• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Tam taburcu olacağımız sıra bebekte AB0 kan uyuşmazlığından doğan sarılık başlangıcı var dediler yatış verildi. Bütün yaşadıklarımı unuttum yıkıldım. Çıkmak istemedim hastaneden bebeği görürüm emziririm diye o da yasakmış eve geldim ama yaşadığım her şeyden daha zordu o geliş. Beklemediğim için çok zor geldi.
Bugün her şeyi, ağrılarımı unuttum gittim görmeye emzirdim durumu iyiye gidiyormuş yarın çıkarabilirim dedi doktor. Yani herkesin dediği her şey unutuluyormuş gerçekten kuzucuklar iyi olsun yeter 🥰❤️

O kasık ağrılarından ne çektik ya, tüp bebek olduğundan mıdır nedir ben her gün adet sancısı gibi sancı çekiyordum 4 ay boyunca, geçti allahtan. Annelik böyle bir şey galiba, hep bir endişe 😢 kasmamak lazım tabi ama bende hafif bıkmışlık var galiba, 2 günde bir devamlı vajinal muayene oldum çok uzun süre o yüzden of poflayarak giriyorum onu fark ettim. Neyse artık minik hanım için katlanacağım yeter ki iyi olsun. Ay tam 1 hafta aramız, 35+1’im ben de. 2600 olmuş kilosu. Tombik diyor ama ölçümlere göre normal gibi de görünüyor, kafası büyük değil bir de o mutlu etti. 30.haftada 2 kg geldi orda bi panik olduk ama yavaşladı sonradan kilosu sanırım. Bir hafta epey almış oluyor bir hafta daha yavaş ilerliyor kilosu. Evet başı kanalda, konumu çok iyi dedi doktor ama 40.haftayı tamamlarsa 4 kiloyu geçer, Ocak ayına kalmamalı dedi. Ödev ve egzersiz verdi doğumu başlatmak için, hafif hafif yapmaya başla dedi ama sürekli nefes nefeseyim nasıl olacak bilmiyorum 😂 iri bebeklerde normal doğuma hiç gerek yok ya, üzme kendini. Biz hayaller kuruyoruz ama her bebek geleceği yolu kendisi seçiyor, benim doktorum 8 cm açıklıkla sezaryen olmuş mesela. Bir de aralık sonu doğmuş onun oğlu da, 38.haftada. Gelmesin diye devamlı yattım ama erkenden geldi diyor 🥲
Ay evet hiç belli olmuyor benim bi bakıyorum 250 gram almış bi bakıyorum 700 gram almış. Gerçekten yemekle ya da dönemsel de oluyor. Senin kilosu çok çok iyi bence🧿 hem ideal hem de normal doğuma uygun. 40a kalmaz inşallah ya, son haftalar gerçekten yorucu oluyormuş hele bir de aşağı iner senin. Yormadan gelir inşallah. Benim hala o kadar yukarıdaki midem çok kötü mesela, aşağı dönmüş ama hiç inmemiş bebek🥲 sağlıkla gelsinler de valla artık nasıl iyi olacaksa. Hurma sanırım baya iyi oluyormuş normal doğum için, bol bol ye🥹

outoffit outoffit Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 O Orangegreysky @second_life

Kızlar sizi gördüm öğrenmek isteyenler olarak.
Sezaryende de sonrasında da kanamam çok oldu. Bu yüzden sezaryen sonrası o karna bastırma olayını sanırım 30-40 kez yaptılar masaj şeklinde. Bir de dilaltı, fitil ve ağızdan 7-8 tablet ilaç verdiler kanama kesilsin diye. Bastırdıkları için ağrım çok oldu. İlaç sebebiyle titreme krizine girdim kendimden geçtim. Tansiyonum düştü bebeği emzirmek için dikleştiğimde bilinç kaybı yaşadım. Ayağa kalktığımda yine aynı şekilde bilinç kaybı yaşadım. Sonra tansiyonum düzeldi ama çok hareket edemediğim için bu sefer de omzuma kaburgalarıma vuran felaket bir gaz sancım oldu. Sonra direndim yürüdüm gazımı çıkarttıkça rahatladım. Gece bebekle ilgilenebildim. Sabaha karşı sızmışım yorgunluktan ama daha iyi uyandım. Fotoğraf çekimi için hazırlanabildim hatta. Ertesi gün taburcu olacak hale gelmiştim yani.
Diyeceğim o ki benim kanamam fazla oldu diye bunları yaşadım yoksa rutinde olacak şeyler değil. Mesela anesteziden ötürü o başağrısı ve sırt ağrısı bende olmadı ama başka şeyler oldu. Her doğum kişiye özel yaşadıklarımdan bunu anladım. O yüzden ne korku hikayelerine ne de polyanna hikayelere odaklanmamak lazım.
Ah çok üzüldüm ya, çok çok geçmiş olsun. Bazen ekstrem durumlar olabiliyor nadir de olsa, maalesef sana denk gelmiş ama en azından ikinci gün toparlanmana çok sevindim. Neden bu kadar kanaman olduğuyla ilgili bir şey söyledi mi doktorun? Şimdi nasılsınız?

Ay evet hiç belli olmuyor benim bi bakıyorum 250 gram almış bi bakıyorum 700 gram almış. Gerçekten yemekle ya da dönemsel de oluyor. Senin kilosu çok çok iyi bence🧿 hem ideal hem de normal doğuma uygun. 40a kalmaz inşallah ya, son haftalar gerçekten yorucu oluyormuş hele bir de aşağı iner senin. Yormadan gelir inşallah. Benim hala o kadar yukarıdaki midem çok kötü mesela, aşağı dönmüş ama hiç inmemiş bebek🥲 sağlıkla gelsinler de valla artık nasıl iyi olacaksa. Hurma sanırım baya iyi oluyormuş normal doğum için, bol bol ye🥹
Haftada 200 gram alması gerekiyor dedi şimdiki doktorum, altında alırsa şimdi yeni paniğim bu olacak 😂 anladığım kadarıyla önemli olan kan akışı, benimki iyiymiş ama bakalım plesenta yaşlanması vs olabiliyor ya o zamanlar da önemli. Evet bence de iyi kilosu ya, dedim ya bir ara 3 hafta gibi öndeydi gerçekten panik olmuştum :/ en güzeli normal olması, göbekli ama karın çevresi 3 hafta önde çıkıyor shdjshdk midem benim de çok çok yanıyor, pazar gecesi sinirlerim bozuldu artık yarım saat ağladım bebek gibi. Ama 2 gündür daha iyiyim galiba indi birazcık, birkaç gün geçsin atarım size de fikir verirsiniz. Ödev de bunlardı, 10-15 tanesini yapsan yeterli, 10 bin adım fazla dedi.

Eklentiler

• 0af16990-dcfa-4375-88bb-98737d1ce0b0.jpeg
    0af16990-dcfa-4375-88bb-98737d1ce0b0.jpeg
    139,3 KB · Görüntüleme: 65
outoffit outoffit Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 O Orangegreysky @second_life

Kızlar sizi gördüm öğrenmek isteyenler olarak.
Sezaryende de sonrasında da kanamam çok oldu. Bu yüzden sezaryen sonrası o karna bastırma olayını sanırım 30-40 kez yaptılar masaj şeklinde. Bir de dilaltı, fitil ve ağızdan 7-8 tablet ilaç verdiler kanama kesilsin diye. Bastırdıkları için ağrım çok oldu. İlaç sebebiyle titreme krizine girdim kendimden geçtim. Tansiyonum düştü bebeği emzirmek için dikleştiğimde bilinç kaybı yaşadım. Ayağa kalktığımda yine aynı şekilde bilinç kaybı yaşadım. Sonra tansiyonum düzeldi ama çok hareket edemediğim için bu sefer de omzuma kaburgalarıma vuran felaket bir gaz sancım oldu. Sonra direndim yürüdüm gazımı çıkarttıkça rahatladım. Gece bebekle ilgilenebildim. Sabaha karşı sızmışım yorgunluktan ama daha iyi uyandım. Fotoğraf çekimi için hazırlanabildim hatta. Ertesi gün taburcu olacak hale gelmiştim yani.
Diyeceğim o ki benim kanamam fazla oldu diye bunları yaşadım yoksa rutinde olacak şeyler değil. Mesela anesteziden ötürü o başağrısı ve sırt ağrısı bende olmadı ama başka şeyler oldu. Her doğum kişiye özel yaşadıklarımdan bunu anladım. O yüzden ne korku hikayelerine ne de polyanna hikayelere odaklanmamak lazım.
Canımm çok zor şeyler yaşamışsın gerçekten 🥺 Bunlarla gelmiş geçmiş olsun uğramasın tekrardan inşallah 🙏 En kısa zamanda toparlanmanı diliyorum. Muayenelerini ihmal etme, kansızlık, demir eksikliği için sürekli takip et değerlerini, bebeğe odaklanıp unutma kendini 🙏

Haftada 200 gram alması gerekiyor dedi şimdiki doktorum, altında alırsa şimdi yeni paniğim bu olacak 😂 anladığım kadarıyla önemli olan kan akışı, benimki iyiymiş ama bakalım plesenta yaşlanması vs olabiliyor ya o zamanlar da önemli. Evet bence de iyi kilosu ya, dedim ya bir ara 3 hafta gibi öndeydi gerçekten panik olmuştum :/ en güzeli normal olması, göbekli ama karın çevresi 3 hafta önde çıkıyor shdjshdk midem benim de çok çok yanıyor, pazar gecesi sinirlerim bozuldu artık yarım saat ağladım bebek gibi. Ama 2 gündür daha iyiyim galiba indi birazcık, birkaç gün geçsin atarım size de fikir verirsiniz. Ödev de bunlardı, 10-15 tanesini yapsan yeterli, 10 bin adım fazla dedi.
Kalmaz kalmaz, çok rahat 3.5 olur bence🥹 temizlik bağımlısı olduğum için eller yer silmeyi duymuştum.. uygulamada bana sürekli perine masajını söylüyor bak, demek ki gerçekten çok işe yarıyor. Ay bir de bamya suyu duydum ben de. Çok garip geldi ama baya etkiliymiş😅

Benimde kv gitti bugün normalde yarın gidecekti (yarında annem gelecek sabah teyzemlere gideceğiz falan) kadının evini su basmış mutfağını eşimde gülüyor hamilesin ya kadının evini su bastırdın götürdün diye😄sonra da vicdan azabı çektim evimi temizledi baya🥲halıları falan batmış yine halleder pazara falan döner yüksek ihtimalle zaten yine öyle yapacaktı ama bi acaba mı dedim 😄birde çok vicdan azabı çektim
Ayyy kız yazık yine de buna ben de üzüldüm çok iş çıkmıştır yaaa 🥹 Buradaki hamile zincirini ve enerji akışını hafife alıyoruz hayatım hepimizinki dua yerine geçiyor 😂 Bak benim kv de de doğuma gelecek oluyordu lakin yarın sabah umreye uçuyor inşallah 🙏 Az önce aradım iyi yolculuklar diledim 😂 Daha anlamlı şeyler için dua edelim de boşa gitmesin bari 😂

Kalmaz kalmaz, çok rahat 3.5 olur bence🥹 temizlik bağımlısı olduğum için eller yer silmeyi duymuştum.. uygulamada bana sürekli perine masajını söylüyor bak, demek ki gerçekten çok işe yarıyor. Ay bir de bamya suyu duydum ben de. Çok garip geldi ama baya etkiliymiş😅
Bamya suyu içeceğime onurumla sezaryen olurum daha iyi ajfksjdkssk

Bunu ben de izlemiştim hatta bebeğe sarılma egzersizi de yapmıştım ama doğum sırasında ıkınma kendiliğinden geliyormuş onu çok net deneyimledim. O an aklıma hiçbiri gelmedi, bebek baskı yaptıkça vücudum otomatiktan ikindi sanki öyle diyeyim 😊
Bebek de vücut da ne yapması gerektiğini çoook iyi biliyor da işte biz kaygı makineleri beynimize söz geçiremiyoruz günler haftalar öncesinden 😂🥹

Bamya suyu içeceğime onurumla sezaryen olurum daha iyi ajfksjdkssk
Hdjdjsjs haksızsın diyemem…. Ama siyahi kadınlar çok yapıyormuş sanırım. Onların bebekleri de çok iridir muhtemelen, zaten instagramda görmüştüm, kadın ertesi gün doğurdum yazmıştı ndjdjd

Ayyy kız yazık yine de buna ben de üzüldüm çok iş çıkmıştır yaaa 🥹 Buradaki hamile zincirini ve enerji akışını hafife alıyoruz hayatım hepimizinki dua yerine geçiyor 😂 Bak benim kv de de doğuma gelecek oluyordu lakin yarın sabah umreye uçuyor inşallah 🙏 Az önce aradım iyi yolculuklar diledim 😂 Daha anlamlı şeyler için dua edelim de boşa gitmesin bari 😂
İçimizdeki bu güç beni korkuttu😄😄bari daha güzel şeyler isteyelim dua edelim gerçekten.

Ah çok üzüldüm ya, çok çok geçmiş olsun. Bazen ekstrem durumlar olabiliyor nadir de olsa, maalesef sana denk gelmiş ama en azından ikinci gün toparlanmana çok sevindim. Neden bu kadar kanaman olduğuyla ilgili bir şey söyledi mi doktorun? Şimdi nasılsınız?
Annemler o hallerimi gördükten sonra yürümeme falan aşırı şaşırdılar. Yani o sıkıntılar olmasa direk ayaklanırmışım aslında benimki ekstrem bir durum dediğin gibi.
Bazıların kanaması çok olur diye bir açıklama yaptı sadece 😁 Ama neyse ki senin kanaman durdu yoksa tekrar ameliyata almak zorunda kalabilirdim rahmini kaybetme riskin bile vardı dedi. O bastırmayı yaparlarken de aynı şeyi söyleyip sabret dediler. Bastırıp masaj yaptıkça rahim kasılma yapıp kendini toparlıyormuş kanama duruyormuş.
Kanamanın ameliyatla ilgisi yok seninle alakalı oldu çünkü kan değerin düşmedi dedi. Hgb 12 ydi 11 olmuş normal dedi. Yani plasentadan falan toplanan kan gitti herhalde onu söylemek istedi.

Merhaba geçen gün bir yerde okumuştum. Doğumdan sonra iyi bakamam düşüncesi o kadar baskın oluyormuş ki birden bire hayatımıza bir canlı giriyor ve tüm sorumluluğu üzerimizde oluyor. Okuduğum yerde şöyle yazıyordu asıl bunu düşünüp üzülen annelerin ne kadar mükemmel olduklarını. İhtimali bile kendilerini hırpaladıklamaya yetmesinden, onların çocuklarına anneleri varken hiç bir şey olmayacağından bahsediyordu. Eminim her şeyine fazlasıyla yeten mükemmel bir anne olacaksın. 🌸
Çok teşekkür ederim, yazdiklariniz iyi geldi. Derdim mükemmel olmak da değil aslında ama o kadar uğraşıp tüp bebek vs bir anda bu ruh haline girmek üzdü beni.

Canımm çok zor şeyler yaşamışsın gerçekten 🥺 Bunlarla gelmiş geçmiş olsun uğramasın tekrardan inşallah 🙏 En kısa zamanda toparlanmanı diliyorum. Muayenelerini ihmal etme, kansızlık, demir eksikliği için sürekli takip et değerlerini, bebeğe odaklanıp unutma kendini 🙏
Çok sağol canım, inşallah sizin süreçleriniz daha kolay geçer dediğim gibi tamamen benim hikayem kimsenin korkmasına gerek yok. O sorun düzeldikten sonra ben de çabuk ayaklandım. Henüz eski halime dönemesem de yaşadıklarıma göre iyiyim çok şükür.
İlginç bir şekilde kan değerim normal çıktı. Üç dört kere baktılar orada hgb 11di en son. Ya benim aklıma şey geliyor benim reglde de kanamam çok olur. Herhalde rahmimin yapısı gereği zor kasılıyor bu sebeple kanamam ağrım fazla oluyor.

hamilelikte bogaz pastilleri aliniyormuydu bogaz agrisi icin?
Alınır bence ama bence, doktor tavsiyesi değil. Ben klorobenle gargara bile yapıyorum. Doktorum az az yapılan gargarada sorun yok demişti. Günde bir, maximum iki yapıyorum şuan

Back