Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 76 40,9%
  • erkek

OY: 98 52,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    186
Zaten sezaryan olcakdim cnm tup bebek oldu icin doktorum 26 randevu vermisdi ozmn geldinde tm gunu nu konusalim dedi tabi bizimki beklemedi doktorum normal dogumu deniye biliriz isdersen dedi suyunda gelmis dedi acilmam fazla yokdu ve o an o anciyi bile cekemedim agrisini yapamiycami dusundum icin isdemiyorum dedim sezaryan oldu
İkiniz de iyisiniz ya onemli olan o. Aceleci cıkmış senin minnoş bir yerde iyi olmuş son haftaların agrı sızısından yırttın bak hadi iyisin. İşin şakası bir yana hepimizin hakkında hayırlısı olsun inş tam nasip kısmet işi bu dogum resmen

Ah canım gözünüz aydın, çok şükür 🧿🧿🧿 Darısı @Hocahnm'a, ikizlerimizin eve dönüşünü de heyecanla bekliyoruz 🤍🤍

Niye böyle oldu anlamıyorsun çünkü ilk kez anne oldun 😂😂 Hepsi normal merak etme, o da bebeklik yapıyor. Birkaç güne kendini çok daha tecrübeli, yetkin hissedeceksin 🩷
Amin inşallah ikizlerimiz de sağlıkla çıkacak ❤️❤️

Alışırım dimi öğrenirim .. inşallah 🙏 daha çok yeni toparlayacağım 🥰❤️

Kızlar çok şükür bugün bebeğim evine geldi . 🥰🥹Alışma sürecindeyiz . Telaşlıyım . Aç mı doydu mu acaba mutlu mu diye . Endişe doluyum niye böyle oldu anlamıyorum . Çok küçük sürekli uyuyor düzgün emmiyor gibi geliyor . Biberonda vermedik şırınga ile de takviye yapıyorum sağdığım sütleri ama bi içiyor bi içmiyor anlamadım 😂 cahilllik çok kötüğğğ
Ohh gözünüz aydın olsunnn ❤️❤️
Zamanla alışacaksınız birbirinize çok güzel olacak her şey 🥳
Deneyimlerin bizim için altın değerinde 💕🫶🏻

Kızlar çok şükür bugün bebeğim evine geldi . 🥰🥹Alışma sürecindeyiz . Telaşlıyım . Aç mı doydu mu acaba mutlu mu diye . Endişe doluyum niye böyle oldu anlamıyorum . Çok küçük sürekli uyuyor düzgün emmiyor gibi geliyor . Biberonda vermedik şırınga ile de takviye yapıyorum sağdığım sütleri ama bi içiyor bi içmiyor anlamadım 😂 cahilllik çok kötüğğğ
Yaa gözün aydın canım alışırsın tabı kı çoğumuzun ilk bebeği olacak tecrübesiziz,telaşlıyız güzel zamanlar tadını çıkar🥰

Ne güzel bi haber böyle 🤩 hiç merak etme öyle öyle el yordamıyla ögreniyor insan anneliğisiz bol bol sarılın ten teması yapın öpüsün koklaşın hersey hallolur

Merhaba herkes iyidir umarım. Bugün doktor kontrolüm vardı 38+0 kilo 2900 karın cevresi hala 3 hafta geride. 38+5 te doğumu başlatacağız artık. Ben çok istediğim için suni sancı ile başlayıp duruma gore sezeryana donecegiz. Önceki gebeliklerinde suni sancı ile doğum yapan varsa önerir misiniz? Yoksa direkt sezeryana mi karar vermeliyim? Kafam çok karışık karar veremiyorum 😐
Merhaba benim kuzenim geçen ay muayene gitmiş oda 38. Haftasında idi. Bakmışlar açılma var sancı yok doktoru demiş riske atmayalım yatış vermişler suni sancı ile doğum yaptı bebekte gayet sağlıklı. 🥰

Merhaba benim kuzenim geçen ay muayene gitmiş oda 38. Haftasında idi. Bakmışlar açılma var sancı yok doktoru demiş riske atmayalım yatış vermişler suni sancı ile doğum yaptı bebekte gayet sağlıklı. 🥰
Teşekkür ediyorum cevabınız icin. Açılmaya bakmadı sanirim onun hakkında yorum yapmadı en azından ama sancim çıkmadı nstde. 38. Hafta erken suni sancı sonuç vermez diyorlar kafam çok karışık o yüzden ama demek ki oluyormuş.

en son kontrolumde doktor bana daha once sezaryen oldugun icin suni sanci vermeyecegiz dedi kendi sancilarin olmasi lazim dedi ama ben her gittigimde baska doktor goruyorum dogum sirasindaki doktor ebe her kim varsa nasil bir yol izler bilemedim. bir de cihazla takip edicez onceki sezaryen yerin zorlaniyor mu eger zorlanacak gibiyse acil sezaryene alacagiz dedi. Hastane risk almaz diye acikladi, daha once ssvd yapanlarda sorun olmamis, benim de 4 sene gecti ustunden.
o zaman ben cihaza bagli yatar vaziyette mi olacagim, dogum aninda sekilden sekile giriyor kadinlar benimki yatip monitorden takiple olacak diye anladim ben

Belki böyle gergin bir anıdır ya, normalde tatlı biriyse eğer takılma hiç. Ama ikna edeceksin yani biz de kadın doğumcu değiliz 50 farklı kişi var burda hepsinin bebeği farklı gelişiyor nerden bilelim normali ne. Doktorlar bunu anlamıyor. Sıkma canını ya alternatif bi doktorun var mı
Var aslında ama son dakika alır mı bilmem, eşim de boşver doktor milleti bir şey demedi o zaten bizim bebe 25-26 aralıkta gelecek görürsün boşuna üzülüyorsun diyor. Sigorta bağlıyor insanı ya, bir de özel muayenehane doktoruna alışmıştım hastane doktoru onun gibi olmuyor Acıbadem vs hariç.

37. haftaya baslayan vajinal dogum isteyen arkadaslarim basladiniz mi dogumu kolaylastirici ve hizlandirici seylere? 40.haftalara kalip koca bebekle zorlanmadan soyle 38. haftanin icinde dogsa 😄😄
Korkudan halen birşey yapamıyorum sanırım ben doğurmaktan korkuyorum 😅 birşeyler yapsam mı akışına mı bıraksam bilmiyorum doktorum geçen muayene de sen 40 ları görmezsin on gün erken doğurursun dedi. Yani otuz sekizinci haftam da ona güvenerek oturmuşum öyle belki kendi doğar 😅 bugün temizlik yaptım biraz günlük merdiven çıkıyorum başka da yok.

Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 canım senin bebeğin kilosu gayet iyi. Ama doktorunda dediği gibi ultrasonlardaki ölçümler kesin sonuç vermiyor. Bir doktor 2900 dedi diğeri 3500 diyor falan bazen . Sanırım kafayı ölçü alıyorlar. Genel olarak artış varsa önemli olan o. Yılbaşı içinde şimdiden netleştir kesin kendi mi girecek ona göre sonradan o gece doktor bulmak zor olur. Başta söylesin yani. Her ihtimali konuş.
3 hafta sonra kontrol ve çatı muayenesi var, o zaman her şey netleşmiş olur diye düşünüyorum canım. Son dakikaya bırakmam ben de, bir sonraki aşamayı konuşan bir doktor değil hep dur daha erken bakarız diyor, son radde 36 😂

en son kontrolumde doktor bana daha once sezaryen oldugun icin suni sanci vermeyecegiz dedi kendi sancilarin olmasi lazim dedi ama ben her gittigimde baska doktor goruyorum dogum sirasindaki doktor ebe her kim varsa nasil bir yol izler bilemedim. bir de cihazla takip edicez onceki sezaryen yerin zorlaniyor mu eger zorlanacak gibiyse acil sezaryene alacagiz dedi. Hastane risk almaz diye acikladi, daha once ssvd yapanlarda sorun olmamis, benim de 4 sene gecti ustunden.
o zaman ben cihaza bagli yatar vaziyette mi olacagim, dogum aninda sekilden sekile giriyor kadinlar benimki yatip monitorden takiple olacak diye anladim ben
Bunu epidural doğuranlara da yapıyorlar cihaz işi beni de çok düşündürdü yani nasıl dolaşacağız o cihaz ile. Çünkü epidural normal doğum yapanlar nst ye bağlı kalıyormuş sancı geldikçe ıkın deniyormuş anneye

Sagol cnm iyiyiz ikimizde genel anestezi oldu icin agrim cok bebisim cok sukur iyi benim icin onemli okln kismi o uyanir uyanmaz direk sordum bebegim kuveze girdimi olmus ama sukur yanimda 3 kilo dogdu cnm 🧿
Benim buna ağlamam🥹🥹 Allah bağışlasın canım sağlıklı mutlulukla büyüt inşallah bebeğini

Merhaba herkes iyidir umarım. Bugün doktor kontrolüm vardı 38+0 kilo 2900 karın cevresi hala 3 hafta geride. 38+5 te doğumu başlatacağız artık. Ben çok istediğim için suni sancı ile başlayıp duruma gore sezeryana donecegiz. Önceki gebeliklerinde suni sancı ile doğum yapan varsa önerir misiniz? Yoksa direkt sezeryana mi karar vermeliyim? Kafam çok karışık karar veremiyorum 😐
38 sanki suni sancı için çok da erken değil gibi. Bebeği kanala gönderen sporlar oluyor özellikle onları bol bol yapardım ben senin yerinde olsam. Doğumu başlatan ne varsa hepsini yapardım sanırım. Eğer normal doğum korkun yoksa bi deneyebilirsin şansını belki herşey yolunda gider pırt diye doğurursun 🥹🥹
Benim annemde 19 yıl önce suni sancı ile 39. Haftada normal doğum yapmıştı. Sıfır açıklıkla başladılar ve epidural oldu tek yaptığı yatmaktı 😁 ona rağmen doğuma girdikten sonra 10 dk içinde kardeşimi çıkartmışlardı. Aşırı pozitif suni sancılı normal doğum hikayesi sana gelsin.

Teşekkür ediyorum cevabınız icin. Açılmaya bakmadı sanirim onun hakkında yorum yapmadı en azından ama sancim çıkmadı nstde. 38. Hafta erken suni sancı sonuç vermez diyorlar kafam çok karışık o yüzden ama demek ki oluyormuş.
Geçen burada konuştuk biz planlı normal doğumu olur mu olmaz mı gibisinden. Senin dediğin biraz ona benziyor bence çok zorlanır ve yıpranırsın. Kuzenim de sancı yoktu ama açıklık vardı bu zaten doğum belirtisi beden bunu göstermiş ama senin dediğin gibi açılma yok nişan gelmemiş sadece suni sancı ile belki olma ihtimali var ama çok yıpratır anneyi diye düşünüyorum kendi fikrim🥰

X