Ben kısmet olursa ayarlayabilirsem 4. Ay gibi yaptırmayı düşünüyorum. Tabi doktora sorarak oda olur derseErko anneleri çocukların sünnetlerini ne zaman yaptırdınız / yaptırmayı düşünüyorsunuz? Yenidoğan sünneti yaptıran var mıydı? Ankara’da yaptıranlar kime nerede yaptırdı? 3. ve 6. Aylar arasını öneren hekimler var. Sizin görüşünüz nedir ??
Of çok stresli bir durum. Benim gibi işler kontrolden çıktığında kendisi de kontrolden çıkan biri olarak ben nasıl yönetirdim o stresi bilmiyorumYa doktor bana hastaneye geç, yatış yapıcaz deyince biz panik olmuştuk. Hani çanta adam akıllı hazır değil, ev bok, kedonun kafası yakalıklı bilmem ne takacağım çok şey vardı. Ama onun dışında her şeyin kafanda hazırsa bence yağ gibi akar gider, anca dediğin gibi foşurdak bi kanaman olursa aciliyeti olur. Bence tabii
Ama şey diyordu doktor ya enfeksiyon riskine karşı suyu gelenlerde de 12-24 saat içinde doğurtmak isteriz bebekleri falan diyordu. Yine epey zaman var gibi sanki böyle bakınca. Bir de dediğin gibi ilk doğum zaten çok hızlı ilerleyen bir şey değil. Senin ilki de mi normal doğumdu? Kesin söylemişsindir daha önce ama emin olamadım hatırlayamadımİlkinde ben hep evde beklemiştim ama suyum gelmemişti. Su gelince doktorlar daha erken kontrol etmek istiyorlar sanırım. Acil bir durum yoksa ama ilk doğumdan önce duş alınır, hazırlık yapılır bence. Şimdi benim ikinci olduğu için doktor hemen gel, gerekirse eve git gel yaparsın ama biz güvenli tarafta kalalım diyor.
Kız vallaHaydaa kayınvaliden bile takip ediyosa iyi doktordur ben buna gidem
Canım biz göbegi düşer düşmez yaptırmayı düşünüyoruz ilk 10 gün içinde. Gaz sancıları başlamadan yaptırınca sıkıntısız atlatıyormuşsunuz tecrübeli annelerden oyle ögrendim. Bnm doktor da erken dönem sünneti tavsiye etti istanbulda olsaydı isim de verirdim ama ankarayı bilmiyorumErko anneleri çocukların sünnetlerini ne zaman yaptırdınız / yaptırmayı düşünüyorsunuz? Yenidoğan sünneti yaptıran var mıydı? Ankara’da yaptıranlar kime nerede yaptırdı? 3. ve 6. Aylar arasını öneren hekimler var. Sizin görüşünüz nedir ??
Biz de öyle mi yapsak ne yapsak. Yenidoğan sünneti öneren de çok oldu ama onlar da çocuk biraz büyüyünce tam olmadığı, yapışıklık olduğu, ikinci kez sünnete ihtiyaç olduğu gibi durumlar yaşanmış. 3-6 ay arası daha garanti gibi sanki. Ramazan bayramı falan da aradan çıkmış olur hem gidip gelme işleri bitince yaptırmak en sağlıklısı galiba.Ben kısmet olursa ayarlayabilirsem 4. Ay gibi yaptırmayı düşünüyorum. Tabi doktora sorarak oda olur derse
Arada kaldım bende yük etmek istemiyorum bir yandan zaten koca valiz çanta puset bir yandan da konforlu olur gibi geliyorSen götürecek misin emzirme yastığını peki kuzum?
Aaaa öyle mi?? 10 gün içinde yapılan sünnetler çok daha hızlı iyileşiyormuş diye duymuştum ama bazı çocuklarda ikinci sünnete ihtiyaç olmuş yapışıklık vs durumlarından dolayıCanım biz göbegi düşer düşmez yaptırmayı düşünüyoruz ilk 10 gün içinde. Gaz sancıları başlamadan yaptırınca sıkıntısız atlatıyormuşsunuz tecrübeli annelerden oyle ögrendim. Bnm doktor da erken dönem sünneti tavsiye etti istanbulda olsaydı isim de verirdim ama ankarayı bilmiyorum
Mamaktayım ya etlikte uzakCanım Ben de Ankara’dayım. Eğitimi Etlik Şehir Hastanesi’nde aldım. Gebelikte kaçıncı haftadasın?
Her eğitim öncesi fizyoterapist ile egzersiz yapılıyor ve günün konusuna göre bilgilendirmeler yapıldı. Gerçekten çok etkileyiciydi. geçen haftaki derste birçoğumuz ağladıkdoğum anlatılmıştı.
Önümüzdeki hafta yeni gruplar başlayacak sanırım. Eğer katılmak istersen telefon numaralarını verebilirim.
Ayrıca Önümüzdeki hafta üçüncü haftanın konusu tekrar anlatılacak katılamayanlar olduğundan. İlk haftayı ve 3. Haftayı aynı haftada alırsın senin için kolaylık olur.
Bir de eğitimler online da yapılıyor sanırım bilgin olsun eğer evine uzaksa.
Benimkiler kız o yüzden tecrübesizim ama sonra cocugun eli kolu hareketlendigi dönmeye başladıgı zamanlara da bırakmak istemiyorum pek. Su sezaryan agrılarım gecerse ki cok feci durumdayım bugün kafaya koydum yaptırcam inş haftaya. Benim yakın arkadaşım dogdugunun ertesi günu hastaneden daha cıkmadan yaptırmıştı cok memnun kalmıştıAaaa öyle mi?? 10 gün içinde yapılan sünnetler çok daha hızlı iyileşiyormuş diye duymuştum ama bazı çocuklarda ikinci sünnete ihtiyaç olmuş yapışıklık vs durumlarından dolayıDuyunca da kafam karıştı bir kararsız kaldım. Senin önceki çocuklar kız mıydı? Erkek varsa onunkini nasıl yaptırmıştın?
Bende öyle düşündüm doktorlar da öyle öneriyor galiba. Tam da yenidogana gerek yok bence ya her türlü çabuk toparlanıyorlar 4 de geç değil yani. Bazısı da diyor sağa sola dönmeye başlamadan yapın. Teyzem emekliyordu çocuğu yapmıştı hemen çabuk toparlandı oynuyordu dolaşıyordu çocuk. Bilemedim bendeBiz de öyle mi yapsak ne yapsak. Yenidoğan sünneti öneren de çok oldu ama onlar da çocuk biraz büyüyünce tam olmadığı, yapışıklık olduğu, ikinci kez sünnete ihtiyaç olduğu gibi durumlar yaşanmış. 3-6 ay arası daha garanti gibi sanki. Ramazan bayramı falan da aradan çıkmış olur hem gidip gelme işleri bitince yaptırmak en sağlıklısı galiba.
Doğum yapacağım hastanede de yenidoğan sünneti var, bayağı da önerilen bir şey dediğin gibi hastaneden çıkmadan yapılıyor. Hatta göbek bağı düşmeden iyileşiyor diyenler de var. İlk 10 gün kök hücre üretimi çok fazla olduğu için, idrarın içeriğinde ürik asit mi ne düşük olduğu için vs bir şeyler dediler. Bir yandan annem falan yanımdayken acaba diyorum bunu mu seçsek bakımı konusunda daha az zorlanırım gibi. Ama öte yandan da bu yapışıklık şeysinden biraz korkuyorum. 4. aylar hareketlilik ne seviyede oluyor? Kendi başına bir anda dönüp karın üstü gelebilir mi biz yardım etmezsek?Benimkiler kız o yüzden tecrübesizim ama sonra cocugun eli kolu hareketlendigi dönmeye başladıgı zamanlara da bırakmak istemiyorum pek. Su sezaryan agrılarım gecerse ki cok feci durumdayım bugün kafaya koydum yaptırcam inş haftaya. Benim yakın arkadaşım dogdugunun ertesi günu hastaneden daha cıkmadan yaptırmıştı cok memnun kalmıştı
Ay al benden de o kadar. Bir bilinmezlik daha edindik kendimize gece geceBende öyle düşündüm doktorlar da öyle öneriyor galiba. Tam da yenidogana gerek yok bence ya her türlü çabuk toparlanıyorlar 4 de geç değil yani. Bazısı da diyor sağa sola dönmeye başlamadan yapın. Teyzem emekliyordu çocuğu yapmıştı hemen çabuk toparlandı oynuyordu dolaşıyordu çocuk. Bilemedim bende
Kediyi seven tüyüne katlanır artıkBenim dayımın 4 çocuğu var kızları büyük yine lisedeler ama erkekler küçük biri 6 biri 7 yaşında mı ne. Bir araya gelince ayda yılda bir Allahım hepsi aynı anda konuşmaya bir şey anlatmaya çalışıyor. Kızlar kardeşlerine tahammül edemiyor biz hiçbirine dayanamıyoruz Çok tatlılar çok seviyoruz ama gerçekten tımarhaneye düşmüş gibi hissediyor insan hepsi aynı anda evdeyse. Üstelik yaramaz zarar veren çocuklar falan da değiller sadece aşırı gürültü
Anladım canım. Annem de süpürgeyi falan değiştirdi yakın zamanda evcil hayvan tüyleri için duyarlı başlığı olan model aldı. Kedi bembeyaz bir de aşırı belli tüyleri her yerde o yüzden. Devamlı da tarayıp temizliyorlar da yine de oluyor.
Sen taburcu oldun mu canım bu arada? Ağrıların mı arttı bugün?Benimkiler kız o yüzden tecrübesizim ama sonra cocugun eli kolu hareketlendigi dönmeye başladıgı zamanlara da bırakmak istemiyorum pek. Su sezaryan agrılarım gecerse ki cok feci durumdayım bugün kafaya koydum yaptırcam inş haftaya. Benim yakın arkadaşım dogdugunun ertesi günu hastaneden daha cıkmadan yaptırmıştı cok memnun kalmıştı
Ayyy bizim o çocuklarda da var benzer bir durum ve maalesef tamamen annelerinden kaynaklı. Bir saatliğine dışarı çıkacak ol mesela bir işin olsun o arada illa ya yemek yediresi gelir ya tatlıcıya gidesileri gelir canları istesin istemesin. Dolayısıyla çocuklar birinin evine gidince de mesela annemin hala biz bakkala gidebilir miyiz? Hala bundan alabilir miyim? Hala şundan yiyebilir miyim? Kendileri demese anneleri dedirtiyor maalesef hadi halanıza sorun bakalım ne varmış falan diye. Bence aslında görümcen hiç gelmese daha hızlı bitirir kv’n işi. O kadar çocuğu eylemek de kolay değil tüm gün. Sen de dediğin gibi kendini yoracak şeyler yapma şu aşamada. Makarna yeterli. Acıkırlarsa da meyve falan yesinler az sağlıklı beslensinlerKediyi seven tüyüne katlanır artıkcumartesi annem eve geçecek kv gelecekti temizliğin kalanına. Eşim ablasıyla konuşmuş bugün o da belki gelirim demiş 4 çocukla kalmaya gidilmemeli ya bence doğurmak üzere olan birine. Ve yaramazlar da hani bende çocukları kırmamak için rahat etsinler diye elimden geleni yapıyorum yemeğe falan özeniyorum hep ama bu sefer makarna yapıp koyarım öyle çocuklara da bir şeyler almıycam yiyecek sevdiği şeyleri alırdık geldiklerinde onlara gidince de biz alıyoruz bir süre sonra sömürü gibi hissettiriyor bu durum. Bide şey var çocuklarda ne koparsak kar gibi mesela soda içilcek sade hemen bizde içeriz bir şey yenecek ama sevdikleri bir şey asla değil hemen yeriz yani anneleri de o kafada olunca hemen ne koparsak düşüncesine giriyorlar garip geliyor. 7 yaşındaki oğlu şey demişti airfryer ı kullanmıyorsan anneme verde az eşyası olsun garipler yani. Kötü düşünmek istemiyorum üzülüyorum kıyamıyorum da ama sanırım onlarda beni enayi yerine koyuyor bazen. Gelince de abur cubur var mı falan karıştırıyorlar orayı burayı ya da soruyorlar. Ablası da sizin bakkalda ne var falan diyor az bir şey varsa fakirleşmişsiniz diyor tamam şaka yollu ama garip yani amann umarım gelmezler
istanbul için ben önerilere açığımCanım biz göbegi düşer düşmez yaptırmayı düşünüyoruz ilk 10 gün içinde. Gaz sancıları başlamadan yaptırınca sıkıntısız atlatıyormuşsunuz tecrübeli annelerden oyle ögrendim. Bnm doktor da erken dönem sünneti tavsiye etti istanbulda olsaydı isim de verirdim ama ankarayı bilmiyorum
Az kalmışMamaktayım ya etlikte uzakgitmem bide 37+4 olacağım yarın hiç halim enerjim yok doğurdum doğurcam zaten. Eşli eğitimde de egzersiz yapmıştık ebeler falan çok tatlıydı bende sevmiştim