Merhaba. İki bebeği emzirdinjz mi acaha yoksa mama mi kullandiniz. Ben ikisini de sadece emzirmeyi düşünüyorum. Acaba çok mu hirpalanirim. Süt artı mama mi yapsam sizceHayırlı olsun 2021 ikiz annesiyim merak ettiğiniz her şeyi bilgim dahilinde seve seve cevaplarım
Teşekkür ederim canım. Hayırlısı olsun bakalım bi görüşelim
Merhaba evet sorularım olcakEvet ben çapaya gidiyorum benim doktorum dediği için hemen bilgi vereyim biraz gecikme oldu ama kusura bakma canim
Merhaba üçüz annesi
Ben doktorumun tavsiyesi üzerine doktor falan tanımadan normal kadın doğum polikliniğine gittim randevu alıp zaten ucuz bebek görür görmez beni perinatoloji birimine yönlendirdiler.
Perinatolojiye elimde bir kağıtla gittim polikliniğin verdiği onu görünce bana hemen yarındı gün için randevu verdiler sonraki gün hızlı bir şekilde görüştüm perinatolog ile ama adını tam hatırlayamıyorum bana 16. Haftaya gel ondan sonra her hafta geleceksin riskli gebe oldugun için dedi ama çok ilgili ve kibar bir bayandı evde raporum var adı onda yazıyordu ama şuan tatildeyim ancak cumartesi adını verebilirim orada adı yazıyordu çünkübaşka merak ettiğin bir şey olursa yaz seve seve cevap veririm
Sağlıkla buyusunler inslalajAynen canım öyle oldu iki tane transfer olmuştu
İnşallah canımSağlıkla buyusunler inslalaj
Merhaba evet sorularım olcakdurumunuz nasıl nasıl gidiyor? Dr risk var dediğinde ne yaptınız? Çünkü tek kesede iki bebek biraz tedirgin ediyor birde diğer kesedeki bebek var. İnsanın aklına bir sürü soru takılıyor açıkçası. Ama boş düşünmek de istemiyorum. Önce perinatologla görüşmemiz gerekiyor. Benim Dr'um İbrahim kalelioğlu nu önerdi. Siz doktorunuzdan memnun musunuz,test tarama vs yaptı mı? Şimdilik sorularım bu kadar iyi tatiller
Yaa çok güzel yazmışsın teşekkür ederim ilgin içinDurumum iyi çok şükürama daha ağırlaşmış sayılmam 14+0 olduk bugün ama hala iyi hissediyorum kendimi
Vallahi benim doktorum bana risk var bile demedi hatta kendisi o kadar olumlu konuştu ki ben ilk devlet hastanesi maceramda şok oldum 1 tanesini aldırman lazım dediklerindedoktoruma gittim durumu anlattım kendisi dedi ki ben tıbbi bir sorun olmadıkça bebeklerin alınmasına karşıyım bu sebeple bunu öneremem ama sen istersen yapabilirsin sen anne olarak ne yapsam haklisin dedi sonra bana basit devlet hastanelerine gitme çapaya git orası hepsinden iyi dedi doktor ismi vermedi
Ben 12 haftalıkken gebe polikliniğinde randevu aldım gittim ikinci şok orada yaşadım poliklinik doktoru 2 plesanta birbirine yapisik bir bebek de 1 hafta geriden geliyor gelisimi durmus olabilir acil bakilsin sana perinatolojide dedi bende oraya gittim Allah razi olsun hemen ayarladilar ve baktilaryanlis gormus o doktor tum bebeklerin keseleri ayri oldugu icin o ayri yumurta sanmis ama benim de 2 bebegim tek yumurtadaymis ama keseleri ayrilmis erken dönemde oluştukları için diğer bebek de yersizlikten ölçülemez durumdaymış perinatolog alttan bakarak ölçüm yaptı geride değilmiş hatta ileri cıktı tek olduğu için daha iyi gelişmiş tek yumurta ikizi her zaman risklidir dedi istersen alabiliriz dedi ben istemiyorum dedim tama dedi kibar bir bayandı ama bayandı gittiğim doktor ismi bir türlü aklıma gelmedi ama ozel olarak gitmedim hic para da odemedim girdigim andan itibaren ama ozel durumumu ogrendikten sonra ozel gibi davrandilar yalan yok tarama testi tamamen yapılamıyormuş sadece ense ölçümü ve burun kemiği kontrolü yaptı hepsinde olması gereken ölçülerdeymiş bana eğer genetik rahatsızlık var mı öğrenmek istersen amniyosentez yaptırmak gerek dedi bende istemiyorum dedim ben bunları söylemek zorundayım ama karari sen vereceksin dedi kan testlerini gebe polikliniğinde yapmislardi onları istemedi bir daha en son durum bu sekildeydi 12 eylülde yeniden çağırdılar sonrasında her hafta perinatolojide kontrol edeceklermiş süreç bu şekilde devam edécekmis
Umarım soru işaretlerine cevap verebilmisimdirben hepsini sağlıkla kucağına alacağına inandım bu psikoloji bana çok iyi geldi ve bir şekilde kendimi iyi hissediyorum her konuda ama ilk gebeligim değil belki bu sebeple kendimi iyi hissediyor olabilirim
Bu süreçte sen ve hislerin en önemlisi sen nasıl hissediyorsan öyle karar ver kimse sana bir şey diyemez çünkü zor bir durum bunu sadece anne bilirkimse bosuna bebeginden vazgecmez ama sen nasıl inanıyorsan o gerçektir ben buna inanıyorum çünkü bence öyle bir his oluşuyor annede anlıyor yani nasıl ilerleyeceğini sen üç mucizenin annesisin eğer istiyorsan hepsini saglikla dogurur sonra da onlara sağlıkla bakabilirsin kimsenin dediklerini kafana takma sadece kendini dinle umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeklerini
Yaa çok güzel yazmışsın teşekkür ederim ilgin içinbende takibimi yaptırcam bakalım haftaya gideceğiz nasipse.
Seninde herşey gönlünce olsun inşallah. Gittiğin doktor hastanede mi? Perinatolog olan bayan
Hakkınızda hayırlısı olsun öyleyse sizindeGebelik polikliniği beni prenatal tanı ve tedavi birimine yönlendirdi gittiğim doktor da oradaydı aynı hastanedeydi yanihatta ismini de hatırladım gibi Şule Birol sanirim sanki bir soyadı daha var gibi ama emin değilim ama beni hemen acil diyerek aldılar ve doktorlar hep bir yerlere gitmişti bu doktora denk geldik özel olarak seçmedim ama bir erkek doktor vardı içeride acil çağırdılar gitti belki de o dediğin doktordur belki ona da giderim bilmiyorum
Ne demek umarım yardımcı olabilmişimdirsende haftaya güzel haberlerle gelirsin memnun kalırsın inşallah
Canım bende ikizlere hamileyim. 2 yıldır uğraşıyordum tüp bebek yaptırdim. Her aşaması o okadar zor ki. Yaşayan anlar. forumda bakarsan bebeği olmayan o kadar insan var ki. O bebeklerin dünyada ekmekleri varmış ki dünyaya geliyorlar ve riziklarinu Allah veriyor. Mutlu olman gerekir bnce. Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.Merhaba ikiz anneleri.Ben doğal yollardan ikizlere hamile kaldim.1 tane de oğlum var.Artik büyüdü, kardeş sevgisini tatsın diye cocuk yapmaya karar vermiştik.Ikiz olacagini duyunca şoka girdim.Bazilarinız bana kizabilir ama öğrendigim günden beri agliyorum. Ikisine birden nasil bakarim,8 yil aradan sonra nasil hallederim diye endiseliyim.Ailem ve yakın akradaslarım dışında ikiz haberini duyan herkes "Allah kolaylık versin,isin çok zor,Allah sabır versin,double masraf,iki kat zorluk..." bir çok olumsuz yorumda bulundular.En çok da karşılaştığımız ikiz anneleri ya da yakınları söylüyor. Psikolojik destek almayı düşünüyorum artik.12 haftalık oldular ve ben çevreme hamileliğimi söylemeye dahi çekiniyorum. İçimi dökmek istedim.Belki de sizden destek almak için yazdım.Hepinize saglikli hamilelikler ve doğumlar diliyorum.
Bnce çevreye de çok kulak asma. Ne güzel bir oğlunu buyutmussun tecrübelisun. Ben ilk defa iki bebeğe bakacağımMerhaba ikiz anneleri.Ben doğal yollardan ikizlere hamile kaldim.1 tane de oğlum var.Artik büyüdü, kardeş sevgisini tatsın diye cocuk yapmaya karar vermiştik.Ikiz olacagini duyunca şoka girdim.Bazilarinız bana kizabilir ama öğrendigim günden beri agliyorum. Ikisine birden nasil bakarim,8 yil aradan sonra nasil hallederim diye endiseliyim.Ailem ve yakın akradaslarım dışında ikiz haberini duyan herkes "Allah kolaylık versin,isin çok zor,Allah sabır versin,double masraf,iki kat zorluk..." bir çok olumsuz yorumda bulundular.En çok da karşılaştığımız ikiz anneleri ya da yakınları söylüyor. Psikolojik destek almayı düşünüyorum artik.12 haftalık oldular ve ben çevreme hamileliğimi söylemeye dahi çekiniyorum. İçimi dökmek istedim.Belki de sizden destek almak için yazdım.Hepinize saglikli hamilelikler ve doğumlar diliyorum.
ben de ikizleri ilk öğrendiğimde kimseler bana olumsuz bir şey söylemezken içimden hep nasıl olacak nasıl bakacağım nasıl yeteceğim bir de ilk gebeliğim hiçbir şey bilmiyorum, ailemde olumsuz sonuçlanmış ikiz hikayesi var diye kendimi yedim. yedim yedim oturdum.Merhaba ikiz anneleri.Ben doğal yollardan ikizlere hamile kaldim.1 tane de oğlum var.Artik büyüdü, kardeş sevgisini tatsın diye cocuk yapmaya karar vermiştik.Ikiz olacagini duyunca şoka girdim.Bazilarinız bana kizabilir ama öğrendigim günden beri agliyorum. Ikisine birden nasil bakarim,8 yil aradan sonra nasil hallederim diye endiseliyim.Ailem ve yakın akradaslarım dışında ikiz haberini duyan herkes "Allah kolaylık versin,isin çok zor,Allah sabır versin,double masraf,iki kat zorluk..." bir çok olumsuz yorumda bulundular.En çok da karşılaştığımız ikiz anneleri ya da yakınları söylüyor. Psikolojik destek almayı düşünüyorum artik.12 haftalık oldular ve ben çevreme hamileliğimi söylemeye dahi çekiniyorum. İçimi dökmek istedim.Belki de sizden destek almak için yazdım.Hepinize saglikli hamilelikler ve doğumlar diliyorum.
Merhaba bende aşılama tedavisi sonucu ikizlere hamileyim , çift yumurta ikizi çok şükür herşey yolunda . Size sormak istediğim beslenme konusunda dikkat ettiğiniz şeyler oldu mu ? Bir de beşik tercihiniz ne oldu ?Evet planlı sezaryenle doğum yaptım. Aslında daha dururdular bir tarih erteledik ikinciyi teklif etmedim. Sıkılıyor insan bir noktadan sonra. Sancı, kasılma, su gelmesi yaşamadım. Çok şükürdarısı sana inşallah
Hayırlı olsun canımm , bende 6.haftamda öğrenmiştim ikiz olduğunu birinin kalp atışı vardı diğeri yoktu henüz vajinal ultrasondan bakılmasına rağmen , 7.haftada kese boş dediler ama bugün çok şükür ikisininde kalp atışını duyduk biraz geç diuyduk birinin kalp atışını . Telaş etme bir sonraki kontrolde duyarsın inşallahKızlar ben de tüp bebek gebesiyim, çift kese gözüktü birinin kalp atışını duyduk şükür ama diğeri daha küçük ona kıyasla haftaya tekrar çağırdı doktor kalp atışı için aranızda böyle bir şey yaşayan oldu mu? 6+1 haftam bu arada
Ay canım çok sevindim hayırlı olsun senin de , ben de inş bi daha gittiğimde duyarım ikinciyi deHayırlı olsun canımm , bende 6.haftamda öğrenmiştim ikiz olduğunu birinin kalp atışı vardı diğeri yoktu henüz vajinal ultrasondan bakılmasına rağmen , 7.haftada kese boş dediler ama bugün çok şükür ikisininde kalp atışını duyduk biraz geç diuyduk birinin kalp atışını . Telaş etme bir sonraki kontrolde duyarsın inşallah
İnşallahhhAy canım çok sevindim hayırlı olsun senin de , ben de inş bi daha gittiğimde duyarım ikinciyi de
Hayırlı olsun kazasız belasız tamamlayın inşallahMerhaba bende aşılama tedavisi sonucu ikizlere hamileyim , çift yumurta ikizi çok şükür herşey yolunda . Size sormak istediğim beslenme konusunda dikkat ettiğiniz şeyler oldu mu ? Bir de beşik tercihiniz ne oldu ?
Aminn güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederimHayırlı olsun kazasız belasız tamamlayın inşallahevet beslenme noktasında bayağı dikkat ettim. Şöyle ben rutin hayatında yemeyi seven biriyim zaten ve düzenli beslenmeyi annemden aldığım alışkanlık ile devam ettiriyorum. Öğün asla atlamadim. Protein karbonhidrat vitamin dengesine dikkat ettim. Ekmek yüklemesi yapmadım. Et , yoğurt, süt, kuruyemiş, meyve fazlaca tükettim. Balık çokça yedim. Bebeğe kilo yapıcı kaşar peyniri ve tahin helvası tükettim . Kısacası faydalı olan ne varsa yedim. Beşik park yatak aldim