Her emzirme oncesi yap aynı sekilde canım1 damla damlattım kumralın dediği gibi, çok hafif de çektim aspiratörle. Emmeye başladı şimdi burnu tıkalıymış Yavrucağın boşa değilmiş savaş
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Her emzirme oncesi yap aynı sekilde canım1 damla damlattım kumralın dediği gibi, çok hafif de çektim aspiratörle. Emmeye başladı şimdi burnu tıkalıymış Yavrucağın boşa değilmiş savaş
Canım bebek tam 19 günlük oldu. Son üç gündür iştahı çok açık. Doktora sordum şuan midesi 60cclik dedi. İki saatte bir 60 cm ver dedi ama benim bebek önce anne sütü ile başlangıç yapıyor (ki benim sütüm bence çok gelmiyor) sonra mamaya geçiyoruz. İki saatte bir anne sütü üzerine 60-90cc arasıda mama alıyor. Fazlasını kusuyor. Doktora fazla istiyor ne yapalım dedim istediği kadar ver doyma kapasitesi var fazlasını atar zaten dediKac saatde bi 100 cc mama veriyirsun ve bebis ne kadarlik oldu cnm
Ben pişik kremi ile popoyu bembeyaz yapana kadar sürüyorum. Sonraki alt değiştirme süresine kadar zaten gitmiş oluyor hepsi. Bol kullanmak önemli dediğin gibi. Bir de sık altını değiştiriyorum iki saati asla geçirmemeye çalışıyorum. Pişik önleyici kremde mustela kullanıyorum ama bir de sadocrem var inanılmaz bisey kuru tutuyor popoyu ve pişik olan bebekleri bile geçiriyormus çok memnun kaldım. Çok şükür hiç pişik olmadı dahaIilkk su pamuk olayı uzun vadede cok zor ilk bebekte denemiştim ama uğraşmak güç. Bebek.icin aldığım ıslak mendili toplu toplu çıkarıp lavobada suyun altında kokusunu kimyasalı akıtıp biraz sıkıp saklama kabına doldurup oyle siliyordum . Aklınızda bulunsun diğer cocuklarda bununla da ugrasmadim tabi popoyu bol kremsiz brakmadikca pişik olmuyordu
Baya da kurumuş aslında ama tam yerlesik duruyor kenarlardan gevsememiş gbi gözüküyor. 2-3 günü daha olabilirBana sanki 5-6 günü varmış gibi geliyor hala
Orangegreysky kızlar bebişler sadece burnundan nefes aldığı için burun konusu çok hassas. Dün doktorla konuştum. Biz her akşam serum fizyolojik yapıyoruz çünkü hırıltısı çok oluyor. Doktorun önerisi buhar makinası vs kullanmayın bulunduğunuz odaya bir kap su koyun dedi. Bir de sürekli serum fizyolojik yapılmasını önermedi. Bebeğin artık yıkanabilir dedi. İki günde bir yıkayacağın için burun zaten açılır sadece aspiratör ile çek dedi. Arada çok tıkalı olursa serum fizyolojik dedi. Biz bebişi daha önce yıkamadık ben özellikle bekledim. Sadece göbek düşmesini değil anne karnından çıktığında cildinde kalan maddeler bebeği enfeksiyonlara karşı bir süre koruyor bağışıklığı güçleniyor diye bir yazı okumuştum. Her gece bebişin nefesini kontrol etmeden uyumayın hırıltı var mı takip edin bir de besledikten sonra en az 20 dakika uyumayın kusma vs durumu var mı sindirmesini bekleyin. Naçizane önerimBenim hemşire temizledi şırıngayla ama aileler korkuyor dedi genelde o yüzden aspiratörle çekin dedi siz, evde onu deniycem öbürünü ben de yapamam gibi ya tırstım tutarken bile kdjdnf
Canım benzer şeyi yaşamadım ama spiral doğum sonrası genellikle filtre kahve içmeyi öneriyorlar anesteziyi vücuttan atmak için. Araştırıp dene istersen. Bir de çok fazla belirti varmış imkanın varsa başka bir kadın doğumcuya danış durumu.Kızlar merhaba görenleriniz lütfen bir yardımcı olsun daha 5 gün evvel doğum yaptım spinal sezaryen mide bulantısı böyle bir ateş basması geliyor karnım ağrıyor ishal gibiyim ensemde boynumda yoğun bir ağrı var ağrı kesicilerle hafifliyor sonra yine devam ediyor doktorum narkoz etkisibden olduğunu sabırla beklememi geçeceğibi söylüyor var mı benşm gibi olan ne olur bana bir şeyler söyleyin delireceğim.
Ben az önce kettle çalıştırdım suyu bitene kadar. Odanın nemi fena değil ama az daha yükseltti. 1 damla da serum fizyolojik koyup çektim aspiratörle, zaten kendi hapşırdı ilk sıktığımda orada da çıktı bi şeyler. Ağzından nefes almayı bilmedikleri için ben de korkuyorum şu an daha iyi, daha çok iyi temizlendi diyemem ama daha iyi yaniOrangegreysky kızlar bebişler sadece burnundan nefes aldığı için burun konusu çok hassas. Dün doktorla konuştum. Biz her akşam serum fizyolojik yapıyoruz çünkü hırıltısı çok oluyor. Doktorun önerisi buhar makinası vs kullanmayın bulunduğunuz odaya bir kap su koyun dedi. Bir de sürekli serum fizyolojik yapılmasını önermedi. Bebeğin artık yıkanabilir dedi. İki günde bir yıkayacağın için burun zaten açılır sadece aspiratör ile çek dedi. Arada çok tıkalı olursa serum fizyolojik dedi. Biz bebişi daha önce yıkamadık ben özellikle bekledim. Sadece göbek düşmesini değil anne karnından çıktığında cildinde kalan maddeler bebeği enfeksiyonlara karşı bir süre koruyor bağışıklığı güçleniyor diye bir yazı okumuştum. Her gece bebişin nefesini kontrol etmeden uyumayın hırıltı var mı takip edin bir de besledikten sonra en az 20 dakika uyumayın kusma vs durumu var mı sindirmesini bekleyin. Naçizane önerim
Not; eğer ev klimalı ile ısınıyorsa mutlaka odayı nemli tutun dedi. Bizim ev yerden ısıtma ama yinede havayı kuruturmus. Kaloriferli evde de petek üzerine az nemli bez vs atabilirsiniz
Derya maşallah senin çok sağlıklı bir bakış açın var ben hemen biz bu işi beceremiycez, nasıl büyüyecek diye düşünüp ağlamaya başlıyorum2 kere mi kalkıyor 3 saat aralıksız mı uyuyor hey maşallah barekallah ben aralıklı 5 saat uykuya da razıyım ne yattıgı saat ne kalktıgı saatler belli bizim ne kadar sürede dalacagı da mechul. İnş kısa sürede bir düzen tutturuurz ama olmasa da saglık olsun napalım
Aslında pırt pırt gazını çıkarttırıyor ama uyku tamamen bana bağımlı hale gelmiş durumda derin uykuya geçtiğinde koyuyorum benim olmadığımı anlayınca basıyor çığlığı geri koynuma alınca uyuyor hemen doktor bize coli-nat diye şurup önerdi sıkışmadıkça kullanmayın dedi bitkisel içerikli içinde rezene melisa kimyon anason nane falan var çok ağladığında uykuya bir türlü geçemediğinde veriyoruz iki kere verdik şimdiye kadar ikisinde de uyudu fakat benim koynumda diğer türlü uyumuyor son zamandaBizde dün gece benzerini yaşadık canım. Gaz damlası işe yarıyor mu? Hangi ürünü önerdi doktorunuz?
Benim hastanedeyken başladı ilk gün hatta doktora da sordum sezaryen sonrası çok sık rastladığımız bir durum dedi, sebep de batında gezen hava dedi. Genelde omuz kulunç gibi yerlere tutunur şiddetli ağrı yapar dedi. Evde iki gün hiç yatamadım bir kere yarı oturur pozisyonda 2 saat uyudum o kadar. Sanırım 4. Günden sonra hafifledi bir haftada geçti tamamen. Sık duş alabilirsin, başından boynundan aşağı sıcak su tut 3-5 dakika boyunca, ben kremler de sürdüm kas gevşetici. Hastanede de sürmüşlerdi. Ağrı kesici parol vermişlerdi bana günde 3 kere alabilirsin demişlerdi faydasını göremediğim için almamıştım bile. Sarı kantaron yağıyla masaj yaptırdım anneme falan onlar da az de olsa rahatlatıyordu. 1-2 güne geçer inşallah seninki de bu saydıklarımı devamlı yapabilirsin böyle böyle geçirdik biz5 gündür devam ediyor yoğunca o boyun ağrısı boynum önüme düşecek gibi sanki beynim zonkluyor sizde kaç gün sürdü
Bir doktorumuz yok ki yaaa. 3. ve 5. gün doğum paketi kapsamında gittik bir doktora tekrar 1 aylıkken görüşelim dedi. Ama kadın bakar bakmaz bu göbek kordonu kalın, geç düşer bayağı dedi, bu kadarını kast etmiş miydi bilemiyorumNeden bu kadar uzun surdu acaba dktora sordun mu?
Ekleyeceğim canımCanım benide listeye eklesene
16.12.2024
3500
51 cm
Ay bende tam bunu yazmaya gelmiştim çocuk hırlıyor sanki ama benim serum fizyolojik sıkmaya cesaretim yok ucundaki katı sümükleri aldım ama gerisinde problem var belli ki emmesi de bi garip. Ama çok tırsıyorum ya genzine falan kaçarsa diye. Korkacak bir şey yok mu dersiniz1 damla damlattım kumralın dediği gibi, çok hafif de çektim aspiratörle. Emmeye başladı şimdi burnu tıkalıymış Yavrucağın boşa değilmiş savaş
İnşallah öyle olur. Ay sağlık ocağına da soru sormaktan mahçup oldum. Bir dahaki perşembeye kadar düşmezse cuma en geç götüreceğim doktora.Baya da kurumuş aslında ama tam yerlesik duruyor kenarlardan gevsememiş gbi gözüküyor. 2-3 günü daha olabilir
Cano ben dün fışkırtarak sıkmayı da yaptım, o halde de bence sorun yok ama 1 damla damlatıp biraz bekleyip çekmek daha rahat hissettirdi o denenebilirAy bende tam bunu yazmaya gelmiştim çocuk hırlıyor sanki ama benim serum fizyolojik sıkmaya cesaretim yok ucundaki katı sümükleri aldım ama gerisinde problem var belli ki emmesi de bi garip. Ama çok tırsıyorum ya genzine falan kaçarsa diye. Korkacak bir şey yok mu dersiniz
Canım ben onların hepsini 2. Cocukta yasadıgım için su an herseyi salmış durumdayım ilk bebegin rahatlıgından sonra 2. De duvara tosladım. Cok ugrastım cok üzüldüm cok zorlandım. Kendimi o kadar hırpalamanın bir faydasını görmedim. Şimdi benzer süreçten de gececek olsam takmamaya karar verdiğim için daha rahatım. Olacak olan oluyor neticede kimse de uykusuzluktan yorgunluktan ölmüyor vakit bir sekilde geciyor bebeler büyüyor. Saglık olsun diyelimDerya maşallah senin çok sağlıklı bir bakış açın var ben hemen biz bu işi beceremiycez, nasıl büyüyecek diye düşünüp ağlamaya başlıyorum
Zar zor uyudu yavrucak kıyamam ya uyanınca deneyim hemen inşallah rahatlar çocum hırlıyor resmenCano ben dün fışkırtarak sıkmayı da yaptım, o halde de bence sorun yok ama 1 damla damlatıp biraz bekleyip çekmek daha rahat hissettirdi o denenebilir
Bebiş nerde yatıyor peki? Ben ık mık yapınca hemen aldığım için gece full ayaktayım, gündüz uyuyorum vakit buldukça gece uyuyamadığım için. Gece de kucağımdayken gerçi dik pozisyonda uyumayı öğrendim 1 haftada ama olsunBiz eşimle şöyle bir sistem kurduk uykusuzluk için. Gece 2 beslenme yapıyor bizim bebiş 01.00 ve 04.00 gibi oluyor genelde. 01.00 da eşim kalkıyor sagdigim sütü veriyor. 04.00 da ben kalkıp emziriyorum. İkimizde en az 5 saat aralıksız uyumuş oluyoruz bu sayede.
Valla bizimki rahatladı şükür emdi de, hiç emmiyodu geceden beriZar zor uyudu yavrucak kıyamam ya uyanınca deneyim hemen inşallah rahatlar çocum hırlıyor resmen