Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Şeker yüksek çıkınca aşırı şeker yeme isteği oluyor mu kuzum? Ben çikolatayla besleniyorum resmen. Bana da şeker yüklemesi yapılmadı ama hep şüphe duyuyorum. Aşırı susuyorum mesela. Allah emanetiz biraz. Dediğin gibi ben de varsa bile hiç fark edilmeyecek belki de. Doktorum şüphelenmedi, açlık şekerim 82 çıktı ama belli de olmaz heralde bu işler.
Ya seni de germek istemem ama evet tatlı yeme isteği artıyor. Sanki önüme tatlı ne koysalar yermişim gibi hissediyorum. Ama senin bi şüphen olsa doktorun da uyarır suyun fazla olur bebeğin ilerde falan giderdi .benimde Açlık hep normal çıkıyordu . Hatta hastanede verince açlık 75 lerde bile çıkıyordu. Kendim ölçmüş olmasam fark edilmesi mümkün değil. Annemin ölçüm cihazı vardı bşzde kaldı erken doğum riskim var diye tesadüfen o ölçerken merakımdan fark ettim. Keşke hiç merak etmeseydim😂Mesela bugun öğlen bir kase mercimek çorbası bolca balık 1 avakado 8 kadar ceviz 1 dilim ekmek yedim 1. Saat tokluk 100 dü. Buna sevinerek sadece 4 tatlı kaşığı pudingli bisküvili tatlı yedim. Aradan 2-3 saat geçti su içme isteğim arttı ağzım kurudu bi ölçtüm 128 çıktı. Yani öğlen yediğim tıka basa onca şeye şekerim yükselmedi 4 tatlı kaşığı şey beni mahvetti. perocuk35 perocuk35 outoffit outoffit ağlamak istiyorum ya benim de hayalim bebek doğsun çayla birlikte kurabiye tatlı yemek 🥹

Canım hiç endişelenme sen eğer hiç insülin kullanmasaydın bebeğini o zaman çok etkileyebilirdi bu durum. Çünkü senin şekerin bu aylarda 300-400leri görürdü belki de bizimki gibi olmazdı. İnsülin sayesinde korudun ikinizi de bir çok tehlikeden. İnşallah hiçbirimizde kalıcı duruma dönüşmez, ne iğne ne ilaç kullanmak zorunda kalmayız gebelik sonrası. Çok fazla video izledim bununla alakalı hepsi de doğumdan sonra gebelik şekeri belirtilerinin hızla gerilediğini ve her şeyin birkaç gün içinde normal seviyelere döndüğünü söylüyordu. Bizim de öyle olacak inşallah. Hem şeker hem de şu hipotiroid durumu 🙏
Tiroid bende zaten var ona aliştım ama inşallah şekerim geçtiii mesajı atarîm size doğurunca 😊

Ya seni de germek istemem ama evet tatlı yeme isteği artıyor. Sanki önüme tatlı ne koysalar yermişim gibi hissediyorum. Ama senin bi şüphen olsa doktorun da uyarır suyun fazla olur bebeğin ilerde falan giderdi .benimde Açlık hep normal çıkıyordu . Hatta hastanede verince açlık 75 lerde bile çıkıyordu. Kendim ölçmüş olmasam fark edilmesi mümkün değil. Annemin ölçüm cihazı vardı bşzde kaldı erken doğum riskim var diye tesadüfen o ölçerken merakımdan fark ettim. Keşke hiç merak etmeseydim😂Mesela bugun öğlen bir kase mercimek çorbası bolca balık 1 avakado 8 kadar ceviz 1 dilim ekmek yedim 1. Saat tokluk 100 dü. Buna sevinerek sadece 4 tatlı kaşığı pudingli bisküvili tatlı yedim. Aradan 2-3 saat geçti su içme isteğim arttı ağzım kurudu bi ölçtüm 128 çıktı. Yani öğlen yediğim tıka basa onca şeye şekerim yükselmedi 4 tatlı kaşığı şey beni mahvetti. perocuk35 perocuk35 outoffit outoffit ağlamak istiyorum ya benim de hayalim bebek doğsun çayla birlikte kurabiye tatlı yemek 🥹
Pudingle benim de çok çıkmıyor yaa sütlu diye sanırım. Ama futursuzca şerbetli tatlı yemek hayallerimi süslüyor şu an. Bi doğumu hayal ediyorum bi de onu 😂

Fena değil aslında senin de. Sadece bir öğün sebze yemeğin ya da salatan olsa iyi. Eğer üşeniyorsan da tere, roka, ne bileyim seviyorsan dereotu, kuzukulağı falan al her öğünde iki tutam yıka ye bunlardan. Yeşil çiğ sebzeler çok çok faydalı hem, hem de uğraşmazsın. Arada bir git gel bir muz ye. Bir bardak kefir iç ya da yoğurt ye. Yani hiçbiri özel bir hazırlık da gerektirmiyor. Gün sonunda bakıyorsun iyi bugün şunu da yedim bunu da yedim güzel beslenmişim diyorsun ☺️
Muz hep yiyorum ama kabızlığı tetikliyor galiba. Yoğurt ve süt de tüketiyorum ama sebze yok hiç, normalde de hiç sevmem midemi çok bulandırıyor hem sevmediğim için hem midem de nahoş olduğu için. Havuç yiyorum sadece, bir de ıspanak 😂 onu da kendim yaparsam tereyağlı falan ajfksksks

Bebeğimizi gördük eşimle .. o kadar minikki uyuyordu işaret parmağımı avucuna koydum . Birden hareketlendi kuzum :KK43: babasıyla konuştuk sesimizi duydu :KK43: bu akşam taburcuyum elim boş gideceğim evime … bi gözlerini açıp baksa dünyalar benim olacak … ay duygusalım çok
Canım benim azcık toparlanın ikiniz de bundan sonra hep birlikte olacaksınız zaten. Sağlıkla doğdu ya buna da şükür şimdilik. Kimse erken doğum istemez ama hepimizinki de bir olmayacak. Az daha sabır

Kuzum genelde doğumla bşrlikte eski sağlıklı şekline döndüğünü söylüyorlar. Ama ne yalan söyliyim bende korkuyorum kalacak diye. Benim hem annem hem babam şeker hastası. Belki annem bana hamileyken de şekeri varmış öyle diyor. Ama senşn kullandığın doz o kadar düşük ki. Bebek olmasa insülünlğşk bi değer değil sonuçların. Annem sabah 16 öğlen 18 akşam 18 gece 54 vuruyordu. Tiroit kanseri olmuştu o zaman diyet falan yaptı baktı diyetle düşüyor insülini bıraktı hapa başlattı doktorlar 15 yıl sonra. Bu diyabetin çeşitleri vardı. Sonradan olan diyabetse geçiyor diyorlar. Azcık daha dayanalım. Şimdi değerlerin nasıl çıkıyor. Açlık tokluk kaça kadar normal kabul ediliyor. Mesela ben 1. Saat 140 çıkınca üzülmem mi gerekiyor yoksa ne çok iyi ne çok kötü mü? Bi de açlık kaç civarı olmalı benim hep 90-100 arası
Beni sağlık ocağından aradılar bugün. Sağ olsun hemşireler çok ilgili. Tahlillerini doktorun gördü mü dediler. Kendi doktorum değil ama evet bir doktor gördü dedim. Ne dedi diye sordu. İşte 3 aylık şeker ortalamam yüksek, gebelik şekerin varmış falan dedi dedim, biraz bahsettim. Karamsar olacak bir durum yok evet biraz yüksek gitmiş de ben çok gebe gördüm zaten diyabetli oldukları için gebelikte 200-300 şekerle götürdüler hep süreci insüline rağmen ve sağlıklı çocuk doğurdular çok üzme kendini falan dedi. En son kapatırken de şey dedi bebeği topuk kanına getirdiğinde senin şekerine de bakalım. Bir müddet takip edelim belki ilaç kullanman gerekir bir süre falan dedi, ne ilacı gerekiyor ki 🥺

Muz hep yiyorum ama kabızlığı tetikliyor galiba. Yoğurt ve süt de tüketiyorum ama sebze yok hiç, normalde de hiç sevmem midemi çok bulandırıyor hem sevmediğim için hem midem de nahoş olduğu için. Havuç yiyorum sadece, bir de ıspanak 😂 onu da kendim yaparsam tereyağlı falan ajfksksks
Sevmiyorsan çok da zorlama bence. Zaten bulantılısın kendini kusturmanın anlamı yok. Sevdiğin sebze meyveleri tüketsen de olur hep. Ben de et balık tavuk az tüketiyorum mesela, normalde seviyor olsam da bu süreçte hiç istekli yiyemedim. Zorla haftada 1-2 gün öğün en fazla 😕

Bebeğimizi gördük eşimle .. o kadar minikki uyuyordu işaret parmağımı avucuna koydum . Birden hareketlendi kuzum :KK43: babasıyla konuştuk sesimizi duydu :KK43: bu akşam taburcuyum elim boş gideceğim evime … bi gözlerini açıp baksa dünyalar benim olacak … ay duygusalım çok
Üzülme diyoruz ama üzüldüğünü biliyoruz🥹Şöyle düşün çok şükür sağlıklı ve doğduğu hafta kötü bi hafta değil. Şu an sadece önlem için hastanede. Allah korusun daha küçük olsa daha zor olacaktı. Bak bi kaç güne bebeğin evine gelecek. O süreçte bol bol dinlen bebişine enerji depola. Bunlar bi süreç ve sonunda bebiş kucağında olacak😍

Gerçekten öyle, karbonhidrat şekerli bir şey yeme dünyaları ye 120 falan benim de ama yanına azıcık şekerli bir şey ekle gereksiz yere 140-150 hemen. Geçen eşim de balık yapmıştı fırında patates de koymuş bana da koydu birkaç tane, dedim hayır balığın içindeki patates yüzünden yükseltemem şekerimi, ben bir süre sonra meyve yerim onun yerine 😂 Yani azıcık kredim varsa onu da en sevdiğim şey için kullanmayı tercih etmek zorunda kalıyorum 🥹 Doğumdan sonra birkaç gün doyasıya tatlı yeme isteği bende de var valla inşallah yiyebiliriz ve şeker de çok yüksek çıkmaz 🥹🙏

İlla ki görürdü 😂
Baksana benimkine yaaa kaybolur inşallah bu çizgi doğumdan sonra. İlk 6 ay aşağısı vardı son 3 ay üst tarafı da çıktı 😅
ve göbek deliği de içeri girsin geri please 😂
Biraz zaman alıyor ama gidiyor tamamen merak etme😊 ay göbek deliğim benim de bu 3. De ilk defa dışarı fırladı cok korkuyorum geri içine girmicek diye😂

Beni sağlık ocağından aradılar bugün. Sağ olsun hemşireler çok ilgili. Tahlillerini doktorun gördü mü dediler. Kendi doktorum değil ama evet bir doktor gördü dedim. Ne dedi diye sordu. İşte 3 aylık şeker ortalamam yüksek, gebelik şekerin varmış falan dedi dedim, biraz bahsettim. Karamsar olacak bir durum yok evet biraz yüksek gitmiş de ben çok gebe gördüm zaten diyabetli oldukları için gebelikte 200-300 şekerle götürdüler hep süreci insüline rağmen ve sağlıklı çocuk doğurdular çok üzme kendini falan dedi. En son kapatırken de şey dedi bebeği topuk kanına getirdiğinde senin şekerine de bakalım. Bir müddet takip edelim belki ilaç kullanman gerekir bir süre falan dedi, ne ilacı gerekiyor ki 🥺
Bunu duymak iyi hissettirdi. Ysni çok şükür bizim şekerler 300 falan değil. Kağan kocatepenin canlı yayını da da bi kız katılmıştı şekerim 300 lerde dedi. Doktor dikkat etmen lazım ama bu bebek sağlıksız doğar demek değil demişti.
Senşn için de şöyle bişey hemen bebek doğduktan sonra şekerine baktırıp ona göre ilaç başlamak doğru olmayabilir. Sonuçta 3 aylık şeker ortalamasına bakacaklar bebek doğduktan sonra 5 gün içinde bu değer eski haline gelemez. Bende bugun baya araştırdım. Yüzde 85 gebelik sonrası şeker ortadan kalkıyormuş. Ama ileri yaşlarda şeker eğilimi olabiliyormuş. Ben 10 ekimde kan vermişim hba1c 4.9 çıkmış. Şimdi ölçülse kesin daha fazla çıkar

Sevmiyorsan çok da zorlama bence. Zaten bulantılısın kendini kusturmanın anlamı yok. Sevdiğin sebze meyveleri tüketsen de olur hep. Ben de et balık tavuk az tüketiyorum mesela, normalde seviyor olsam da bu süreçte hiç istekli yiyemedim. Zorla haftada 1-2 gün öğün en fazla 😕
Balık konusunda ben de çok zorladım kendimi, kırmızı et çok seviyorum ama balık no. Eşim devamlı dışarı götürdü sağ olsun balık yemek için, annemler de çok balık yaptı ben yiyeyim diye normalde ağzıma sürmem desem yeridir. Bayağıdır yemiyorum bu haftayı kapatmayayım bari balıksız 🥲 olduğu kadar ya, bak ben de sebze yiyemiyorum olmuyor yani. Avokadoya bayılırdım gebelikte bir tane bile yiyemedim, o bulamaç görüntüsü bile öğürmeme yetti. Ek gıdada yediririz artık napalım 🥲

Abooo ben belki risk altındayımdır da haberim yoktur. İnşallah sağ salim geçer gider. Suyum falan normal, bebek de normal kilo da, doktorum şüphelenmiyor ama ben şüpheleniyorum valla.

Eski üyelerden biri aldıydı anam, anama refakatçilik yaptığım dönem çok yoruldun al sana pro üyelik diye hediye etmişti ndfmg belli bi tutar ödüyomuşsun zaar
Aaaa kız çok şaşırdım böyle bir şey beklemiyordum 😂 Niye para ödüyorlarmış ki ne ayrıcalığı var pro olmanın 😅

Balık konusunda ben de çok zorladım kendimi, kırmızı et çok seviyorum ama balık no. Eşim devamlı dışarı götürdü sağ olsun balık yemek için, annemler de çok balık yaptı ben yiyeyim diye normalde ağzıma sürmem desem yeridir. Bayağıdır yemiyorum bu haftayı kapatmayayım bari balıksız 🥲 olduğu kadar ya, bak ben de sebze yiyemiyorum olmuyor yani. Avokadoya bayılırdım gebelikte bir tane bile yiyemedim, o bulamaç görüntüsü bile öğürmeme yetti. Ek gıdada yediririz artık napalım 🥲
Ben avokado hayatımda hiç yemedim desem inanır mısın 😂 Bir kez tadına baktım ve anında geri çıkardım çok uzun zaman önce bir daha da denemedim 😂 Balık normalde de sevmediğim için gerçekten gebelikte de ekstra zor yani. İlk 6 ay hiç yemedim gibi bir şey son 3 ayda da 10 defa yememiş olabilirim. Gerçekten olduğu kadar ne yapalım şimdi başa dönsek ve bana deseler ki meyve yeme protein ye et ye balık ye yine yapamam yani onca bulantıya yine sadece meyve sebze yiyerek dururdum. Bunları bile devamlı çıkarırken bir de tiksinerek yediğim şeyleri yemeyi düşünmek bile çok korkunç.

X