2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Ayrıca bende kabızlık başladı çok canım sıkılıyorrr Sezaryen yerimde sorun yok ama korkutuyor insanı yine de 🥹 doktor demir ilacı verdi kabız yapanlardan daha başlamamıştım bile bi de başlasam çatlıcam demek ki
Merhaba ben de 10.12.24 te doğum yaptım sezaryen.. ilk hafta sorun yoktu hep de sıvı beslendim 3-4 litre su içtim hoşaf yedim ona rağmen 3-4 gündür kabızlık yaşıyorum. Doktorun verdiği antibiyotiği bitirmeme rağmen üstüne bir de idrar yolu enfeksiyonum var.. bugün doktora gittim. Dupaloc sordum olmaz dedi magnezyum calcinee verdi. İdrar yolu enf için de tek şaselik bi ilaç verdi. Kabızlık o kadar sıvı beslenmeme rağmen nasıl yaşadım anlamıyorum ama çok zorlanıyorum benim durumumda olan var mı?

İki gün evvel uyurken hırlıyordu çocuk benim zaten cesaretim yoktu aspir etmeye sonra burada yazılanları okuyunca bir cesaret serum fizyolojik sıktım aspir ettim çocuk rahat emdi rahat uyudu valla her gün yapıyorum bir sürü sümük çıkıyor afedersiniz
Ooo öyleyse gerekiyordur tabi 😕

Ayrıca bende kabızlık başladı çok canım sıkılıyorrr Sezaryen yerimde sorun yok ama korkutuyor insanı yine de 🥹 doktor demir ilacı verdi kabız yapanlardan daha başlamamıştım bile bi de başlasam çatlıcam demek ki
Kabızlık bende de başladı maalesef 2 gündür. Ben de daha başlamamıştım demir ilacına kabız olurum dikişler zorlanır korkusuyla ama yine de olduk nasıl oldu anlamadım ya hiç de kabız edecek şeyler yemiyorum :KK43:

Çiş konusunda eşim başkent hastanesinin çocuk aciline gidip durumu anlattı, sorun yok, ilk günler kaka daha çok bekliyoruz demişler.

Bir tane çocuk göğüs hastalıkları uzmanı arkadaşıma sordum. Fazlaca kilo alımı görülüyor mu, sonuçta bu süt çıkmasa ödem olarak birikir dedi. Ayrıca yeme isteğinde azalma var mı, nasıl ki kabız olunca yemek istemezsin, sorun olsa emmek istemez dedi. Ayrıca karnında şişlik falan olurdu dedi. Yenidoğan uzmanı arkadaşına da sormuş, o da kakayla çiş aynı anda geliyor görmüyorlar, bir de daha erken, takip etsinler demiş.

Kardiyoloji uzmanı bir veli arkadaşıma sordum, konunun uzmanı değil ama iki tane de çocuğu var, belki bir fikri vardır dedim. İçin rahat edecekse ver mamayı hiç çekinme dedi. Bir sorun olduğunu sanmıyorum dedi. Bu arkadaşım ayrıca başkent hastanesinin yenidoğan bölümünü çok övdü canım edahandro edahandro sen de düşünüyorum demiştin. O övünce ben de araştıracağım. Senin oradan ismini duyduğun bildiğin bir doktor var mı canım?

Doğum bekleyen pek kimse kalmadı ama ihtiyaç olursa diye kendi deneyimimi aktarmak istedim. Yarın doktor kontrolünde soracağım yine de tabii ki, çiş kaka not alıyorum.
Ben isim bulamadım kuzum. Valla bulursan beni de etiketlersen çok hora geçer.
Şırınga fikri iyiymiş alayım ben de. Şırıngayı nasıl veriyorsun temzleyip mi?
Bize iki türlü gösterdiler. Birinde parmağını emdiriyorsun dudağının kenarından şırıngayla veriyorsun. Diğeri de memedeyken, ince hortumu ağzına sokuyorsun şırıngayla sıkıyorsun. İkisi de zor valla. Parmaklı olanda çok hızlı veriyosun, bebek boğulabilir gibi oluyor. Hatta dün başıma geldi, oturdum ağladım. Hortumluda da ağzını tutturamıyorsun, dışarı akıyor hep. Biberon asla verme dedi hemşire.
Doydu mu doymadı mı diye kafayı yiyorum ya şu bebelere doymametre koymaları lazım sjcmdkd mama verince oh doydu diyorum sonra lan ya beni emmezse diye korkuyorum, deli bi döngü 😂
Aynı durumdayım. Sürekli mama basıyordum aç diye. Çok şükür bugün hiç mamasız sütümle doydu, ve huzurlu sürekli ağlamıyor... 7. Günümüzdeyiz. Sanırım sütüm arttı kuzum. İnşallah artmıştır amin.
Kizlarcim 3 gündür kızımla urastim burun temizliği gerçekten onemli ben hem yıkayıp çektiğim halde tikaniyodu cigerlerde hırıltı başlamıştı nefes alması hızlanmıştı kendi doktorumuz o gün yoktu diğer doktora götürdüm müşahade de kalmasını istedi bizde başka yere götürdük orda ciğer filmi çekti tekrar kan aldılar mahfoldu kızım ben aglicaktim artık bayilcakti ağlamaktan ciğerleri temiz geldi tahlilleride normaldi yatişa gerek görmediler ama kendi doktorumuz bizi 2 kez aradı Allah razı olsun herkese gerçekten işini hakkıyla yapan doktorlarla karşılaştırsın şimdi duzeldik iyiyiz doktor kontrollerini aksatmayin 6 aylık olana kadar düzenli gidin bebek olduğu için ihmale asla gelmiyo 😔
Çok çok Geçmiş olsun kuzummm. Burun temizliği yapmak lazım, benim de en çekindiğim konu. Araştırmam lazım ama kaçınıyorum.

Uyanmıyor yaaaa uyanmıyor yani. Mamadan sonra 3 saat, memeden sonra 2 saat arayla tekrar besleyin dediler ama uyuyakalıyor asla uyandıramıyorum. Aklım çıkıyor sarılık falan olacak diye
Ben de uyandıramıyorum. Mama çok uyutuyor. Mamayı yiyince, meme istemiyor. Aklımı yicem. Bugün çok şükür mamasız iyi gibi ama işte belli olmaz birazdan krize girebilir.
Kızlar bu arada kaç kilo verdiniz ben 69dan 59'a dusmusum. 64le hamile kalmistim jfjfhf
Canım spinal + epidural oldum, aşırı aşırı ödem tuttum. Doğurup kilo vermeyen kişi olarak tarihe geçebilirim. Saçma sapan bişi oldu benim kilo olayı.
Bilin bakalım kim doğuma gittiğini bilmediği gece 3 kere kustu fjsldjsks sezaryende de 3 kere kustum, doktor Zofer vurdurdu defalarca. 2 gün hastanede kaldık ya orda da aynıydım devamlı serum aldım. Eve geldim gece torba torba kustum, bu sabah PRILAM İÇTİM İKİ TANE ahfksjdkskksj edahandro edahandro şakaydı gerçek oldu 🤣
Of ya inanılmaz, korktuğumuz başımıza gelmiş. Sezeryan anında da kusmak çok zor olmuştur ya. Geçmiş olsun kuzum. Şimdi iyisindir çok şükür ki. Mide yanmasız herşeyi yemek çok güzel.
Kızlar selam ben hiç serum fizyolojik yapıp temizlemedim bebeğin burnunu hiç . Açıkçası korkuyorum . Yapan var mı ? Nasıl yapılıyor riskleri var mı ? Siz nasıl temizliyorsunuz
+1 video bulursan bana da atar mısın kuzum.
Böyle her şeyde atılıyorlar ortaya azıcık bir geri durun. Sezaryenden sonra benim bezim değişecek ortaya atıyor kendini o yapacak illa annem de öyle atılgan değil ama aşırı kurulmuş sana ne düşer diyor sonradan. Bebek kucağındayken bana ver falan demiş anneme. Benim sürecim zor geçtiği için gözüm görmedi pek de.

Bizimkinin de oğlu çok kıymetli oo. Sezaryenin ilk gecesi eşim hastaymış gibi benim yatağıma yatırıp üzerini örtüşü var. Ben yatamıyordum gaz sancısından da sen yat şimdilik dedim o da yattı cidden sonra kaldırmak zorunda kaldım bana trip attı kaldıracaksam niye yatırmışım diye kv de eşimden yana oluyor uyku sersemi idare et diye ayy hatırladıkça deliriyorum🤦‍♀️ Annem de çıldırmış orada. Ben neler yaşamışım bir yandan bebeği emzirmeye çalışıyorum o acılarla paşam uyku sersemiymiş. O an sustum da sonra canına okudum bizimkinin.

Hastaneden eve geldik banyoyu kim yaptırsın annen mi ben mi diyor dedim annem yani 🤦‍♀️🤦‍♀️

Geçen hastanede emzirme odasında karşıda emziren kadına bakıyor, kız mı vs diye soruyor ay onun da meme ucu acıyor yazık diyor kadına, dua okuyor falan ya iyi niyetli olabilirsin de kadın rahatsız oldu. Cevap vermedi hiç. Çünkü ben bile rahatsız oluyorum kv olmasına rağmen bir de yabancı biri yapsa terslerdim kesin. İyi niyetli ama aşırı müdahil işte. Böyle dengesiz halleri var.

Ben üzerine bastıra bastıra babası yapsın öğrensin yalnız kalacağız falan diyorum. Bazen anlıyor bazen hemen eşimde duran çocuğu bana ver diyor. Ay bilmiyorum ya bir buçuk sene falan uğraşacağız böyle. Bir düzen oluşturmam lazım ileriye yönelik gelen kişinin de onu ilerletmesi lazım. Kırmadan etmeden söyleyeceğim her şeyi. Benim evim, ailem, çocuğum bunu anlamaları gerek.
Okurken sinirden gözümün biri kapandı, o kadar gıcık oldum. Ve bence hepimiz birbirimizin hikayesinde kendimizi buluyoruz. Evet birebir aynısı değil ama benzer şeyler yaşıyoruz, yanlış değiliz 🧡
Birini durduruyorum biri ağlıyor 😅 birinin altını değişiyorum öteki acıktım diye ağlıyor ağız açık 😅 akşam bir ağlama krizi geçirdim . Ben yetemeyeceğim diye 🥹
Yavrum tek çocukla derbeder oldum, evsiz gibi geziyorum evde, insanlıktan çıktım, ikiz bebekle bence sen insan olmazsın ancak cin olabilirsin. Ben yapamazmışım. Sizin evde aileden kaç kişi var? Biz 4 kişiyiz, bir bebek hepimizi yamulttu

İki gün evvel uyurken hırlıyordu çocuk benim zaten cesaretim yoktu aspir etmeye sonra burada yazılanları okuyunca bir cesaret serum fizyolojik sıktım aspir ettim çocuk rahat emdi rahat uyudu valla her gün yapıyorum bir sürü sümük çıkıyor afedersiniz
Bu serum fizyolojiyi ne deyip alıyoruz eczaneden? Cc'si ml'si var mı? Bebek için mi dicez? Canım

Kız sana ince de olsa kolye takmışlar bize de gelen sadece çeyrek oldu ben ona şükrediyom ya hiç takmasalardı diye 😅 düşün eşimin iş yerinden daha yeni tanıştığı arkadaşı çeyrek taktı bize babaannesi dedesi de çeyrek takmış oldu ama ben lafı söylüyorım şuan borcunuz var ondan takamazsınız anlıyorum ama doğumgününde heralde borçlarınız biter diye o zamana para olur heralde diye bakalım diyor o zaman gelsin yaparım ben falan yok yani aman çok takmıyorum ben bizden para isteyecek duruma gelmesinlerde yeter şuan her şeyin gözüme batması kadar normal bir şey yok sende onlar varken istediğini yaptır canım şunı çekti de yapsımlar buzluğa hazır yiyecek yapıp koysunlar Geçiyor emin ol biz 40 günlük olduk unuttum gitti bile o zamanları yani kv dem öpmüyorum diyor çocuğu ama yansk yanağa değdirip ağzının içine konuşuyor öpse daha iyi valla çocuğu kokladığında çocuk leş gibi kokuyor düşün ben görmediğimde yalıyor mu artık ne yapıyorsa o yüzden sabret aklını bebenden başka şeye takma
Ay yine bir şey almışlar kızlar😄bizimkinden gelen bir şey yok mevlüt yapacağım onda da sanmıyorum ki olsun. Hastaneye yanıma gelirken bim abur cuburu getirmişlerdi. Hani bir tatlı falan al bari hiçbir şey yok. Bakalım mevlütte haber ederim yine😄😄aşırı pinti bizimkiler

Beboya süt bırakmıştım, kaşık biberondan ziyan oluyor gibi geldi avent biberonla verelim dedik annem yarım saat emdi süt azalmadı bile diyor. Süt boşa gitti aşırı gıcık oldum ya, sizde de oldu mu? Comotomo vericem bi dahakine mecbur kalırsam

Beboya süt bırakmıştım, kaşık biberondan ziyan oluyor gibi geldi avent biberonla verelim dedik annem yarım saat emdi süt azalmadı bile diyor. Süt boşa gitti aşırı gıcık oldum ya, sizde de oldu mu? Comotomo vericem bi dahakine mecbur kalırsam
Ben avent biberonu ilk 19 günlükken sünnet olurken kullandım ilk algılayamadı emdi cekemedi falan bir iki dkka sonra cözmüşti ama yavas akıyor baya. Neden ziyan oldu süt anlamadım. Senin bebiş cok küçük ama daha cekemedi mi

nursen6161 nursen6161 blocked blocked BerryBlossom BerryBlossom Yavrular nasıllar, sizler nasılsınız kızlar? Güzel haberlerinizi bekliyoruz 🤍
Haberler güzel bizde enfeksiyon düşüyormuş çarşambaya kadar bitmesini bekliyoruz. 1 haftalık antibiyotik tedavisi olduğu için 1 haftanın tamamlanmasını bekliyoruz. Emzirmeye çağırdılar çok şükür en azından gördüm sarıldım. Emzik verdik hemşireyle emmesi çok güçlüymüş uykuya dalarken en azından ağlamasın dedim 🥲 bugün göbeğimiz de düştü neyse ki tam ben yanındaydım emzirme öncesi alt alıyordu hemşire o sıra düştü görebildim o heyecanı 🥲 hırıltısı da baya azalmıştı nefes almada ilk günlerdeki o zorluk kalmamış çok şükür bakalım perşembe ya da cumaya evimize bekliyoruz. Grubu günlerdir okumaya çalışıyorum asla yetişemedim ben imdat 😁

Merhaba ben de 10.12.24 te doğum yaptım sezaryen.. ilk hafta sorun yoktu hep de sıvı beslendim 3-4 litre su içtim hoşaf yedim ona rağmen 3-4 gündür kabızlık yaşıyorum. Doktorun verdiği antibiyotiği bitirmeme rağmen üstüne bir de idrar yolu enfeksiyonum var.. bugün doktora gittim. Dupaloc sordum olmaz dedi magnezyum calcinee verdi. İdrar yolu enf için de tek şaselik bi ilaç verdi. Kabızlık o kadar sıvı beslenmeme rağmen nasıl yaşadım anlamıyorum ama çok zorlanıyorum benim durumumda olan var mı?

Kabızlık bende de başladı maalesef 2 gündür. Ben de daha başlamamıştım demir ilacına kabız olurum dikişler zorlanır korkusuyla ama yine de olduk nasıl oldu anlamadım ya hiç de kabız edecek şeyler yemiyorum :KK43:
Ben de bilmiyorum ağladım resmen tuvalette, 1 saat durdum herhalde en son halledebildim. Ben de çok kefir vs içiyorum süt ürünü olsun diye ama anlamadım nedenini

İyiyiz cnm çok şükür saolasin sen nasilsin
Buraya bebelerin sıkıntılarını yazıp gitmeyin anacım, iyileştiklerini de yazın rica ediyorum 😀

Güzel haberlerinizi alınca çok şükür daha iyi oluyoruz 🙏🏻 blocked blocked BerryBlossom BerryBlossom nursen6161 nursen6161 Hepimiz evlatlarımızın hep güzel haberlerini alalım, hep sağlıklı nefeslerine şahit olalım 🙏🏻🤍

Haberler güzel bizde enfeksiyon düşüyormuş çarşambaya kadar bitmesini bekliyoruz. 1 haftalık antibiyotik tedavisi olduğu için 1 haftanın tamamlanmasını bekliyoruz. Emzirmeye çağırdılar çok şükür en azından gördüm sarıldım. Emzik verdik hemşireyle emmesi çok güçlüymüş uykuya dalarken en azından ağlamasın dedim 🥲 bugün göbeğimiz de düştü neyse ki tam ben yanındaydım emzirme öncesi alt alıyordu hemşire o sıra düştü görebildim o heyecanı 🥲 hırıltısı da baya azalmıştı nefes almada ilk günlerdeki o zorluk kalmamış çok şükür bakalım perşembe ya da cumaya evimize bekliyoruz. Grubu günlerdir okumaya çalışıyorum asla yetişemedim ben imdat 😁
Ben de bugün eşime bunun emmesi ilkinden daha güçlü dedim, 40 haftadan sonra doğduğu için olabilir mi dedi 😂😂

X