ay süper haber. inşallah bitmiştir artık kusma faslı.
ben kahvaltıyı epey geç yapıyorum. 12 civarı.
3 yumurta, 30-35 gr beyaz peynir (keçi-koyun mümkünse), bol domates, bol salatalık, yarım avokado, 1-2 dilim ekmek, 6 zeytin, siyah çay. 1 kaşık manuka balıyla bitiriyorum; bu balı da tadından çok şifa niyetine yiyorum. tadı da güzel ama gayet.
sonra 3-4 saat sonra falan yoğurt, 2 ceviz ve meyve veya kuru meyve yapıyorum. kahvaltıyı 11 gibi yapabildiğim günlerde 1 ara öğün daha ekliyorum. onda da biraz kuruyemiş ve meyve yapıyorum. geçen hafta bebek küçük diye minik dilim kaşar da eklemiştim ama bu hafta yiyemedim onu henüz.
meyveyi asla yalnız yememeye çalışıyorum, şekerimi dengede tutmak için
akşam da koca bir salata. içinde havuç, semizotu, iceberg, pancar, mantar oluyor. üzerine azar ayçiçeği ve kabak çekirdeği ekliyorum. 1 kaşık da zeytinyağı ve balzamik sos. onla açıyorum yemeği. sonra haftada 3-4 gün falan baklagil/baklagil makarnası ve yoğurt, kalan günler de et, tavuk, balık vs ne olursa. hepsini de organik yemeye çalışıyorum elimden geldiğince. 1.5 kare %90 kakao çikolata ile de 8, 8:15 gibi bitiyorum yemeği. sonrasında bir şey yemiyorum, yeme isteğim de olmuyor zaten şükür.
tuvalete erişim stresi olmadığı zaman da fena su içmiyorum. 2.5 civarıdır tahminen.
baklagilde ne varsa benim bağırsaklarıma da, genel olarak sağlığıma da iyi geliyor. hep böyleydi bu. ama işte et ve tavuk biraz zorlayarak yiyorum hep:/
eğer dışarda yemem gerekirse de çok takmıyorum özel bi yemek falan olursa. sadece çiğ et yememeye özen gösteriyorum, tatlı falan da yiyorum bazen hatta; çok üst üste gelmediyse dışarıda yeme durumu.