Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Bu hafta teyzemleri anneannemleri çağırdım kahvaltıya(hepsi bir şeyler yapıp getirdi sonra evi topladılar falan) kolay bir misafirlikti yani.
Yarında en yakın arkadaşlarım gelecek kahvaltıya yine aynı şekilde yaparlar.
Sonra cumartesi kv gelecek bir hafta kalacak izne ayrılınca gelirim demişti temizlik falan yapar yardım eder, sonra o gidecek annem diğer hafta geliyim diyor bebeğin kıyafetlerni falan halletcez. Sonraki hafta zaten kasım sonu gelmiş kv de gelecek annemle ev temizliycekler dip köşe. annemde ben doğuma kadar kalırım diyor, kvde belki kalayım der ya da doğuma bir hafta kala geleyim kalayım falan diyordu.
Resmen hiç boşluğum kalmadı ya🥲içim daraldı evi temizleyip gitsinler istiyorum. Biraz yalnız kalmak istiyorum tek başıma evde vakit geçirmek ama hem işler var yapılacak hemde annem nolur nolmaz tek kalma falan diyor biraz yalnız da kalacak zamanım olsun istiyorum diyorum anlıyor ama olsun kalırım diyor annem 43 yaşında çok genç anlaşıyoruz arkadaş gibi ama hep iş iş şu an işten çıkmışken biraz kendimle kalmak istiyorum sanırım ama yapamayacak gibiyim 🥲
Ayy nerdeyse annenle yasıt olmam 😂😂

Tabi canım yıllarca anamızdan her an ölme ihtimalimize karşı ev toplatılarak büyütüldük djdjdjd geçen annem yine benzer bişey söyledi. Dedim anne sence ben öldüğümde arkamdan dağınık denmesi umrumda olacak mı djdjdjd geçen arkadaşlarım geldi. Önce bi şunu yapsam bunu yapsam oldum. Sonra dedim dur. Zaten ev toplamaktan belim ayrılmış. Kızlara dedim pizza partisi veriyoruz 🤣 ve pizza söyledim en rahatından 🤣🤣 artık misafire karşı da relaxlık başladı bende geçmiş olsun djdjdjdjd
Ndjdjdjdjd boşver en iyisi valla bak kimseye bi borcumuz yok, yani olmaması lazım…
Evet tamam o sendin 😂 Ya sanki mükemmelmiş gibi bir de o tarihe çocuk doğurmaya gayret ediyoruz 😂 Benim iş yerinde akrep burcu bir arkadaşım var manyak derecede düzenlidir. Bilgisayarı, masası, çantası, evi her şeyi. Aradığını anında bulur. Aşırı özenirim mesela ama kendimi parçalasam olamam öyle. Benim masa üstüm de şeydir işte 20 Kasım 2021, 4 Ocak 2022 falan. Bunların içinde de masa üstünde yer kalmadığı için doluşturulmuş dosyalar vardır. Aradığımı da bulamam kolay kolay 😂 Mesela yönetici bugün ikimizden de iş istesin ortak bir iş pazartesi bana getirin desin. Arkadaş onu anında hazırlar, bugün bitmeden. Sonra bana kriz geçirtir. Naptın diye sormaktan. İlk seneler bu çatışmalarla geçti bir yerden sonra ikimiz de birbirimize sormadık. Ben pazartesi sabah attım ona birleştirip ilettik falan 😂 Bu bir örnek sadece ya. Şu anda da erken doğarsa akrep olursa falan diyorum ama eğer bu kız gibi olursa 6-7 seneye beni beğenmez uyarmaya başlar sürekli 😆😆
Benim yükselenim akrep, yay burcu korkulu rüyam ndndnd gerçekten çok zıt iki burç ya
Özellikle işime ara verdiğimden beri böyle, kompleks yaptığımı düşünüyorum 🥲 18 yaşından beri çalışıyorum çünkü ama evde olmak daha zormuş 😂 düşünmek bile yoruyor beni
Oo sen bir de erken başlamışsın sorumluluk almaya, annem de hep öyle diyor evde olmak daha zor diye bakalım bi kaç haftaya deneyimleyeceğim…

Valla benim de bir allahın kulu birsey lazım mı demedi buna annem ve kayınvaldem de dahil. Hani almak mesele diil de sorsalar bile benim için cok degerli olurdu. Sadece eve yardıma gelen abla ilk ögrendiğinde erkek olcak ben rüyamda gördüm diyip coraplar almıştı mavi renkli sonra sonra gitmiş beyaz yelek ormüş getirmiş. Sarı tülbent yapmış kenarlarını boncuklamış bebekmsarışık olmasın diye örtülürmüş ilk zamanlar örtecegim bir sey değil ama saolsun düşünmüş. Simdi de diyor sana sal örüyorum siyah hastanede falan üşürsen alırsın omzuna. Annelik yapıyor bana saolsun ☺️ haftanın 3 günü geliyor artık aileden biri yine de düşünmese düşünmez.
Senin bir de ilk cocuk insan ister istemez düşünüldüğünü görmek istiyor yoksa ihtiyacımız yok cok sükür bir seye
Ben anne ve kvyi katamıyorum çünkü onlar kendilerinden çok çocukları için yaşayan tiplerden. Ama maddi olarak zorlamıcak şeyleri söyledim çünkü babaların durumları çok iyi değil zaten biz sürekli destekliyoruz. bi de kvnin tarzını asla sevemiyorum mümkünse almasın bana yaranılmaz djdjdjd 🤣🤣
Ya o insanın da inşallah karşısına çok güzel fırsatlar çıkar ya ne güzel kalpli insanlar var 🥰🥰 Allah kimseyi yapayalnız bırakmıyor illaki birileri geliyor işte bazen böylesi daha değerli diyosun onun beni sevme gibi zorunluluğu yok ama gerçekten gönülden seviyor demekki. Şöyle bir yardımcı bana da amin 🤣

Benim de annem sakın hiçbir şey yapma ben gelicem dedi ama bende manyak bir huy var. Ben yaparım, ben hallederim diye. Hala bütün evi tek başıma temizliyorum ki evim baya büyük benim neredeyse 5+1. Eşime sadece belli görevler veriyorum zavallı onları yapabildiği için mutlu hdjdjd yemek falan da öyle, en az 3 çeşit yemek yapıyorum hala ve her gün olmak zorunda, bunun için kendimi zorluyorum. Bütün kıyafetleri tek başıma yıkadım, sadece belli kısmını eşim ütüledi. Bazen ruhum mu amele acaba diye düşünüyorum, annem de kızıyor eşim de kızıyor ama her şey düzgün ve temiz olmazsa ya da o günkü planım sekteye uğrarsa gece uyuyamıyorum. Çocukla ne yapacağım acaba, psikolog arkadaşlar bi bakın bana hdjdjd
Senin kafan böyle rahatsa enerjin yerindeyse yapınca rahatsız olmuyorsan aldırma bence. Oh ne güzel ne kadar enerjik dinamik bi hamileyim tüm evi ayaga kaldırıp temizliyorum bana mısın demiyorum diye kendinle övünebilirsin ☺️ valla masallah diyeyim ☺️

Ben anne ve kvyi katamıyorum çünkü onlar kendilerinden çok çocukları için yaşayan tiplerden. Ama maddi olarak zorlamıcak şeyleri söyledim çünkü babaların durumları çok iyi değil zaten biz sürekli destekliyoruz. bi de kvnin tarzını asla sevemiyorum mümkünse almasın bana yaranılmaz djdjdjd 🤣🤣
Ya o insanın da inşallah karşısına çok güzel fırsatlar çıkar ya ne güzel kalpli insanlar var 🥰🥰 Allah kimseyi yapayalnız bırakmıyor illaki birileri geliyor işte bazen böylesi daha değerli diyosun onun beni sevme gibi zorunluluğu yok ama gerçekten gönülden seviyor demekki. Şöyle bir yardımcı bana da amin 🤣
Valla ben de seviyorum ablayı ikimiz de karşılıklı birbirimizi kolluyoruz diyelim. Allah herkese versin böyle bi yardımcı abla amin 😀 taşıncam ondan sebep taşınamıyorum bulamam cünkü onun gibisini😂

Var valla eşimle küsmüşüz ben ailemin yanındayım diyorum beni bu hamile halimle bıraktı hiç umursamıyor kızını umursamıyor mesaj dahi atmıyor falan ağlıyorum rüyamda uyanıncada sinir oldum valla saçma sapan ruh hallerine girdik yavaştan lohusa halleri geliyor heralde
😄😄 Ay bana da geldi o haller. Rüyalarımda hep anneliğimi eleştiriyorlar ben de cevap veriyorum kavga falan ediyorum. Emzirmeye çalışıyorum bebişi sözde benden gizli mama veriyorlar falan 😄😄 ay daha neler neler 🤭🤭

Bak yeni bir bilgi. Hiç kaynatmadın o zaman değil mi canım?

Canım ben onu bizim personel işlerine sordum. Yanacak yıllık iznini kullanabilirsin dedi, gebelik izni değil kullandığın dedi, kurumda da benden önce hep böyle yapılmış kuzum.

363 tl. İki ay önce aldığımdan bile ucuzdu. İptal etmedim. Ben çok kullanabilirim çünkü göğsüm aşırı hassas. Şimdiden sürmeye başladım bile. Haftada iki üç sürücem gibi kuzum.
Memur musun canım, bir de 32. Haftaya geçtin mi

Kızlar sabah kan tahlili yaptırdım halsizliğim ve baş dönmem oluyordu son günlerde , böyle baya bay oda dönüyordu . Kan değerlerim düşmüş baya. Doktor yatış yapıp, damardan demir vericez dedi yarın gidecek tekrar demir için

buzluğu doldurmaya çalışıyorum ama şimdiden ağırlaşmış hissediyorum. sabahları bir nebze daha iyiyim diye yemekleri bile sabahtan yapıyorum. en ufak bir destek bile çok iyi hissettirirdi en azından mental olarak bence. desteği olan beni anlamayabilir 🙂 olmayınca anlıyor insan. ama dediğin gibi çok takmamaya çalışıyorum (her gün ağlıyor 🤣). doğumdan sonra boşuna gözümde büyütmüşüm derim inşallah 🙏🏻
Biz çekirdek aile olarak takılıyoruz, dışarıdan herhangi bir desteğim yok. Sana söylediklerim kendimin de yaptığı şeyler, havadan konuşmadım yani 😀 İlkinde desteğim vardı ama bana uzun vadede faydadan çok zararı oldu, ona istinaden yazmıştım. Yoksa herkesin deneyimi elbette farklı. Her şey gönlünce olur umarım 🙏🏻
eelifeylull eelifeylull Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 blocked blocked biz doğumdan önceki güne kadar yemek yapcaz heralde :KK70: hatta doğum dönüşü yemek hazır olsun diye önden yaparız falan :KK70:
Bak bunu ilk dogumumdan önce yaptım ben, kısmetse bunda da yapacağım. İlkinde hastane çıkışında eve gelip o yemekleri yediler. Buna hala o kadar sinir oluyorum ki, eşime sıkı sıkı tembihledim, asla ve asla diye. Hastane çıkışında çekirdek ailem dışında kimsenin eve gelmesini de istemiyorum hatta. Biraz daha zaman geçsin, buzdolabina yemekleri sıcakken konserveleyip koyacağım inşallah.

Ay bugün kaç saattir karnım asırı gergin tef gibi ordan burdan cekiyorlarmış gibi semsert hissediyorum. Epeydir olmuyordu böyle işe geldim zor duruyorum valla. Sancı mı kasılma mı bu acaba. Hiç olmazdı önceki gebeliklerimde anlayamıyorum o yüzden

Senin kafan böyle rahatsa enerjin yerindeyse yapınca rahatsız olmuyorsan aldırma bence. Oh ne güzel ne kadar enerjik dinamik bi hamileyim tüm evi ayaga kaldırıp temizliyorum bana mısın demiyorum diye kendinle övünebilirsin ☺️ valla masallah diyeyim ☺️
Ay keşke öyle olsa🥲 30lara kadar iyiydim ama bu ara çok çabuk yoruluyorum, çarpıntım oluyor 🥲 keşke öyle dinamik enerjik olsam, akşamları koltukta yayılıyorum hemen😅

Valla benim de bir allahın kulu birsey lazım mı demedi buna annem ve kayınvaldem de dahil. Hani almak mesele diil de sorsalar bile benim için cok degerli olurdu. Sadece eve yardıma gelen abla ilk ögrendiğinde erkek olcak ben rüyamda gördüm diyip coraplar almıştı mavi renkli sonra sonra gitmiş beyaz yelek ormüş getirmiş. Sarı tülbent yapmış kenarlarını boncuklamış bebekmsarışık olmasın diye örtülürmüş ilk zamanlar örtecegim bir sey değil ama saolsun düşünmüş. Simdi de diyor sana sal örüyorum siyah hastanede falan üşürsen alırsın omzuna. Annelik yapıyor bana saolsun ☺️ haftanın 3 günü geliyor artık aileden biri yine de düşünmese düşünmez.
Senin bir de ilk cocuk insan ister istemez düşünüldüğünü görmek istiyor yoksa ihtiyacımız yok cok sükür bir seye

Yaa ne güzel ne tatlı bir insanmış bende yeni taşındım keşke iyi anlaşabileceğim bir abla bulabilsem.

Beni de bu süreçte en çok öğrencilerim şaşırttı. Bir tanesi annesine yelek ördürmüş diğeri de hastane çıkışı almıştı çok duygulanmıştım. Eski okulumuzda biz izine ayrılan arkadaşlara gün menüsü hazırlayıp ortak hediyeler alırdık. Parti yapardık. Yeni okulumda bir veda pastası bekledim ne yalan söyleyim ama bir tane öğretmen arkadaşımdan bir şey görmedim onların yerine beklemediğim öğrencilerimin beni düşünmeleri çok duygulandırmıştı.

En önemli eksiğimiz de tamamlandı nihayet ismine özel ilk eşyası da geldi 😍😍😍 iyi ki diğer sayfa 60 gün demiş. Bu tuluma bayıldım
IMG_8323.jpeg

Biz çekirdek aile olarak takılıyoruz, dışarıdan herhangi bir desteğim yok. Sana söylediklerim kendimin de yaptığı şeyler, havadan konuşmadım yani 😀 İlkinde desteğim vardı ama bana uzun vadede faydadan çok zararı oldu, ona istinaden yazmıştım. Yoksa herkesin deneyimi elbette farklı. Her şey gönlünce olur umarım 🙏🏻

Bak bunu ilk dogumumdan önce yaptım ben, kısmetse bunda da yapacağım. İlkinde hastane çıkışında eve gelip o yemekleri yediler. Buna hala o kadar sinir oluyorum ki, eşime sıkı sıkı tembihledim, asla ve asla diye. Hastane çıkışında çekirdek ailem dışında kimsenin eve gelmesini de istemiyorum hatta. Biraz daha zaman geçsin, buzdolabina yemekleri sıcakken konserveleyip koyacağım inşallah.
ayyyyy böyle bişey olsa sinirimden ortadan ikiye ayrılırdım heralde 😡😡 doğumdan sonra bize gelip bide hazır yemek yicekler ha 😡😡

X