• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Sezeryan olan anneler bebeği yanınızdan ayırıyorlar mı doğumdan itibaren yoksa hep yakınınızda mı oluyor??
yakınlarımdan bildiğim kadarıyla bebek zaten giydirilmeye götürülüyor o ara annenin dikiş işi hallediliyor uzun sürmüyor zaten. Anne odaya gelince bebek kuvözlük durumu yoksa odada oluyor yada arkasından getiriyorlar annenin

Gözün aydın canım hiç bekletmemiş bebişin 😍 Hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün inşallah 🤲 Evet detayları bekliyoruz en kısa zamanda ☺️
Kızlar muayeneye gittim 36+6 da. Kilosu vs çok iyiydi. Açılmam 5 cm olmuş. Nst de de sancı çıktı. Yatış verdi. Normal doğumu deneyecektik. 8 cm açılmaya geldim ama tansiyonum hep yüksekti idrarda da protein kaçağı görüldü. O yüzden acil sezeryana alındım. Epidural oldum. Ama kızlar o ilk doğduğunda yanağınıza koyuyor ya böyle güzel bir koku yok. Sıcacık bir teni var ve mis gibi kokuyor. İnanamadım sanki duş aldırıp getiriyorlar böyle mis gibi bir koku o kokuyu saklama şansım olsaydı keşke. Allah tüm hepinize kolay doğum versin. İsteyen herkese de evlat nasip etsin inşallah 🥰🤍

Slm arkadaşlar 34+4 haftalığım bu akşam kötü bi durum yaşadım halıya takılıp yüz üstü düştüm buda yetmezmis gibi arkamda olan eşimde üzerime düştü cok korkutucuydu feci bi ağrı hissettim hemen acile gittik ulturosan ve alttan muayenede bisey cikmadı cok şükür kalp atışlarınıda duydum nstde ağrım cikmadı ama belim ve kasık ağrım var bu sabaha özele kontrole gitmişdim ve normaldede sancım cıkdı burdaki devlet hastanesine pek güvenmiyorum yarın tekrar özele gidicem ne olur dua edin cok korktum ve hala agliyorum agrimda var cok tedirginim bana benzer yasayip dogumu tetikleyen oldumu ilk gebeligim kanamam olmadı ama düşünce iç çamaşırımın ortasını komple ıslatıcak şekilde ya akındım yada suyum geldi

İyi gibiyim bebeğimm sürekli yürüyorum arada sancı yokluyor gibi hissediyorum baya çatımda fazlaca baskı hissediyorum ama nedir ne değildir bilmiyorum akıntı su lekelenme vs de yok ananas yiyeceğim şimdi de 😂😂 yarın kontrolümüz var artık gelir mi acaba 🤔 😍 sen nasılsın 🫶🏻
maşallah iyi gidiyorsun 💪 iyi haberlerini bekliyoruz yarın 🧿 ben de iyi sayılırım ya bir hafta sonra doğum var son hazırlıklardayım ☺️

Evet kullaniyorum cnm sutum fazla yok zaten ve sag mememi tutmuyor ya 🤦‍♀️mama kullaniyiruz necbur hipp evet sen kullaniyormusun cnm kullaniyorsan hangi marka bu markayi doktor onermisdi gaz yapmmadi icin ama
Mesela sezaryandan sonra süt gelmıyor ya bebek aç kalıyor dıye direk mama mı verılıyor yoksa bellı bır sure mı gecmesı gerekıyor

Alınır bence ama bence, doktor tavsiyesi değil. Ben klorobenle gargara bile yapıyorum. Doktorum az az yapılan gargarada sorun yok demişti. Günde bir, maximum iki yapıyorum şuan
nasil oldun? ben bir tek balli limonlu cay bir kac sefer gunde o sekilde gecirmeye calisiyorum ama sanki basladigim noktadayim hic gerilemedi

Slm arkadaşlar 34+4 haftalığım bu akşam kötü bi durum yaşadım halıya takılıp yüz üstü düştüm buda yetmezmis gibi arkamda olan eşimde üzerime düştü cok korkutucuydu feci bi ağrı hissettim hemen acile gittik ulturosan ve alttan muayenede bisey cikmadı cok şükür kalp atışlarınıda duydum nstde ağrım cikmadı ama belim ve kasık ağrım var bu sabaha özele kontrole gitmişdim ve normaldede sancım cıkdı burdaki devlet hastanesine pek güvenmiyorum yarın tekrar özele gidicem ne olur dua edin cok korktum ve hala agliyorum agrimda var cok tedirginim bana benzer yasayip dogumu tetikleyen oldumu ilk gebeligim kanamam olmadı ama düşünce iç çamaşırımın ortasını komple ıslatıcak şekilde ya akındım yada suyum geldi
Çok çok gecmıs olsun karnının üstüne mı düştün? İstersen içine sınmezse yıne git doktora ama benım komşum da 8 aylık hamıleyken banyoda karnının üstüne kuvetın kenarına düşmüştü sıkıntı olmadı bebek normal zamanda düşünce bile sağımız solumuz ağrıyor korkmussundur çok normal ama hareketlerı falan takıp et sürekli

Çok çok gecmıs olsun karnının üstüne mı düştün? İstersen içine sınmezse yıne git doktora ama benım komşum da 8 aylık hamıleyken banyoda karnının üstüne kuvetın kenarına düşmüştü sıkıntı olmadı bebek normal zamanda düşünce bile sağımız solumuz ağrıyor korkmussundur çok normal ama hareketlerı falan takıp et sürekli
Evet karnimin uzerine belkide cidden sorun yoktur ama cok korktum

Mesela sezaryandan sonra süt gelmıyor ya bebek aç kalıyor dıye direk mama mı verılıyor yoksa bellı bır sure mı gecmesı gerekıyor
Biz direk verdik cnm bide benim gebelik sekerim vardi cocukdanda takip yapildi 1gun boyunca sekerine bakdilar sutde gelmeyince hemen basladilar mamaya kan sekeri dusmemesi icjn zaten benim sutumde cok gec geldi bi 5gunun sonunda geldi

Tam taburcu olacağımız sıra bebekte AB0 kan uyuşmazlığından doğan sarılık başlangıcı var dediler yatış verildi. Bütün yaşadıklarımı unuttum yıkıldım. Çıkmak istemedim hastaneden bebeği görürüm emziririm diye o da yasakmış eve geldim ama yaşadığım her şeyden daha zordu o geliş. Beklemediğim için çok zor geldi.
Bugün her şeyi, ağrılarımı unuttum gittim görmeye emzirdim durumu iyiye gidiyormuş yarın çıkarabilirim dedi doktor. Yani herkesin dediği her şey unutuluyormuş gerçekten kuzucuklar iyi olsun yeter 🥰❤️
çok geçmiş olsun canım zorlu bi süreç olmuş ama atlatmışsınız şükür ♥️ yarın da hayırlısıyla kavuşursunuz inş 🥰

outoffit outoffit @Kumraladamavituna1 @Orangegreysky second_life second_life

Kızlar sizi gördüm öğrenmek isteyenler olarak.
Sezaryende de sonrasında da kanamam çok oldu. Bu yüzden sezaryen sonrası o karna bastırma olayını sanırım 30-40 kez yaptılar masaj şeklinde. Bir de dilaltı, fitil ve ağızdan 7-8 tablet ilaç verdiler kanama kesilsin diye. Bastırdıkları için ağrım çok oldu. İlaç sebebiyle titreme krizine girdim kendimden geçtim. Tansiyonum düştü bebeği emzirmek için dikleştiğimde bilinç kaybı yaşadım. Ayağa kalktığımda yine aynı şekilde bilinç kaybı yaşadım. Sonra tansiyonum düzeldi ama çok hareket edemediğim için bu sefer de omzuma kaburgalarıma vuran felaket bir gaz sancım oldu. Sonra direndim yürüdüm gazımı çıkarttıkça rahatladım. Gece bebekle ilgilenebildim. Sabaha karşı sızmışım yorgunluktan ama daha iyi uyandım. Fotoğraf çekimi için hazırlanabildim hatta. Ertesi gün taburcu olacak hale gelmiştim yani.
Diyeceğim o ki benim kanamam fazla oldu diye bunları yaşadım yoksa rutinde olacak şeyler değil. Mesela anesteziden ötürü o başağrısı ve sırt ağrısı bende olmadı ama başka şeyler oldu. Her doğum kişiye özel yaşadıklarımdan bunu anladım. O yüzden ne korku hikayelerine ne de polyanna hikayelere odaklanmamak lazım.
Canım çok çok geçmiş olsun , gerçekten oldukça zor ve kendine has bir süreç olmuş senin için . Çok şükür ki kısa sürede toparlamışsın maşallah 🧿 bundan sonra bebişin ile çok güzel günleriniz olsun ❤️ sen çok güçlü bir anne olarak başlamışsın serüvene 😍😍

Sezeryan olan anneler bebeği yanınızdan ayırıyorlar mı doğumdan itibaren yoksa hep yakınınızda mı oluyor??
Bizim hastanede yeni uygulanmaya başlamış canım bebek anneyle birlikte koynunda cikiyo ameliyattan bende öyle çıktım herşeyi yanında yapilio odada aşısı felan yapiliyo yani anneden kesinlikle hiçbir şekilde ayrilmiyo esenler medipolde yaptım doğumu

Benim sancılarım başladı galiba hafif hafif dolaşıyor adet ağrısı gibi belli dakikalar da çok ciddi şiddetleniyor sonda tekrar normal ağrıya dönüyor doğum sancısı tam olarak nasıl birşey kaç dakika tutmam lazım

Benim sancılarım başladı galiba hafif hafif dolaşıyor adet ağrısı gibi belli dakikalar da çok ciddi şiddetleniyor sonda tekrar normal ağrıya dönüyor doğum sancısı tam olarak nasıl birşey kaç dakika tutmam lazım
10 veya 15 dakika bir geliyor mu? Eğer öyleyse sancıların başlamış demektir ama bu bir iki kere değil 1 veya 2 saatten fazla bu aralıklarla sürüyorsa gerçek sancıdır

Back