Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,4%
  • erkek

OY: 100 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    191
Ben kısmet olursa ayarlayabilirsem 4. Ay gibi yaptırmayı düşünüyorum. Tabi doktora sorarak oda olur derse

Of çok stresli bir durum. Benim gibi işler kontrolden çıktığında kendisi de kontrolden çıkan biri olarak ben nasıl yönetirdim o stresi bilmiyorum Herhalde yönetemez o gece doğururdum
Aman Allah korusun foşurdak kanama da olmaz inşallah. Plasenta erken ayrıldığında olabiliyormuş o kasılıp kalma ya da kanama hali o da çoook çok nadir görülen durumlardan biriymiş. Onun dışında filmlerdeki gibi çığlık çığlığa başlayıp 10 dk içinde hastaneye ulaşıp bir saat içinde neticelenen doğum yok galiba Her türlü vaktimiz olur gibi Duş almak istiyorum, küçük sırt çantamı hazırlamak, biraz makyaj yapmak onları da yanıma almak, saçlarımı şekillendiremem ama yanıma alabileyim falan. Bana bir iki üç saat en kötü yeterli olur. Kasılma takibi yapar trafiğe falan da bakar 5-6 saat sonra yola çıkarım diye bile düşünüyorum bazen Biraz ilerleme olmuş olsun da doktor sezaryen demesin diye shshhsh

Ama şey diyordu doktor ya enfeksiyon riskine karşı suyu gelenlerde de 12-24 saat içinde doğurtmak isteriz bebekleri falan diyordu. Yine epey zaman var gibi sanki böyle bakınca. Bir de dediğin gibi ilk doğum zaten çok hızlı ilerleyen bir şey değil. Senin ilki de mi normal doğumdu? Kesin söylemişsindir daha önce ama emin olamadım hatırlayamadım

Canım biz göbegi düşer düşmez yaptırmayı düşünüyoruz ilk 10 gün içinde. Gaz sancıları başlamadan yaptırınca sıkıntısız atlatıyormuşsunuz tecrübeli annelerden oyle ögrendim. Bnm doktor da erken dönem sünneti tavsiye etti istanbulda olsaydı isim de verirdim ama ankarayı bilmiyorum

Ben kısmet olursa ayarlayabilirsem 4. Ay gibi yaptırmayı düşünüyorum. Tabi doktora sorarak oda olur derse
Biz de öyle mi yapsak ne yapsak. Yenidoğan sünneti öneren de çok oldu ama onlar da çocuk biraz büyüyünce tam olmadığı, yapışıklık olduğu, ikinci kez sünnete ihtiyaç olduğu gibi durumlar yaşanmış. 3-6 ay arası daha garanti gibi sanki. Ramazan bayramı falan da aradan çıkmış olur hem gidip gelme işleri bitince yaptırmak en sağlıklısı galiba.

Aaaa öyle mi?? 10 gün içinde yapılan sünnetler çok daha hızlı iyileşiyormuş diye duymuştum ama bazı çocuklarda ikinci sünnete ihtiyaç olmuş yapışıklık vs durumlarından dolayı Duyunca da kafam karıştı bir kararsız kaldım. Senin önceki çocuklar kız mıydı? Erkek varsa onunkini nasıl yaptırmıştın?

Mamaktayım ya etlikte uzak gitmem bide 37+4 olacağım yarın hiç halim enerjim yokdoğurdum doğurcam zaten. Eşli eğitimde de egzersiz yapmıştık ebeler falan çok tatlıydı bende sevmiştim

Benimkiler kız o yüzden tecrübesizim ama sonra cocugun eli kolu hareketlendigi dönmeye başladıgı zamanlara da bırakmak istemiyorum pek. Su sezaryan agrılarım gecerse ki cok feci durumdayım bugün kafaya koydum yaptırcam inş haftaya. Benim yakın arkadaşım dogdugunun ertesi günu hastaneden daha cıkmadan yaptırmıştı cok memnun kalmıştı

Bende öyle düşündüm doktorlar da öyle öneriyor galiba. Tam da yenidogana gerek yok bence ya her türlü çabuk toparlanıyorlar 4 de geç değil yani. Bazısı da diyor sağa sola dönmeye başlamadan yapın. Teyzem emekliyordu çocuğu yapmıştı hemen çabuk toparlandı oynuyordu dolaşıyordu çocuk. Bilemedim bende

Doğum yapacağım hastanede de yenidoğan sünneti var, bayağı da önerilen bir şey dediğin gibi hastaneden çıkmadan yapılıyor. Hatta göbek bağı düşmeden iyileşiyor diyenler de var. İlk 10 gün kök hücre üretimi çok fazla olduğu için, idrarın içeriğinde ürik asit mi ne düşük olduğu için vs bir şeyler dediler. Bir yandan annem falan yanımdayken acaba diyorum bunu mu seçsek bakımı konusunda daha az zorlanırım gibi. Ama öte yandan da bu yapışıklık şeysinden biraz korkuyorum. 4. aylar hareketlilik ne seviyede oluyor? Kendi başına bir anda dönüp karın üstü gelebilir mi biz yardım etmezsek?

Ay al benden de o kadar. Bir bilinmezlik daha edindik kendimize gece gece

Kediyi seven tüyüne katlanır artık cumartesi annem eve geçecek kv gelecekti temizliğin kalanına. Eşim ablasıyla konuşmuş bugün o da belki gelirim demiş4 çocukla kalmaya gidilmemeli ya bence doğurmak üzere olan birine. Ve yaramazlar da hani bende çocukları kırmamak için rahat etsinler diye elimden geleni yapıyorum yemeğe falan özeniyorum hep ama bu sefer makarna yapıp koyarım öyle çocuklara da bir şeyler almıycam yiyecek sevdiği şeyleri alırdık geldiklerinde onlara gidince de biz alıyoruz bir süre sonra sömürü gibi hissettiriyor bu durum. Bide şey var çocuklarda ne koparsak kar gibi mesela soda içilcek sade hemen bizde içeriz bir şey yenecek ama sevdikleri bir şey asla değil hemen yeriz yani anneleri de o kafada olunca hemen ne koparsak düşüncesine giriyorlar garip geliyor. 7 yaşındaki oğlu şey demişti airfryer ı kullanmıyorsan anneme verde az eşyası olsungaripler yani. Kötü düşünmek istemiyorum üzülüyorum kıyamıyorum da ama sanırım onlarda beni enayi yerine koyuyor bazen. Gelince de abur cubur var mı falan karıştırıyorlar orayı burayı ya da soruyorlar. Ablası da sizin bakkalda ne var falan diyor az bir şey varsa fakirleşmişsiniz diyor tamam şaka yollu amagarip yani amann umarım gelmezler

Sen taburcu oldun mu canım bu arada? Ağrıların mı arttı bugün?

Ayyy bizim o çocuklarda da var benzer bir durum ve maalesef tamamen annelerinden kaynaklı. Bir saatliğine dışarı çıkacak ol mesela bir işin olsun o arada illa ya yemek yediresi gelir ya tatlıcıya gidesileri gelir canları istesin istemesin. Dolayısıyla çocuklar birinin evine gidince de mesela annemin hala biz bakkala gidebilir miyiz? Hala bundan alabilir miyim? Hala şundan yiyebilir miyim? Kendileri demese anneleri dedirtiyor maalesef hadi halanıza sorun bakalım ne varmış falan diye. Bence aslında görümcen hiç gelmese daha hızlı bitirir kv’n işi. O kadar çocuğu eylemek de kolay değil tüm gün. Sen de dediğin gibi kendini yoracak şeyler yapma şu aşamada. Makarna yeterli. Acıkırlarsa da meyve falan yesinler az sağlıklı beslensinler Şey de hatta bakkal kapandı artık bebek geleceği için öyle zararlı şeyleri hiçbirimiz tüketmiyoruz.
Bu konuyu kınamak istemiyorum ama bazı anneleri bu noktada anlamak aşırı zor. Yani sosyal medyada bangır bangır o zararlı bu zararlı reklamı yapılırken hiçbiri mi denk gelmiyor. Tüm gün çocuğun eline cips çikolata şekerleme falan vermek nedendir?

istanbul için ben önerilere açığım

ben oğlumu 3 aylıkken sünnet ettirmiştim. tek sorunumuz hemşireler onu tuttuğu için ağlamıştı ve ağlayınca da kanama olduğundan 5 dklık iş yarım saat sürmüştü ben dışarıda 40 doğurmuştum. iki günde iyileşti tabi sonrasında. yani çocuk insan yabancılamayı öğrenmeden yapılsa daha iyi bence. işin ehlini bulunca. bezin içinde kolay iyileşiyor zaten.

Mamaktayım ya etlikte uzak gitmem bide 37+4 olacağım yarın hiç halim enerjim yokdoğurdum doğurcam zaten. Eşli eğitimde de egzersiz yapmıştık ebeler falan çok tatlıydı bende sevmiştim
Az kalmış ben de eşli grup için geç kalmışım. İnşallah yer açılır da gideriz. Çok isterim eşimle katılmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…