza gelmiş. Sezeryan anında da kusmak çok zor olmuştur ya. Geçmiş olsun kuzum. Şimdi iyisindir çok şükür ki. Mide yanmasız herşeyi yemek çok güzel.

+1 video bulursan bana da atar mısın kuzum.

Okurken sinirden gözümün biri kapandı, o kadar gıcık oldum. Ve bence hepimiz birbirimizin hikayesinde kendimizi buluyoruz. Evet birebir aynısı değil ama benzer şeyler yaşıyoruz, yanlış değiliz 🧡

Yavrum tek çocukla derbeder oldum, evsiz gibi geziyorum evde, insanlıktan çıktım, ikiz bebekle bence sen insan olmazsın ancak cin olabilirsin. Ben yapamazmışım. Sizin evde aileden kaç kişi var? Biz 4 kişiyiz, bir bebek hepimizi yamulttu
Beni hiç sorma :) hatta şu an tam yazıyordum vazgeçtim anla o kadar halim yok . Zombi olma yolunda ilerliyorum

Beboya süt bırakmıştım, kaşık biberondan ziyan oluyor gibi geldi avent biberonla verelim dedik annem yarım saat emdi süt azalmadı bile diyor. Süt boşa gitti aşırı gıcık oldum ya, sizde de oldu mu? Comotomo vericem bi dahakine mecbur kalırsam
Kiz neden azalmadi onu anlamadim . Ben de browns kullaniyorum cok memnunum . Como tomo dene bari

Ben avent biberonu ilk 19 günlükken sünnet olurken kullandım ilk algılayamadı emdi cekemedi falan bir iki dkka sonra cözmüşti ama yavas akıyor baya. Neden ziyan oldu süt anlamadım. Senin bebiş cok küçük ama daha cekemedi mi
2 saat sonra verecekti annem sütümü, sağıp buzdolabına koydum hepsini ısıtmış annem yarısını içmiş işte yarısı boşa gitti tekrar ısıtamayacağımız için. Muhtemelen evet tam çekemedi de şikayet varmış baya bu konuda

Beboya süt bırakmıştım, kaşık biberondan ziyan oluyor gibi geldi avent biberonla verelim dedik annem yarım saat emdi süt azalmadı bile diyor. Süt boşa gitti aşırı gıcık oldum ya, sizde de oldu mu? Comotomo vericem bi dahakine mecbur kalırsam
Biz ilk başta şırıngayla veriyoduk, kvye kızınca mamayı kendim veririm deyip biberonla verdim şırınga bi boğar gibi olunca (avent) ver ver ver azalmadı ben de sinir oldum. Hani iyi bi yandan ama yorucu da geldi bana bıraktım sonra kaşıkla veriyoruz

Yaa kendi yazdığımı okudum sanki 🥹 Sezaryenin ikinci günü yatırdılar oğluşu, tuvaletimi bile daha yardımla yaparken, lohusa pijamalarımla yoğun bakım önünde doktorundan bilgi alacağım diye bir saat ayakta durmuştum. 4 gün popomda dependle gittim geldim yoğun bakıma. Sandalyede dikişlerimin üzerinde emzirdim. O an hissetmiyorsun ya öyle bir güç geliyor. Eve dönünce ağrıdan yatamıyordum ama acıya değil yokluğuna ağlıyordum 😔
Çok sevindim iyi olmanıza inşallah göz açıp kapayınca kadar kavuşursun yavruna. 🥰❤️

2 saat sonra verecekti annem sütümü, sağıp buzdolabına koydum hepsini ısıtmış annem yarısını içmiş işte yarısı boşa gitti tekrar ısıtamayacağımız için. Muhtemelen evet tam çekemedi de şikayet varmış baya bu konuda
Yani ne kadar doğru bilmiyorum ama biz yeğenlerime bakarken o ucundaki deliği iğneyi ısıtıp azıcık genişletmiştik. Özellikle bir yeğenim reflü maması aldığı için aşırı koyuydu mümkün değil geçmiyordu deliğinden o şekilde çözmüştük. Ağızlıkları aydan aya değiştirmek maliyetli olduğu için yengem yıpranmayan ağızlıklara ikinci üçüncü deliği açıyordu. He tavsiye midir değil. Sadece bizde işe yaramıştı yani.

ya bunu ben de yapıyorum ama bi şey gelmiyor. dolu yani fış fış ses geliyor çocuğun burnundan. tek seferde mi çekiyorsun yoksa minik minik birkaç seferde mi
Bütün nefesimi önce veriyorum sonra aspiratörü ağzıma alış çekiyorum geliyor bazen birkaç seferde yapıyorum

Bu serum fizyolojiyi ne deyip alıyoruz eczaneden? Cc'si ml'si var mı? Bebek için mi dicez? Canım
Damla damla kullanacaksan bence direkt serum olarak al, eşime serum ve 30 tane şırınga al dedim bugün flakon alıp yine şırınga almış. Flakonları şırıngayla vericem sanki allam. Biz şu an damla damla kullanıyoruz burnuna, 1 flakonda 5 cc var boşa gidiyor hepsi.

Biz ilk başta şırıngayla veriyoduk, kvye kızınca mamayı kendim veririm deyip biberonla verdim şırınga bi boğar gibi olunca (avent) ver ver ver azalmadı ben de sinir oldum. Hani iyi bi yandan ama yorucu da geldi bana bıraktım sonra kaşıkla veriyoruz
Dün gece eşim ilgilendi, 1 saat sürdü diyor 50 cc sütü emmesi. Kaşık biberonda da kendi sütüm azıcık dökülüyo gibi hissettim o yüzden biberon deneyeyim dedim de bi daha no. 4 günlük daha çok küçük olduğu için de becerememiş olabilir sjfkdk

Yani ne kadar doğru bilmiyorum ama biz yeğenlerime bakarken o ucundaki deliği iğneyi ısıtıp azıcık genişletmiştik. Özellikle bir yeğenim reflü maması aldığı için aşırı koyuydu mümkün değil geçmiyordu deliğinden o şekilde çözmüştük. Ağızlıkları aydan aya değiştirmek maliyetli olduğu için yengem yıpranmayan ağızlıklara ikinci üçüncü deliği açıyordu. He tavsiye midir değil. Sadece bizde işe yaramıştı yani.
Okumuştum bunu, bence gayet mantıklı. Comotomo biberonda da öyle olursa denerim teşekkür ederim ❤️

X