• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Her doktorun prosedüru farklı diğer 2 Sezeryanimda hemen icmistim bunda da bacakları hissedince kahve hemşire su vermedi dedim daha önce icmistim sonra doktor geldi uğradı icebilirsin su dedi öyle içtim
Kız sen 4 sezaryen mi oldun? Olabiliyor mu öyle? Bana bugün doktor kaç çocuk düşünüyorsun dedi 2 dedim eşim 3 dedi e tamam sezaryenle 2 tane rahatlıkla yaparsın ne olacak falan dedi. Biz de sandık kota 2.

Hastanenizin yeni doğan yoğun bakımı varsa kızlar , o hastanenin çocuk doktorları ilgileniyor bu bebeklerle. Eğer çocuk doktoru bakacaksanız öyle hastanelerin çocuk doktorlarını araştırın bence . Benim doğum yaptığım hastanenin çocuk doktorları ilgilendiler hep çok şükür hepsi ayrı donanımlıydı . Hala onlarla devam ediyorum. Doğduktan sonra d vitamini , bağırsak sindirm için damla , kan damlası , çinko başlattı doktor . Siz de sorarsınız . Bir de Saf zeytinyağını kulak pamuğuna batırım makatına masaj yaptırınca kakalarını fırt diye atıyorlar. Hatta hemşire bi enjektöre zeytinyağ su yaptı makattan içeri verdi çocuk bütün bağırsağı boşalttı bunu da danışın doktorunuza gaz kaka büyük bir sorun 😅 son olarak diyetisyenim bana sadece bir çay önerdi o da doğadan marka anne emzirme çayı . Rezene zaten biliyorsunuzdur . Aktardan alma dedi . Saklama koşullarına güvenmiyor . Bı dediğim emzirme çayını da prof bir hocası varmış o içeriğini hazırlamış. Size aktaracaklarım bu kadar şimdilik 😅🥰🤍

Emzirme dev bir şok olmuştu bana da 😀 doğum bir gün, ağrısı acısı en fazla bir hafta diyelim ama emzirme sürekli ve uzun soluklu bir süreç. İşler rayına giriyor ama hiç merak etmeyin, insan başta sudan çıkmış balık gibi oluyor ama alışıyor. Ben emzirme dönemi boyunca aklıma takılan her sorunun cevabını burada bulmuştum, zamanınız olursa tavsiye ederim.

Bol sütlü, keyifli bir emzirme süreci diliyorum 🥰
Teşekkürler bakıyorum hemen🙏

Günooo, yeni bişi kafama taktım mdfkfk miyopum ben 4 numara, gözlük lens vs almıyolarmış ameliyathaneye genelde. Beboyu göremicem ilk doğunca şimdi diye üzülmeye başladım sabahın köründe 🥹
Aaa benim de öyle lenssiz insanların gözünü bile göremiyorum çok üzüldüm şimdi,sana doktorun mu bilgi verdi canım belki spinal anestezi alınca izin verirler gibi cahilce bir ihtimal düşünmeli miyim🙈

Yok kuzum sabah aklıma gelmişken araştırdım da diğer forumlarda okudum, acil bi durumda (yani tamamen atıyorum öyle bişi olacağından değil de bilincin kapandı diyelim) ışık vs tutuyolar ya göze onu engelliyo demiş bazısının doktoru. Bende lens yok zaten gözlük kullanıyorum da izin verselerdi alırdım 😅
Aaa benim de öyle lenssiz insanların gözünü bile göremiyorum çok üzüldüm şimdi,sana doktorun mu bilgi verdi canım belki spinal anestezi alınca izin verirler gibi cahilce bir ihtimal düşünmeli miyim🙈

Kız sen 4 sezaryen mi oldun? Olabiliyor mu öyle? Bana bugün doktor kaç çocuk düşünüyorsun dedi 2 dedim eşim 3 dedi e tamam sezaryenle 2 tane rahatlıkla yaparsın ne olacak falan dedi. Biz de sandık kota 2.
Kota 4 tabi dikişe iyi bakmakta lazım deniyor. Hani suya girmeyin dikkat edin yara taze iken ağır iş yapmayın vs Teyzem doğurdu iki yıl evvel dördüncü sezeryanı sorun yaşamadı.

Ooiiyy yavrusuna haksızlık yapamayan canım anne, ne tatlısın 🥹🥰 E tamam o zaman sütlerin coşması yakındır canım, teoriyi zaten halletmişsin. Sarılık riski de kalkarken sürekli memeyi ağzına verince ay o sütler ne fışkırır şimdi duvarlara. Biliyorsun bizim toplumda herkesin sütü duvara fışkırır 😂
Ayy ama gerçekten öyle 😃 herkes cok cok emzirmiş maşallah 🧿 ne söylesem anne sütü diyor herkes 🫣 burun tıkanıklığına ne yapıyordunuz diyorum süt fışkırtıyordum çıkıyordu dedi biri en son 😃😃

Hastanenizin yeni doğan yoğun bakımı varsa kızlar , o hastanenin çocuk doktorları ilgileniyor bu bebeklerle. Eğer çocuk doktoru bakacaksanız öyle hastanelerin çocuk doktorlarını araştırın bence . Benim doğum yaptığım hastanenin çocuk doktorları ilgilendiler hep çok şükür hepsi ayrı donanımlıydı . Hala onlarla devam ediyorum. Doğduktan sonra d vitamini , bağırsak sindirm için damla , kan damlası , çinko başlattı doktor . Siz de sorarsınız . Bir de Saf zeytinyağını kulak pamuğuna batırım makatına masaj yaptırınca kakalarını fırt diye atıyorlar. Hatta hemşire bi enjektöre zeytinyağ su yaptı makattan içeri verdi çocuk bütün bağırsağı boşalttı bunu da danışın doktorunuza gaz kaka büyük bir sorun 😅 son olarak diyetisyenim bana sadece bir çay önerdi o da doğadan marka anne emzirme çayı . Rezene zaten biliyorsunuzdur . Aktardan alma dedi . Saklama koşullarına güvenmiyor . Bı dediğim emzirme çayını da prof bir hocası varmış o içeriğini hazırlamış. Size aktaracaklarım bu kadar şimdilik 😅🥰🤍
Bu çay işi kafamı karıştırdı baya bazıları da diyor hazır paket almayın içinde ne olduğu belli değil vs. İnsan ne yapacağını şasırıyor. Bu zeytinyağı olayı da aklıma birşey getirdi vajina doğumu yapanlara bazı doktorlar bu şekil alttan zeytinyağı kullanıyormuş bebek çabuk kayıp çıksın diye. Bebek kakası içinde kullanmak çok mantıklı soracağım bunu da öyle sorun yaşarsam. Doğurunca tabi 😂

Yok kuzum sabah aklıma gelmişken araştırdım da diğer forumlarda okudum, acil bi durumda (yani tamamen atıyorum öyle bişi olacağından değil de bilincin kapandı diyelim) ışık vs tutuyolar ya göze onu engelliyo demiş bazısının doktoru. Bende lens yok zaten gözlük kullanıyorum da izin verselerdi alırdım 😅
Çok mantıklıymış böyle olması üzdü ama napalım artık görene kadar dibimizde tutarlar umarım hep 🤣

Çok mantıklıymış böyle olması üzdü ama napalım artık görene kadar dibimizde tutarlar umarım hep 🤣
Gözlüğü eşimin eline vereyim ben çıktığım gibi yapıştırsın gözüme, unuturuz yoksa 😅

Sanirim gogusun terbiye olmasi dedikleri oldu bende, yani sertlik ve agri vs olmuyor artik, 25. Gundeyiz. Tek seferde tek memeyi bosaltiyor, o da 7-15dk arasi suruyor artik. Diger memeyi rahatsizlik vermedigi icin sagmiyorum. Bir sonraki seferde de o memeden basliyorum. Kilo kontrolumuz 1. Ayda ama arada tarttik, gunluk 30-50gr arasi almisiz, demekki dogru yoldayiz diye dusunuyorum. Ha tabi buraya gelene kadar da sarilik olduk, emmedi, memede uyuyor diye panik olduk, siringayla, kasik biberonla beslemeye calistik ama gun gectikce duzene girecek diyorlar. Emziren herkese sabir diliyorum 🙏
Ay bu mesaja denk geldiğim çok iyi oldu. Ara ara baktığım için çoğu mesajı kaçırıyorum. Bende daha emzirmenin başındaki zorlukları yaşayan birisiyim. Sütüm gelmemişti, sarılık olduk mamaya başladık, dediğiniz gibi enjektör kaşık biberon ne varsa denedik.
Ben daha ilerleyemedim ama birkaç bişry sorayım. Memenin yettiğinden nasıl emin oldunuz? Bana etrafımdakiler cok cok ses gelmesi lazım diyor. Ben her zaman o sesi duymuyorum. Memeyi birkaç kez çekip uyuyunca ne yapıyorsunuz ben zorla uyandırıyorum ama çok zor oluyor

Kızlar ben geceleri aşırı kaşınmaya başladım. Yatağa yatınca her yerim pirelenmiş gibi kasiniyor. Kalkıp krem sürüyorum hafifliyor ama gerçekten çok bıktım yatmaya korkuyorum artık. Benim gibi olan var mı
Canım ben çok çektik kaşıntıdan. 4 tane doktor gezdim en son üniversite hastanesi kaşıntı yerimden örnek aldı o şekilde tanı koydu . Benimkinde vücutta döküntü de oldu ve mantardan kaynaklıymış . Tüm vücudum mantar olmuş ve uyutmuyordu kesinlikle. Şimdi kremlerle hafifledi çok şükür ama geçmiş değil henüz. Seninki nasıl bi kaşıntı cildiyeye göründün mü hiç

Genel anestezi diil ki bacaklarımı tee 3-4 saat sonra hissettim o zamana kadar su içmesem içim kururdu ay ben sezaryan oncesi de odada içmiştim doktorumun ebesine sordum bişi olmaz ama sen sakın söyleme asagıda anestezi oncesi sorduklarında dedi hakkaten spinal oncesi sordular demedim ben de içtim diye☺️ zaten sondayı da takıyorlar ayaklae uyusunca ameliyathanede benim bir bardacık suyumun ne zararı olabilirdi ki 😂
Aynen öyle genele çevirme ihtimali olur diye vermiyolar doktorda hemen geldi zaten icebilirsin dedi oncekilerde hemen icmistim çünkü 🤣

He yok cnm benim ilk doğumum normal oldu sonrası mecburi sezeryan oldu bebek tersti kist vardı kanalı kapattı sezeryanla birlikte oda alındı benim yani 1 normal 3 sezeryan oldu hepsini yaşadı bu baciniz🤣🤣🤣

Belli ki sütünüz var, bebek emmeyi kendi sonlandırıyorsa yetiyordur diye düşünüyorum. Bu yöntemde bebeğin her sesine, her mızmızlanmasına meme verildiği için bebek sürekli memede oluyor aslında. Amaç bu şekilde beyne süte ihtiyaç var sinyali gönderip sütü artırmak.

Bebeğe süt yetiyor mu yetmiyor mu konusunda ilk başta insan yalnızca kilo ölçümü yapılınca emin oluyor galiba. Hastanelerdeki o tartıdan alsam mı diye düşündüğümü hatırlıyorum, ben de aynı ruh halindeydim. Ne zamanki doktora gittim, doktor kilosunu ölçtü, ne yapıyorsan devam dedi, benim bu konuda içim rahatladı. Ben sürekli meme veriyordum, vermeye devam ettim. Belki sağlık ocağına gidip kilo ölçümü yaptırmak sizin de içinizi rahatlatır 🥰
O tartı satılıyor mu ben bunu neden düşünemedim ya diyorum şu an 🤣🤣

Evet 2 kiloyu geçince bir sorun yoksa emme refleksi gelişince veriyorlar . Önce bi kaç kere emzirmeye çağırıyorlar . Ama şöyle enteresan doktor kesinlikle memeden beslemeyeceksin dedi . Doyduğunu bilemeyiz . Sağacaksın öyle biberonla vereceksin dedi . Gerçekten de çok küçük oldukları için ememiyor . İki tane çekiyor sonra nefes nefese kalıyorlar 😅🥰 şu an anne sütü veriyorum ama biberonla . Prematürenin böyle değişik işleri var yani .
Hangi biberonu kullanıyorsun? Bir de emzik veriyor musun

Benim bı tanıdığım var 6. Kez sezeryan oldu kendisi en son doğumu 45 yaşında yaptı bir kizida evli 🤣🤣ama tabiki çok riskli doktor tahmini alabiliriz bile demisti
Ahahahhah kız dur daha ne yaptın yarısı duruyor grubun 😂😂
Grupta çok aktifsiniz ya gözüme carpiyosunuz heralde ondan öyle hissettim🤣🤣🤣

Back