• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
39+3’ ten merhaba güzel anneler bizde henüz bi doğum belirtisi yok vajinal doğum istiyorum 41. hafta dolana kadar bekleriz dedi doktorum. Ama artık çok zorlanıyorum çatı kemiklerim çok ağrıyor oturup kalkmak yatarken dönmek çok zor geliyor. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah hepimizin pozitif doğum hikayesi olur 🙏

Napııyorsunuzzz kısslar😍 uzun süredir giremedim doğuran var mı ki diye bi bakayım dedim yazmadan edemedim😂 biz çok iyiyiz 8 günlük olduk bile şükürler olsun sağlıklıyız sütümde geldi ama az kayınpedere kadar dert oldu bu durum strese giriyorum duymamaya çalışıyorum ama patlarım birine😂 öptümm siziii ♥️

Doğumuma daha var ama gerçekten berbat haldeyim ben de, sabah 7de mide yanmasıyla uyandım 1 saattir de deli gibi öğürüyorum. Sinirlerim alt üst oldu artık
Kız geldin mı, gözlerim yolllarda kaldı. Tam doğum zamanlarımız ceza almışsın. İyi kısa sürmüş sevindim 🫂🙏🏼 hoşgeldin

Şu an öbür memeden akma durumum yok. Bebebao makine de var ama mochiden alsam mı yine de?
Aynı görevi görüyorlar bence gerek yok. Benim Mochi yada pompa kullanma sebebim bebeğin memede uyuduğu için sütü tam boşaltamaması idi sertlik vs oluyordu hemde aç kalıyordu.

Ay benim cok aciyo yaa kiz bi kapiyo basim zonkluyor gumus kapak almistim ama bulamiyorum hicbir yerde nereye soktuysam onu hemsireler tavsiye etti ama bulamazsam silikonu ben de bi deneyeym. Lansinoh onermediler cunku o yara oncesi koruma dedi hemsire gasmastan pomat al dedi ve bestlak onerdi aldim hemen onsallah ise yararlar. Emzik asla omermiyolar ama ben yine de bi deicem yoksa zor olur diye dusunuyorum biberon yerine mam icin ya kasik ya da enjektor dedi .

Yarin eve gecicem o zaman deteylarimi yazicam arkadaslar . Ama kizim da ben de iyiyiz 🌸
Benim şuan deri değişimi oldu resmen o kadar diyim 😂😂 silikonla meme ve sağım sonra emzik veriyorum çünkü memede uyumak istiyor bırakmıyor öyle de meme yara oluyor daha çok mecbur yani

Şuan bende de Mustela , Lansinoh Balm, Garmastan , Ayva Jeli hepsini deniyorum. Silikon uçla emziriyorum o mu hassasiyet yapıyor acaba anlamıyorum. Emzirirken çok canım yanıyor. Sen mastit olduğunu nasıl anladın bu arada. Taşlaşma gibi sertlikler mi vardı, doluluk hissi mi
Bildiğin kist kist oldu taş gibi beze düğüm artık nasıl diyim damarlarım tıkandı duşta açtım ıslak havlu kompleks yaptım sağım yaptım geçiyor sonra gene başa tam göğüsü boşaltmak lazım hemşire dedi hastanelik oldum yani

Ben 0+ eşim A+ bebek de A+ bizde rh uyuşmazlığı değil de AB0 uyuşmazlığı var. Benim bağışıklık sistemim bebeği tehdit algılayıp ona karşı madde üretmiş. Sanki bana A+ kan nakledilmiş gibi tepki vermiş. Igm de değil Igg yani aktif maddeler geçmiş bebeğe. Doğar doğmaz bebeğin kanını çökertmeye başlamış. Şu an ilaç tedavisine yanıt verdi aslında ilaç da ağır bir ilaç ms tedavisinde kullanılan bağışıklık sistemiyle ilgili bir ilaç ama bu durumda kan değişimine gitmektense önce bunu denediler. Fototerapi de aldı sarılığı yükselmesin diye. Dün taburcu olduk ama üç hafta sıkı takipte olacağız dedi doktor.
çok sağol canım paylaşımın için🌸 inşallah en kısa sürede sağlıkla atlatırsınız 🙏🏻

İkiz ve üçüz olmak üzere prematüre bebek baktım. Ne kadar zor olduğunu biliyorum. Allah yardımcın olsun. Meme zaten yetmiyordu hiçbir zaman mecburen mamaya döndük ikisinde de. Biz pano tutuyorduk kim ne yedi ne yemedi kaka yaptı mı yapmadı mı diye unutuluyor yoksa. Her mamadan önce ve sonra mutlaka gaz çıkartıyorduk çıkarmasan fena sıkışıyorladı ya da kusuyorlardı. Ama uykuya düştükleri için de çıkaramıyorlardı. Biz biraz büyüdükten sonra gazını rahat çıkarsın diye biraz su içiriyorduk.

Bana şey diyor eşim çocuğa öğretmen gibi yaklaşma 😂 mesleki deformasyon 😂😂
Büyüklere anlatamıyorsun ya asla. Daha hastanedeyken bile ne güzel uyuyor çocuk elleme diyorlardı bana sarılığı anlatmaya çalışıyordum anlamadılar çocuğa yatış verilince ciddiyetini anladılar. Vallahi biz şansa kadere büyümüşüz 🤦‍♀️
Şu son cümlen 😂

Kızlar bende gecmeyen öksürük var 2 haftadır tat koku kaybı da eşlik ediyor,bugünde gribal semptomlar eklendi gibi covid falanmiyim doğum.oncesi acaba ya🥲

Nezaman sorucam konu kaynıyor bele kasiga vuran sancilar yalan kasilmalarken.duzenli ve 1 saat sürmesi gerçek sancı gibi anlatip doğum başlamış dediniz.bu sırada bebekte itiyor mu keskin şekilde?yoksa bebek sakin ama sadece düzenli batma ve sancılar vAr seklinde mi ilerliyor doğum sancisinda

Selam kızlar. Bizim çocuk saat başı hıçkırıyor. Mide büyüdüğünden diyorlar ama saat başı normal mi acaba ya?

Selam kızlar. Bizim çocuk saat başı hıçkırıyor. Mide büyüdüğünden diyorlar ama saat başı normal mi acaba ya?
Sindirim sisteminin gelişimi yolunda gidiyor demişti doktor. Bazen çok hava yjutunca ve gazi tam çıkmayınca da olabiliyormuş. Saat 1 olması yada daha sık olması sorun teşkil etmez sebepler korkutucu değil😍

Back