• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Doktor kendi istedi bu değeri canım erken teşhis için galiba gerekli demişti şüphelenilen durum olursa takip için doktor da zaten serbest t4 normal dedi tsh yüksek çıkmış oda aşırı yüksek değil dedi ama yine de içiniz rahat etmesi açısından ultrason çekilip çocuk endokrinine görünün dedi umarım dediğin gibidir bu değerler yanıltıcıdır canım yoksa ömür boyu ilaç kullanması demek olur
Oyyy Allah korusun.. Ama kafama takıldı şimdi yaaa bunu bir öğrenicem. Bende zaten hashimoto var, gebelik boyu ilaç kullandım hala kullanıyorum bebek de genetik olarak yatkın buna benden dolayı. Bakıldı mı bakılmadı mı acaba üff...

Nişan parça parça gelebilir diye biliyorum , benim Salı öğlene doğru nişanım geldi yumurtlama akıntısı gibiydi afedersin hafif sümüksü gibi aynı gece 3 de suyum gelmişti . Seninde doğum yaklaşıyor herhalde 🥰🥰
bu dun sabahti acilma hic yoktu. aksamina tekrar geldi az da kanama ile birlikte baktilar acilma 2 cm olmus. bugun kanama yok aksama gidicez hastaneye acilmaya bakmaya cok yavas ilerliyor sanki hersey. evde sanci cekip duruyorum ara ara gelen. insallah bunlara deger, bir yanim sezaryen ol kurtul belirsizlikten diyor boyle yavas yavas acilmayi bekleyene kadar, o da olacak mi mechul. yarin 40. haftamdayim

Benim hala uyuşuk canım geçmeyecek herhalde 😂 32 gün oldu
Normal canım doktor dedi orası uyuşuk olur diye birinci aydayım hala var o uyuşukluk hissi 7 kat dikildik normal zamnımca
evet o uyusuklugun gecmesi bir kac ay surmustu bende yavas yavas geciyor. uyusukluk geciyor ama hissizlik gibi kaliyor uzun sure. aradan 4 sene gecti tam hatirlayip net konusamiyorum ama aklimda kalan bu. ben hatta orasi oyle kalacak sanmistim yari hissiz ama oyle olmadi gececek zaman aliyor ama gecer
Cevaplar için çok teşekkürler normalse hiç sorun yok acaba bende mi sorun diye tereddütte kalmıştım. 🌸🙏🏻

Hanımlar göbek bağı kaçıncı gün düştü bebişlerin? Bugün 1 haftalık olduk düşmedi henüz sanki iki üç günü de var gibi daha 🙀Yıkamadık bebeği, eşim göbek bağı düşmeden yıkamayı korkunçlu bir durum olarak gördüğü için 🥲 Ama artık vücudunun yıkanmaya ihtiyacı olduğu her halinden belli. Minik minik süt lekeleri, popoda ufak tefek kızarıklıklar, boyun falan soyuluyor, saçlar dökülüyor. Sefil oldu sanki çocuğum 🥲

Hanımlar göbek bağı kaçıncı gün düştü bebişlerin? Bugün 1 haftalık olduk düşmedi henüz sanki iki üç günü de var gibi daha 🙀Yıkamadık bebeği, eşim göbek bağı düşmeden yıkamayı korkunçlu bir durum olarak gördüğü için 🥲 Ama artık vücudunun yıkanmaya ihtiyacı olduğu her halinden belli. Minik minik süt lekeleri, popoda ufak tefek kızarıklıklar, boyun falan soyuluyor, saçlar dökülüyor. Sefil oldu sanki çocuğum 🥲
burda hastanede yikiyorlar dogdugunun ertesi gunu. cok endiseleniyorss silersiniz vucudunu islak bezle sirtina biraz su vurursunuz ayaklarina, yuzunu yine yumusak ilik suya batirdigin nemli bezle silersin gobegine getirmeden hepsi yapilir. sacinin srkasina da su vurursun minik kuveti vardir zaten biri eliyle tutar digeri gobegine degdirmeden sac ve bas kismini yikar sonra ayak ve bacak geri kalani da silersiniz
bizim dedigim gibi hastanede yikadikar rutinmis gobek bagida dusmustu 5. gune

aynen sezaryendi benim ilki 4 yil gecti ustunden ne oldugunu bildigim icin ona da cesaret edemedim. vajinali deneyeyim madem hersey uygunken diye dusundum ama bu seferde surec zor tabi ben sandim ki acilma kolayca olacak suyum gelecek bir kac saate dogururum 🤣 oyle derken 40. haftama geldim kanama oldu acilma az bekliyorum hala :) her dogum turu kendince zor ve ya kolay ama kisiye ozelmis
İnan bende öyle sanıyordum açıklık olunca hemen doğururum diye düşündüm ama kişiden kişiye değişiyor demekki 😁 benim şu anki derdim kabızlık hala tuvalete çıkamadım korkuyorum zorlamak istemiyorum gaz çıkışı oluyor ama tuvalet yok var mı bi önerin 🥹

İnan bende öyle sanıyordum açıklık olunca hemen doğururum diye düşündüm ama kişiden kişiye değişiyor demekki 😁 benim şu anki derdim kabızlık hala tuvalete çıkamadım korkuyorum zorlamak istemiyorum gaz çıkışı oluyor ama tuvalet yok var mı bi b

İnan bende öyle sanıyordum açıklık olunca hemen doğururum diye düşündüm ama kişiden kişiye değişiyor demekki 😁 benim şu anki derdim kabızlık hala tuvalete çıkamadım korkuyorum zorlamak istemiyorum gaz çıkışı oluyor ama tuvalet yok var mı bi önerin 🥹
ben tr de degilim burda buyuk tuvaletini yapmadan sondayi cikarmiyorlar eve de gondermiyorlar. hastanede kaliyorsun ona gore yemek getiriyorlar sana bol bol hosaf bitki cayi corba pudingli tatlilar tarzi yumusak yiyecekler geliyor ana yemegin yaninda surekli. bol bol yurumemiz onerilmisti cok zordu ama hastane koridorunda yuruyup durmustjm ben aksama dogru 4 gibi dogum yaptim o gece birsey yok ertesi gece de pas gecti diger gunun sabahina cikabilmistim tuvalete ebeler sondayi cikarmicaz sen yapmadan deyince psikolojik olarak mi artik zorlamistim kendimi.

Juno yatak için uzman görüşü buldum kızlar, konuşulmuştu diye hatırlıyorum

Eklentiler

• IMG_6197.png
    IMG_6197.png
    156,5 KB · Görüntüleme: 62
Oyyy Allah korusun.. Ama kafama takıldı şimdi yaaa bunu bir öğrenicem. Bende zaten hashimoto var, gebelik boyu ilaç kullandım hala kullanıyorum bebek de genetik olarak yatkın buna benden dolayı. Bakıldı mı bakılmadı mı acaba üff...
Bu arada yanlış söylediysem biz 5.Gün kontörlüne gittiğimizde sarılık için kan almıştı almışken diğer testleride istemişti ordan öğrendik ilk aslında bence sıkıntı yoktur senin ilaç kullandın sonuçta hep düşüktü tsh ın

Bizim birinci haftada düşmüştü ama biz eve gelince yıkadık valla sonrasında da 2 günde bir yıkadık sonrasında iyice kurulamıştık

Sezaryen olanlara bir sorun olacak doğumun 3 günü bugün bandaj çıkmış olmasına rağmen dikiş yeri uyuşuk gibi elimle elleyince de ağrı kesici va de kullanmıyorum. Ağrım da yok ama o uyuşukluk normal mi? Sizin de var mıydı? Ne zaman geçti?
Benim hiç olmadı canım uyuşukluk

burda hastanede yikiyorlar dogdugunun ertesi gunu. cok endiseleniyorss silersiniz vucudunu islak bezle sirtina biraz su vurursunuz ayaklarina, yuzunu yine yumusak ilik suya batirdigin nemli bezle silersin gobegine getirmeden hepsi yapilir. sacinin srkasina da su vurursun minik kuveti vardir zaten biri eliyle tutar digeri gobegine degdirmeden sac ve bas kismini yikar sonra ayak ve bacak geri kalani da silersiniz
bizim dedigim gibi hastanede yikadikar rutinmis gobek bagida dusmustu 5. gune
Ya evet de işte iş olsun kocam bey her şeye müdahil olduğu için.. Pazara kadar düşmezse yıkarım dedim artık dinlemicem. Ne var göbek bağını kurutmakta ya. Yıkanan çocuğun göbeği daha da hızlı kuruyor bence. Bizleri de doğduğumuz gün yıkamışlar hep. Ben çocuk doktoruna da sordum hastanede ilk gün, yıkamak isterseniz 3günlük olunca göbeği kuru tutmak kaydıyla yıkayabilirsiniz dedi. Kendi de duydu. Bu riski almaya ne gerek var diyor hala ufff

Sezaryen olanlara bir sorun olacak doğumun 3 günü bugün bandaj çıkmış olmasına rağmen dikiş yeri uyuşuk gibi elimle elleyince de ağrı kesici va de kullanmıyorum. Ağrım da yok ama o uyuşukluk normal mi? Sizin de var mıydı? Ne zaman geçti?
Benim full uyuşuk. sadece dikiş yeri değil üstü de hissiz canım. Hatta doktor muayenede sordu buralarını hissediyor musun diye hayır dedim 6-8 hafta sürebilir bu hissin gelmesi dedi. Bir iki arkadaşım da bazı yerlerdeki hissizliğin kalıcı olduğunu söyledi ama rahatsız etmiyor dediler.

Ya evet de işte iş olsun kocam bey her şeye müdahil olduğu için.. Pazara kadar düşmezse yıkarım dedim artık dinlemicem. Ne var göbek bağını kurutmakta ya. Yıkanan çocuğun göbeği daha da hızlı kuruyor bence. Bizleri de doğduğumuz gün yıkamışlar hep. Ben çocuk doktoruna da sordum hastanede ilk gün, yıkamak isterseniz 3günlük olunca göbeği kuru tutmak kaydıyla yıkayabilirsiniz dedi. Kendi de duydu. Bu riski almaya ne gerek var diyor hala ufff
cok endiseleniyor herhalde. sildiniz mi hic bebegi peki? ilik nemli bezle bir de ayaklarina bacaklarina su degebilir gobeginden korkuyorsa bile ne olacak.

cok endiseleniyor herhalde. sildiniz mi hic bebegi peki? ilik nemli bezle bir de ayaklarina bacaklarina su degebilir gobeginden korkuyorsa bile ne olacak.
Evet ya. Ben doğumdan 48 saat sonra bandajsız, bantsız duş aldım, diyorum ki bende bu kadar dikiş var su bana bişey yapmadı, çocuğun minicik göbek bağını mı iltihaplandıracak hemen ama yok işte.. Ben sildim belden aşağısını tümden ama yukarısını ellemedik. Ki bence bu daha ürpertici çocuk için

Back
X