Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 80 41,2%
  • erkek

OY: 102 52,6%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    194
Kızlar bir şey soracağım. Bir yerde okumuştum özelde 28 gün yenidoğandan ücret alınmıyor diye onun detaylarını bilen var mı? Bebişin ilk kontrolleri falan doğuma dahil mi? Topuk kanı, kulak ve kalp kontrolleri vs.
Sanırım taburcu edilirsek de sonradan bir durum olursa onda alıyorlarmış da taburcu olmadan yapılan kontrolleri ve tedaviyi sgk karşılıyormuş. Ben tss yaptıracağım bebeğe de ama ilk 15 gün yapmıyorlarmış. O süreçte nelere ödeme yapıp yapmayacağımı kestiremedim.

Hastanelere asla güvenemiyorum bu konuda. Doğum teminatlı tss olmasına rağmen anestezi görüşmesi için tahliller için vs para istediler tabi ki vermedim sezaryen için ön provizyon açtırdım hepsini tss karşıladı. Hep parayı önden almaya çalışıyorlar.
SGK üzerinden işlem yapılıyorsa evet ücretsiz 28 gün boyunca tüm işlemler ben geçen muhasebe ile görüştüm böyle dediler. Ama ben özel sigorta üzerinden doğum yapacağım öyle olursa paketinizin içeriğinde bebek paketi olması gerekiyormuş. Özel sigorta ile ilerlendiği takdirde SGK’nın ücretsiz olayından ben faydalanamıyormuşum. Sigorta içerisinde bebek bakımlarını kapsayıp kapsamadığını öğrenmeniz gerekir. Bizim paketde yok mesela bugün arayıp sordum. Bebeğin masrafları annenin paketinden düşmez diyor. Biz doğduğu günden itibaren bebeğe sigorta başlatacağız o şekilde çözmeyi planlıyoruz. Sigortayı biran önce başlatmanız içinde bebeğin tc’si olması gerekiyor ve sigortacanının doğduğu günü tarih olarak girmesi gerekiyor sonradan ödediğiniz miktarı geri alabiliyorsunuz diye biliyorum. Anestezi tahlilleri de aynı şekilde sizin sigorta paketinizin kapsamı ile ilgili. Tss’yi ilk 15 gün yapmama olayını bilemiyorum ama bizim şirket tc’sini alıp hemen başlatalım dedi Öss için öyle demiş olabilir.

Çıktık kontrolden kızlar. Tospiğim iyi şükür, suyu falan yeterli şimdilik, başı kanala girmemiş muhtemelen büyük geliyor kanala dedi. Kilosu yaklaşık 3900 🧿 Başı 9,8 cm. Haftaya 4’ü geçebilir. Açıkçası vajinal doğum biraz hayal oldu bizim için 🥲 Yine kendisi gelmeye kalkarsa bakarız son günkü kontrollerine göre karar veririz dedi. Bu kez Salı gününe gün verdi. Perşembe ya da Cuma sezaryen kararı çıkacak muhtemelen.
Big boy anaları olarak haftaya geliyor bizim tosuncuklar desene. Bizim baş 10.5, bize de sezeryan tarihi verildi haftalarımız aynı. Senin çatının uygunluğuna bakmış mıydı hatırlayamıyorum. Hoş doktorlar bence az çok gidişatı önceden kestiriyorlar bizimki 32. haftadan beri olacakları biliyordu söylüyordu ben kafaya takıp duruyordum. En azından senin son aşamada artık netleşiyor bazı şeyler. Baş büyük olunca kanala da zor girme durumu oluyormuş. Bu arada bizde bebek son bir haftada 90 gram almıştı doktor heralde artık alabileceği kilo kapasitesine ulaştı bu hafta çok az kilo almış demişti. Bundan sonra sanırım daha yavaş kilo alıyorlar.

Eve gelmiş annesine şey diyo anne oğlum 300 Gr almış ama hiç uzamamış skfkfm haftasına göre 2 gün geride görünüyor da sanki çocuğu alıp mezurayla mı ölçüyolar yav vardır oynama payı, yoksa da dert mi yani 🥹
Fl de çok yanılma payı var bence bana bir önde çıktı bir birkaç gün geride bir tam haftasında eğik durduğundan anlaşılmıyor bence erkek bebeklerde genelde babasıyla benzer boyda oluyor uzundur o yüzden bence😄

X