- 10 Eylül 2020
- 1.586
- 1.352
bilmiyorumki dogum yapan kimi srkadasim hstwnede sicak kuvete otutturulmus kimisi dogum topunun ustune kimisi comelme pozisyonu yapmis , biz cihaza bagli sirt ustu yatacak miyiz bir tek cok konforsuz geldi bana dusununceBunu epidural doğuranlara da yapıyorlar cihaz işi beni de çok düşündürdü yani nasıl dolaşacağız o cihaz ile. Çünkü epidural normal doğum yapanlar nst ye bağlı kalıyormuş sancı geldikçe ıkın deniyormuş anneye
Çok normal duyguların ❤ bezinden takip ediceksin doyup doymadığını endişe etme midesi minnacık annesiKızlar çok şükür bugün bebeğim evine geldi .Alışma sürecindeyiz . Telaşlıyım . Aç mı doydu mu acaba mutlu mu diye . Endişe doluyum niye böyle oldu anlamıyorum . Çok küçük sürekli uyuyor düzgün emmiyor gibi geliyor . Biberonda vermedik şırınga ile de takviye yapıyorum sağdığım sütleri ama bi içiyor bi içmiyor anlamadım cahilllik çok kötüğğğ
Amin inslh cnm sagol sizlerde saglikla kavusunBenim buna ağlamamAllah bağışlasın canım sağlıklı mutlulukla büyüt inşallah bebeğini
Evet ya dimi hicbir belirtim yokdu am sabah uyanip lavaboya gittimde olanlar oldu bende şokdayim vallaKız daha dün gece mesajlaştk neler oldu böylesaglikla büyüt inşallah bebeğini gözün aydın olsun canım
Evet ablam da aynısını söylüyor, neden bebeği de strese sokuyorsun direkt sezaryan ol bence dedi. Benimki sırf meraktan işte bjr de doktorumun istersen yapabiliriz desteğinden sağolsun. Düşünüp karar verilen inşallahGeçen burada konuştuk biz planlı normal doğumu olur mu olmaz mı gibisinden. Senin dediğin biraz ona benziyor bence çok zorlanır ve yıpranırsın. Kuzenim de sancı yoktu ama açıklık vardı bu zaten doğum belirtisi beden bunu göstermiş ama senin dediğin gibi açılma yok nişan gelmemiş sadece suni sancı ile belki olma ihtimali var ama çok yıpratır anneyi diye düşünüyorum kendi fikrim
Aynen oyle vlla cnm hepinjz saglikla kolaylikla kavusun inslhİkiniz de iyisiniz ya onemli olan o. Aceleci cıkmış senin minnoş bir yerde iyi olmuş son haftaların agrı sızısından yırttın bak hadi iyisin. İşin şakası bir yana hepimizin hakkında hayırlısı olsun inş tam nasip kısmet işi bu dogum resmen
Hepsini yapıyorum yürüyüş pilates vs vs ama şimdi tüm tuşlara basicam saliya kadar. Teşekkürler ümit oldu bana mesajınız38 sanki suni sancı için çok da erken değil gibi. Bebeği kanala gönderen sporlar oluyor özellikle onları bol bol yapardım ben senin yerinde olsam. Doğumu başlatan ne varsa hepsini yapardım sanırım. Eğer normal doğum korkun yoksa bi deneyebilirsin şansını belki herşey yolunda gider pırt diye doğurursun
Benim annemde 19 yıl önce suni sancı ile 39. Haftada normal doğum yapmıştı. Sıfır açıklıkla başladılar ve epidural oldu tek yaptığı yatmaktıona rağmen doğuma girdikten sonra 10 dk içinde kardeşimi çıkartmışlardı. Aşırı pozitif suni sancılı normal doğum hikayesi sana gelsin.
Bildiğim kadarıyla nstye bağlı kalıyorlar sancı geldikçe ıkın deniyormuş öyle daha zor olur sanki gibi yada nst kablosunu mu uzatıyorlar ne yapıyorlar garipbilmiyorumki dogum yapan kimi srkadasim hstwnede sicak kuvete otutturulmus kimisi dogum topunun ustune kimisi comelme pozisyonu yapmis , biz cihaza bagli sirt ustu yatacak miyiz bir tek cok konforsuz geldi bana dusununce
İznim dün başladı 37+1 oldum bende. Bebek hala makatta ya maalesef ben bi umut doktordan rica ettim 40 ı görelim diye evde squata başladım.29 Kasımda bi daha muayeneye gidcm moralim bozuluyor keşke dönse de ameliyata kalmasam hiç istemiyorum vücut bütünlüğümün bozulmasını37. haftaya baslayan vajinal dogum isteyen arkadaslarim basladiniz mi dogumu kolaylastirici ve hizlandirici seylere? 40.haftalara kalip koca bebekle zorlanmadan soyle 38. haftanin icinde dogsa
E tabii ki, hiç korkma canımAmin inşallah ikizlerimiz de sağlıkla çıkacak
Alışırım dimi öğrenirim .. inşallahdaha çok yeni toparlayacağım
Senin doğum gününde gelse sana mükemmel hediye olmaz mıEvet bugün son günbir gün daha sıkalım kendimizi benim de yarın son iş günüm. Heyecanla yatmayı düşünüyorum şimdiden 6 Aralık diye söylüyorum oğluşuma sürekli. Çok güzel tarih diye. Ama tutup da 5 aralık doğum günümde gelirse çok bozulurum djdjd
Ay bilmiyorum çok da istemiyorum. Oğluşa can feda ama rol de çalmasın anasındanSenin doğum gününde gelse sana mükemmel hediye olmaz mı
İçimden bir ses 38’de normal doğuracağını söylüyorYarın başlayacağım bol bol ördek yürüyüşü, squat vs
Benim bebişte 30 da 2000 grdı 32 de 2200 çıktı bana da az geldi ama doktorum hala önde normal kilosu dedi bu hafta biraz daha fazla protein ağırlıklı besleniyorumKontrolden çıktım şimdi 33+2, 2400 gram olmuş çok kilo almamış. Her şey yolunda kan akışı iyi, bu ölçümler kilo anlamında magazinel birebir aynı olmuyor önemli olan kan akımı dedi. Nstye girmedim 3 hafta sonra çağırdı, doğum yolları kapalı problem yok dedi. Nstye girmemek ve 3 haftada bir gitmek garip geldi, yılbaşında 39 hafta oluyorum burda mısınız dedim belli değil ben olmasam da ekip var onları konuşuruz dedi. 3 hafta önce 2100 çıkmıştı kilosu, tombik demişti az mı aldı diye endişe ettim 2 kere sorunca terslendimgıcık oldum bu muayenede hafiften.
Dün 3 tepsi börek bugün 3 tepsi poğaça yaptım buzluğa atmak için. Şuan belim zonkluyor. Yerleri telleyip el ile silmem lazım inşaat lekeleri çıkmamış tam onu da 37.haftaya saklarım onu yaparsam normal doğururum heralde37. haftaya baslayan vajinal dogum isteyen arkadaslarim basladiniz mi dogumu kolaylastirici ve hizlandirici seylere? 40.haftalara kalip koca bebekle zorlanmadan soyle 38. haftanin icinde dogsa
benim de ilki makat gelisti 39+5te sezaryen olmustumİznim dün başladı 37+1 oldum bende. Bebek hala makatta ya maalesef ben bi umut doktordan rica ettim 40 ı görelim diye evde squata başladım.29 Kasımda bi daha muayeneye gidcm moralim bozuluyor keşke dönse de ameliyata kalmasam hiç istemiyorum vücut bütünlüğümün bozulmasını
Hiç az değil ya, fazlaydı diğer muayenede sevindim çok kilo almamasına ben. İki kere sormamın sebebi 2-3 gündür kusuyorum beslenmem kötü o yüzdendi ama bozdu beni sağ olsun. Neyse artıkBenim bebişte 30 da 2000 grdı 32 de 2200 çıktı bana da az geldi ama doktorum hala önde normal kilosu dedi bu hafta biraz daha fazla protein ağırlıklı besleniyorum
Gözünüz aydınKizlar 36+4 de ben elendim bugun sabah 11 de dogumum geeceklesdi darisi helinizin basina inslh saglikla alin kucaginiza
ay ben dun merdiven cikarken biraz hizli davrandim bir de hep bacagim acik cikardim bu sefer kapattim biraz diye bir agrim oldu sag kasigimda ama dinlenince gecti.. dogum sancisi dinlensen de gecmiyormus sanirim.Dün 3 tepsi börek bugün 3 tepsi poğaça yaptım buzluğa atmak için. Şuan belim zonkluyor. Yerleri telleyip el ile silmem lazım inşaat lekeleri çıkmamış tam onu da 37.haftaya saklarım onu yaparsam normal doğururum heralde
Şu an aynı sebepten 38+0’da hastaneye yattım. Suni sancı verildi bekliyorum. Etraftaki insanlar beni de korkutmuştu. Doktorum sağolsun çok güzel açıkladı bence insanlar bilmedikleri konular hakkında fazlaca fikir yürütüyor. Ben hatta normal doğum olmasa da olur bebeği riske atmayalım dedim. Sezaryenin de çok fazla komplikasyonu olduğunu söyledi bebeği riske atacak bir şey olsa ben önerir miyim dedi. Suni sancı oksitosin olduğu için bebek açısından daha iyi olur dedi. Benim yapımın, bebeğin pozisyonunun normal doğuma uygun olduğunu söyledi denememi tavsiye etti. Bakalım henüz ne sancı ne de doğum başlamadı ama ben doktora güveniyorum açıkçası. Umarım güzel de sonuçlanır. Çok takılmıyorum normal veya sezaryen olmasına. Süreçte bir sıkıntı olursa veya sancıya dayanamazsam sezaryene alacaklar. Karar senin, ama doktorundan başkasını dinleme bence.Merhaba herkes iyidir umarım. Bugün doktor kontrolüm vardı 38+0 kilo 2900 karın cevresi hala 3 hafta geride. 38+5 te doğumu başlatacağız artık. Ben çok istediğim için suni sancı ile başlayıp duruma gore sezeryana donecegiz. Önceki gebeliklerinde suni sancı ile doğum yapan varsa önerir misiniz? Yoksa direkt sezeryana mi karar vermeliyim? Kafam çok karışık karar veremiyorum