Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Kızlar asıl yenidoganda kusuyor bebekler ya 😅 yani ilk gün olmayabilir belki ki ona da çok rastladım ama 2 ve sonrası kesin 😆 özellikle mama ya da sagılan süt fazla gelirse, reflusu varsa beslenme sonrası azıcık baskı gelirse karnına hemen kusuyorlar. 6 yıl oldu bazı şeyleri unuttum da bunları hatırlıyorum hatta ben çok korkup ağlamıştım bir kere çok fazla miktarda kustu diye 🤣
Bak işte Orangegreysky Orangegreysky kusuyormuş 😂 Benim okuduğum ya da izlediğim kaynakta kusma refleksi emme refleksi kadar hızlı girmez devreye birkaç gün alır diyordu ama sen tabi ki bana değil daha önce doğuranlara güven 😂

Yok çok haklısın, ilk doğumumda yalnız bırakılıp gitmek konusunda ben de aynısını hissederdim. Etiket kesin yazılmalı, hatta içindekiler de yazılabilir. Hiç merak etme, ilk dogumumda yanımda annem de vardı ama onu doğumdan sonra gönderdik. Eşinle gayet güzel halledersiniz, zaten hemşireler çok yardımcı oluyorlar, için rahat olsun 🥰
Çok teşekkür ederim. Biraz kaygılı, biraz akışa bırakarak halledicez bu süreci. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızı. En önemlisi o 🙏

Hastaneye tatlı sipariş etmeyi, eve gelirken de tatlı alıp gelmeyi, tüm kışı portakal mandalina yiyerek geçirmeyi hayal eden kaç kişiyiz kızlar ? 😂😂
Tatlıyı canım çok çekmiyor da sakatat özledim baya canım çekiyor yaaa 🤭 ciğer kokoreç falan. Hastaneye bile sipariş verebilirim

ayy kalbimi yumuşacık yaptı bu mesaj🥰🥰🥰
Gece zaten hiç uyuyamadım hormonlardan, eşim horul horul uyuyor karşımda 😀 E ben ne yapayım sürekli bebeyi durtuyorum, altına mı yaptı hemen değiştireyim, emzireyim mi ne yapayım sıkıntıdan bakıyorum. Ay bir baktım kaka yapmış minik bir parça, sağlıkla doğmuş da, sindirim sistemi sağlıkla çalışmış da o kaka yapılmış 😍 işte öyle bir andı 😍

Allah hepimize sağlıkla, huzurla, kolaylıkla yavrularımızın güzelliklerine şahit olmayı, yanlarında olmayı nasip kısmet etsin 🙏🏻🤍

kabin boy yetmiyor mu diyorsunuz?
ben kafadan direkt kabin boya hazırlarım diyordum:/
Ben de onla başladım ama sığdıramadım. Orta boy valize koydum. Ama aklıma gelen her şeyi valize koymak istediğim için. Kıyafetler, bebeğin tüm ihtiyaçları, terlik, makyaj çantası, saç düzleştirici, annemin ve eşimin de pijamaları vs.

Hemşireye verilecek organizere hastane çıkışı setinin içinden battaniye, alt üst takım, kruvaze zıbın, eldiven, şapka, 2 adet bez.

Kendim için 2 gecelik bir pijama takımı, 2 emzirme sütyeni, 1 emzirme atleti, 2-3 tane çorap ve iç çamaşırı, 1 çift terlik, birkaç tane depend ve ped.

Bebek için yedek 4 takım (ikisi tulum, ikisi alt üst takım) Hepsinin içine birer bez, ağız mendili, şapka, kendinden eldivenli değilse eldiven, tulumlara çıtçıtlı, alt üst takımlara kruvaze zıbın katlayıp koydum giydirme sırasına göre. Bebeğin kıyafetlerini biraz çok koymuş oldum ama az yer kapladığı için yedekli olsun dedim.

Ayrı bir organizere bir penye battaniye, bir kalın battaniye. 2 adet büyük müslin (kundak ve hastanede örtü gibi kullanılabilir diye düşündüm). 2 adet orta boy müslin. 4-5 tane ağız mendili.

Setin en küçük içi görünen organizerine alt açma örtüleri, yedek bezleri ve musteladan tester gelen minik pişik kremi ve göğüs ucu kremi vardı onları koydum. (Tester olmasa koymazdım galiba büyük boyunu) Ayrıca valizin içine bir paket ıslak mendil ve bir paket pamuk koydum. Paketli oldukları için organizere ihtiyaç duymadım.

Kaşık biberon, gümüş kapak ve mochi manuel pompayı da sterilize ettikten sonra ayrı ayrı kilitli poşetlere koyup bunları da tek bir organizere koydum.

Böyle bakınca çok şey koymuşum gibi ama küçük valizde hala da yer kaldı yani kıyafet falan konulabilir daha. 😅

Hastaneden çıkarken giyeceğim kıyafet, kişisel bakım ve makyaj malzemelerini ve eşimin eşyalarını da not aldım. Onları şu an kullandığımız şeylerden götüreceğimiz için hastaneye giderken çantaya atıp çıkarız dedik. Normal doğum gibi bir ihtimal olursa bir de havlu eklerim sancı esnasında duşa girmek iyi oluyor demişlerdi. Bu sonradan eklenecek kısmı bir sırt çantası yaparız valizi tekrar açacağımı sanmıyorum. Eksik bir şey olursa zaten eşim gidip evden alır gelir gibi. Sizce eksik olan bişey varsa yazın bana da.
Bence çok yeterli senin çantan, hatta ben bir gecelim bir pijama koyarım diye düşünüyorum. Çok iyi oldu teşekkür ederim ❤️ erken doğum riskim yok şu an 31.haftadayım, daha hazırlamadım. Kasım sonu hazırlayacağım, geceliklerimi yıkamadım daha

Tatlıyı canım çok çekmiyor da sakatat özledim baya canım çekiyor yaaa 🤭 ciğer kokoreç falan. Hastaneye bile sipariş verebilirim
Severim ama tatlı isteğimin önünde bir şey yok sanırım şu an 🥹 Hastaneye sipariş bir gelenek bence 😂 Orangegreysky Orangegreysky sende birkaç aç bitir salam at valize 😆😆

Gittim açılma var moralim çok bozuldu doğum olucak gibi konuşuldu yeni doğan tadilatta şimdi başka doktor hastane arıyoruz ona gıdıcez doktor 8 ay sonra gerçek yüzünü gösterdi resmen burda doğuma alıp bebeğimi başka yere göndercekler kabul etmedim. Yatışı kabul etmedim çıktım şimdş ordan ağrım çok
Kuzucum hakkınızda hayırlısı olsun ❤ miniş erken gelmek istiyorsa vardır bir bildiği. Kendini stres yapmadan akışa bırakarak geçir süreci. Stres yapsan da yapmasan da herşey olacağına varacak. Umarım gönlüne göre hastane ve doktor bulabilirsin canım 🙏🏼 dualarımız seninle
Kızlar isimli hastane çıkışı aldınız mı?
Ben aldım Login • Instagram şuraya yaptırdım. Ben de foto çekimi düşünmüyorum ama anı olarak saklarım diye düşündüm. Renkli Baskılılar da vardı ama onlar yıllar içinde çıkar diye nakışlı tercih ettim kuzum.
Kayınvalidemle de konuştum akşam. Sen ağırlaştım gel dediğinde gelcem dedi. Valla seni darlamak istemiyorum ama ufacık ayağa kalksam nefes nefese kalıyorum dedim. Sen doktoruna doğum tarihini de sor ben 10 gün sonra geleyim, zaten beraber olcaz erken gelmek istemedim sıkılmayalım birbirimizden diye dedi ndgmg
Bence çok mantıklı. Acaba burcu kova mı? Aynı benim kafadan 😍

Bak işte Orangegreysky Orangegreysky kusuyormuş 😂 Benim okuduğum ya da izlediğim kaynakta kusma refleksi emme refleksi kadar hızlı girmez devreye birkaç gün alır diyordu ama sen tabi ki bana değil daha önce doğuranlara güven 😂
Refleksif bir tepki gibi değil de akıyor işte 😅 bazı kapaklardan bahsediliyordu unuttum şimdi 🙃 dediğin gibi bence bir şeyler gelismedigi için oluyor zaten. Sonrasındaki kusma olayı daha farklı. O bayağı refleksif.

Refleksif bir tepki gibi değil de akıyor işte 😅 bazı kapaklardan bahsediliyordu unuttum şimdi 🙃 dediğin gibi bence bir şeyler gelismedigi için oluyor zaten. Sonrasındaki kusma olayı daha farklı. O bayağı refleksif.
Anladım canım 😅 Çok heyecanlıyım geçmiyor zaman çok sabırsızlanıyoruz yaaa 🥹🥹

Bence çok yeterli senin çantan, hatta ben bir gecelim bir pijama koyarım diye düşünüyorum. Çok iyi oldu teşekkür ederim ❤️ erken doğum riskim yok şu an 31.haftadayım, daha hazırlamadım. Kasım sonu hazırlayacağım, geceliklerimi yıkamadım daha
Rica ederim ne demek 💕 Bir gecelik bir pijama çok rahat yeter canım. Ben fazladan gecelik satın aldığım için koyayım bari diyerek koydum. Bu haliyle kabin boyda yer kaldı düşün. İnternette gördüklerim hep koca koca valizlere ne koydular aklım almıyor.
Hazırlama işini de doktor riskli durumdan bahsedince yapmıştım her an doğuma alınırsam diye, 34. haftaydı sanırım. Şimdilik riskli durumumuz ortadan kalktı gibi. Yine de iyi ki hazırladım aradan çıktı diyorum. Riskin yoksa bence 35-36da bile hazırlanır. Ama çok ağırlaşmadan yapayım aradan çıksın diyorsan o da mantıklı benim artık belim falan ağrıyor oturduğum yerden zor kalkıyorum🤦🏻‍♀️

X