Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,4%
  • erkek

OY: 100 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    191
Kız tabi ki öyle. Ya bir de bilmiyorum başa gelmediğinden mi böyle bakıyoruz ama bence o gecenin bir büyüsü, bir romantizmi de var sanki. Düşünsene 3 kişilik hayatımızın ilk 24 saati. Bunun yarısında baba eve gitsin yatsın falan çok gerek yok gibi. Bir de bizim ev aşırı uzak. Hani eşim gitsin annemi bıraksın gelsin o esnada ben 2 saat yalnız kalayım falan daha zor. Ya direkt eşim gidecek. Ya da bakıcaz sakıncası yoksa, ortam uygunsa ikisi de kalacak. Gönlümden geçen eşimin kalması ama bu götürüp bırakıp getirme olayları biraz zor olacak bize
belki de en özel gecemiz ya.

ben hatta ilk 1 ay kimseyi istemiyorum. anneme de anlatmaya çalışacağım çünkü gelmek istiyorlar. bakıcı için bile (günde 4 saat gelecek) ocak sonundan önce gelmesin dedim çok kesin bir dille, eşim de karşı çıkamadı.

Çok yoruldu kayınvalidem geldiğinden beri. Eşim ben toplayayım sofrayı bugün diyor ona da yok. Hani bırak toplasın alt tarafı 2 peyniri saklama kabıyla beraber dolaba koyacak. İyi bi şey gibi geliyor ona herhalde bilmiyorum
Ben de bu halden hiç hoşlanmıyorum. Eşim annesinin yanında su istese benden, kalkmasam hemen kalkar kendisi getirir. Niye getiriyorsun bırak alsın suyunu. Bana ucuz bir şov gibi geliyor. Büyük de konuşmak istemiyorum gerçekten erkek çocuk büyüteceğiz nasipse ama ben yapmam sanırım böyle hareketler. Hasta değil bir şey değil eli ayağı tutuyor o sana hizmet etsin, sen ne 65 yaşındaki halinle dolanıyorsun yani

Tekrar söylüyorum kayınvalidemi çok seviyorum ama özellikle erkek analarına sesleniyorum oğullarınızı böyle yetiştirmeyin ya. Ay yapamaz ay edemez ay bilmem ne diye diye 30 yaşına getirilen adamlar aha da böyle oluyor. Birkaç gün önce reflü yatağını indirdik, kılıfını yıkayalım diye eşim kılıfı çıkarıyor. Kayınvalidem sesleniyor mutfaktan sen çıkarma bozarsın diye. Ya kılıfı çıkarırken neyi bozacak nasıl bozacak niye bozsun
Ya hatirladigim kadariyla kadinin ilk erkek cocugu da degil . Cok mu tekne kazintisi yoksa tum cocuklarina mi boyle . Erkegi kizi yok aslinda cocuklarimiza kendi kendilerine yetebilmeyi , bagimsiz olmayi ogretmemiz lazim. Benim kardesimde de var biraz ben genelde erkek gibiyim o daha kiz gibidir sebebi analar iste.

Eşime şaka yollu annen X tutamaz bebeği diyor tutamaz mısın gerçekten diye mesaj attım. Tutarım ama korkarım sana oyun gibi geliyor dedi sonrası tartışmaya döndü, çok cici.
Kız bunlar hala oyun oynuyoruz saniyor bi doğsunlar da gorecekler nasıl tutacaklarını boşuna tartişıp germe kendini mecbur alişacaklar.

Ben de bu halden hiç hoşlanmıyorum. Eşim annesinin yanında su istese benden, kalkmasam hemen kalkar kendisi getirir. Niye getiriyorsun bırak alsın suyunu. Bana ucuz bir şov gibi geliyor. Büyük de konuşmak istemiyorum gerçekten erkek çocuk büyüteceğiz nasipse ama ben yapmam sanırım böyle hareketler. Hasta değil bir şey değil eli ayağı tutuyor o sana hizmet etsin, sen ne 65 yaşındaki halinle dolanıyorsun yani
Hıı bizimki de öyle. Annesi yokken mutfağı da toplar temizlik de yapar, şu 9 ayın ben ilk 3 ayı kustum sonraki 3 ay bel ağrısı çektim sonraki 3 ay halim yoktu yani her şey eşimdeydi. Gayet de yaptı yani. Şimdi annesi geldi diye totosunu bile kaldırmıyor sinirimi bozuyor

ben hatta ilk 1 ay kimseyi istemiyorum. anneme de anlatmaya çalışacağım çünkü gelmek istiyorlar. bakıcı için bile (günde 4 saat gelecek) ocak sonundan önce gelmesin dedim çok kesin bir dille, eşim de karşı çıkamadı.
Ben ilk 1 ay kimseyi istememe durumunu kimseye kabul ettiremem. Aslında bu destek önemli de bence. Yani sadece bebek bakımı değil evin de devam eden bir akışı var ya hani o gözümde büyüyor. Sürekli bir yemek yapılacak, toplanacak, çamaşır döngüsü olacak, 24 saat esaslı ebeveynlik var, doğumdan kalma zorluklar olacak belki ilk etapta. Bence ilk 1 ay desteği önemli. Ha aynı şehirdeyseniz 7/24 birlikte kalmaya gerek yok. Gün içinde uğrayıp işlere biraz yardımcı olup ayrılabilir herkes. Ama bizler gibi uzakta olunca gelen de yatılı kalıyor yani. Ben böyle durumları aynı zamanda ailemi görmek için de fırsat olarak düşünüyorum. Yıl içinde onları görebildiğimiz zamanlar çok az olunca 😕 Eşim de tabi ki öyle görüyordur. Ona da bir şey diyemiyorum.

Ya hatirladigim kadariyla kadinin ilk erkek cocugu da degil . Cok mu tekne kazintisi yoksa tum cocuklarina mi boyle . Erkegi kizi yok aslinda cocuklarimiza kendi kendilerine yetebilmeyi , bagimsiz olmayi ogretmemiz lazim. Benim kardesimde de var biraz ben genelde erkek gibiyim o daha kiz gibidir sebebi analar iste.
Yok abisi var eşimden 4 yaş mı 5 yaş mı ne büyük, ona da öyle. O pöh tabii ayın 15 günü göreve gidiyor, orada yemek de yapıyor işini de görüyor o yüzden ona o kadar yapamıyodur muhtemelen. Tarif alır o oğlundan, çayı çok iyi yapar ben yapamam o kadar der falan çünkü o kendi başına da kalmaya alışmış, eşim anne evinden çıktı memur olarak bu şehre geldi kayınvalidem de peşine geldi aynı evde yaşadılar sonra da evlendik zaten bayrağı ben devraldım :))

Biz 1 ay açlıktan ölürüz kimse gelmezse sjfkf

Hıı bizimki de öyle. Annesi yokken mutfağı da toplar temizlik de yapar, şu 9 ayın ben ilk 3 ayı kustum sonraki 3 ay bel ağrısı çektim sonraki 3 ay halim yoktu yani her şey eşimdeydi. Gayet de yaptı yani. Şimdi annesi geldi diye totosunu bile kaldırmıyor sinirimi bozuyor
Evet anlamadıkları ya da sindiremedikleri bu galiba. Ya yazın bir ara eşim marketten gelecek elinde poşetler olacak diye neredeyse toplu karşılama töreni yapacaklardı. Kaç dk ya gelir falan diyene kadar onlar, eşim çıkmış gelmiş zaten yukarı bir ton yükle. Ona da üzüldüler E biz sana yardıma gelecektik diye. Yahu bu eve her hafta alışveriş yapılıyor yılın dört mevsimi. Benim halim ortada tabi ki gücümün yettiğini alıyorum taşıyorum ama çoğunluğu zaten bu adam taşıyor. Siz bir yılda bir kere o poşetlere denk gelip taşıyınca ne oluyor? Nereyi kurtarıyorsunuz?
Bir de dediğin gibi bunlar neden aile büyüğü gelince misafir moduna geçiyorlar? Burası kendi evleri kalkıp yapsanıza her işinizi normal zamandaki gibi.

Evet anlamadıkları ya da sindiremedikleri bu galiba. Ya yazın bir ara eşim marketten gelecek elinde poşetler olacak diye neredeyse toplu karşılama töreni yapacaklardı. Kaç dk ya gelir falan diyene kadar onlar, eşim çıkmış gelmiş zaten yukarı bir ton yükle. Ona da üzüldüler E biz sana yardıma gelecektik diye. Yahu bu eve her hafta alışveriş yapılıyor yılın dört mevsimi. Benim halim ortada tabi ki gücümün yettiğini alıyorum taşıyorum ama çoğunluğu zaten bu adam taşıyor. Siz bir yılda bir kere o poşetlere denk gelip taşıyınca ne oluyor? Nereyi kurtarıyorsunuz?
Bir de dediğin gibi bunlar neden aile büyüğü gelince misafir moduna geçiyorlar? Burası kendi evleri kalkıp yapsanıza her işinizi normal zamandaki gibi.
Valla benim anam gelince ben de nazlanıyodum da maks 1 hafta. Şimdi kayınvalidem bizde birkaç ay kalacaksa az kendine gelmesi lazım eşimin. Şapka takmadı ben de koymadım çantasına diye sabahın 7'sinde içeriden sesleniyodu, tekrar söylüyorum 33 yaşına girecek bu adam birkaç gün sonra 😅

Ay ben bu konuda alip kocami basimin ustune koyayim. Annesi de gelse babasi gelse yapar. Annesi oyle yetistirmis , ama babalari da oyle annesine hizmet eder. Daginiktir falan ama oyle annem yokken yapiyim varken yapmiyim o yapsin demez. Kicimi kasiyim 🤣
Benim babam da elini asla bir işe sürmez. Özellikle benim ailem geldiğinde bizimki hiç hiçbir şey yapmaz. Baban yapıyor mu der bir de. İyi de o misafir. Biz size gittiğimizde de yapmıyor der. Bir anda evin erkeği olduğunu falan hatırlar yani. Kayınvalidem genelde tek gelir o geldiğinde yine biraz yapar. Ama doğum sonrası bakacağım duruma eğer annem varken hiçbir işe dokunmaz da kendi annesi gelince yardım etmeye çalışırsa onların yanında uyaracağım sert bir dille.
Ben sabah sabah yine kendimi doldurma modumu açtım 😂😂😂

Valla benim anam gelince ben de nazlanıyodum da maks 1 hafta. Şimdi kayınvalidem bizde birkaç ay kalacaksa az kendine gelmesi lazım eşimin. Şapka takmadı ben de koymadım çantasına diye sabahın 7'sinde içeriden sesleniyodu, tekrar söylüyorum 33 yaşına girecek bu adam birkaç gün sonra 😅
Sen uyaracaksın bebiş. Annen böyle heder olur evdi yemekti bebekti derken. Beni geçtim anneni düşünüyorsan kçını kaldırmak zorundasın yoksa bir süre sonra biz ona bakmak zorunda kalırız diye 😂 Kayınvalidene de bu düzene çok alışsın istemiyorum, bırak sorumluluk alsın, yoksa sen gidince biz çok zorlanırız falan de bence. Kimse bebekten rol çalmasın ya bebekler daha birkaç haftaya doğacak.

Sen uyaracaksın bebiş. Annen böyle heder olur evdi yemekti bebekti derken. Beni geçtim anneni düşünüyorsan kçını kaldırmak zorundasın yoksa bir süre sonra biz ona bakmak zorunda kalırız diye 😂 Kayınvalidene de bu düzene çok alışsın istemiyorum, bırak sorumluluk alsın, yoksa sen gidince biz çok zorlanırız falan de bence. Kimse bebekten rol çalmasın ya bebekler daha birkaç haftaya doğacak.
Ay kendi görmüyo muuu? Kadının dün sesi gitmiş, baktım uyuyakalmış koltukta yemekten sonra. Hali kalmadı ki evi bok götürüyodu yani Allah affetsin tamam biz arada derledik toparladık da. Görüp hala böyle yapıyor benim herif de delirmiş ne diyim.

Ha evet ya senin hastane uzak, gelenleri eve bırakma falan sıkıntı olur. Sende ikisi de kalabiliyosa daha iyi olur bence de, ki kalabilirler bence
Odaları gördüm. Bir ikili kanepe iki de tekli koltuk var eğer böyle bir oda olacaksa bizimki de. Dönüşümlü yatarlar artık ya en olmadı. Zaten yeni doğmuş bebek varken kim deliksiz uyuyacak sabaha kadar shshsh

Ay kendi görmüyo muuu? Kadının dün sesi gitmiş, baktım uyuyakalmış koltukta yemekten sonra. Hali kalmadı ki evi bok götürüyodu yani Allah affetsin tamam biz arada derledik toparladık da. Görüp hala böyle yapıyor benim herif de delirmiş ne diyim.
Alan memnun satan memnun anacım. O istiyor oğluşum elini bir işe sürmesin, buradaki diyor annem varken ben niye yapayım. Bırak madem sen ne diye dertleniyorsun 😂

Alan memnun satan memnun anacım. O istiyor oğluşum elini bir işe sürmesin, buradaki diyor annem varken ben niye yapayım. Bırak madem sen ne diye dertleniyorsun 😂
Aynen yani doğru diyosun, ikisi de memnunsa banane. Ben üzülüyorum kadın yoruluyor diye, tam her şeyi yaptım diyor sonra dün abur cubur çekmecesine dadanası geldi 😅 napim artık

Ben ilk 1 ay kimseyi istememe durumunu kimseye kabul ettiremem. Aslında bu destek önemli de bence. Yani sadece bebek bakımı değil evin de devam eden bir akışı var ya hani o gözümde büyüyor. Sürekli bir yemek yapılacak, toplanacak, çamaşır döngüsü olacak, 24 saat esaslı ebeveynlik var, doğumdan kalma zorluklar olacak belki ilk etapta. Bence ilk 1 ay desteği önemli. Ha aynı şehirdeyseniz 7/24 birlikte kalmaya gerek yok. Gün içinde uğrayıp işlere biraz yardımcı olup ayrılabilir herkes. Ama bizler gibi uzakta olunca gelen de yatılı kalıyor yani. Ben böyle durumları aynı zamanda ailemi görmek için de fırsat olarak düşünüyorum. Yıl içinde onları görebildiğimiz zamanlar çok az olunca 😕 Eşim de tabi ki öyle görüyordur. Ona da bir şey diyemiyorum.
canım duruma çok bağlı.

benim babam mesela anneme aşırı bağımlı, tüm gün tv izliyor sadece neredeyse. zaten annem onla ilgilenmek durumunda. bi de annem de her işi çok rahat yapabilecek bir yaşta da değil, olsa da kıyamam zaten. çok uzak yerlerde yaşıyoruz. burada hiçbir yeri bilmiyor, gidemez gelemez. arabasız hiçbir yere çıkılamaz bir de. araba kullanamıyor annem. babam da kullanamaz burada, denemez bile. dolayısıyla o da ekstra bir durum olacak.
annem çok güzel yemek yapar ama eşim de ben de çok o yeme düzenine alışık değiliz. temizlikçi geliyordu şimdiye kadar, bundan sonra her gün gelecek hafta içi. o konuda hiç dert yok şükür. dolayısıyla annemlerin gelişi tamamen bebekle bağ kurmak için ama onu da işte önce çekirdek aile olarak biz kuralım, sonrasında gelsinler istiyorum. bir de gerçekten ben ilgilenemem onlarla. şimdiye kadar çocuğum gibi ilgilenirdim, kıymetlilerim onlar benim ama şimdi gerçekten çocuğum olacak evde🥰

ama tüm bunların ötesinde bende ciddi bir yardım alamama, isteyememe hatta neredeyse rahatsız olma durumu var. psikoloğum ile konuşmam gerekiyor bunu, çok uzun süredir aklımda ama hamilelik sürecinde açmak istemedim konuyu, sonraya bıraktım. eşim sayesinde biraz kırdım sanki kabuğu ama yine de çok derin bende bu.

X