2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,7%
  • erkek

OY: 107 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    204
Katı olmuyormuş canım zaten sarı renkte, yarı sulu, yarı partiküllü olması normalmiş. Daha kırkına kadar en az böyle devam edermiş sonra daha seyrek kaka yapmaya başlarlarmış kilo alımı da hızlanırmış. İshal dedikleri de emzirdiğin anda kaka yapması ya da mesela yarım saatte bir kaka yapması ve su gibi olması. 3 saatte bir kaka da normalmiş beslenmelerine göre. Bu ishal değilmiş yani. Gayet güzel kilo almış maşallah 🙏 Bizimki de 15 günlük oldu tartılamadık henüz merak ediyorum ben de 🙏
Ay çok iyi maşallah tam dediğin şeyler bende olan şeyler hepimizin bebişi sağlıklı büyüsün inşallah . Yazarsın sen de kilosunu kaç kilo doğmuştu sizin bebiş ve erkek mi kız mı . Ona göre de kilo ayrımı oluyormuş çünkü.

Aslinda kilo kaybini anlamadim yani şöyle 1 hafta saglikocaginda tartildiyla bugun tartildinda hic kilo almamis hatta 100gr eksik cikdi anlamadim tarti farkimidir yoksa 1 haftada hic almayip usdune bide vermis mi ya🤦‍♀️
Canım benim bebiş 3.6 doğdu. 4-5 gün sonra 3.3 e düşmüştü galiba . Ama normal dediler. Şişlik vs oluyormuş çünkü. 10 günlükken sağlık ocağında bu sefer elbisesi ile tartıldı doğum kilosuna gelmişti. 17 günlüğüz şimdi aynı kıyafetler ile tartıya gittik doğru ölçüm olsun diye 4.25 olmuş. Elbiseleri çıkarsak çok da almamış yani korkulacak bir şey yok normal ilk başta kilo kaybı.
Sıkınca öksürük falan yapuyo mu genze kaçıuo mu ben korkuyorum
Ben de yapacağım korkuyorum ama Osman doktoru biliyorsunuzdur o sürekli öneriyor videosu var izle korkma yap sen de ben uyansın yapacağım inşallah

Canım benim bebiş 3.6 doğdu. 4-5 gün sonra 3.3 e düşmüştü galiba . Ama normal dediler. Şişlik vs oluyormuş çünkü. 10 günlükken sağlık ocağında bu sefer elbisesi ile tartıldı doğum kilosuna gelmişti. 17 günlüğüz şimdi aynı kıyafetler ile tartıya gittik doğru ölçüm olsun diye 4.25 olmuş. Elbiseleri çıkarsak çok da almamış yani korkulacak bir şey yok normal ilk başta kilo kaybı.

Ben de yapacağım korkuyorum ama Osman doktoru biliyorsunuzdur o sürekli öneriyor videosu var izle korkma yap sen de ben uyansın yapacağım inşallah
Cnm biz 1 aylik olduk ama

Burada yine miktar önemli sanırım. Çünkü tam tersi kilo alamaması hatta vermesine de sebep olabilir sık ve çok kusmak. Çocuklarım arası kıyas yaptım yine kızım kusardi ve kilo alımı daha azdı onda sütüm daha çok olmasına ragmen
Doğrudur canım. Yani Arda çok kusmuyor sanki tabi ben kıyas yapamıyorum ama 2-3 çay kaşığıdır kustuğu o da normal sanki. Bir de her defasında kusmuyor. Zaten kusmaya direnen bir çocuk yutmaya çalışıyor devamlı

Sıkınca öksürük falan yapuyo mu genze kaçıuo mu ben korkuyorum
Ben birer damla ile temizliyorum bence yeterli sanki ya maks 2 damla. Sonra iki üç kez burnunu sıkıp bırakıyorum ki ileri gitsin diye başı geriye doğru iken. Hayır hiç genzine kaçmıyor bazen hapşırtıyor ki hapşırması iyi bir şey varsa çıkıyor burnundan.

canım hastaneden ilk geldiğim gün bizim de öyleydi. sabaha kadar yapmıştı.doğum yaptığın gün 1 çişli bez. 2. gün 2 çişli bez. 3. gün 3 çişli bez. 6dan sonra da en az 6 yeterli her gün dedi. karışım anlattım ama sabaha kadar yapar seninki de diye düşünüyorum. yapmazsa götür tabi çişi kakadan. daha çok önemsiyor doktorlar
Anladım canım ne demek istediğini.
Turuncu kırmızı çiş olmadılkça korkma dedi doktor. Benim bugün iki tane turuncu geldi. Akşam aradım doktoru. Mama veriyoruz üç gündür. Düzene girecek korkma dedi. Yani bilemedim gitsen mi mama verip takip mi Etsen ama benim bilgim bu
Sabaha kadar yapmazsa doktora gideceğim. Çok teşekkürler kızlar 🙏🏻 outoffit outoffit bilgileri gireceğim canım ✌🏻

Ya gram aklım var o da gidicek valla çocuğumun gözü iltihap oldu kapandı gözü sapsarı siliyorum yine oluyor damlaya başlıcam şimdi aldım. Bugün yıkandı rahatlasın diye yüzünde gözünde su yok birden nefes almadı suratıma bakıyor ben vallahi panik atak hastası oldum 19 günde korkutmak için vs söylemedim kızlar hepimiz benzer şeyleri yaşiyoruzdur ama çok zorlanıyorum sabah 7de uyudum o uyumadı diye gazlı bir beyfendi kusuyorda ben nerelere gidem
Göz iltihabı bizde de var kuzum günlerdir bugün geçmiş gibi. Ben ara ara bir iki damla süt damlattım kapalıyken gözleri. Yavaş yavaş sildim sonra da o sütle. Devamlı yapmadım ama. Eczanede birkaç damla baktım 1 yaş altı bebeklerde ne kadar güvenli olduğuna dair kanıt yoktur falan yazıyordu almadım. Eczacı da dedi sütünüzü damlatın boşverin bunları. İstersen günde iki kere falan dene. Silerken çok nazik ol ama tahriş yeniden iltihaplandırır. Yıkanma sırasında da korkmuş olabilir. Belki ondan bir süre nefes almamıştır. Alıştıkça rahat davranır diye düşünüyorum. Müsline sarıp öyle yıkamayı dene istersen aşağıdan yukarı alıştıra alıştıra.

Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 Merco ve annesinden ses var mı? Hu huuuu ne alemdesiniz kızlar 🥰
İyiyiz canım süt savaşları veriyoruz gelen gidenle uğraşıyoruz nefes alamadık. 2 gündür 2 saat bile uyumadım dün ilk günümüzdü çok güzel emdi mama vs almadı, %4 kilo kaybetmiş doktor çok iyi ama yine de sarılık ihtimaline karşı 2-3 kez mama takviyesi yapalım dedi, öğlenden beri çok zorlanıyor memeyi tutarken ya da ben beceremiyorum. Onu kafaya taktım birazcık

Kaç günlük bebişin
8 canım
Ben birer damla ile temizliyorum bence yeterli sanki ya maks 2 damla. Sonra iki üç kez burnunu sıkıp bırakıyorum ki ileri gitsin diye başı geriye doğru iken. Hayır hiç genzine kaçmıyor bazen hapşırtıyor ki hapşırması iyi bir şey varsa çıkıyor burnundan.
Hangi pozisyonda sıkıyosun sonra aspiratörle çekiyor musun

Kızlar benim birazcık sorular birikti 🥹
@BerryBlossom bebişin doğum bilgilerini atabilir misin kuzucum tabloya eklemek için?
@owlll canım doğum tarihi ve doğum haftası eksik kalmış,
whiterabbit whiterabbit doğum tarihi ve doğum haftası eksik kuzum,
@LeyLA84db @hermoniel @perocuk35 doğum haftası,
@Meryemimm doğum tarihi, doğum haftası, boyu kilo bilgisi,
@okidoki6666 doğum tarihi,
@kzkzkzkz bebişin ismi ne olduuu?
@blocked 18 Aralık doğru mu kuzucum?
@benfatma doğum yapmış mıydın canım? Doğum tarihi, doğum haftası, boy kilo bebeğin ismi bilgileri eksik,
@sem123 doğum tarihi,
@hayrihale doğum yaptın diye tahmin ediyoruz kuzum, bilgileri alabilir miyiz?
@sym357 doğum haftası,
@cewriye @Hayat89 @serendipcem @ozlemem @ante diem bebişlerin ismi ne olduuu?
@prmhnm @arwen42 @babyzuzu @Peanut2018 @Bahar0805 canlar siz de doğum yaptınız muhtemelen tablo bilgilerini alabilir miyim?
canım 05.12 ve 37+3 💙

İyiyiz canım süt savaşları veriyoruz gelen gidenle uğraşıyoruz nefes alamadık. 2 gündür 2 saat bile uyumadım dün ilk günümüzdü çok güzel emdi mama vs almadı, %4 kilo kaybetmiş doktor çok iyi ama yine de sarılık ihtimaline karşı 2-3 kez mama takviyesi yapalım dedi, öğlenden beri çok zorlanıyor memeyi tutarken ya da ben beceremiyorum. Onu kafaya taktım birazcık
Sen bulduğun ilk fırsatta biraz uyumaya çalış. Biraz uyuyup bir duş aldığında sütün de tetiklenecek bebek de daha rahat çekebilmeye başladığında aşacak o zorlanma hissiyatını 🌸

8 canım

Hangi pozisyonda sıkıyosun sonra aspiratörle çekiyor musun
Sırt üstü yatarken başını sola çevirip sağ deliğe, sağa çevirip sol deliğe sıkıyorum. Zaten geriye doğru atıyor başını o da gitmesini kolaylaştırıyor. Hayır aspire edilmesine hiç gerek kalmıyor hemen açılıyor zaten az bir hırıltı varsa da. Yenidoğanlara çok ihtiyaç olmadıkça aspire edilmesine gerek yok bence.

Sırt üstü yatarken başını sola çevirip sağ deliğe, sağa çevirip sol deliğe sıkıyorum. Zaten geriye doğru atıyor başını o da gitmesini kolaylaştırıyor. Hayır aspire edilmesine hiç gerek kalmıyor hemen açılıyor zaten az bir hırıltı varsa da. Yenidoğanlara çok ihtiyaç olmadıkça aspire edilmesine gerek yok bence.
Flakonları atıyorum ama ben iki üç gün sonra. Çünkü sanırım uzun ömürlü değiller öyle okuduğumu hatırlıyorum. Ya da belki dolapta mı tutulmalı açılan bilemiyorum.

Kızlar sizin sütünüz memeyi sıkınca böyle karşıya doğru fışkırıyor gibi mi? Benimki ucundan damla damla akıyor hala. Bebek emerken bir süre sonra bayağı hızlanıyor sanırım çünkü bıraktığında da ucundan damlıyor bir süre daha ama öyle sıkınca karşıya fışkırmıyor. Dün biri bana dedi ki 15 günde o süt bir metre öteye fışkırır dnndnd Bende mi sıkıntı var?

Kızlar sizin sütünüz memeyi sıkınca böyle karşıya doğru fışkırıyor gibi mi? Benimki ucundan damla damla akıyor hala. Bebek emerken bir süre sonra bayağı hızlanıyor sanırım çünkü bıraktığında da ucundan damlıyor bir süre daha ama öyle sıkınca karşıya fışkırmıyor. Dün biri bana dedi ki 15 günde o süt bir metre öteye fışkırır dnndnd Bende mi sıkıntı var?
Tavana da değer miymiş

Tavana da değer miymiş
Ay kız ne bileyim ama ben bir arkadaşıma emzirirken sormuştum bunu kızı o zaman 2 yaşına yakındı. Sence hala süt geliyor mu yoksa oyalanıyor mu dedim. Bir sıktı gerçekten bir metre fışkırdı shsjjs ama su gibi bir süttü o. Bence bizimki hala biraz katı.

X