Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,6%
  • erkek

OY: 99 52,1%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    190
Kayınvalidene yorum yapmayacağım, çok ayıp yaptığı şey, kendisine bu hareketi yakıştırıyor demek ki.

Bebeğin gece kucakta kalmak istemesi, sürekli emmek istemesi çok yorucu oluyor ve insan mantıklı bir sebep bulmak istiyor ki çözümü olsun. Sebep bebeklerin memeyi sadece beslenmek için değil rahatlamak, güvende hissetmek, tanıdıkları bir bedene temas etmek için de istemeleri. Teoride iki saatte bir 15 dk emzirecegiz, iki pıt pıt gaz çıkacak ve bebek hemen uykuya dalacak, anne de bebek uyuduğu an düğmesine basılmış gibi uyuyacak. Gerçeklerin bize öğretilenlerden farklı olması bizim sebep ve çözüm aramamıza sebep oluyor ama ne kadar yorucu olsa da hiçbir sorun yok aslında ortada. Bebek bebekliğini yapıyor, kendisini hala annesiyle tek beden zannettiği için onu istiyor. Anne de insan haliyle bir lokma dinlenmek istiyor. Yoksa sütün mis gibi de yetiyordur, o konuyu aklına bile getirme. Gündüz dinlenme fırsatın daha çoksa o zamanları kullanmaya çalışabilirsin, gece uykusu gibi olmaz ama tükenmezsin en azından

Ay bırakın gitsin bence böyle ileri geri konuşup üstüne bir de küsen kv’ler ya. Şımarıklıktan başka bir şey değil. Velev ki yetmesin sütü, çözüm önerisi ne? Bunu nasıl çözeriz diye formül arayacağına ısrarla aynı şeyi söyleyip sonra da gidiyor mu? Orada zaten bir art niyet var bence. Kendini hiç üzme L Lila2455 dediğin gibi bez değişimi oluyorsa zaten yetiyordur süt yetmezse de bunu kilosundan vs anlarsınız doktor da bir şeyler önerir. Kv’ler sormadan fikir beyan etmesin bence

Senin hem naifliğin hem bilgin tecrüben valla bu topiğe şifa bana göre Açıklamalarını hep çok tatmin edici buluyorum kendi adıma ben de not ediyorum başıma geleceği için birçoğu

aynisini dusunuyorum bak sana cok acik soyleyeyim durustce beni en cok yoran hamilelik ve dogum bebek cocuk bakimi cidden bundan kolay.. ben bunu aileme de esime de herkese soyledim ben cocuk bakarim gucum kuvvetim yerinde olsun, oyle cok takintili yapim yok cunku, herseyi dert etmem su kadar mi yedi bu kadar mi uyudu sterilmi su mu bu mu. benim icin zor olan hamilelik cunku cok kisitliyor hareketlerimi ve dogum onda da hastane korkum falan var diye. Bayilmadan dogurursam iyi, gecende soylemistim bayiltani ayiltiriz dedi ebe yeterki dogru yerde bayil

Doğumdan sonraki ilk çok bilmiş kv tanesi düştü gruba, hayırlı olsun takılma diyeceğim ama takılmamak ne mümkün, bir de lohusasın yani. Az bile demişsin, bu halde bir de elalemin gönlünü yapacak halin yok, darlamasaymış.

Senin hem naifliğin hem bilgin tecrüben valla bu topiğe şifa bana göre Açıklamalarını hep çok tatmin edici buluyorum kendi adıma ben de not ediyorum başıma geleceği için birçoğu
Şimdi bir tur da buna gözlerim doldu, çok teşekkür ederim Zamanında hor gördüğüm bu site bana hamile kalmaya çalışırken çok iyi geldi, şimdi de öyle. Buradaki dayanışmayı, kız kardeşlik hissini çok seviyorum

Canım benim mama takviyesini arttır ne kadar çok kaka yaparsa okadar düşüyor bizimde 14.7 idi 17 de kuvezlik oluyolar bı cokmkez yazmıştım buraya bende anne sütü sarılığı var o yüzden sağıp dolaba attım bir öğün anne sütü bir öğün mama olarak ilerledim dünde mamayı kestim düşüşe geçti çünkü sarılığı yetersiz felanda kalmiyosun merak etme emdikçe süt gelir goguslerin yumuşak bile olsa o süt onu doyurur terbiye oldu artık memelerkaynanam öyle der

Anladığım kadarıyla bu sarılık emzirme işi. İdrar yolu enfeksiyonu tarzı gibi nasıl bol bol su içip o enfeksiyonu vucüttan atıyorsun. Bebekte bol bol sıvı alıp vucüttan atmalı. Tek tüketebildikleri şey süt olduğu için bol bol emzirin diyorlar

Benim kv de ilk eve geldiğimde tepeme dikilip sütün gelmiyor mu dedi, eşime lohusa halimle herkesi evden kovarım sen de dahil bir daha bu cümleyi duymayayım dedim, o da uyardı sonra başka şeyler oldu gitsin dedim, gönderdi, en güzeli kendi annenin yanında olması. O bile lohusa halimle bazen sinir ediyor ama öbür türlüsü de çok zor olurdu.

Günlük 6-7 bez iyi demekki doyuyor diyorlar ama ben takıntılı olduğum ve benim ki çok kısa süreli emdiği için acaba son sütü almıyor mu, iştahı mı yok, kg kaybediyor olabilir miyiz, çişli bezimiz var ama azıcık damla yaptıysa da bu bez sarı çizgisi yine maviye dönüyor mu vs gibi türlü türlü senaryolar yazıyorum. Lanet olsun bu lohusa psikolojisine

Evet resmen kokumla uyumak istiyor yanıma alıyorum artık eşimde mecbur başka odaya o zaman rahat uyuyor öyle dip dibede uyumuyoruz eşimin yattığı tarafa yatırıyorum miss gibi uyuyor beşik de acaba reflü yatağını mı sevmedi dedik yok normal yatağında da yatmıyor illa yattığımız yatakta yatacak ilk ay için artık bir şey yapmayacamda sonrası için çözüm bulucam bir şekilde yatağına alışması lazım işin diğer yüzü gündüz yatağında uyuyor gece uyumuyor

Topluca yok olsalar bu bilmiş kv. Bende ki daha doğmadan diyor ki bebeği hemen ilk hafta doktora götüreceğim baksın sütü yetiyor mu aç mı bize ek mama yazsın vs. Halbuki ben istemiyorum mama vermek korkuyorum meme reddi yaşar diye. Tabi ki aç bırakmam çocuğu aptal değilim sonuçta takip edeceğim bakacağım yetmezse mama veririm. 6-7 çok iyi bi rakam bende anlamak için bezini takip edeceğim doktorlar da diyor günde 5-6 bez alıyorsan doyuyordur. Yani mama meme reddi yapar diye insan korkuyor strese giriyor yoksa ekstra mama vermek bebeğimizi beslemek bizde isteriz.

ay evet ya cok dogru soylemis bak dogururuz herkes ortadan kaybolur sen kaybolma bir sekilde iletisimde kalalim

Aç bebek bi nokta da kendini belli eder bence ağlar açlıktan yada uyur şekeri düşer. En güzeli saat başı emzirmek.

bu kvler ne kadar karisiyor ne ayip yardim etmeye geliyorlarsa yardim etsinler anne babaya karisilir mi benimki sessiz allahtan.. pek yardimi da yok ama laf da soylemez akmaz kokmaz cinsten :)

Sarılık dolayısıyla günde bir kere 30 cc mama verdim ben önce şırıngayla sonrasında kaşık biberonla çok şükür meme reddi yapmadı ama memeye alışıncada öyle içmeyi reddetdi mecbur biberonla verdim aventin biberonuyla onunlada zor çekiyor zaten meme reddi yapacağını zannetmem çok şükür sarılık riskimiz gitti artık mama vermem kendi düzeninide oluşturdı ben kaldırmadan kendi kalkıyor acıkıyor prof doktor kv üzülecek ama anne sütü vericem bundan sonra sadece

ayri yatmak istem istemiyorlar kuzum biz 3 yasina kadar neredeyse birlikte uyuduk esim ben oglum ara ara yatagiba yattiysa ki bizim odadaydi yatagi kalkti geldi gece ortasi :))
ben hic sert degilim bu konuda uyku egitimi de vermedim akisina biraktim birlikte uyuduk hep zaten toplasan kac yil uyuyacaksiniz birlikte tadini cikar mis mis

Canım kızım sarılık olmamıştı o yüzden bilmiyorum bu konuyu. Şimdi oğlumda 7,2 çıktı önemli değil dedi doktor ama endişe ettim. Ne kadar çok kaka yaparsa o kadar çok mu atılıyor demek oluyor sarılık??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…