- 16 Nisan 2024
- 330
- 473
- 36
Sana bişey diyimmi emzirme yastığını ben iki türlü kullandım onunda uyudum boynuma geçirip okadar güzel uyudum ki hastanede boynuma geçirdim yattım direk yatamadigim için yarı oturur vaziyetteBenim valiz orta boy, valla bi de kendime sırt çantası aldım. Hiç emzirme yastığına yer yok. Onu alırsam ayrı bir poşette falan almam lazım. Dediğin gibi millet tatile gitmişiz der diyeçekiniyorum, bi de taşımaya üşeniyorum
İnşallah bebiş gelince de gelirAaaa ne güzel yaaa erkenden gelmiş sütün. Belki de doğumun sandığından yakındır ondan geliyordur. Bende henüz tık yok. Günlük bir kere kontrol ediyorum ama hareketlilik yok
Ben sıktım birkaç kere ya bugünBenim de soyuluyor ama doğumu tetikler falan dediler diye dokunamıyorum
Götürebilirsem götüreyim o zaman, bakayım bi duruma göreSana bişey diyimmi emzirme yastığını ben iki türlü kullandım onunda uyudum boynuma geçirip okadar güzel uyudum ki hastanede boynuma geçirdim yattım direk yatamadigim için yarı oturur vaziyette
Ay öyle tımarhaneYa eşimin en büyük korkusu ciğerlerine falan tüy kaçması. Ama sanırım aşılar tamamlanınca bu da çok büyük problem değil. Annemlerin kedisi de garfield gibi bir şey zaten. Tüm gün yesin içsin yatsın şişkoBebeğe de kendiliğinden yanaşacağını çok zannetmiyorum dediğin gibi.
Sen de ne diye göndereceksin canım kedini hem nereye kadar. Alışsınlar birbirlerine vakitlice. Görümcenin evi sizden sonra tımarhane gibi gelir kediye
Ay öyle tımarhaneYa eşimin en büyük korkusu ciğerlerine falan tüy kaçması. Ama sanırım aşılar tamamlanınca bu da çok büyük problem değil. Annemlerin kedisi de garfield gibi bir şey zaten. Tüm gün yesin içsin yatsın şişkoBebeğe de kendiliğinden yanaşacağını çok zannetmiyorum dediğin gibi.
Sen de ne diye göndereceksin canım kedini hem nereye kadar. Alışsınlar birbirlerine vakitlice. Görümcenin evi sizden sonra tımarhane gibi gelir kediye
Çabucak iyileşsin inşallah çok geçmiş olsunKızlar bebeğimle sarılıktan dolayı hastaneye yattık bu gece buradayız maalesef . 16 küsür çıkınca yatırdılar
Bende hep bebeğim diyorum kardeşin gelcek falan o da bebek çok masum bakıyor@lokumcumm benim kedimde anakucağından kalkmıyorbebek doğduğunda kedimiz için oda yaptık orada yatacak kedim anakucağını naylonla kapladım tüyleri kesildi zaten ama garanti olsun diye… eşim oğlum diye karnımı sevdiğinde oğlun kelimesini kendi üzerine alınıyor “babaaaaa!” Diye koşan çocuk gibi sarılıyor adama abi olacaksın güzel örnek ol vs diye kedi ile öyle çok konuşuyoruz ki çocuğumuz olma vakti gelmiş yoksa delirmiş gibi görüneceğiz
Emzirmeden çok uykuda yardımcı oldu banaGötürebilirsem götüreyim o zaman, bakayım bi duruma göre
Birsürü bilgi vermişsin çok iyi oldu. Hangi şehirdesin canım. Bende ankaradayım bilkentin eşli eğitimine gittim tek günlük olduğundan bu kadar detaya inmediler. Sadece anneler için olana gitmedim evime uzak diye. Doğum odasını falan gezdirmişlerdi ama iyi gelmişti öncesinde görmek motive edici olduBu arada şehir hastanesinde normal doğumun yapılacağı doğumhane de gezdirildi. Normal odaydı. İçinde banyosu var. Sancılar sırasında rahatlaman için duşa girebilirsin.
Oda tek kişilikti.
Suda doğum için ayrı küvetli odalar var. Onlar dolu olduğu için gezemedik. Suda doğumda anne sancı esnasında suda rahatlatılıp doğum esnasında kğvetten çıkarılıyor.
Riskli gebelik katında 2 kişilikmiş doğum odaları.
Var olan yatak doğum başladığında doğum yatağı haline dönebiliyor.
Mat ve pilates topu vardı odada.
Ebeler çok ilgiliydi.
Meryem ana otu getirilebiliyor odaya. Ve onu koyacağınız kap da getirebilirsiniz. Veya oradan kap alabilirsiniz.
Doğum sancısı çekerken refakatçiniz (eşler de refakatçi olabilir) yanınızda olabilir.
Sadece doğum anında çıkarıyorlar refakatçiyi odadan.
Doğum sonrasında bebeğin ilk bakımları hemen annenin yanında yapılıyor ve anneye veriliyor bebek. Emzirmesi için.
Doğum sonrası lohusa servisine çıkılıyor. Gebe okulu sertifikan yanında olsun. Tek kişilik odalar için önceliğin var. Yer yoksa 2 kişilik odalara geçebilirsin. İlk fırsatta yine seni tek kişilik odaya alırlar.
2 kişilik odalar da geniş, rahat. Orada eşin refakatçi olamıyor. Tek kişilik odalarda refakat edebilir eşler.
Benimde sırt çantası artı orta boy valiz emzirme yastığını sığdırmaya uğraştım sığmadıBenim valiz orta boy, valla bi de kendime sırt çantası aldım. Hiç emzirme yastığına yer yok. Onu alırsam ayrı bir poşette falan almam lazım. Dediğin gibi millet tatile gitmişiz der diyeçekiniyorum, bi de taşımaya üşeniyorum
Sen götürecek misin emzirme yastığını peki kuzum?Benimde sırt çantası artı orta boy valiz emzirme yastığını sığdırmaya uğraştım sığmadı
Canım Ben de Ankara’dayım. Eğitimi Etlik Şehir Hastanesi’nde aldım. Gebelikte kaçıncı haftadasın?Birsürü bilgi vermişsin çok iyi oldu. Hangi şehirdesin canım. Bende ankaradayım bilkentin eşli eğitimine gittim tek günlük olduğundan bu kadar detaya inmediler. Sadece anneler için olana gitmedim evime uzak diye. Doğum odasını falan gezdirmişlerdi ama iyi gelmişti öncesinde görmek motive edici oldu
Ay ben gelirim ya kendi kocamı dövemiyorum bi münasebetimiz var diyeEki Görüntüle 3511035
Ankara anaları gelin dövem şunu
İnşallah canımmİnşallah bebiş gelince de gelirhepimizin bolca gelsin ara ara regl ağrısı yokluyor belki de gelecektir ama bilemiyorum bacak bacak üstüne atma şeyini yapabiliyorum hala
Ay öyle tımarhanetüyleri insan kılı ile aynı mantık aşıları tamsa diyor veterinerler. Tüylerde parazit ihtimali oluyor yoksa özellikle iç dış parazit tam olmalı bide dışarı ile teması yoksa sıkıntı yok. Tüyleri de düzenli taranıp ev düzenli süpürülmeli tabii ilk dönemler bende dikkat edeceğim çok yan yana getirmeden
Gününü bilmek de bilmemek de bir stres, heyecan kaynağı bence. Bilmeyince de her an tetikte, hazır, acaba? modunda oluyorsun. Bilince de tahminimce sürekli saate bakıp bekleme, geri sayma psikolojisi oluyordurKızlar sezeryanı genel anestezi ile yaptırdığımızda ve uyandırıldığımızda ağrı kesiciyi hemen vuruyorlar mı acaba? Bilgisi olan var mı? Doktorun spinal olunca ağrı yavaş yavaş geliyor ama ağrı kesici vuruyoruz o arada ama genel anestezi olunca ağrıyı doğrudan hissedebilirsin dedi. Doğuma son 4 günüm kaldıbu arada normal doğum yapacak olanlar günü bilmeme konusunda şanslılar. Böyle zamanını bilmekte garip bir heyecan oluyormus