• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ne yapalim bebisler iyi olsun biz toplarız vücutları sonra nereye yönlendircekmis merak ettim ama 😂
Bir pilates ve yoga hocasına 😀 Aşıro kilo aldım diyetisyene yönlendirdi artık bana yeme bile demiyor. Nolcak bu gidişle halim bimiyorum. 0 bedenden oldum 38 40 beden. Göbeğim 6 aylık gibi. Kilodan menisküs oldum. Doğumdan sonra Hadi kiloları veririm de Çatlama potansiyelim de çokkkk yüksek kremle yıkanıyorum resmen ama bu kilo artışına işe yararsa ne ala :D

Doğruyu söylemek gerekirse 1-3 pek kullanılmıyor. Cunku ara boy ya çok çabuk küçülüyor. Ben 1 numara yeni doğan almıştım 2 tane falan 1-3 aldim kalanı 3 aydı. Aynı şekilde 3-6 2-3 tane kalanı 6 aydı. İlk 1 yıl çok çabuk büyüyorlar çünkü, bazen ara boyu 1 defa giydirip direk üst bedene geçtiğim de oldu 😒 işte o giydiremedigim ne varsa şimdiki bebeye kısmet oldu 🤣🤣 tabi elbise ve etekler dışında 😅🤣
Bayadır giremiyorum hastalıklardan.. kaçırmışım cinsiyetinin erkek olduğunu.. o da güzel sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🙏

Nasıl geçiyor canım? Şu an kaçıncı haftandasın? Aralarında gün olarak fark var mı?
10 haftalıkken çok büyük bir sıkıntı atlattım şükür iyiler şu an ama ağarılarım var hiç geçmeyen çok yürüyünce yorulunca fazlalaşıyor 1-3 gün var aralarında ölçüm değişiyor ama orantılı şu an 17.haftadayım sen kaçıncı haftadasın ki zar göremedi benim 8.haftamda zar görünmüştü ama değişebilir tabi

Ah bende 10.haftamdayken ne hayaller kuruyordum 14 e geliyim elcin demirel simge duman hepsini yapıcam diye bir kanamam oldu doktor yasakladi valla yapabiliyorken yapın 1 kilo aldım ama resmen kalçam bacaklarim büyüdü elcin demirelin yürüyüs videolari cok güzel iç bacak calisitiriyor
Benim de 12+3 te kanamam başladı. Oyuzden 15te başladım pilates yapmaya. Ben de bir kg aldım😬 hem hızlı kilo almamak, hem de rahat bir hamilelik ve doğum geçirmek için yapıyorum 😌

Benim de 12+3 te kanamam başladı. Oyuzden 15te başladım pilates yapmaya. Ben de bir kg aldım😬 hem hızlı kilo almamak, hem de rahat bir hamilelik ve doğum geçirmek için yapıyorum 😌
Ay darısı basima diycem de benim kanama tam kapaniyor sonra bir gün yoruluyorum hemen geri basliyor isi bırakmak zorunda kaldim su 1 ay gecsin düzelir insallah ama gercekten normal dogumu cok kolaylastiriyor yakın arkadasim 4 ay elçin demirel videolarini yaptı pırt diye dogurdu sahidim insallah bizimde öyle saglikla kolaylikla olur.🙏🙏🙏

Benim de erkek olursa Ayaz ismini çok istiyorum, çok havalı ve asil geliyor kulağa.
Mert Ayaz da olabilir

Benim ilk hamileliğimde öyleydi, ağır kaldırma, zaman buldukça ayağını kaldır uzan vs demisti doktor zamanla yukarı çıktı. Plasenta previa demisti bana
Teşekkür ederim isten gelince hep uzanmaya çalışıyorum insallah benimde cikar

Üniversite hastanesinden randevu alınabiliyor ama orada asistanlar bakıyorlar. Tahlilleri de yaptırıyorlar ve düzenli takip ediyorlar. Perinatolog da çok doluydu. Durumumun riskli olduğunu söyledim. 2 hafta sonrasına randevu bulabildim. 14. haftada bakacak. Tek gebeliklerde perinatolog 92 tl ücret alıyor, ikizlerde de 600 tl.

Ben de ikiz gebeliklerde ikili tarama yapılmıyor diye ve sonuçlarında da hatalar olabildiği için yaptırmadım. Fetal DNA düşünüyordum. Üniversite hastanesinde ve özellerde bulamadım bu testi yapacak bir yer. İnternetten Genoks firmasına ulaştım. Onlar her yerde uygulama yapıyorlarmış. Onlarda yaptırayım diye düşünmüştüm
yaşadığım şehirde perinatolog yok 🥲 radyolog bulduğuma o sebeple sevinmiştim ama bakalım araştırmalrım sürecek . bulamazsam da artık sağlık olsun inşallah 20 li haftalarımıza sağlıkla geliriz de o zaman baktırırım 🌸

fetal dna yı da ben bir firmayla telefon açıp görüşmedim ama araştırdım doktoruma sordum doktorum yaptırmanızı öneririm de dedi aslında ama en büyük vazgeçme sebebim benim kanımdan iki bebeğin hormonlarını ayırıyorlar ama ikisininkini birbirinden ayıramıyorlar. dolayısıyla bana iki bebek için ayrı ayrı rapor sunamıyorlar. Allah korusun farazi bi durumda sorun var çıktı diyelim her türlü iki keseye de amniyosentez yapılması gerek ki tam sonuç çıksın. bunun yerine usg ve detaylı usg tercihim oldu.
Allah sağlıkla kavuştursun bebeklerimize 🧿🧿 üstüne çok da yapılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum 💕

Kızlar bu isimler nasıl sizce, erkek çocuğa isim bulmak ne zormuş ya 🙄 Fikirlerinizi bekliyorum.

Ali Kaan, Talha, Ceyhun, Eyüp, Alperen, Buğrahan
Aralarinda en gyzel Ali Kaan. Benim oğlumun da Ali Çınar. Esim Ali Istedi ben Çınar birlestirdik hosumuza.gitmisti😀 Kimseye izin vermedim tek isim soylemelerine. Şuan Oglum da ismini.cok seviyor ve tek.isim soylediklerinde kendi ismi olmadigini saniyor. Ama ailede herkes Ali Çinar diyor. Sadece disaridaki bazi insanlar.hemen Ali diyorlar. Ali koymak isteseydim Ali koyardim bazilarini duzeltiyorum hemen.

10 haftalıkken çok büyük bir sıkıntı atlattım şükür iyiler şu an ama ağarılarım var hiç geçmeyen çok yürüyünce yorulunca fazlalaşıyor 1-3 gün var aralarında ölçüm değişiyor ama orantılı şu an 17.haftadayım sen kaçıncı haftadasın ki zar göremedi benim 8.haftamda zar görünmüştü ama değişebilir tabi
Geçmiş olsun canım. Benimkilerde de 1-3 gün arası değişiyor. Ben şu an 12. haftadayım. Ultrason kalitesinden de kaynakalanabilir. Detaylıya gidince zar meselesini perinatologa soracağım

yaşadığım şehirde perinatolog yok 🥲 radyolog bulduğuma o sebeple sevinmiştim ama bakalım araştırmalrım sürecek . bulamazsam da artık sağlık olsun inşallah 20 li haftalarımıza sağlıkla geliriz de o zaman baktırırım 🌸

fetal dna yı da ben bir firmayla telefon açıp görüşmedim ama araştırdım doktoruma sordum doktorum yaptırmanızı öneririm de dedi aslında ama en büyük vazgeçme sebebim benim kanımdan iki bebeğin hormonlarını ayırıyorlar ama ikisininkini birbirinden ayıramıyorlar. dolayısıyla bana iki bebek için ayrı ayrı rapor sunamıyorlar. Allah korusun farazi bi durumda sorun var çıktı diyelim her türlü iki keseye de amniyosentez yapılması gerek ki tam sonuç çıksın. bunun yerine usg ve detaylı usg tercihim oldu.
Allah sağlıkla kavuştursun bebeklerimize 🧿🧿 üstüne çok da yapılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum 💕
Çok haklısın canım

Günaydın kızlar 🐣

Ay harbiden bi de o takımlar 700-800 tl falan şok oldum. Pentide hazır 1 alana 1 bedava varken ben normal pijama takımı alacağım valla en azından günlük hayatımda da kullanabilirim. Çeyizde de aldılar bir sürü kaç kere giydin diye bi sorsana bi elin parmağını geçmez 🤭
Evet çok pahalı ben sürekli bakıyorum ama adam akıllı giyilecek bi şey bulamadım valla 🙄 hays tan bi tane gömlek gecelik tarzı almıştım uzun kollu pamuklu bi tane daha sade bi şey almak istiyorum emzirmeye uygun inşallah denk gelir 🙄
Penti indirimine baktım ben 2 pijama fiyatını tek pijamaya yazmışlar 🤣
Ahahahaha aynen kv geceliğini hastane çıkışını fl da alacağım dedi dedim yok ben sipariş ettim bile 🤓 Normal gecelikler bile güzel değil en güzeli şort tişört
Amaaan amaaaan hastanede mahidevran sultan gibi dolaşırsın valla kaynanaya bırakılmaz bu işler 🤣 evet bi de önüne kurdele falan takıyolar ya iyice kıl oluyorum yap dümdüz şunu işte 😂
Kendim yapıyorum, önceden de yapardım zaten sürekli. Oyuzden zor gelmiyo😄 Elçin Demirel var, hamile pilatesi yapıyor. Onun hamileler için serilerini yapıyorum. Çok rahatlatiyo tavsiye ederim🙏
Oyy süper ben bi ara çok düzenli Pamela Reif videolarını yapıyordum çok güzel sıkılaşmıştım. Hamile pilatesine de bi bakıcam en azından haftada 3 gün bile yapsam süper olur 🤔
Doğruyu söylemek gerekirse 1-3 pek kullanılmıyor. Cunku ara boy ya çok çabuk küçülüyor. Ben 1 numara yeni doğan almıştım 2 tane falan 1-3 aldim kalanı 3 aydı. Aynı şekilde 3-6 2-3 tane kalanı 6 aydı. İlk 1 yıl çok çabuk büyüyorlar çünkü, bazen ara boyu 1 defa giydirip direk üst bedene geçtiğim de oldu 😒 işte o giydiremedigim ne varsa şimdiki bebeye kısmet oldu 🤣🤣 tabi elbise ve etekler dışında 😅🤣
Ay bu beden işleri beni çıldırtacak yavvv😵
Çoğu markada da 1-3 ten 3-6 ya geçiyor 3 ay yok. Çok çok almadım ben de o yüzden kıyafetleri. Arkadaşım yeni doğum yaptı 1 ay yenidoğan 1 ay 1-3 giydirdim şimdi 3 aya geçtik dedi. 1 ay yetecek şekilde almak en mantıklısı. Bi de kış olacak kurutma olayı da sıkıntı kurutma makinem yok ama inşallah yeter aldıklarım 🤐

Yalnız değilsin ben de aldım biraz ve doktorumdan uyarı aldim :) oyle cok yedigimi söyleyemem zaten mide bulantilarim oluyor halen ama sanırım hamilelikte metabolizmam cok yavasliyor öncekinde de hızlı kilo almistim. Dikkat etmeye çalış canım sen de, fazla kilo hem hareketleri kısıtlıyor hem de bir sürü sakıncası var, doktorlar da uyarıyor oyuzden.
Yalnız değilsin ben de aldım biraz ve doktorumdan uyarı aldim :) oyle cok yedigimi söyleyemem zaten mide bulantilarim oluyor halen ama sanırım hamilelikte metabolizmam cok yavasliyor öncekinde de hızlı kilo almistim. Dikkat etmeye çalış canım sen de, fazla kilo hem hareketleri kısıtlıyor hem de bir sürü sakıncası var, doktorlar da uyarıyor oyuzden. Bol yurüyüş mümkünse:)
Ya inan ki bende kusmam yok ama en başından beri hiç iştahım olmadı çalışmıyodum hareketsiz kaldım diye düşünüyorum:) işe başladım şimdi biraz yürüyüş yapıcam dediğin gibii 🌸

Ne çatlağı yaa 😞 Ben şuan 6 aylık gibiyim zaten sabah öğle akşam lierac ve serumunu sürüyorum hasta olduğum için 3 gündür hiç sürmedim. Ayağa kalkınca ilk iş o olacak :/ yeni fobim hoş geldin :/
Aaa günde bi kere sürdüm ben, dur bende öyle yapiyim lieracla bütünleşmek mi lazım acaba 🥺 çok geçmiş olsun 💜

Kızlar merhaba, herkes iyidir umarım. Bugün bana trafikte arkadan çarptılar 🤦🏻‍♀️ Allah beterinden saklasın, çok şiddetli değildi ama tabi biraz belim ağrıdı. Bu tarz bir şey yaşayan oldu mu daha önce? İnşallah her şey yolundadır, dualarınızı beklerim 🌸
canım çok geçmiş olsun Rabbim seni de bebeğinide korusun inşallah ben kızıma hamileyken 20 li haftalarda bize de yandan çarpmışlardı çok şükür hiç birşey olmadı içini ferah tut sen iyiysen bebek de iyidir onun koruması çok yüksek sert bir darbe almadığı sürece Allahın izniyle birşey olmaz :dua: :nazar:
Bi de bana multivitamin vermedi gyno ferro sanal verdi içeriğinde folik asit demir b12 varmis bi de devit damla verdi acaba multivitamin istemeli miydm siz neler kullanıyorsunuz
canım bana geçen hafta ocean mummy verdi içeriğini kıyasla istersen :emir_bebek:
Kızlar bana da tahmin yaparmısiniz henüz göremedik bugün gittik ama bacaklarını kapatti doktorda fazla uğraşmadi zaten
Eki Görüntüle 3132898
bana kız gibi geldi canım sağlıkla gelsin minik kuzucuk :KK200::nazar::emir_bebek:
ben yaşadım canım arabamız perte çıktı, arkadan 120 yle falan vurdular bize yolda savrulduk, takla atıyorduk nerdeyse. doktorum sen iyiysen o da iyidir endişelenme hiç bişey olmaz demişti. çok şükür bir problem yaşamadık. geçmiş olsun bu arada, bir fakire sadaka verin.
çok geçmiş olsun canım Rabbim beterinden korusun seni de bebeğini de :dua::KK200::nazar:

Kızlar bu isimler nasıl sizce, erkek çocuğa isim bulmak ne zormuş ya 🙄 Fikirlerinizi bekliyorum.

Ali Kaan, Talha, Ceyhun, Eyüp, Alperen, Buğrahan
canım bende sürekli isim arıyorum benimde en sevdiklerim ömer ve kerem ama karasızım bende klasik isim seviyorum yeni nesil isimleri çok sevmiyorum anlamlı da olmalı söylemesi de kolay olmadı ben aralarında en çok ali kağanı beğendim bizde iki isim koyarsak ömer ali olabilir dedik bakalım daha zaman çok fikirler değişebilir kızımda çok hızlı karar vermiştik aslında :110:
Yicem ya eşimle bakıp bakıp gülüyoruz kıyafetlere bu ne ya minicik diye 😂 Sana ne sorcam 1-3 ay ile 3 ay arasında ne fark var 😂

Eren tek başına güzel bence, Buğra erkek deve demek anlamını sevmiyorum o ismin😂 Alperen de siyasi çağrışım yapıyor siyasi isimler de çocuğa koymak iyi değil bence🤭
canım bebeğin:emir_bebek: doğum kilosu ve boyu çok önemli ben kızımda yeni doğan aldığım takımların hiç birini giydiremedim 3600 kg 52 cm doğmuştu tabi markadan markaya da kalıp farkları oluyor o yüzden ben 2-3 tane 1-3 , 2-3 tane 3-6 şeklinde almayı düşünüyorum çok abartmadan bebek doğuncada hemen internetten bile söylersin bebeğinin gelişimsel durumuna göre ama çok küçük almamaya gayret et çok hızlı büyüyorlar çünkü az alıp sık sık yıkayacağız ilk 1 ay :nazar::emir_bebek:

Yine bir kampanyayı daha kaçırmışım kızlar 🤣🤣 ya bu arada penti de çok pahalanmış. En iyisi trendyoldan falan bakayım ben de 😬
Penti aşırı pahali geldi bana da, eskiden böyle değildi uyguna biseyler bulunurdu. Çok bisey almaya gerek yok aslinda kendin için, hastane için bir gecelik bir de önden düğmeli pijama takımı, evdekilerden de idare edersin

benimki rapid nipt diye geçiyor hızlı tipi mi acaba ? 5 iş gününde mutlaka çıkar dediler bakalım göreceğiz.

canım bende sürekli isim arıyorum benimde en sevdiklerim ömer ve kerem ama karasızım bende klasik isim seviyorum yeni nesil isimleri çok sevmiyorum anlamlı da olmalı söylemesi de kolay olmadı ben aralarında en çok ali kağanı beğendim bizde iki isim koyarsak ömer ali olabilir dedik bakalım daha zaman çok fikirler değişebilir kızımda çok hızlı karar vermiştik aslında :110:

canım bebeğin:emir_bebek: doğum kilosu ve boyu çok önemli ben kızımda yeni doğan aldığım takımların hiç birini giydiremedim 3600 kg 52 cm doğmuştu tabi markadan markaya da kalıp farkları oluyor o yüzden ben 2-3 tane 1-3 , 2-3 tane 3-6 şeklinde almayı düşünüyorum çok abartmadan bebek doğuncada hemen internetten bile söylersin bebeğinin gelişimsel durumuna göre ama çok küçük almamaya gayret et çok hızlı büyüyorlar çünkü az alıp sık sık yıkayacağız ilk 1 ay :nazar::emir_bebek:
bence Ömer koy çok güzel bir isim, hem de etrafında çok olmaz kendine münhasır olur. Benim oğlumun adı da Tarık, hiç etrafında yok çok iyi oluyor iyi ki öyle koymuşuz diyoruz.İki isim çok zor oluyor, etrafımda iki isimli çok var eşim de 2 isimli, bezmiş durumda, ilk ismini sevmiyor herkes ilk ismi söylüyor falan, tabi tercih meselesi ama kullanımı zor oluyor

aynen canım işte onu da öngöremediğimizden insan nasıl alsam diye şaşırıp kalıyor:KK51: yenidoğan 7 takım kıyafetim var şuan iç zıbınlar hariç başka almayacağım yenidoğan, 1-3 de 4 takımım var belki 1 tane daha alırım sonra 3 ve 3-6 alıcam. peki mayısta evin içinde uzun mu giydirilir kısa mı :işsiz: 3 ayları nasıl almak lazım acaba

Back
X