2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım ben hastaneye götüreceğim kalanı da artık eve gelenlere
Sanki hastaneye de goturmek gerekir diye dusunuyorum.İlk kizim pandemi de dogdu, kimse gelemedigi icin goturmemistik ama bu defa gelen olur,hazirlikli olmak lazim.

Fiyatlarda ucmus ya,100 tane cikolata yaptirayim dedim bin liralardan fiyat verdiler😕
Ben de götüreyim bari ev yakın zaten taşıması zor olmaz. Canım ne pahalıymış neymiş bu çikolata böyle 🙄 Benim aldığım sayfaya bi baksana Elit madlen sütlü 100 adet 235 tl ye aldım kargo da bedava @ cikolatamadeni diye bi sayfa
Ya bnce fotograf gibi organizasyon varsa yada odaya küçük süs bile yapilcaksa hastaneye goturmeli. Fotograflarda bulunsun yani
Aynen fotolarda hatıra çıkar doğru diyosun. 🥰
Kızlar fotoğraf çekimş yaptıracak mısınız hastanede ? Ya da daha önce tecrübe eden oldu mu?
Hastanenin anlaşmalı olduğu biri var doğum ücretine ek 650 tl ye çekiyor doğum anında falan odada da çekiyor 3-4 poz ona cektircem canım ben
Ben götüreceğim canım aslında ziyaretçi falan geleceğini sanmıyorum pek sadece masa yapılacağı için üstüne koyulsun diye. Yoksa şart değil bence, ama ziyaretçim gelir diyorsan götürebilirsin
Ziyaretçi çok olacağını sanmıyorum canım ama fotolarda anı çıkması için güzel olur
Kızlar çöp kovası alacak mısınız şu korbell olandan? Çok övüyolar mutlaka al dedi çevremdekiler ama bi de size danışmak istedim. E-bebekte 330 tl değer mi sizce?
Yok canım ben kokulu çöp poşeti aldım rossmandan ona atıp balkondaki çöp kovama koyucam zaten sürekli atılır çöp biriktirmeyi sevmem ben korbeli alsam da dolsun diye bekleyemem ondan benim için çok gerekli gelmedi
Canım her ihtimale karşı Bi idrar tahlili verebilirsin. Bende dün verdim Bi şikayetim yoktu ama yinede vermek istedim temiz çıktı çok şükür günde 3 litre su tüketiyorum bu haftalarda enfeksiyon olabilirmiş zaten dikkat et canım 🌸
Evet canım ctsi vericem bi bu hafta yoğunluktan su içmeyi bile unuttum
Kızlar sizde de oluyormu atletimde sarı sıvılar oluyor böyle minik minik süt mü oluyor onlar ☺️
Yok bende olmadı hiç canım ama kolostrum sizabiliyormus

Dün gece çok kötü geçti benim kızlar insanlara neden 32 de calisabilir raporu veriyolar anladım 🥴 Sanki gece başka biriyim gündüz başka biri. Yatağa yattığım an başlıyor ağrılar. Hele şu çatı ağrısı huzur bırakmadı sağa sola dönerken bile işkence. Sabaha kadar mirildanmisim eşim öyle diyor bi de bi ara uyandım yine regl ağrısı gibi ağrım vardı sola döndüm bı süre sonra geçti. Sanırım artık zorluklar bu saatten sonra başlayacak.😤

Bence esin kalsın, emin ol sende esin de çocuk bakmayı bilmiyorsun ama o ilk anları eşler paylaşmalı bence. Bende eşim kaldı, ve o yorucu anların üzerinden birlikte geldik. Tatlısıyla acısıyla birlikte tecrübe edin herseyi. Bizde öyle oldu
Eve çıktığımızda annem geldi gündüzleri sadece. Sabah eşim ise giderken onu alıp bıraktı bize annem yemek temizlik olaylarını halletti akşam eşim gelince birlikte yemek yedik sonra annemi eve bıraktı hep.
Bakalım canım o günkü psikolojime göre sanırım karar vericem. Ama açıkçası o gün için çok duygusal düşünemiyorum. Benim için önemli olan bana konfor sağlayacak birinin yanımda olması çünkü biliyorum kendimi eşim olursa her şeyi ben yapmak isticem o da cesaret edemicek falan bi de sezeryan olursam yıpranırım gibi geliyor. Bu konuda güvenenilecegim tek kişi annem kendimi de bebeği de rahatça emanet edebilirim. Eşim olursa bebekten daha ziyade benle ilgilenmek zorunda kalacak benim de bütün eforu bebeğe göstermem gerekecek o da ilk gün kolay olur mu zor olur mu bilemedim. Annemle aynı yerde oturuyoruz zaten kv de de gelecek doğumda ev işlerini kv halleder ikisi de genç annem de bana destek olur diye düşünüyorum. Tabi o gün gelsin zaman neyi gösterecek bakalım

Dün gece çok kötü geçti benim kızlar insanlara neden 32 de calisabilir raporu veriyolar anladım 🥴 Sanki gece başka biriyim gündüz başka biri. Yatağa yattığım an başlıyor ağrılar. Hele şu çatı ağrısı huzur bırakmadı sağa sola dönerken bile işkence. Sabaha kadar mirildanmisim eşim öyle diyor bi de bi ara uyandım yine regl ağrısı gibi ağrım vardı sola döndüm bı süre sonra geçti. Sanırım artık zorluklar bu saatten sonra başlayacak.😤
Canim zaman su gibi akiyor. Ben ilk gebeligimde bu formda bu zamanlari hatirliyorum, simdi o bebek buyudu de dun okuma yarismasinda 5.oldum diye agladi🤷🏻‍♀️ o bebek buyudu de meselelere bak :KK70: o zamanlari gorecegiz insallah... Az bi sey kaldi, birakma kendini yoksa zor olur. Suanda bebegin buyudugunu düşün ve gecici bunlar az kaldi de kendine 🙏😌

Ben de götüreyim bari ev yakın zaten taşıması zor olmaz. Canım ne pahalıymış neymiş bu çikolata böyle 🙄 Benim aldığım sayfaya bi baksana Elit madlen sütlü 100 adet 235 tl ye aldım kargo da bedava @ cikolatamadeni diye bi sayfa

Aynen fotolarda hatıra çıkar doğru diyosun. 🥰

Hastanenin anlaşmalı olduğu biri var doğum ücretine ek 650 tl ye çekiyor doğum anında falan odada da çekiyor 3-4 poz ona cektircem canım ben

Ziyaretçi çok olacağını sanmıyorum canım ama fotolarda anı çıkması için güzel olur

Yok canım ben kokulu çöp poşeti aldım rossmandan ona atıp balkondaki çöp kovama koyucam zaten sürekli atılır çöp biriktirmeyi sevmem ben korbeli alsam da dolsun diye bekleyemem ondan benim için çok gerekli gelmedi

Evet canım ctsi vericem bi bu hafta yoğunluktan su içmeyi bile unuttum

Yok bende olmadı hiç canım ama kolostrum sizabiliyormus
Cok uygunmus geldi mi cikolatalar,kaliteleri nasil,begendin mi? Benim yaptiracagim yer oyle cok ust segment bir yer degil ama ortanin da ustu kalite olsun istedim ama o kadar para da vermem yani,cocugumun bir ihtiyacini alirim.

Cok uygunmus geldi mi cikolatalar,kaliteleri nasil,begendin mi? Benim yaptiracagim yer oyle cok ust segment bir yer degil ama ortanin da ustu kalite olsun istedim ama o kadar para da vermem yani,cocugumun bir ihtiyacini alirim.
bugün kargoya verilecek dener söylerim ama benim sorduğum çikolatıcıların %80 i elit madlen yapıyordu. Elvan çok kötüymüş mesela kızlar öyle dedi. Elit madlenin yorumlarına baktım ben ty dan beğeniyor herkes Ayseee1987 Ayseee1987 de güzel dedi lezzetine. bakalım gelince dener sana söylerim canım

Canim zaman su gibi akiyor. Ben ilk gebeligimde bu formda bu zamanlari hatirliyorum, simdi o bebek buyudu de dun okuma yarismasinda 5.oldum diye agladi🤷🏻‍♀️ o bebek buyudu de meselelere bak :KK70: o zamanlari gorecegiz insallah... Az bi sey kaldi, birakma kendini yoksa zor olur. Suanda bebegin buyudugunu düşün ve gecici bunlar az kaldi de kendine 🙏😌
yok canım salmıyorum işte evde olsam salarım ama kesin, işe gelip gitmek yine işe yarıyor :KK70: Zaman hızlı akıyor dediğin gibi her şeye rağmen tadını çıkarmak lazım

Okurken bile rahatladım valla😆 Kayinvalidem evde olacak yemeği temizliği o yapar artık 🥶
inşallah her şey çok güzel geçer de canım çok güzel anılar kalır bize :dua:
Kızlar 29+6 hastalığım 24 haftadan bu yana yatıyorum bebek aşağıda ve karnım sert diye, her hafta nstye giriyorum 2 haftada bir ultrason. bu hafta rutin kontrolde muayene geldim açılma yok nstde sancı yok. 30 haftalık 1600 36 cm bebek. Doktor onca ilaca rağmen karnımın çok sert olduğunu muayenede de bebeğin başının aşırı derecede baskı uyguladığını söyleyip hastaneye yatırdı. Ciğer geliştirici iğne başladılar. Çok endişeliyim 😔 iğneye rağmen erken doğumun olmama ihtimali var mıdır?
çok geçmiş olsun canım inşallah her şey yolunda gider sağlıcakla zamanında gelir bebeğin ama stres yapma stres herşeyi tetikler doktorun riske atmamış bence iyi birşey kontrol altında olman olası bir durumda ciğer geliştiricinin yapılmış olması da bebeğin için önemli evde kalsan daha çok gerilirdin ne oluyor diye şu anda gözlem altında olman bence en iyisi :dua:
Bu akşam biraz mutfakla ilgili işlerim var, aman Allahım karnım inanılmaz sertleşiyor. Karnımın alt kısmı yırtılıyor gibi Allah korusun. Uzanmaya geliyorum arada, bu seferde mengene gibi geriyor beni bebiş 😌 bundan sonra böyle artık kızlar, Allah kolaylığını versin
canım valla bende de birkaç gündür durumlar aynı sertleşiyor geriliyor sanki karnımı yırtıp çıkacakmış gibi anlık göbek bölgemde kasıklarımda ağrılar oluyor Allah yardımcımız olsun sağlıcakla atlatalım şu dönemleri :dua:
28. Haftadayim acayip çatı ağrım bel ağrım oluyor özellikle gün içinde hareketli bir gün gecirince sizde yaşıyor musunuz bunu çözümü nedir
canım bende de uzun zamandır var özellikle çatı ağrısı çok oturunca çok yürüyünce daha fazla olduğunu fark ettim ara ara kalkıp kısa yürüyüşler yapıyorum bana bayağı faydası oldu bence vücut ısınınca ağrı hafifliyor
Kızlar 32+2 yim karnım serttttt ara ara bu normal mi gerçekren😂😂😂
son 1 haftadır bende de var canım doktora sordum artık büyüdü iyice normal dedi hatta bazen karnımı yırtıp çıkacak gibi hissediyorum :KK43::halay:
Yaa kızlar maşallah bebekleriniz sert bir şekilde vuruyor demekki🧿🧿
Benimki geçen hafta 4-5 gün öyle hareketliydi, dışardan bakınca bile görüyordum, sonrasında hep küçük kıpırtı şeklinde hissediyorum, böyle olması beni huzursuz ediyor 😔 duruşunu değiştirmesiyle bir alakası varmıdır?
Vaktiniz varsa biraz detaylı anlatırmısınız lütfen ne aralıklarla hareket ediyor, hareket ettiği sürece dışardan bakınca görülebilecek şekildemi?
canım sürekli değişiyor hareketleri ama benim 30. haftadan sonra hareketler daha sert olmaya başladı daha ağrılı ayrıca pozisyonu da hareketleri hissetmede çok etkiliyor diye düşünüyorum önemli olan hareket etmesi sert yada yumuşak diye birşey yok ona takılma bence :super:
Kızlar ya bu hediyelik çikolata vs. Hastaneye götürecek misiniz yoksa evde gelenlere mi vereceksiniz ? Hepsini taşımaya gerek var mı bilemedim🤔
bende kararsızım ama hastaneye sadece 1. derece yakınlarım gelir diye düşünüyorum. karar veremedim:KK43:
Kızlar fotoğraf çekimş yaptıracak mısınız hastanede ? Ya da daha önce tecrübe eden oldu mu?
canım benim eşim çekecek fotoğrafımızı profesyonel makinası falan var hobi olarak yapıyor kızımda da yeni doğan çekimini eşim yapmıştı evde de bunda da öyle düşünüyoruz.
Ayy bende bi yerini avuçluyorum hep konuşuyorum sıpayla oğlum elinimi tuttum totoşunu mu yoksa diye gülüyorum 🤭😂😂 benimde Bi yandan çok hoşuma gidiyor Bi yandan canım acıyor ani hareketlerde artık büyüdüler ya çok şükür ☺️☺️🙏
aynen canım iyice büyüdüler kendilerini sürekli hatırlatıyorlar özellikle de ayaktayken karnım gerilince çok ağrı yapıyor :KK43: akşam olup uzanıp dinlenmeye geçince de çoşuyor resmen :KK70:
Kızlar çöp kovası alacak mısınız şu korbell olandan? Çok övüyolar mutlaka al dedi çevremdekiler ama bi de size danışmak istedim. E-bebekte 330 tl değer mi sizce?
bana da çok öneren oldu ama ben almayacağım galiba canım.
Şimdi bunları pişirip mi koyuyoruz pişirmeden mi koyuyoruz? Pişmiş kurabiye buzluktan çıkınca tadı değişmiyor mu peki?
canım böreği pişmeden koyuyorum. kurabiyelerinde normalde hamurunu koyuyorum ama o yoğunlukta uğraşmamak için pişirip koyacağım. buzluk kaplarına koyarsan tadı değişmiyor buzdolabı poşetinde olursa tadı değişiyor koku da sinebiliyor .
Bende kizimda tamamen pamuk kullandım (e bebeğin kendi markası olanı, çokta memnundum) ıslak mendil neredeyse hiç kullanmadım birde 5 yıl öncesi şimdiki kadar temiz içerikli ürün yoktu. Ama bu defa ıslak mendil kullanmayı düşünüyorum ikiz olacaklar pamukla zorlanabilirim pratik olsun istiyorum, içeriği temiz olan ıslak mendil tavsiyelerinizi alabilirim
canım ıslak mendil olarak kızımda kullanıp memnun kaldığım sleepy yenidoğan aşağıdaki link attığım çeşidi ama diğerleri kokulu ben bunu önerebilirim.

ayy canım git gide ağırlaşıyoruz bende dün gündüz bu kafadaydım çünkü sürekli sertleşti karnım ağrı yaptı karnımda ve kasığımda akşamı zor ettim artık böyle geçecek galiba gün içinde fırsat buldukça kısa yürüyüşler yapmaya çalış oturarak çalışmak da insanı çok zorluyor çünkü :KK43:

bugün kargoya verilecek dener söylerim ama benim sorduğum çikolatıcıların %80 i elit madlen yapıyordu. Elvan çok kötüymüş mesela kızlar öyle dedi. Elit madlenin yorumlarına baktım ben ty dan beğeniyor herkes Ayseee1987 Ayseee1987 de güzel dedi lezzetine. bakalım gelince dener sana söylerim canım
Cok iyi olur canim yazarsan beni etiketle mutlaka☺️

Hastaneye baska icecek, yiyecek ne goturmek lazim🤔 Kurabiye,lokum,cikolata,lohusa serbeti tarzi seyler mi?

inşallah her şey çok güzel geçer de canım çok güzel anılar kalır bize :dua:
inşallah canımmmm
bende kararsızım ama hastaneye sadece 1. derece yakınlarım gelir diye düşünüyorum. karar veremedim:KK43:
ya ben foto çekcez diye alıcam yanıma sonra kaldırırım çantaya, hastaneye çok gelen olmaz bizden lokum da alıcam zaten hastaneye gelen giden olursa lokum veririm çikolatayı evde ikram etmek istiyorum kahveyle falan bakalım
ayy canım git gide ağırlaşıyoruz bende dün gündüz bu kafadaydım çünkü sürekli sertleşti karnım ağrı yaptı karnımda ve kasığımda akşamı zor ettim artık böyle geçecek galiba gün içinde fırsat buldukça kısa yürüyüşler yapmaya çalış oturarak çalışmak da insanı çok zorluyor çünkü :KK43:
evet canım yürüyorum arada kalkıyorum belim kitleniyor zaten kalkmazsam bi 2-3 dk doğrulamıyorum :KK70:

Cok iyi olur canim yazarsan beni etiketle mutlaka☺️

Hastaneye baska icecek, yiyecek ne goturmek lazim🤔 Kurabiye,lokum,cikolata,lohusa serbeti tarzi seyler mi?
tamam tatlım. valla ikramlık bişey götürmücem canım ben ya zaten gelenler eli boş gelmez illa ki bişey getiriyorlar kuru pasta meyvesuyu vs. ben lokum alırım dedim hem personellere dağıtırım hem giren çıkan yer gelen olursa ikram ederiz. karton bardak alıcam bi bi de nescafe dediler sezeryan olursa diye kendine bi kuruyemiş kavanozu hazırla hurma badem fındık vs. bi kutu da lokum alınır yeter bence bu kadar

sürekli dönüyor olamazlar değil mi tekmeleri bi midemin orda karnımın sağ üstünde hissediyorum iki gün sonra sol altta böyle bir şey oşabiiir miii 😃
Bnce el kol kafa toto bize girisiyolar 😂 cunku bnde ayni seyleri hissediyorum dksi dksini tutmuyo bi göğsümü altini acitiyo bi wc hissiyatı bi solkaburgama bi gobegime yani icerde ne durumdaysa artik dort dönüyo 😂😂

he kızlar bi de pipet çok kullanışlı oluyormuş doğumdan sonra su falan içerken yatar pozisyonda da olacağımız için çantaya konabilir aklınızda olsun

tamam tatlım. valla ikramlık bişey götürmücem canım ben ya zaten gelenler eli boş gelmez illa ki bişey getiriyorlar kuru pasta meyvesuyu vs. ben lokum alırım dedim hem personellere dağıtırım hem giren çıkan yer gelen olursa ikram ederiz. karton bardak alıcam bi bi de nescafe dediler sezeryan olursa diye kendine bi kuruyemiş kavanozu hazırla hurma badem fındık vs. bi kutu da lokum alınır yeter bence bu kadar
İlk kizimda acil sezeryana alindim neskafe disinda bir sey goturmemistim,bunda abartmadan bir kac atistirmalik goturmek istiyorum.kuru yemis,hurma aklima gelmemisti,mutlaka alacagim🤗 Aksam babam da diyor ki,eskiden ziyarete giden ikramlik gotururdu,simdi zaman mi degisti bunun kaygisina dustun simdiden diyor🤣🤣

İlk kizimda acil sezeryana alindim neskafe disinda bir sey goturmemistim,bunda abartmadan bir kac atistirmalik goturmek istiyorum.kuru yemis,hurma aklima gelmemisti,mutlaka alacagim🤗 Aksam babam da diyor ki,eskiden ziyarete giden ikramlik gotururdu,simdi zaman mi degisti bunun kaygisina dustun simdiden diyor🤣🤣
haklı valla ama gelenler illa ki getiriyor ya kimse eli boş gelmez sanmıyorum biz biraz pimpirikleniyoruz :KK70: kuruyemiş kavanozu mutlaka koy yanına kurtarıcı, hatta bu fellas, züber barlar falan oluyor sağlıklı onlardan da atıcam ben çantaya tatlı ihtiyacını giderir hem içeriği güzel. doğum sonrası enerji lazım olacak :confused:

Canim bunlar da biraz abartmis bence ama olay bebek ayri yatakta olur olmaz gibi bir genelleme yerine, zaten inanilmaz bir bag oluyor bebekle Anne arasinda bebegin ihtiyacina gore davranmak gerekiyor. Surekli Anne yaninda olmasi da sorun, uzak olmasi da. Duruma gore goreceksin gudusel olarak gerekeni yapacagiz zaten.

Bir de ne kadar aglarsa aglasin yataga birak uykuya gecmeyi ogrensin gibi uyku egitimleri dedikleri mevzular var cocuga ogrenilmis caresizligi bebekken kosulluyorlar ve anne-bebek baglanmasina inanilmaz zarari var.

Gecen bir arkadasla sohbet ettik, yeni mezun bir kiz meslekte 5 yilin sonunda inanilmaz bir hayat yasamaya basladi dedi, arkadas biraz baktim ki gelen danisanlarin gozunu korkutup fazla Seans yapip insanlarin sorunu yoksa da var diyormus. Hani diyecegim sosyal medyada donen cogu hesap tamamen kapiyal odakli :KK43: cok uzucu cok ... Bebeklere bari yapmasalar :KK43:
aglatmalı uyku eğitimlerine ben de karşıyım. aynen dedigin gibi bebeğe göre bir yaklaşım belirlenebilir.
ben ilk oğlumda cok arastırdım farklı yaklasımları ve bize uygun bir çözüm buldum destekli şekilde uyku eğitimine başladık sonra desteksiz e gectik ve asla aglatmadım. bu konuyu daha once de konusmustuk sanki burda, aglayarak uyuyan bebek uyumayı değil çaresizliği öğreniyor. ancak bebeklerin düzene ve saglıklı uykuya ihtiyacları var, düzene alışmamış cocuklar ileriki yaşlarda bakıyorum gece 12 lere kadar oturuyor, belirli bir yaştan sonra bu düzeni kurmak cok daha zor. oyuzden uyku eğitimi zararlı düşüncesine katılmıyorum. evet ilk aylar zaten bebek hayata adapte olmaya calısıyor, ilk aylarda bu cok zor ve gereksiz, bebegin en cok ihtiyacı olan şey annenin teni ilgisi. ben 6 aylık civarı uyku eğitimine başlamayı düşünüyorum, oglumda da o civarda baslamıstım. bunun adı eğitim oldugu icin belki itici geliyor bazılarına bilemiyorum ama bebegin bu konuda yardıma ihtiyacı oldugunu düşünüyorum, kendi konforumdan ziyade onun saglıklı büyümesi icin.

Son düzenleme:
Gecen bir arkadasla sohbet ettik, yeni mezun bir kiz meslekte 5 yilin sonunda inanilmaz bir hayat yasamaya basladi dedi, arkadas biraz baktim ki gelen danisanlarin gozunu korkutup fazla Seans yapip insanlarin sorunu yoksa da var diyormus. Hani diyecegim sosyal medyada donen cogu hesap tamamen kapiyal odakli :KK43: cok uzucu cok ... Bebeklere bari yapmasalar :KK43:
bu konu bambaşka ve evet benim de böyle tecrübem oldu gereksiz seans uzatma durumunu eşim de yaşadı ama uyku eğitimiyle baglantısını anlayamadım. maalesef piyasada cok fazla eğitimsiz uyku eğitimcisi var, bu konuda haklısın. aslında her konuda var, eğitimi olmayan spor hocaları, pilates eğitmenleri vs. dikkatli olmak lazım

Ay yerim kaydettim bunu açar açar bakarım iyice öğrenene kadar 😆

Allah Allah canım demek ekstra bi durum gördü doktorun boşver sen kontrol altında kal yine de

Olmaz mi bel ağrısı artık bi parçam gibi çatı ağrısı da her akşam istisnasız mevcut 🥲 Bacak arama yastık koyuyorum o iyi geliyor
ya benim uykularım felaket bir hal aldı sizde de öyle mi. gece en az 3 kez tuvalete kalkıyorum her kalktıgımda bogazım kurumus oluyor ve su içiyorum sonrası kısır döngü. bu kadar sık uyanınca uykuya dalmakta cok zorlanıyorum bir sag bir sol, yan taraflarım cok acıyor yatarken, bacak arama yastık koymak da fayda etmiyor artık. bu kadar sık uyanınca gördüğüm her rüyayı hatırlıyorum nerdeyse ve sacma sapan şeyler, hatırlamak istemiyorum :KK70: bari doguma kadar güzel uyusaydık ya

X