Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Zaten bu ara resmen herkeste sorun yok ama kimse hamile kalamıyor. İyice psikolojik olarak sınanıyoruz bu sefer de. Birisi ile konuşurken bana şey demişti. Allah seni geliştirmek istediği konuda sınar. Ben bu cümleyi çok düşünmüştüm. Sabırsız bir insandım eşim de öyle. Hemen olsun istedik ve resmen sabrımızla sınandık. Ben ağlaya ağlaya sabrı öğrendim Allahım ben hazırım diye dua ettiğim ay hamile olduğumu öğrendim. Çok mucizevi gelmişti bana. 2.5 yıl olmayıp o an olması gerçekten iç dünyada bişeylerin öğrenilmiş olmasını gerektiriyor belki de. Büyümek böyle bişey sanırım ben ilk kez aşırı olgun hissediyorum kendimi. Kafa sakinleşmiş taşlar yerine oturmuş. Bazı restler çekilmiş. Allah daha büyük dertlerle sınamasın bizi 🥹🥹 ay aman yazmıcam başka artık çok duygusalım 🤣

Etrafımızdaki insanların da aa öyle şey olur mu sen hamilesin herşeyi ye bişey olmaz demesi yok mu beni benden alıyor. Dediğin gibi canım olan oldu şurada en fazla 3 4 haftamız kaldı geriye dönüp bakıp da vah tüh etmek işe yaramıyor. Şeker çıktı deselerdi bşzde en başından dikkat ederdik. Bilinçli yaptığımız bişey değildi sonuçta. Bak görüyorum etrafımda hamilelikte 30 kilo alıp yemekten sonra baygın gibi yatanlar en yakın kendi ablam vardı 28 kilo aldı şeker yüklemesi yaptırmadı yemeklerden somra ağırlık çöküyor derdi. Belki de gebelik şekeri vardı ruhu bile duymadı. Doktoru da özeldeydi . Hamileliğin başından sonuna 3 kere anca kan vermiştir. Bebek 38. Haftada 3.900 doğdu. Gayet sağlıklıydı doymuyor diye ilk 1 hafta falan mama verdik. Sağlıkla büyüdü çok şükür. Cidden bşz çok inceleyip takılıyoruz. Herşey rabbimizin elinde biz istediğimiz kadar plan yapalım elimizden sadece önlem alıp gerisini allaha bırakmak geliyor.
Oooo bizim doktorlara göre %100 gebelik şekeri vakası ve şeker bebeği 🥺 Bütün bulgular buna işaret yani ama dediğin gibi kurcalamayınca ortaya çıkmıyor. Ya da belki de yoktu hiçbir zaman bilinmeyecek. İnşallah bizimkiler de sağlıkla büyüyecek 🙏

Kızlar çok yoruldum ya kv gitti tek yaptığım kıyafet ayırıp yıkamak. Ki aşırı fazla şey almadım. Ona rağmen çok yoruluyorum nefes nefeseyim. Evim kıyafet dolabım darma duman pazar yer gibi hepsinin katlanması ütülenmesi lazım. 😄haftaya annem gelecek o zaman yapacağız ama bu şekildeyken de ruhum daralıyor gerçekten

Bir günlük tutmuşum kızım küçükken, anne dersin de kulaklarım duyar mı, o günleri görür müyüm yazmışım 🥹 bunu yazdığımı yıllar içinde unutmuşum tabii ki ama sonradan bakınca hatırladım. Şimdi bazen anne dediğinde o yazdığım aklıma geliyor, çok şükür diyorum, yaşatıyorsun Allahım 🙏🏻

Senin için de aynısı olacak 🤍 Sana kırpık kırpık bakacak, gözleri gülünce gülecek, ağlayınca hemen teselli etmek isteyeceksin. Bu daha başlangıç, maceranız yeni başlıyor 🤍🤍 Sen kalbini Allah'a emanet et, içini ferah tut canım. Bak çok şükür parmağını eline koyusuna, sesinizi duymaya tepki göstermiş 🧿🧿🧿🧿 Daha güzelleri de yaşanacak 🙏🏻🤍
Yaaa ağlatmaaa ağlayınca dikişlerim acıyor 😔 ne güzel yazmışsın inşallah bende bu sevinci yaşarım tez vakitte 🙏 rabbime şükür ki durumu iyi . Hiçbir anneninn kucağı boş kalmasın inşallah 🙏

ay süper haber. inşallah bitmiştir artık kusma faslı.🙏

ben kahvaltıyı epey geç yapıyorum. 12 civarı.
3 yumurta, 30-35 gr beyaz peynir (keçi-koyun mümkünse), bol domates, bol salatalık, yarım avokado, 1-2 dilim ekmek, 6 zeytin, siyah çay. 1 kaşık manuka balıyla bitiriyorum; bu balı da tadından çok şifa niyetine yiyorum. tadı da güzel ama gayet.

sonra 3-4 saat sonra falan yoğurt, 2 ceviz ve meyve veya kuru meyve yapıyorum. kahvaltıyı 11 gibi yapabildiğim günlerde 1 ara öğün daha ekliyorum. onda da biraz kuruyemiş ve meyve yapıyorum. geçen hafta bebek küçük diye minik dilim kaşar da eklemiştim ama bu hafta yiyemedim onu henüz.

meyveyi asla yalnız yememeye çalışıyorum, şekerimi dengede tutmak için

akşam da koca bir salata. içinde havuç, semizotu, iceberg, pancar, mantar oluyor. üzerine azar ayçiçeği ve kabak çekirdeği ekliyorum. 1 kaşık da zeytinyağı ve balzamik sos. onla açıyorum yemeği. sonra haftada 3-4 gün falan baklagil/baklagil makarnası ve yoğurt, kalan günler de et, tavuk, balık vs ne olursa. hepsini de organik yemeye çalışıyorum elimden geldiğince. 1.5 kare %90 kakao çikolata ile de 8, 8:15 gibi bitiyorum yemeği. sonrasında bir şey yemiyorum, yeme isteğim de olmuyor zaten şükür.

tuvalete erişim stresi olmadığı zaman da fena su içmiyorum. 2.5 civarıdır tahminen.

baklagilde ne varsa benim bağırsaklarıma da, genel olarak sağlığıma da iyi geliyor. hep böyleydi bu. ama işte et ve tavuk biraz zorlayarak yiyorum hep:/

eğer dışarda yemem gerekirse de çok takmıyorum özel bi yemek falan olursa. sadece çiğ et yememeye özen gösteriyorum, tatlı falan da yiyorum bazen hatta; çok üst üste gelmediyse dışarıda yeme durumu.
Ay ne güzel besleniyorsun ya, ben sabah 2 yumurta 7-8 zeytin, 3-4 ceviz 1 dilim ekmek yiyorum. Ben de pek 12den önce yapamıyorum kahvaltıyı.

Ara öğün çoğu zaman yapmıyorum midem bulanıyor ama bugün yoğurt, yulaf, yaban mersini yedim midemi ekşitti ama bu aralar ara öğünsüz pek gitmiyor şekerim düşüyor.

Akşam 6 buçukta pilav/makarna yanına ızgara et bazen de çorba içiyorum, genelde bu şekilde gidiyor benim. Sebze meyve çok çok az 😒

Bugün annem ve kuzenimle takıldık. Masanın bir ucunda ben diğer ucuna kuzenim oturdu. Kız sen nasıl zor nefes alıyorsun diyor 😩 abla beni bir de gece gör demedim artık 😂😂
Dün bi iş aktarımı yapacaktım arkadaşa, aradım, o sırada da fırına yemek atacaktım sadece kaşar rendeledim yani. Ay nefes nefese kaldım çocuğa iki laf söylemem 10 dakika sürdü ndmg

ay süper haber. inşallah bitmiştir artık kusma faslı.🙏

ben kahvaltıyı epey geç yapıyorum. 12 civarı.
3 yumurta, 30-35 gr beyaz peynir (keçi-koyun mümkünse), bol domates, bol salatalık, yarım avokado, 1-2 dilim ekmek, 6 zeytin, siyah çay. 1 kaşık manuka balıyla bitiriyorum; bu balı da tadından çok şifa niyetine yiyorum. tadı da güzel ama gayet.

sonra 3-4 saat sonra falan yoğurt, 2 ceviz ve meyve veya kuru meyve yapıyorum. kahvaltıyı 11 gibi yapabildiğim günlerde 1 ara öğün daha ekliyorum. onda da biraz kuruyemiş ve meyve yapıyorum. geçen hafta bebek küçük diye minik dilim kaşar da eklemiştim ama bu hafta yiyemedim onu henüz.

meyveyi asla yalnız yememeye çalışıyorum, şekerimi dengede tutmak için

akşam da koca bir salata. içinde havuç, semizotu, iceberg, pancar, mantar oluyor. üzerine azar ayçiçeği ve kabak çekirdeği ekliyorum. 1 kaşık da zeytinyağı ve balzamik sos. onla açıyorum yemeği. sonra haftada 3-4 gün falan baklagil/baklagil makarnası ve yoğurt, kalan günler de et, tavuk, balık vs ne olursa. hepsini de organik yemeye çalışıyorum elimden geldiğince. 1.5 kare %90 kakao çikolata ile de 8, 8:15 gibi bitiyorum yemeği. sonrasında bir şey yemiyorum, yeme isteğim de olmuyor zaten şükür.

tuvalete erişim stresi olmadığı zaman da fena su içmiyorum. 2.5 civarıdır tahminen.

baklagilde ne varsa benim bağırsaklarıma da, genel olarak sağlığıma da iyi geliyor. hep böyleydi bu. ama işte et ve tavuk biraz zorlayarak yiyorum hep:/

eğer dışarda yemem gerekirse de çok takmıyorum özel bi yemek falan olursa. sadece çiğ et yememeye özen gösteriyorum, tatlı falan da yiyorum bazen hatta; çok üst üste gelmediyse dışarıda yeme durumu.
Maşallah ne kadar güzel besleniyorsun böyle 🧿👏🏻👏🏻👏🏻 ve beni öyle bir influence ettin ki, bütün tuşlara bastım, senin yazdığın ve yiyebileceğim her şeyden biraz biraz yedim 😂😂

Yaaa ağlatmaaa ağlayınca dikişlerim acıyor 😔 ne güzel yazmışsın inşallah bende bu sevinci yaşarım tez vakitte 🙏 rabbime şükür ki durumu iyi . Hiçbir anneninn kucağı boş kalmasın inşallah 🙏
Yaşayacaksın inşallah 🙏🏻 şimdi eve gidip güzel güzel sutlerini sağarsın, bebeğin eve geldiğinde sütler foşur foşur gelmiş, onu bekliyor olur 🥰 biraz da dinlenirsin, bebeğine mis gibi bakarsın 🤍

Geçen göbeğim çok şekilsizdi bi fotoğraf çektim. Şimdi telefonu kurcalarken fark ettim şekilsiz dediğim yer mor mu yav oha. Fotoğraftan mı öyle görünüyor ki acaba bu kadar mor olsa fark etmez miydim

Son düzenleme:
Ay oğlumun çikolataları, şekerleri; kolonyası geldiii, çok güzel teyzeleri 🥹🥰😍

Eklentiler

• IMG_4739.jpeg
    IMG_4739.jpeg
    258,4 KB · Görüntüleme: 89
Geçen göbeğim çok şekilsizdi bi fotoğraf çektim. Şimdi telefonu kurcalarken fark ettim şekilsiz dediğim yer mor mu yav oha. Fotoğraftan mı öyle görünüyor ki acaba bu kadar mor olsa fark etmez miydim

Eki Görüntüle 3502488
Fark ederdin tabiii morarma değildir o bebek ittiği için kılcalların daha belirgin çıkmıştır fotoğrafta, ten rengin de çok açık olduğu için belli olmuş ☺️ Göbek çizgisi çıkmadı mı sizde yaaa benim altlı üstlü simsiyah bir şerit 😅

Fark ederdin tabiii morarma değildir o bebek ittiği için kılcalların daha belirgin çıkmıştır fotoğrafta, ten rengin de çok açık olduğu için belli olmuş ☺️ Göbek çizgisi çıkmadı mı sizde yaaa benim altlı üstlü simsiyah bir şerit 😅
Eşime de göstermiştim karnıma bak ne biçim olmuş diye, mor olsa görürdü herhalde ya fotoğrafta görünce ödüm koptu djfj

Eşime de göstermiştim karnıma bak ne biçim olmuş diye, mor olsa görürdü herhalde ya fotoğrafta görünce ödüm koptu djfj
İlla ki görürdü 😂
Baksana benimkine yaaa kaybolur inşallah bu çizgi doğumdan sonra. İlk 6 ay aşağısı vardı son 3 ay üst tarafı da çıktı 😅
ve göbek deliği de içeri girsin geri please 😂

Eklentiler

• IMG_4743.jpeg
    IMG_4743.jpeg
    78,3 KB · Görüntüleme: 87
İlla ki görürdü 😂
Baksana benimkine yaaa kaybolur inşallah bu çizgi doğumdan sonra. İlk 6 ay aşağısı vardı son 3 ay üst tarafı da çıktı 😅
ve göbek deliği de içeri girsin geri please 😂
Ya sus sus göbek deliği estetiği olcam girmezse herhalde fkgkg zaten hiç sevmem, dünyanın en anlamsız bölgesi gibi gelir, içim huylanır görünce. Bi de yetmez gibi dışarı çıktı jdjf

Nigea mıydı neydi bu çizginin adı o da geçiyo diyolarr

Ya sus sus göbek deliği estetiği olcam girmezse herhalde fkgkg zaten hiç sevmem, dünyanın en anlamsız bölgesi gibi gelir, içim huylanır görünce. Bi de yetmez gibi dışarı çıktı jdjf

Nigea mıydı neydi bu çizginin adı o da geçiyo diyolarr
Ben de hiç sevmem geçen eşimle de konuştuk, doğumdan sonra kapanması gereken bir bölüm sanki vücutta dedik shsjjs Seninki dışarıda gibi gelmedi bu arada bana benimki resmen bir tuş oldu offf 😂😂

Evet ben de öyle okumuştum inşallah bizde de yaza kalmadan her şey eski haline döner ya 😂😂

Ben de hiç sevmem geçen eşimle de konuştuk, doğumdan sonra kapanması gereken bir bölüm sanki vücutta dedik shsjjs Seninki dışarıda gibi gelmedi bu arada bana benimki resmen bir tuş oldu offf 😂😂

Evet ben de öyle okumuştum inşallah bizde de yaza kalmadan her şey eski haline döner ya 😂😂
Benim arada çıkıyo ya bazen bakıyorum dışarda bazen hop içerde skfkf bebeğin duruşundan mı anlamıyorum

Benim arada çıkıyo ya bazen bakıyorum dışarda bazen hop içerde skfkf bebeğin duruşundan mı anlamıyorum
Bebek göbek bölgesini çok iterse ya da orası kasılırsa o anlık bir içeri giriyor tabi ama onun dışında full dışarıda benim. Polar sweatshirt giydim geçen kalın onda bile nasıl belliydi resmen tuş gibi 🥹😅

Dün bi iş aktarımı yapacaktım arkadaşa, aradım, o sırada da fırına yemek atacaktım sadece kaşar rendeledim yani. Ay nefes nefese kaldım çocuğa iki laf söylemem 10 dakika sürdü ndmg
Bugün beni de bir arkadaşım aradı 2 aylık bebeği var hıııggghh doğum yaklaşmış ahizeyi ağzının içinde hissettim diyor 😂😂

Valla ikimiz de şeker yüklemesi mağduru olduk. Şekerim yok diye geniş geniş takıldım. O kadar pişmanım ki herşeye. Yaşadığın aynı korkuları yaşıyorum. Ve ikinci bebek düşündüğüm zaman şeker yüklemesi yapılsa dahi en başından diyetle ilerlicem. Benim 3 aylık şekerime göre kiloma göre yükleme sonucuna göre doktorum sürekli en son şeker olabilir diyeceğim gebem sensin diyordu. Bazen de aklıma şey geliyor acaba başkalarının da yükseliyordur da fark etmediği ve bebek de vaktinde doğduğu için fark edilmediği oluyor mudur? Biz mi çok inceliyoruz ki?
Şeker yüksek çıkınca aşırı şeker yeme isteği oluyor mu kuzum? Ben çikolatayla besleniyorum resmen. Bana da şeker yüklemesi yapılmadı ama hep şüphe duyuyorum. Aşırı susuyorum mesela. Allah emanetiz biraz. Dediğin gibi ben de varsa bile hiç fark edilmeyecek belki de. Doktorum şüphelenmedi, açlık şekerim 82 çıktı ama belli de olmaz heralde bu işler.

X