- 8 Şubat 2013
- 599
- 563
Hayırla kolaylıkla sağlıkla geçsin sürecin inşallahŞuan 35+6 haftaya 36+5 olcam yani 37. Haftada olmuş olacak
Değişik duygular gerçekten aynı zamanda korku da var insan ne yaşayacağını kestiremiyor ilk oluncaHayırla kolaylıkla sağlıkla geçsin sürecin inşallahbebiş 37. Haftada gelişim olarak iyi oluyor şükür sende çabucak toparlarsın tadından yenmez çok heyecanlı ve mutlu bi durum
Sağlıkla, kolaylıkla al kucağına inşallahŞuan 35+6 haftaya 36+5 olcam yani 37. Haftada olmuş olacak
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallahAy kızlar şimdi doktordan çıktım ayın 14 üne gün verdi doğum olacak riske atmayalım dedi bir haftalık suyu kalmış dedi haftya perşembe doğuruyorum
Sağlıkla kucağına al inşallah güzel haberlerini bekliyoruz ❤Şuan 35+6 haftaya 36+5 olcam yani 37. Haftada olmuş olacak
Ahhh di miMantıklı bak öyle bişeyde arabayla gideriz kesin doğru diyosun. Zaten yunanistanı da gezmemiştik bebekle de arabayla rahat olur sanki ilk gezimizde ay bi heyecanlandım bizim bebelerimiz olcak
ahahah kesinlikle bence istenmeli. Trixie var bir de o aşırı uygun orada Türkiye’de ise aşırı uçuk satılıyor. Ben gidersem gruba getiririmArabayla giden olursa isterim bende madem yaarkadaslardan fln.
Kesinlikle haklısınDeğişik duygular gerçekten aynı zamanda korku da var insan ne yaşayacağını kestiremiyor ilk olunca
Oyyy canım hadi hayırlı olsunAy kızlar şimdi doktordan çıktım ayın 14 üne gün verdi doğum olacak riske atmayalım dedi bir haftalık suyu kalmış dedi haftya perşembe doğuruyorum
Benim doktorum da aynısını söyledi kilodan dolayı normal doğum yapabilir miyim dedim. Oda kestiremiyor kısacası senin doktor gibi bebek bi anda da gelişebilir yapamayız sezeryana kalırız. Kontrollü büyür normal yapabiliriz artık bunu bize zaman gösterecek bekleyeceğiz. Belirsizlik zor ama aşağı yukarı bence 37 sonu 38 de belli eder kendini kilosu 3500 i geçerse zaten ben sezeryan olacağım seni bilmiyorum bu hesaba göre de benim iki buçuk haftam kaldı. 38 de, doğum olursaSağlıklı olsun da tosuncuk olsunCanan Karatayı asla dinleyemiyorum ya haklı da olsa çok negatif geliyor bana Yok doğumla alakalı hiç konuşmadı sadece her gittiğimde normal istiyordun değil mi diye soruyor. Aslında ben de bekledim bu sefer söyler belki normal olabilir veya olamaz diye ama erken daha yorum yapmak için diyor. Son haftalarda belli olur bebeğin doğum kilosu şu an kestiremek yanlış olur dedi. Önemli olan normal doğum için 37.haftadaki çatı kontrolü diyor hep. Kafa büyüklüğü için de öyle yani şu an 38.hafta ölçüsünde ama belki de daha fazla büyümez bilemiyor bunu. Bizim için önemli olan bebeğin her hafta orantılı şekilde kilo alması, gelişmesi diyor her seferinde.
Belli olmuyor ya bazı hafta hem boy hem kilo olarak aşırı büyürken bazı hafta daha yavaşlayıp gününe yakınlaşıyor. O yüzden daha erken haftada normal doğuramazsın gibi yaklaşmaması bence doğru.
Hahaaa valla asiri sevap point olurahahah kesinlikle bence istenmeli. Trixie var bir de o aşırı uygun orada Türkiye’de ise aşırı uçuk satılıyor. Ben gidersem gruba getiririm
Benim 155-130-110du. Sonra da sabahları özellikle hep 140-160 arası gitti geldi şeker ilk saat, ta ki bu aya kadar. Suçluluk hissinden kurtulamıyorum. Neden doktoru dinledim neden bir endokrine gitmedim ya da diyetisyene yönlendirilmedim. O kadar üzgünüm ki. Bugün var ya elim ayağım boşaldı şu forumda gezinip okuduklarımdan sonra. Aklımda doğuma dair güzel olan ne varsa bir anda kayboldu yerini sadece korku ve kaygı aldı ve buna engel olamıyorumİlk saat 230 çıktı 2. saat 185 çıktıepey yüksekti benimki hiç tereddütsüz insülin başlarlar sana demişti kendi doktorum.
Yok kuzum bizim arkadaş şehir hastanesine yatırıldı. Keçiören Medicalpark’ta doğum yapmıştı.outoffit bugün arkadaşlarım geldi kahvaltıya birisi batıkent medikalparkta çalışıyor. Yoğun bakıma yatan bir kızdan bahsettiler sezeryan sonrası sende anlatmıştın sanki acaba aynı olay mı
Aslında çoğu şey bitti benim biraz evi temizlerim ince detaylarla uğraşırım muhtemelen arkadaşlarla dışarıda buluşuruz son tek günlerin diye valla ne hissedeceğimide bilmiyorum belirsizlik var benim için şuan ne yaşıcam kestiremiyorumSağlıkla, kolaylıkla al kucağına inşallahGününü bilmek nasıl bir his? Bu bir haftada neler yapmayı planlıyorsun mesela? Planlı sezaryenin en büyük avantajı belirsizlik içinde olmamak gibi gelmiştir bana hep.
Yüklemesi de pozitif gelmiş. Yani değer aralığının çok üzerinde çıkmış.Hba1c değeri için mi başlanmalı dedi sadece?
Bugün baktı 34+ 2 gözüküyor dedi sadece haftaya 35 olur oda 2 buçuk kiloya eş değer sanırım çünkü 2 buçuk kilo 35. Hafta oluyor falan demişti normalde zaten abanırım iyice önüme geleni yerim süt zaten çok içiyorum mide yanmamdan dolayı gelip gidip içiyorum diğer şeylerde de ekstra tüketirim şu muz süt bal ceviz karışımı var kalori olarak baya yüksek oluyor onuda yaparım hergün 2 buçuğa ulaştırırım ben onu ulaşmazsada doğunca yaparız artık yeterki sağlıklı olsunOyyy canım hadi hayırlı olsunZaten önlemler alındı. Ciğer geliştirici vuruldu. İnşallah sağlıkla kucağına alacaksın. Dışarıda büyütmen daha kolay olacak. Bebek kilosu için ne dedi? Almış mı kilo. Bildiğim kadarıyla su az olunca da kiloyu az alıyor. Su fazla olunca çok fazla aldığı gibi
Ben sezaryene razıyım ya yeter ki sağ ve sağlıklı olsun. Çok kötü şeyler okudum kendimi de çok korkuttum fazladan şu an resmen anksiyete geçiriyorum yani. Ben nasıl bekleyeceğim son haftaları bu saatten sonra bilemiyorumDüzenli yürüyüş yapmamı söyledi bana. Haricinde şeker, karbonhidrat sıfırla protein ve sebze ağırlıklı beslen bol su iç dedi. Yani tamamen sıfırlamam mümkün değil ama yürüyüşlere başlayacağım şu an çalıştığım için hareketliyim zaten ama onları saymıyor haricen çıkıp yürü diyor onu pek yapamıyorum. Haftaya başlayacağım inşallah.
Bence çocuğun gelişeceği varsa gelişiyor ya çok bizim etkimizde olan bir şey değil. Yürüyüşü ve diyeti daha çok doğum kolaylaşsın ve ödemim az olsun diye söyledi zaten. Az ye çocuk daha fazla büyümesin dese kırılırdım
Bence yine de erken konuşmuş doktorun çünkü 500 gram farkedebilir dedi ölçümde o da her şeyi değiştiriyor zaten. Önemli olan uygun anda suyunun gelmesi, düzenli sancı, çatı açılması gibi şeyler.
Hiç ihmal etme bence, yediklerinle şekerin olması gerekenden çok yükseliyorsa bu şeker var demek zaten, şöyle düşün sen diyetle 120de tutarken başka birisi normal beslenerek o değerde tutuyor. Yani vücut hamilelikten ya da başka bir sebepten o şekeri dengeleyemiyor. Hba1c önemli bi gösterge demişti bana doktor, çünkü senin şekerin hep yüksek seyretmiş demek ki, kan hücrelerine şeker yapışmış, öyle düşün. İnsülinden önce ilaç vermiyor mu doktor, bana glifor başlarız demişti ama gerek görmedi sonraZaten bu saatten sonra kadın doğumun işi olmaktan çıkıyor canım yarın muayene olup direkt endokrine gitmem lazım sanırım. Ama ben diyetle kontrol altında tutabiliyorum bence. 6 gündür diyet yapıyorum 120yi geçmedi tokluk şekerim. Böyle olunca da inanasım gelmiyor bende şeker olduğuna
Hayırlı olsun canımm sağlıkla kucağına al inşallah bebeğiniAy kızlar şimdi doktordan çıktım ayın 14 üne gün verdi doğum olacak riske atmayalım dedi bir haftalık suyu kalmış dedi haftya perşembe doğuruyorum