Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Sağlıklı olsun da tosuncuk olsun Canan Karatayı asla dinleyemiyorum ya haklı da olsa çok negatif geliyor bana Yok doğumla alakalı hiç konuşmadı sadece her gittiğimde normal istiyordun değil mi diye soruyor. Aslında ben de bekledim bu sefer söyler belki normal olabilir veya olamaz diye ama erken daha yorum yapmak için diyor. Son haftalarda belli olur bebeğin doğum kilosu şu an kestiremek yanlış olur dedi. Önemli olan normal doğum için 37.haftadaki çatı kontrolü diyor hep. Kafa büyüklüğü için de öyle yani şu an 38.hafta ölçüsünde ama belki de daha fazla büyümez bilemiyor bunu. Bizim için önemli olan bebeğin her hafta orantılı şekilde kilo alması, gelişmesi diyor her seferinde.
Belli olmuyor ya bazı hafta hem boy hem kilo olarak aşırı büyürken bazı hafta daha yavaşlayıp gününe yakınlaşıyor. O yüzden daha erken haftada normal doğuramazsın gibi yaklaşmaması bence doğru.

İndirimden aldıklarımı yazmazsam içim rahat etmez rjdjdjd
Nebülizatör alınmalı mı sorusuna ben kendime kullanmak için diyerek aldım. EFSOYUZ100 koduyla 100 tl indi.
Direct Nexus Taşınabilir Mesh Hava Makinesi Nebulizatör
Kısa günün kârı dedim. 10 dk içinde de kargoya verildi yarın elimde olur mükemmel. Öksürükten artık karnım ağrımaya başladı ama hamileyken kullanılıyor mu onu bilmiyorum doktora yarın soracağım.

Benimki çat diye söyledi yüzüme. Ben artık yavaşlaması için elimden geleni yapıyorum gelişiminin ama ne kadar etkim olur bilemiyorum. Her gün başka bir şey duyuyorum canım sıkılıyor valla

Bana insülin başlandığında 4,81di canım. Çünkü o aya kadar hiç yüksek çıkmamıştı şekerim. Ay bir an önce başlaman lazım o zaman benim doktorum insülinin bebeğe zararı yok merak etme dedi dahiliyecinin işine hiç karışmadı.

Canım acaba doğrudan bir dahiliye uzmanına gidip tüm sürecini anlatsan mı? İnsülin direncine falan da bakar hem. Durumu geniş çerçevede değerlendirip ne yapılması gerekiyorsa öyle karar verir.

Bebe doğsun ben direk vize işlemlerine başlıcam. Bir ay evde oturmak bile aşırı sıktı beni doğum izninde kendimi düşünemedim djdjdjd. Kutusu falan büyük mü getirmesi rahat olur mu peki
Arabayla daha rahat olur ama bence uçakla da getirilir büyük değil o kadar arkadaşıma hediye almıştım geçen ay Yunanistan’da 149 Euro tax free de var gerçekten çok uyguna geliyor

Arabayla daha rahat olur ama bence uçakla da getirilir büyük değil o kadar arkadaşıma hediye almıştım geçen ay Yunanistan’da 149 Euro tax free de var gerçekten çok uyguna geliyor
Mantıklı bak öyle bişeyde arabayla gideriz kesin doğru diyosun. Zaten yunanistanı da gezmemiştik bebekle de arabayla rahat olur sanki ilk gezimizde ay bi heyecanlandım bizim bebelerimiz olcak

Benim 5.8 çıkmış dünkü, bir önceki de 5.4müş birkaç ay önce. Peki yükleme sonuçların nasıldı hatırlıyor musun?

Canım acaba doğrudan bir dahiliye uzmanına gidip tüm sürecini anlatsan mı? İnsülin direncine falan da bakar hem. Durumu geniş çerçevede değerlendirip ne yapılması gerekiyorsa öyle karar verir.
Zaten bu saatten sonra kadın doğumun işi olmaktan çıkıyor canım yarın muayene olup direkt endokrine gitmem lazım sanırım. Ama ben diyetle kontrol altında tutabiliyorum bence. 6 gündür diyet yapıyorum 120yi geçmedi tokluk şekerim. Böyle olunca da inanasım gelmiyor bende şeker olduğuna

Benimki çat diye söyledi yüzüme. Ben artık yavaşlaması için elimden geleni yapıyorum gelişiminin ama ne kadar etkim olur bilemiyorum. Her gün başka bir şey duyuyorum canım sıkılıyor valla
Düzenli yürüyüş yapmamı söyledi bana. Haricinde şeker, karbonhidrat sıfırla protein ve sebze ağırlıklı beslen bol su iç dedi. Yani tamamen sıfırlamam mümkün değil ama yürüyüşlere başlayacağım şu an çalıştığım için hareketliyim zaten ama onları saymıyor haricen çıkıp yürü diyor onu pek yapamıyorum. Haftaya başlayacağım inşallah.
Bence çocuğun gelişeceği varsa gelişiyor ya çok bizim etkimizde olan bir şey değil. Yürüyüşü ve diyeti daha çok doğum kolaylaşsın ve ödemim az olsun diye söyledi zaten. Az ye çocuk daha fazla büyümesin dese kırılırdım
Bence yine de erken konuşmuş doktorun çünkü 500 gram farkedebilir dedi ölçümde o da her şeyi değiştiriyor zaten. Önemli olan uygun anda suyunun gelmesi, düzenli sancı, çatı açılması gibi şeyler.

Arabayla giden olursa isterim bende madem ya arkadaslardan fln.

Hba1c değeri için mi başlanmalı dedi sadece?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…