SGK üzerinden işlem yapılıyorsa evet ücretsiz 28 gün boyunca tüm işlemler ben geçen muhasebe ile görüştüm böyle dediler. Ama ben özel sigorta üzerinden doğum yapacağım öyle olursa paketinizin içeriğinde bebek paketi olması gerekiyormuş. Özel sigorta ile ilerlendiği takdirde SGK’nın ücretsiz olayından ben faydalanamıyormuşum. Sigorta içerisinde bebek bakımlarını kapsayıp kapsamadığını öğrenmeniz gerekir. Bizim paketde yok mesela bugün arayıp sordum. Bebeğin masrafları annenin paketinden düşmez diyor. Biz doğduğu günden itibaren bebeğe sigorta başlatacağız o şekilde çözmeyi planlıyoruz. Sigortayı biran önce başlatmanız içinde bebeğin tc’si olması gerekiyor ve sigortacanının doğduğu günü tarih olarak girmesi gerekiyor sonradan ödediğiniz miktarı geri alabiliyorsunuz diye biliyorum. Anestezi tahlilleri de aynı şekilde sizin sigorta paketinizin kapsamı ile ilgili. Tss’yi ilk 15 gün yapmama olayını bilemiyorum ama bizim şirket tc’sini alıp hemen başlatalım dedi Öss için öyle demiş olabilir.Kızlar bir şey soracağım. Bir yerde okumuştum özelde 28 gün yenidoğandan ücret alınmıyor diye onun detaylarını bilen var mı? Bebişin ilk kontrolleri falan doğuma dahil mi? Topuk kanı, kulak ve kalp kontrolleri vs.
Sanırım taburcu edilirsek de sonradan bir durum olursa onda alıyorlarmış da taburcu olmadan yapılan kontrolleri ve tedaviyi sgk karşılıyormuş. Ben tss yaptıracağım bebeğe de ama ilk 15 gün yapmıyorlarmış. O süreçte nelere ödeme yapıp yapmayacağımı kestiremedim.
Hastanelere asla güvenemiyorum bu konuda. Doğum teminatlı tss olmasına rağmen anestezi görüşmesi için tahliller için vs para istediler tabi ki vermedim sezaryen için ön provizyon açtırdım hepsini tss karşıladı. Hep parayı önden almaya çalışıyorlar.