Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Kayınvalidemle de konuştum akşam. Sen ağırlaştım gel dediğinde gelcem dedi. Valla seni darlamak istemiyorum ama ufacık ayağa kalksam nefes nefese kalıyorum dedim. Sen doktoruna doğum tarihini de sor ben 10 gün sonra geleyim, zaten beraber olcaz erken gelmek istemedim sıkılmayalım birbirimizden diye dedi ndgmg

Ben bi kırptım ama dibi kaldı komple kesebildin mi sen
Dibi Allah'tan beze veya zıbına denk geliyor. Ondan çok kafaya takmadım. Sırtında olmadığı sürece sorun yok. Ben de ilk kökünden kestim, dikiş söküldü, onu diktim bi de bebek giyim sektörü geliştirilmeli

Yok çok haklısın, ilk doğumumda yalnız bırakılıp gitmek konusunda ben de aynısını hissederdim. Etiket kesin yazılmalı, hatta içindekiler de yazılabilir. Hiç merak etme, ilk dogumumda yanımda annem de vardı ama onu doğumdan sonra gönderdik. Eşinle gayet güzel halledersiniz, zaten hemşireler çok yardımcı oluyorlar, için rahat olsun

Ne koydun bizi de aydınlatır mısın ya, ben de ufak bi valizle gitmek istiyorum çünkü
Hemşireye verilecek organizere hastane çıkışı setinin içinden battaniye, alt üst takım, kruvaze zıbın, eldiven, şapka, 2 adet bez.

Kendim için 2 gecelik bir pijama takımı, 2 emzirme sütyeni, 1 emzirme atleti, 2-3 tane çorap ve iç çamaşırı, 1 çift terlik, birkaç tane depend ve ped.

Bebek için yedek 4 takım (ikisi tulum, ikisi alt üst takım) Hepsinin içine birer bez, ağız mendili, şapka, kendinden eldivenli değilse eldiven, tulumlara çıtçıtlı, alt üst takımlara kruvaze zıbın katlayıp koydum giydirme sırasına göre. Bebeğin kıyafetlerini biraz çok koymuş oldum ama az yer kapladığı için yedekli olsun dedim.

Ayrı bir organizere bir penye battaniye, bir kalın battaniye. 2 adet büyük müslin (kundak ve hastanede örtü gibi kullanılabilir diye düşündüm). 2 adet orta boy müslin. 4-5 tane ağız mendili.

Setin en küçük içi görünen organizerine alt açma örtüleri, yedek bezleri ve musteladan tester gelen minik pişik kremi ve göğüs ucu kremi vardı onları koydum. (Tester olmasa koymazdım galiba büyük boyunu) Ayrıca valizin içine bir paket ıslak mendil ve bir paket pamuk koydum. Paketli oldukları için organizere ihtiyaç duymadım.

Kaşık biberon, gümüş kapak ve mochi manuel pompayı da sterilize ettikten sonra ayrı ayrı kilitli poşetlere koyup bunları da tek bir organizere koydum.

Böyle bakınca çok şey koymuşum gibi ama küçük valizde hala da yer kaldı yani kıyafet falan konulabilir daha.

Hastaneden çıkarken giyeceğim kıyafet, kişisel bakım ve makyaj malzemelerini ve eşimin eşyalarını da not aldım. Onları şu an kullandığımız şeylerden götüreceğimiz için hastaneye giderken çantaya atıp çıkarız dedik. Normal doğum gibi bir ihtimal olursa bir de havlu eklerim sancı esnasında duşa girmek iyi oluyor demişlerdi. Bu sonradan eklenecek kısmı bir sırt çantası yaparız valizi tekrar açacağımı sanmıyorum. Eksik bir şey olursa zaten eşim gidip evden alır gelir gibi. Sizce eksik olan bişey varsa yazın bana da.

Canım pişik kremi lazım olur gibi geldi bana. Ağız mendili de ağız suyu için değil anladığım kadarıyla, kusması birşeyi olursa diye.

Kızlar asıl yenidoganda kusuyor bebekler ya yani ilk gün olmayabilir belki ki ona da çok rastladım ama 2 ve sonrası kesin özellikle mama ya da sagılan süt fazla gelirse, reflusu varsa beslenme sonrası azıcık baskı gelirse karnına hemen kusuyorlar. 6 yıl oldu bazı şeyleri unuttum da bunları hatırlıyorum hatta ben çok korkup ağlamıştım bir kere çok fazla miktarda kustu diye

Agiz mendili alın bence çantaniza ama 5 -10 taneye gerek yok. Biberon vermeyelim diyoruz ilk etapta kaşık, kaşık biberon ya da şırınga kullanacagiz. Öyle her verdigimizi yutmuyor ki bebekler akıp duruyor sağdan soldan. Onlar için de lazım.

çok geçmiş olsun umarım içine sinen bir hastane bulursun ne kadar açılma varmış?

Sen benden sıkılcan da yolunu yapıyorsun demek ki dedim ben de, boğa burcu olmak alıngan olmayı gerektirir dkgkg
Ben mi çok sıkılganım bilmiyorum ama 7/24 aynı insanla sıkılmadan kalmak bence de kolay iş değil Sen de o güne kadar kendini yormadan evde son yalnız zamanlarının tadını çıkarırsın hem, güzel olmaz mı

Fotoğraf cekımı uçun ıstıyorum nasıl bır şey alabılrım
Ya ben almamıştım hevesim de yoktu pek daha dogrusu başta vardı eşim bu erkek cocuk oyle süslü püslü seye ne gerek var dedi kırdı hevesimi. Basic bi tulum alsam mı acaba diye düşünmeye başladım ben de tam bugün. Trendyolda söyle basit seyler buldum karar vermedim ama alsam mı diye

Eklentiler

• IMG_2081.png
    389,5 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_2080.png
    528,9 KB · Görüntüleme: 36
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…