Bende sormuştum doktoruma tehlikeli mi dört kilo doğurmak değil dedi. Yapıyorlar ama riskleri var onları göze almak lazım. Annede yırtılma daha fazla oluyor ondan tercih etmiyoruz dedi doktorum. Dört kilo doğuran teyzelerim çok var onlar diyor biz doğurduk ama ben mesela o riske girmeye korkarım ya.Oh ne güzel hem de suni sancısız maşallah
Ben de bugün aile hekimine gittim kan vermek için sabahtan. Gitmişken hem aile hekimiyle hem de oradaki hemşire ve ebeyle görüştüm. Şu diğer doktorun söylediklerini falan aktardım. Çok olumsuz bir tablo çizmiş o kadar korkmaya da gerek yok yani. Çok ciddi bir şeker tablosu yok ortada dedi. Doğum konusunda doktorunuz ne derse onu kabul edin diretmeyin dedi. Bu arada aile hekiminin ilk hamileliğindeki doktoru da benim doktorummuş. Tesadüfen onu da öğrenmiş oldum bugün. Ebe ve hemşireler de karamsar olma son anda belli olur doğum tipi şimdiden ona odaklanma o kadar anı yaşa yani boşver dediler. Bir tanesi de 4170 gram bebeği normal doğumla doğurmuş. Olabilir de olmayabilir de çok takılma önemli olan sağlıkla doğması dedi. Gerçekten rahim yapısı ile de bebeğin gelişimi arasında ilişki olduğunu bunlar da söyledi. Benim doktorum da yapısal bir durum demişti. Rahmin esneme kapasitesi fazlaysa bebek gelişmek için daha fazla yer buluyor ve daha çabuk büyüyebiliyor dediler. Annem de iri bebek doğurmuş deyince zaten yapısal durumlar genelde genetik olduğu için bununla da ilgisini göz ardı etmemek lazım dediler.
Onun dışında biraz emzirme konusunda yol yordam gösterdiler. Biberon emzik ilk aylar önermiyoruz dediler. İzlem sürecim bitmiş. Artık doğumun 5. günü topuk kanı için küçük beyi bekliyoruz dediler ve vedalaştık
Tabi canım yıllarca anamızdan her an ölme ihtimalimize karşı ev toplatılarak büyütüldük djdjdjd geçen annem yine benzer bişey söyledi. Dedim anne sence ben öldüğümde arkamdan dağınık denmesi umrumda olacak mı djdjdjd geçen arkadaşlarım geldi. Önce bi şunu yapsam bunu yapsam oldum. Sonra dedim dur. Zaten ev toplamaktan belim ayrılmış. Kızlara dedim pizza partisi veriyoruzHe sen kafaya takıp yapmıyorsun bak o daha kötü kdjdjd acaba dışardan bir göz mü aemi etkiliyor yani kendini boşverebiliyorsundur belki ama başkalarına karşı sorumluluk hissin yüksektir
Yani evet agriyor simdi hic agrimiyor desem yalan olur ama bilmiyirum kisinin catisina gore degisirmiPeki ağrıdı mı yapılırken?
Evet tamam o sendin5 aralık değil miydik biz seninleşuan bi işim var mesela iş yerinde yapmam gerek. Erteliyorum. Son hafta deli gibi çalışıp yapcam kesin djdjdjd. Yay burcu örnekleri böyle bişey sanırım djdjdjd
of keşke para verip en iyisini alınca çatlamasasen de haklısın ya ben de 3 tane almışım resmen djdjdjd yetmicek gibi geldi geçen bi tane daha mı yağ alsam dedim. Sonra amaan oldum yetmezse sürmem çatladığım kadar çatladım zaten
Ne yorum yaptı peki doktor? Uygun muymuş normal doğum için? Yani ne söylüyorlar dar geniş falan mı yoksa bir cm olarak ölçüm mü yapıyorlar nasıl bişeyYani evet agriyor simdi hic agrimiyor desem yalan olur ama bilmiyirum kisinin catisina gore degisirmibenim agridi valla
Bak yeni bir bilgi. Hiç kaynatmadın o zaman değil mi canım?Orangegreysky Konunun başını kaçırdım ama o ürünlerin çoğunda kaynatmayınız yazıyor kızlar dikkat edin. Sağım pompasının hortumunu yıkamayınız, dezenfekte etmeyiniz motorun bozulmasına sebebiyet verebilir yazıyor mesela. Ben de hastane çantasını hazırlarken bi aklımdan geçirmiştim ama okuyunca yapmadım. Siveno’nun doğal biberon temizleme deterjanını almıştım. Onunla önce biberon kurutucuyu yıkadım, sonra biberon, sağım pompası aparatları, emzikler, göğüs kalkanı vs hepsini yıkayıp kuruttum o şekilde kaldırdım. Zaten hepsinin başlığı kutusu var Allah’tan yeniden tozla temas etmesin diye.
Canım ben onu bizim personel işlerine sordum. Yanacak yıllık iznini kullanabilirsin dedi, gebelik izni değil kullandığın dedi, kurumda da benden önce hep böyle yapılmış kuzum.Ben bi haftadır yoğundum grubu okuyamadım şimdi geriden okuyorum. Benim de yanacak olan 20 gün iznim var . Bizim özlük birimi 32 den sonra fiili olarak çalışmadığın her gün doğum sonrası izninden düşer aktaramazsın dedi. Sen çalışabilir izninden sonra mı kullanıyorsun yıllık izinleri
363 tl. İki ay önce aldığımdan bile ucuzdu. İptal etmedim. Ben çok kullanabilirim çünkü göğsüm aşırı hassas. Şimdiden sürmeye başladım bile. Haftada iki üç sürücem gibi kuzum.ne kadar odedin? belki sana lazim olacak her ciltte ayni olmuyor kullanan arkadaslarimda oldu bol bol
buzluğu doldurmaya çalışıyorum ama şimdiden ağırlaşmış hissediyorum. sabahları bir nebze daha iyiyim diye yemekleri bile sabahtan yapıyorum. en ufak bir destek bile çok iyi hissettirirdi en azından mental olarak bence. desteği olan beni anlamayabilirKimin için hangisi daha iyi bilinmez, kendini dolduruşa getirip de canını sıkma yanienerjin varsa buzluga bir şeyler yapıp at, yoksa da dondurulmuş ürünlerden al biraz pratik hazırlanabilecek. Herkes kendi gibi davranıyor sonuçta, seninle ya da bebeğinle ilgili bir durum yok ortada Belki gelseler uzun vadede sizin için daha kötü olacaktı, bilemezsin. Vardır bunda da bir hayır diyip önüne bak, boşver
Doktorum beni muayene etmedi ama fikir olarak uzun boylusun çatın iyidir dedi. Sende boylu isen seninki de iyidir bence. Ama benim teyzelerim hepsi kısalar ama normal doğurdu lar. Sadece insana avantaj getiriyor sanırım boyNe yorum yaptı peki doktor? Uygun muymuş normal doğum için? Yani ne söylüyorlar dar geniş falan mı yoksa bir cm olarak ölçüm mü yapıyorlar nasıl bişey
Özellikle işime ara verdiğimden beri böyle, kompleks yaptığımı düşünüyorumHeh işte bu his, hiçbir halta yaramamak… neden böyleyiz ki neye yaramak zorundayız yani…. Bazen ben de kendi kendime diyorum ki içinde insan büyüyor, daha ne yapacaksın hdjdnd
Evde 2 cocuk olmasına ragmen ve 2. cok zor bebeklik gecirmiş olmasına ragmen beni de hiç düşündürmüyor o kısım niyeyse bir rahatım bir de kayınvaldem gelcek 1-2 ay kalır diye düşünüyorum en azından cocuklarla ilgilenir onları okula yollar yemek yapar ama dogum sonrası iyileşme kısmı beni de endişelendiriyor biraz özellikle sezaryan sonrasıdogum sonrasi rahatligi nerden geliyor bana bilmiyorum ama rahatim annem de gelecek esim de var diye herhalde. dogurmak ve iyilesme sureci biraz gozumu korkutuyor o kadar.
Valla kuzum o an benim aklima gelmedi acikcasi cati muaynesi oldunu bile bilmiyirdum elle muaynenin bana sadece rahim agzin incelmis aciklik yok dediNe yorum yaptı peki doktor? Uygun muymuş normal doğum için? Yani ne söylüyorlar dar geniş falan mı yoksa bir cm olarak ölçüm mü yapıyorlar nasıl bişey
göbüş büyüdükçe badana yapar gibi sürmeye başladım lierac ıYok ben gayrı bir jel daha almamLierac ve Hindistan cevizi yağı sürüyorum ikisi idare etsin artık beni battık yani cilt bakımından hem kendimize hem bebeğe Geçen doktor diyor ki maşallah hızlı büyümesine rağmen çatlatmamışsın karnını. Eşim direkt dedi siz de bin liralık kremin üstüne doğal yağlar sürseniz sizin de cildiniz böyle olur hocam dedi ve kahkahalarla gülüştüler. Yani iltifat mı hakaret mi belli olmayan bu konuşmanın ortasında anladım ki artık bunlarla doğuma kadar idare etmeliyim
Yalnız olmadığımı bilmek rahatlattıEvet tamam o sendinYa sanki mükemmelmiş gibi bir de o tarihe çocuk doğurmaya gayret ediyoruz Benim iş yerinde akrep burcu bir arkadaşım var manyak derecede düzenlidir. Bilgisayarı, masası, çantası, evi her şeyi. Aradığını anında bulur. Aşırı özenirim mesela ama kendimi parçalasam olamam öyle. Benim masa üstüm de şeydir işte 20 Kasım 2021, 4 Ocak 2022 falan. Bunların içinde de masa üstünde yer kalmadığı için doluşturulmuş dosyalar vardır. Aradığımı da bulamam kolay kolay Mesela yönetici bugün ikimizden de iş istesin ortak bir iş pazartesi bana getirin desin. Arkadaş onu anında hazırlar, bugün bitmeden. Sonra bana kriz geçirtir. Naptın diye sormaktan. İlk seneler bu çatışmalarla geçti bir yerden sonra ikimiz de birbirimize sormadık. Ben pazartesi sabah attım ona birleştirip ilettik falan Bu bir örnek sadece ya. Şu anda da erken doğarsa akrep olursa falan diyorum ama eğer bu kız gibi olursa 6-7 seneye beni beğenmez uyarmaya başlar sürekli
rahat diyorsun yani aslinda ben de ona daha sicagim bebek haricinde de kullanir sirf sallansin diye koltuk alasim yok babybjornde de sallanir aslinda ilk cocugum direk onun ustunde sallana sallana buyudu. ben en iyisi recliner alayim gece uykusuz kalinca da uyurum bebekleİkinci modele benzer bir modeli ilk hamileliğimde iş arkadaşlarım ıfisime almıştı yok böyle bir rahatlık. İki dilekçe yazıp geçip uyuyordumSonra onu eve sığmaz diye ofiste bıraktım yerim olsa hiç düşünmem
Önce bi file al kuzum. Bir an önce al ve başla.İş yapanlara özenerek bakıyorum şu an, benim enerjim hiçbirine yetmiyor direkt kalbim ağzıma geliyor ya. Dün bi çamaşır astım ölüyorum sandımkayınvalidem 20 gün sonra gelicem dedi geç olacak o da bence ben panik yaparım 20 güne hiçbir şey yapmazsam, o yüzden başlıcam ufaktan ama nasıl başlıcam bilmiyorum
Valla benim de bir allahın kulu birsey lazım mı demedi buna annem ve kayınvaldem de dahil. Hani almak mesele diil de sorsalar bile benim için cok degerli olurdu. Sadece eve yardıma gelen abla ilk ögrendiğinde erkek olcak ben rüyamda gördüm diyip coraplar almıştı mavi renkli sonra sonra gitmiş beyaz yelek ormüş getirmiş. Sarı tülbent yapmış kenarlarını boncuklamış bebekmsarışık olmasın diye örtülürmüş ilk zamanlar örtecegim bir sey değil ama saolsun düşünmüş. Simdi de diyor sana sal örüyorum siyah hastanede falan üşürsen alırsın omzuna. Annelik yapıyor bana saolsunBana ablam harici kimseden bişey gelmedi ya. Ve ben her arkadaşımda doğmadan bişeylerini alayım dedim hep sordum ettim falan kimse bana yazmadı sormadı. 2 gündür buna canım sıkıldı. Umarım altın takarlar diyorum djdjdjd. Hatta bi arkadaşım mesajıma dahi cevap vermedi aşırı aşırı bozuldum. Haftalardır da yazdığı yok ve 2 km mesafede. En çok arkadaşlara kırıldığım dönem oldu sanırım. Dert anlatasım gelmiş yine benim
aynen ben de oyle dusunuyorum cok guzel soylemisler dun ben de konustum doktorlar ya iri bebek olursa cikamazsa nolcak diye o da oyle dusunme dogum sen ne kadar rahatsan o kadar rahat geciyor dedi gevsemen lazim sicak kuvete otur burda da yapiyoruz dedi nefes tekniklerine odaklan buyuk bebek cikmaz diye birsey yok birsey olsa sezaryene aliniyor, monitorden gozlemliyoruz sezaryen dikis yerin zorlaniyor mu bebek strese giriyormu diye.Oh ne güzel hem de suni sancısız maşallah
Ben de bugün aile hekimine gittim kan vermek için sabahtan. Gitmişken hem aile hekimiyle hem de oradaki hemşire ve ebeyle görüştüm. Şu diğer doktorun söylediklerini falan aktardım. Çok olumsuz bir tablo çizmiş o kadar korkmaya da gerek yok yani. Çok ciddi bir şeker tablosu yok ortada dedi. Doğum konusunda doktorunuz ne derse onu kabul edin diretmeyin dedi. Bu arada aile hekiminin ilk hamileliğindeki doktoru da benim doktorummuş. Tesadüfen onu da öğrenmiş oldum bugün. Ebe ve hemşireler de karamsar olma son anda belli olur doğum tipi şimdiden ona odaklanma o kadar anı yaşa yani boşver dediler. Bir tanesi de 4170 gram bebeği normal doğumla doğurmuş. Olabilir de olmayabilir de çok takılma önemli olan sağlıkla doğması dedi. Gerçekten rahim yapısı ile de bebeğin gelişimi arasında ilişki olduğunu bunlar da söyledi. Benim doktorum da yapısal bir durum demişti. Rahmin esneme kapasitesi fazlaysa bebek gelişmek için daha fazla yer buluyor ve daha çabuk büyüyebiliyor dediler. Annem de iri bebek doğurmuş deyince zaten yapısal durumlar genelde genetik olduğu için bununla da ilgisini göz ardı etmemek lazım dediler.
Onun dışında biraz emzirme konusunda yol yordam gösterdiler. Biberon emzik ilk aylar önermiyoruz dediler. İzlem sürecim bitmiş. Artık doğumun 5. günü topuk kanı için küçük beyi bekliyoruz dediler ve vedalaştık