Ay Allah kurtarsın bacım artık doğurunca geçer inşPrilam stoğum bitmiş, şu anda fark ettim. Yatmadan önce iki tane içiyordum. En son 1 tablete düşürdüğümde öğlen olmadan kusmaya başlamıştım, bakalım yarın kahramanımızı neler bekliyor ahflakkss
Korkmayın, ben sorunca yazarım buraya. Türkiye'de ben de duymamıştım. İlk doğumum plansız sezaryandı. Onda da sonralara doğru kilo almıştım. Doğumdan sonra ne antibiyotik ne kan sulandırıcı hiçbir şey kullanmadım. Bir sıkıntı da olmadı şükür.Korktum valla benim vki 36 falan doğum şeklim şu an belli değil normal diye ilerliyor bir aksilik çıkmazsa
cevabınız için çok teşekkür ederimBen bunu ilçe milli eğitime sordum özlük birimine sanırım. Grip oldum aile hekiminden rapor alabilir miyim dedim. Kadın doğum hariç herhangi bir hastalıktan rapor alınsa dahi izniniz bozulur yani doğum izninden gider dedi.
Bu arada 38 dolunca değil 37+0 dan sonra çalışamıyorsunuz hocam. Benim pazartesi günüydü 37+0 direk o günden başladı 16.hafta eminim buna çünkü sgk sisteminden çıkan kağıtta da aynı şey yazıyordu. Hatta çalışamaz raporu değil 18.11.2024 tarihine kadar çalışabilir yazıyordu. İşyerine belirtin yoksa anlamıyorlar yanlış rapor almışsınız diye geri dönüşler oluyor dedi. Sgk sistemi raporu o şekilde çıkarıyormuş. Ben de müdür yardımcısına açıkladım yanlışlık olmasın diye.
Belki çorap da giydirirler ama ilaç gibi söyledi doktor.Canım varis çorabı giydirmek olabilir mi acaba . Pıhtı olmasını önlemek amaçlı kullanılıyor
Yok oyle pimpirikli biri degilim ama dedigin gibi bu durum ilk zamanlar icin baska. Sonradan zaten benim de yuregim yetmezKızımda kullandım emzik ve biberon çok tutmadı ama neye strerilize ettim dersem sağlığım sütü ısıttım pompanın malzemelerini koydum. Evde kedi köpek olunca tezgahta tüy vs oluyor maalesef ya da ilk 3-4 ay kaynatmak zorunda oluyoruz mikroba da ihtiyacı olsa ilk aylar bağışıklıkları tam oturmadığı için hastalanmaması adına bence en güzel icat tencerede kaynat al kısmı çok zorlayıcı beş dakikada tuşuna basıp alıyordum. Şimdi arkadaşımda verdi bir tane hiç hayır demedimonun ki daha büyüktü. Bence alınmalı. Yoksa mikrop olayına kesin katılıyorum. Hiç öyle üzerine düşmedim kızımın yerden de ağzına attığı oldu ya da köpeklerden de. Ama ilk 6 ay en azından hasta olmamaları için şart bence.
Raporlamadaki kişi bilir hocam ama çalışamaz alınır erken olunca sanırım. Rapor konusunu da ilçe milli eğitimi arayıp sorun hocam yine de ama bana bu şekilde söylediler. İnternetten baktığımda da farklı görüşler vardı ama genel kanı bu şekilde. Yine de kurumdan kuruma değişebilir yazıyordu bazı yerlerde.cevabınız için çok teşekkür ederim38i yanlışlıkla yazmışım hocam. Haftaya 36da ayrılacağım zaten çok zorlanıyorum. bu sefer çalışamaz almam gerekiyor sanırım 37 dolmadığı için. ben çalışabilir aldıktan sonra 2 gün rapor almıştım dahiliyeden o doğum iznimden mi gidecek yani.
Merhaba çalışabilir raporu aldıktan sonra bir rapor alırsan hemen doğum iznine çıkarıyorlar yasa gereği benim özel sektör ama devlette bu durum geçerli diye biliyorumkızlar ben çalışabilir raporu aldım da bunu aldıktan sonra rahatsız hissettiğim bir gün sağlık ocağından bir iki günlük rapor alabiliyor muyum? bilgisi olan var mı acaba? bir de 38. haftanın dolduğu gün çalışamaz raporu alıcaz ya o gün çalışacak mıyız? perşembe gününe denk geliyor diyelim o gün çalışmam gerekiyor mu? okul idaresi hiçbir şey bilmiyor. ne sorsam daha da kRıştırıyprlR kafamı
Yaa masallahHanımlar kontrolden çıktık 36+6 3150 olmuş minnak kızımher şey yolunda şükür
asla yüzünü göstermiyor
Nstye alındım şimdi ama benim akşamları sancım oluyor gibi ya şuan gayet iyiyim yine de çıkıyor mu sonuçlar acaba
söyledim bakalım ama öyle bir şey söylemedi gel demediYaa masallahAnlik sancilara baktigi icin yoksa cikmaz canim . Bunu doktoruna da ilet istersen belki bi gun seni aksamdan baglar nstye.
Benim doktorum 37 den erken ayrılmak istersen gel çalışmayacağına dair /izne erken ayrıldığın için rapor yazarız demişti şuan 37 den önce ayrılmak istersen doktorundan rapor alman gerekiyor hocam bildiğim kadarıyla , Hastalık raporunu da sgk da çalışan bi arkadaşa sordum griptim alayım mı diye doğum sonrasında aktarılacak olan izinden düşüyor dedi bana maalesef aktif çalışmadığın içincevabınız için çok teşekkür ederim38i yanlışlıkla yazmışım hocam. Haftaya 36da ayrılacağım zaten çok zorlanıyorum. bu sefer çalışamaz almam gerekiyor sanırım 37 dolmadığı için. ben çalışabilir aldıktan sonra 2 gün rapor almıştım dahiliyeden o doğum iznimden mi gidecek yani.
umarım çıkar gerçekten merdivenlerde doğurucam diye korkuyorum. bi de okulda herkes niye hala ayrılmadın falan diyor sinir oluyorum. şurda on gün daha fazla çalışıp bebeğime vakit ayırayım diyorum ama yaşamayan bilmiyor işteRaporlamadaki kişi bilir hocam ama çalışamaz alınır erken olunca sanırım. Rapor konusunu da ilçe milli eğitimi arayıp sorun hocam yine de ama bana bu şekilde söylediler. İnternetten baktığımda da farklı görüşler vardı ama genel kanı bu şekilde. Yine de kurumdan kuruma değişebilir yazıyordu bazı yerlerde.
Çok zorlandım ama rapor alamadım bu sebepten. Bu hafta izne ayrıldım bende. İnşallah izinden gitmiyordur. İki gün bile olsa insan üzülüyor. Şu ücretli izinleri 6 aya uzatma mevzusu umarım çıkar.
bilmiyorum geçen hafta almıştım ama devam ediyorum çalışmayaMerhaba çalışabilir raporu aldıktan sonra bir rapor alırsan hemen doğum iznine çıkarıyorlar yasa gereği benim özel sektör ama devlette bu durum geçerli diye biliyorum
anladım hocamBenim doktorum 37 den erken ayrılmak istersen gel çalışmayacağına dair /izne erken ayrıldığın için rapor yazarız demişti şuan 37 den önce ayrılmak istersen doktorundan rapor alman gerekiyor hocam bildiğim kadarıyla , Hastalık raporunu da sgk da çalışan bi arkadaşa sordum griptim alayım mı diye doğum sonrasında aktarılacak olan izinden düşüyor dedi bana maalesef aktif çalışmadığın için
Bana da bence ayrıl artık diyenler bir de sonuna kadar çalış şu an daha kolay bebeğin yanında ileride evde bırakıp gitmek daha zor diyenler oldu. Keyfimden çalışıyorum ya da keyifle çalışıyormuşum gibi. İkisi de can sıkıcı. Keşke sadece sorulduğunda fikir verse insanlar.umarım çıkar gerçekten merdivenlerde doğurucam diye korkuyorum. bi de okulda herkes niye hala ayrılmadın falan diyor sinir oluyorum. şurda on gün daha fazla çalışıp bebeğime vakit ayırayım diyorum ama yaşamayan bilmiyor işte
Önemli olan bebiş ve senin iyi olmananladım hocamneyse gitti iki gün ne yapalım.. teşekkür ederim
Doğum izinleri yeterli olsa bizde keyfimizden gelmeyiz herhaldeBana da bence ayrıl artık diyenler bir de sonuna kadar çalış şu an daha kolay bebeğin yanında ileride evde bırakıp gitmek daha zor diyenler oldu. Keyfimden çalışıyorum ya da keyifle çalışıyormuşum gibi. İkisi de can sıkıcı. Keşke sadece sorulduğunda fikir verse insanlar.
32den itibaren izne hak kazanıldığı için dilekçe yeterli oluyor çalışmamak için. Tekrar rapora ihtiyaç yok kanunen. Aksi halde doktorun çalışamaz demesi için tıbbi ve hukuki olarak geçerli bir sebebi olması lazım. Meb’de nasıl işliyor bilmiyorum ama ben de kamu görevlisiyim, biz dilekçe ile 32den sonra istediğimiz zaman ayrılabiliyoruz.Benim doktorum 37 den erken ayrılmak istersen gel çalışmayacağına dair /izne erken ayrıldığın için rapor yazarız demişti şuan 37 den önce ayrılmak istersen doktorundan rapor alman gerekiyor hocam bildiğim kadarıyla , Hastalık raporunu da sgk da çalışan bi arkadaşa sordum griptim alayım mı diye doğum sonrasında aktarılacak olan izinden düşüyor dedi bana maalesef aktif çalışmadığın için