Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 76 40,9%
  • erkek

OY: 98 52,7%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    186
ay ben dun merdiven cikarken biraz hizli davrandim bir de hep bacagim acik cikardim bu sefer kapattim biraz diye bir agrim oldu sag kasigimda ama dinlenince gecti.. dogum sancisi dinlensen de gecmiyormus sanirim.
arkadasim akapuntur ve refleksoloji masaji yaptirdi. akapunkturcu yok su an yasadigim kasabada ama esime ayak masaji yaptiriyorum bilmeden yapiyor birseyler. dusunuyorum refleksolojide ayakta belli noktalari bilip onlara baski uyguluyor masaj yapan kisi, o da beynin belli bolgelerini uyarip endorfin ve oksitosin salgilatiyormus. Bu salgilar da dogum icin gerekliymis sanirim okuduklarima gore. Kisaca ayaktaki sinir noktalarini belirli tekniklerle uyariyor. ben dusunuyorum bunu
C cewriye Kadin kendimi yerlere atıp telliycem, ellerimle silicem diyor sen akapunktur, refleksoloji diyorsun 😂😂 sen Avrupalı olmuşsun kardeş 😂😂😂

C cewriye Kadin kendimi yerlere atıp telliycem, ellerimle silicem diyor sen akapunktur, refleksoloji diyorsun 😂😂 sen Avrupalı olmuşsun kardeş 😂😂😂
Valla ha ben bu halimde hem ev taşıdım üstüne evin her yerine ustalar girdi tadilat yapıldı üstüne temizlik üstüne bebek hazırlıkları şimdi buzluk hazırlığı..@seydaseydas benim üstüme tüm thai masörlerini atsanız anca kendime gelirim 🤣🤣 Tüm tuşlar basılı normal doğurmam için ama bakalım nasıl gelecek 😃

Gözünüz aydın 😍 Sağlıkla büyütün inşallah. Maşallah kilosu falan da çok güzelmiş. En kısa zamanda babası ile de kavuşur inş 🙏
Sagol cnm benim amin isnlh darisi bekliyen arkadaslara sizlere sag saglim saglikla kavusun zor bir surec herkesin gercekden sureci okadar farkliki ama bebisi gorunce insan kendini unutuyor gercekden hem o aglayimca o an kendini unutuyirsun sana muhtac olan ac bekliyej bir bebis var toprlanman gerekdini o an dah iyi anliyirsun

hic yer silemem anca viledayla onu da esim yapiyor bizde 🤣🤣
Aaa normal doğurmak için birebirmiş duymadın mı 😃 Benim her yer harç ve boya lekeleri kadın tutmuştum ama yapmadı doğru düzgün eşimin de yaptığı içime sinmeyecek özellikle 38.haftayı gözüme kestirdim kendim yapacağım 😬😬

Aaa normal doğurmak için birebirmiş duymadın mı 😃 Benim her yer harç ve boya lekeleri kadın tutmuştum ama yapmadı doğru düzgün eşimin de yaptığı içime sinmeyecek özellikle 38.haftayı gözüme kestirdim kendim yapacağım 😬😬
duydum evet ama zor geliyor bana ya, o kadar egil kalk zaten silme isinin ertesine dogururum ben 😅

Evet ablam da aynısını söylüyor, neden bebeği de strese sokuyorsun direkt sezaryan ol bence dedi. Benimki sırf meraktan işte bjr de doktorumun istersen yapabiliriz desteğinden sağolsun. Düşünüp karar verilen inşallah 🙏
İlk cocuksa ben olsam normale bir sans verirdim cünkü sonradan 2.yi düşünecek olursan sezaryan sonrası vajinal dogum yaptıran doktor bulmak cok zor oluyor. Arkadaşın da dediği gibi artık zamanın gelmiş bence bütün tuşlara basabilirsin noraml dogumu başlatmak için egzersizler, gögüs ucu mesajı, cinsel ilişki. Belki o zaman sancın gelmese de suni sancıyla işler hızlı ilerler.

Valla ha ben bu halimde hem ev taşıdım üstüne evin her yerine ustalar girdi tadilat yapıldı üstüne temizlik üstüne bebek hazırlıkları şimdi buzluk hazırlığı..@seydaseydas benim üstüme tüm thai masörlerini atsanız anca kendime gelirim 🤣🤣 Tüm tuşlar basılı normal doğurmam için ama bakalım nasıl gelecek 😃
masallah. ben oglanin dogum gununde az ayakta kaldim gelene hizmet ettim diye iki gun yattim nerdeyse.. gucun yerinde senin

Şu an aynı sebepten 38+0’da hastaneye yattım. Suni sancı verildi bekliyorum. Etraftaki insanlar beni de korkutmuştu. Doktorum sağolsun çok güzel açıkladı bence insanlar bilmedikleri konular hakkında fazlaca fikir yürütüyor. Ben hatta normal doğum olmasa da olur bebeği riske atmayalım dedim. Sezaryenin de çok fazla komplikasyonu olduğunu söyledi bebeği riske atacak bir şey olsa ben önerir miyim dedi. Suni sancı oksitosin olduğu için bebek Bebek açısından daha iyi olur dedi. Benim yapımın, bebeğin pozisyonunun normal doğuma uygun olduğunu söyledi denememi tavsiye etti. Bakalım henüz ne sancı ne de doğum başlamadı ama ben doktora güveniyorum açıkçası. Umarım güzel de sonuçlanır. Çok takılmıyorum normal veya sezaryen olmasına. Süreçte bir sıkıntı olursa veya sancıya dayanamazsam sezaryene alacaklar. Karar senin, ama doktorundan başkasını dinleme bence.
İnşallah gönlünüzden geçen olur, biraz toparlayıp kendinize geldiğinizde güncelleme yaparsanız çok mutlu olurum. İnanılmaz kararsızım etrafımdaki herkes farklı bir şey söylüyor.

Mesajlar o kadar birikmiş ki atlaya atlaya geldim yeni doğumlar olmuş gözleri aydın olsun sağlıkla büyüsünler inşallah bende ki durum güncellemesi emme artık tamamiyle var artık iki göğsümede alıştı hatta emzik kullanıyorduk uykuya geçiş için istemiyor artık onu sadece beni emmek istiyor kötü haber şu ki sarılığımız çıktı yeni yeni emmeye başladı aslında normal dendi daha önce mama ile besleniyordu ama yarısını içiyor yarısını döküyordu galiba ondan yeterli gelmedi şimdilik doktor takip edelim dedi daha da yükselirse ışın tedavisi alacak. İlk sarılık çıktığında uyuması çoktu ama şimdi saat başı uyanıyoruz sanki yavaş yavaş düzelecek gibi cumartesi kan alınacak umarım yükselmez sarılık elimizden geleni yapıyorum ben

masallah. ben oglanin dogum gununde az ayakta kaldim gelene hizmet ettim diye iki gun yattim nerdeyse.. gucun yerinde senin
Hiçbir şey yapmadığımda daha kötü hissediyorum. Baygınlık ve uyku hali geliyor üstüme yemeklerden sonra şekerden mi nedir anlamıyorum. Hareket etmek iyi geliyor. Ama tabi 15 dakika iş yapıp yarım saat dinleniyorum öyle öyle yapabiliyorum.

Ay biz her şeyi yarın sanki hastaneye yatacakmışım gibi hazır ettik ya çok gergin bi şey dkgk sancı çok hissetmiyorum ama o düzenli çıktığı vakitte de pek hissetmiyodum, inşallah nst iyi çıkar yarın hala erken geliyor gözüme
😅😅 Biz valizi de arabaya koyacağız yarın her şey tamam evde durmasına gerek yok dedik arabada dursun. Lohusa pijamalarım falan da askıdaydı indiricem hepsini. Oto koltuğunu kurduk. Doğum günü sadece makyaj malzemelerimle saç düzleştiricimi falan alıp çıkmak istiyorum 😄

İlk cocuksa ben olsam normale bir sans verirdim cünkü sonradan 2.yi düşünecek olursan sezaryan sonrası vajinal dogum yaptıran doktor bulmak cok zor oluyor. Arkadaşın da dediği gibi artık zamanın gelmiş bence bütün tuşlara basabilirsin noraml dogumu başlatmak için egzersizler, gögüs ucu mesajı, cinsel ilişki. Belki o zaman sancın gelmese de suni sancıyla işler hızlı ilerler.
Evet ilk çocuk benim de israrim o yüzden zaten, ikinci olur mu olmaz mı o bile meçhul sonuçta. Deneyeceğim her şeyi teşekkürler 🤍

Dün 3 tepsi börek bugün 3 tepsi poğaça yaptım buzluğa atmak için. Şuan belim zonkluyor. Yerleri telleyip el ile silmem lazım inşaat lekeleri çıkmamış tam onu da 37.haftaya saklarım onu yaparsam normal doğururum heralde 😁😁
Ya var ya sabah cocukları ugurlarken apt nasıl mayalı poğaca kokuyor nasıl kokuyor tatlı tatlı dedim kim yaptı bunu böyle sabahın köründe baya canım cekmişti ev poğacası kendim üşendim annemden de en son el acması pırasalı börek istemiştim kadın bir de diyetteydi yaptı isteyemedim utandım. Sen diyosun 3er tepsiii ooo beybi beybi demek istiyorum😂

Mesajlar o kadar birikmiş ki atlaya atlaya geldim yeni doğumlar olmuş gözleri aydın olsun sağlıkla büyüsünler inşallah bende ki durum güncellemesi emme artık tamamiyle var artık iki göğsümede alıştı hatta emzik kullanıyorduk uykuya geçiş için istemiyor artık onu sadece beni emmek istiyor kötü haber şu ki sarılığımız çıktı yeni yeni emmeye başladı aslında normal dendi daha önce mama ile besleniyordu ama yarısını içiyor yarısını döküyordu galiba ondan yeterli gelmedi şimdilik doktor takip edelim dedi daha da yükselirse ışın tedavisi alacak. İlk sarılık çıktığında uyuması çoktu ama şimdi saat başı uyanıyoruz sanki yavaş yavaş düzelecek gibi cumartesi kan alınacak umarım yükselmez sarılık elimizden geleni yapıyorum ben
Canım ben eğitimlerden ufak ufak notlar kaydetmiştim telefonuma şöyle bir şey yazmışım.

‘Sarılık var mı yok mu ? Yukardan aşağıya yükselir aşağıdan yukarıya düşer. Soyup camın önüne elini cildine bastır, bastırdığında sarı görüntü oluyorsa sarılık arttığını gösterir. Karından göğüsten aşağıya iniyorsa sıkıntı olabilir, yüz sarı olabilir daha sık beslenmeli kaka rengi açılmalı bacaktan aşağıya indiyse doktora haber verilmeli.’

İnşallah gönlünüzden geçen olur, biraz toparlayıp kendinize geldiğinizde güncelleme yaparsanız çok mutlu olurum. İnanılmaz kararsızım etrafımdaki herkes farklı bir şey söylüyor.
İnşallah, teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Tabi ki, doğumdan sonra süreci paylaşmaya çalışırım kendi yaşadığım kadarıyla.

Ya var ya sabah cocukları ugurlarken apt nasıl mayalı poğaca kokuyor nasıl kokuyor tatlı tatlı dedim kim yaptı bunu böyle sabahın köründe baya canım cekmişti ev poğacası kendim üşendim annemden de en son el acması pırasalı börek istemiştim kadın bir de diyetteydi yaptı isteyemedim utandım. Sen diyosun 3er tepsiii ooo beybi beybi demek istiyorum😂
Ayy evet bizimde dün apartman hamurişi kokuyordu canım çekti, benimde aklımdaydı yapıp atayım doğum sonrası rahat ederiz diye hemen kolları sıvadım. 🫣 Yakın olsak hemencik gönderirdim sana da ne güzel olurdu 🤗

X