Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Bunu duymak iyi hissettirdi. Ysni çok şükür bizim şekerler 300 falan değil. Kağan kocatepenin canlı yayını da da bi kız katılmıştı şekerim 300 lerde dedi. Doktor dikkat etmen lazım ama bu bebek sağlıksız doğar demek değil demişti.
Senşn için de şöyle bişey hemen bebek doğduktan sonra şekerine baktırıp ona göre ilaç başlamak doğru olmayabilir. Sonuçta 3 aylık şeker ortalamasına bakacaklar bebek doğduktan sonra 5 gün içinde bu değer eski haline gelemez. Bende bugun baya araştırdım. Yüzde 85 gebelik sonrası şeker ortadan kalkıyormuş. Ama ileri yaşlarda şeker eğilimi olabiliyormuş. Ben 10 ekimde kan vermişim hba1c 4.9 çıkmış. Şimdi ölçülse kesin daha fazla çıkar
Kağan Kocatepe benim doktoruma çok benziyor yaklaşım olarak 😂 O da hemen hemen her şeyi normal görenler de ve pozitif tarafta kalanlardan. Benim aldığım tek kitap da onun kitabı oldu süreçte. Tüm yayınlarını izledim neredeyse. Hep rahat doktorlarla ilerlemişim 😂 4.9 iyiymiş ama maşallah 🧿 İnşallah çok yükselmemiştir. Benim bir önceki 5.4müş en sonki 5.8di. Prediyabet yazıyor aralıkta. İnşallsah doğumdan sonra 5in altına düşer hemen. Doğumdan sonra açlık tokluk şekeri takibi yaparım canım. Belki ona göre mi bir ilaç kullanımından bahsetti bilemiyorum. Bir müddet geçip kendime gelince endokrine giderim zaten inşallah.

Ben de özleyeceğimmm. Ama ilk üç ayı asla özlemeyeceğim. Öleyazdım resmen kusmaktan.

Gıııızzz bu neyy 😍 teyzesi ıssırsın onu yaaaaaaa. Çok güzel bir bebik bu yaaa. Oğlan mıydı benim kız görünce bi etkilendi şuan 😍

Canım inşallah sağlıkla bir an önce kavuşursunuz bebeğinize 🙏🏼🙏🏼

Ben bugün işyerinden izin alıp eve geldim, resmen göz kapaklarımı açamadım ve aşırı aşırı yorgunum. Yapılacak çok iş var ama pilim bitti sanırım.

Çok güzel çok çok, uyyy uyy oyyy yy diye sevdim çocukini
Erkek erkek😈talip olabiliriz bu güzelliğe🥹

Valla yorgunluk güncellemesi bu hafta geldi baan geçen hafta falan baya iyiydim

Balık konusunda ben de çok zorladım kendimi, kırmızı et çok seviyorum ama balık no. Eşim devamlı dışarı götürdü sağ olsun balık yemek için, annemler de çok balık yaptı ben yiyeyim diye normalde ağzıma sürmem desem yeridir. Bayağıdır yemiyorum bu haftayı kapatmayayım bari balıksız 🥲 olduğu kadar ya, bak ben de sebze yiyemiyorum olmuyor yani. Avokadoya bayılırdım gebelikte bir tane bile yiyemedim, o bulamaç görüntüsü bile öğürmeme yetti. Ek gıdada yediririz artık napalım 🥲
Ben de utanmasam çiğ bile yerim öyle bi balık aşkı haftada 2 kere yiyorum ben. İlk aylarda bi tık midem bulandı ama bilerek uzaklaştırmadım kendimi balıktan sonra yine balık aşkım geri geldi çok şükür

Ben de cok severim balik her hafta yiyemesem de 2 hafta da bir yerim . Kalamar karides ahtapot . De izden babam ciksa yerim derler ya o hesap🤣 bi midyeyle cok barisamadim hsmilelikten once 1-2 yemisligim var o dur yani. Sebze de asiri severim otculum ama tup bebek surecinde o kadar duzgun beslendim ki suan asla yapamiyorum. Kotu beslenmiyorum ama hamurisini de cikaramadim hayatimdan. Totalde 10 kg almisim karnim disindan bi yerimden belli olmuyor ama bana o bile fazla geliyor🤣 kizim saglikli kilo alsin yeter bana🥹

Bende çocuk isteme konusunda aşırı azimli ilerledim ve yılmadım 😂 geçen sene ekim ayında ilk hamileliğimi öğrendim. Göklere uçtuk sevindik kutlamalar yaptık. 4 kasımda ( bir sene önce) 8 haftalıktı kalbi durdu. Yıkıldık ağla üzül…Bir ay ara verin tekrar deneyin dedi doktor. Bir ay ara verdik kürtajdan dolayı sonraki ay tekrar hamile kaldım aralık ayında. Biz yine sevindik ama ilki kadar değil. Çünkü bu sefer ilk üç ay sevinmemek lazım öğrenmiştik. Ama sevinmemekte elde değildi. Bu sefer beta hcg düzenli artmadı. Ocakta tekrar kürtaj… yine ben ağla üzül. Doktor bir ay ara verin tekrar deneyin dedi 😃 ben martta size gelirim hamileyim diye dedim. Yine hamileydim. Bizimkiler bu sefer sevinemedi çünkü tam 7 ayda üçüncü hamilelikti. Herkes yine bişey olursa korkusu ile baktı 😃 Her hafta gittim kalbini dinledim. Şimdi bu aylarda olmak bile benim için öyle kıymetliki.. bir de sağlıkla doğurursak harika olacak 🥰

kızlar ben kafeinsiz filtre kahve ve türk kahvesi aldım. emzirme döneminde de kahve sınırımız olcak direkt kafam rahat olsun dedim 🤣 kahveseverlere fikir olsun, denedim beğendim normalinden farksız. starbuckta da kafeinsiz kahveyi ücret farkı olmadan hazırlıyorlarmış benim haberim yoktu geçen gün siparişi alan çocuk söyledi hamilesiniz diye sordum dedi 🤭
kafeinsiz filtre kahve
kafeinsiz türk kahvesi

Ben de utanmasam çiğ bile yerim öyle bi balık aşkı haftada 2 kere yiyorum ben. İlk aylarda bi tık midem bulandı ama bilerek uzaklaştırmadım kendimi balıktan sonra yine balık aşkım geri geldi çok şükür
Ne güzel ya balık sevmeyi çok isterdim. Sadece rakı masasında yiyorum ben ajfksjdks levrek külbastı, karides güveç falan yiyebiliyorum sadece onları çok severim. Gebelikte hep somon palamut yedim ama 5.aydan sonra.

kızlar ben kafeinsiz filtre kahve ve türk kahvesi aldım. emzirme döneminde de kahve sınırımız olcak direkt kafam rahat olsun dedim 🤣 kahveseverlere fikir olsun, denedim beğendim normalinden farksız. starbuckta da kafeinsiz kahveyi ücret farkı olmadan hazırlıyorlarmış benim haberim yoktu geçen gün siparişi alan çocuk söyledi hamilesiniz diye sordum dedi 🤭
kafeinsiz filtre kahve
kafeinsiz türk kahvesi
Tavsiye için çok teşekkürler ♥️ Ben de kahve bağımlısı bir insan olarak hamilelik sürecinde hep kafeinsiz kahve içtim. Birçok zincir kahvecide tüm kahveleri kafeinsiz yapıyorlar aklınızda olsun. Filtre kahve olarak evde ve iş yerinde kendim demlemek için Tchibonun kahvesini aşırı beğendim. Hatta yemeksepeti üzerinden taze çektirip sipariş ediyorum. Ona da bakabilirsiniz.

Madem konusu açılmış ben de bişeyler söyleyeyim ☺️ ben normal yollarla hamile kaldım ama devam ettirememiştim. Bu 4.Gebeliğim. Bir tane 20.haftada ölü doğumum var. 2 tane kimyasal gebeliğim var. Bunu sağlıkla kucağıma alacağım inşallah ☺️ o kadar zor sahip oldum ki Allah biliyor. Allah hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı 🙏

Bu arada Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 sen küvete file olmadı demiştin di mi? Ben de katlanır küvet almıştım, bir de e bebekten basic bi file almıştım ortası kumaş yanları file olandan. Bi deneyeyim dedim, asla takamadım küçük geldi. Sonra eşime söyledim, epey kuvvetle gerdirince yaptı. Benim gücüm yetmemişti açıkçası. Belki sende de öyle iyice germekle sorun çözülür.

kafeinsiz filtre kahve
kafeinsiz türk kahvesi
Ben bunları Ramazan ayında çok tüketirdim özellikle 🥰 Akşamları bir fincan Türk kahvesi ya da herhangi bir kahve içsem o gün kesinlikle uyuyamam, sabah ederim geceyi o kadar ki uyarır beni. Ramazan ayında da gündüz içemeyince iftar sonrasına en azından nefsimizi körlemek için içiyorduk bir fincan ki bence yine de biraz uyarıcı etkisi vardı 😅😅 Ama iyi ki söyledin lohusalıkta da çok mantıklı bence. Hamilelik boyunca hiç kahve içmedim inşallah tiksinti dürtüsünden kurtulabilirsem içmek istiyorum doğum sonrası ☺️

Diyetisyen bana kafeinsiz de olsa kahve demirini düşürür dediydi canolar. Ben de çok canım çekiyorsa 1 tane kafeinsiz 1 tane normal içiyorum bu ara ama yine de abartmayın yani

Kayınvalidem 15'inden sonra bekliyorum ben bebeği içime doğuyor diyo, ay korkuttu beni yav en başından beri öyle diyo :KK43:
Ay öyle demesinler bu sefer doguramiyosun tam tersine 😂bana da Haziran ,15-20 gibi dogar o doğar dediler pandemi sokağa çıkma yasağı yaş sınırı falan derken eşim gitti onları almaya 1 ay kaldılar ha bugün ha yarın yok bebek 40 hafta oldu da kendiliğinden yatış yaptik gününü tamamladı diye bekleseydim 41-42 de doğururdum ben kesin. Gününde olmaz olmaz erken olur dedikleri günden dediler. Tahmini doğum tarihi 11 temmuzdu. 10 temmuz suni sancı ile yatış yapildi yok sabah 11. Temmuz sezeryan ile geldi😂al noldu günü gününe de geldi işte 🤣

Bu arada Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 sen küvete file olmadı demiştin di mi? Ben de katlanır küvet almıştım, bir de e bebekten basic bi file almıştım ortası kumaş yanları file olandan. Bi deneyeyim dedim, asla takamadım küçük geldi. Sonra eşime söyledim, epey kuvvetle gerdirince yaptı. Benim gücüm yetmemişti açıkçası. Belki sende de öyle iyice germekle sorun çözülür.
Evet ya sorma olmadı, bir de ben havlu gibi azıcık kalın bir file almıştım. 4 yerden tutturuyorsun ya iki ucu oldu yanları olmadı, tekrar deneriz eşimle çok teşekkür ederim 🩷

Kızlarr 34. Haftaya gırdıgımden beri bebek baya hareketli artık sırtım,belim acayip hareket edıyor kasılma falan yoktur ınsallah anlamıyorum ki haftaya randevum var bakalım ne dıyecek
Benim de sırt ağrılarım başladı son bi haftadır aşağı yukarı,, şuan 35. Hafta bitmek üzere sırtım kaburgam çok fena batıyor sanki bacağı kaburga kemiğimin içinde gibi. Ekstra uzun süredir olmayan kalp çarpıntısı tekrar geldi el ayak titremesi ve baş dönmesi de çok sık yaşamaya başladım

Ay ne çirkinli gün ya şimdi de karnım çok ağrıyor :KK43: gaz sancısı gibi de bi yandan. Çok da üşüyorum dondum resmen

X