2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    198
benimki direkt beni yere çekip üstüme çıkıyor atletimi indirip memeyi çıkarıyor. hatta mama sandalyesinde yemeğini yemeyip memeye uzanıyor
 
Çok geçmiş olsun, bence sıcaklardan dolayı olabilir
 
Biz de misafirlikteyiz, herkesin içinde tişörtümü açıyor , yapışıyor. Yatarken de iki eliyle tutuyor sanki dürüm yiyor
yaaaa hahahahah başkasında görsem çok gülerdim dışarıda da tişörtüme asılıyor değişik bir duygu demek ki.. benimki de ek gıda almıyor neredeyse sıfır arada yoğurt ve biraz meyve yiyor
 
Saat başı yakama yapışıyor açmaya çalışıyor meme diyor. ne güzel gece de kesmişsiniz benim için günlerim o kadar zor ki bu yüzden
Ben bu yüzden meme kelimesini hiç söylemedim ki,öğrenmesin,çünki arkadaşlarımdan duymuştum ki,sonra herkesin içinde söylüyorlar.Sizinki memeyi çok seviyor sanırım.Benim oğlum da emmeyi seviyor,ama sizinki kadar değil.Yemekleri nasıl yiyor,su içiyormu?Az mı yiyor?
 
Saat başı yakama yapışıyor açmaya çalışıyor meme diyor. ne güzel gece de kesmişsiniz benim için günlerim o kadar zor ki bu yüzden
İstediği zaman dikkatini başka şeye verseniz nasıl olur?Ben sabah uyandığında,öğleden sonra,ikindi vakti gibi ara öğün olarak ve akşam yatmadan önce emziriyorum.1 yaşındaki çocuk için böyle iyimiş.Siz de sadece bu zamanlarda verseniz belki düzene girer.
 
benimki direkt beni yere çekip üstüme çıkıyor atletimi indirip memeyi çıkarıyor. hatta mama sandalyesinde yemeğini yemeyip memeye uzanıyor
Allah yardımcın olsun.
Kızlar bebeklerin bu meme düşkünlüğü neden oldu acaba.Gün içinde yavaş yavaş sayı azaltmanız lazım.1 yaşında çocuk için bu kadar emmek doğru değil.Bu yüzden ek gıda da yemezler.
Benimki bana gelip yapışıyor,ağlıyor,kucak istiyor,iş yapmama izin veemiyor bazen,ama süt için değil,bir de o olsaydı,biterdim.
 
Sabah her gün bir yumurta sarısı, yanında birseyler veriyorum. Karadut özü ile sulandırılmış şekilde veriyorum. Öğlen meyve saati sonrası da yoğurt akşam da 6.7 gibi yemek yiyor sebze yada kıyma tarzı yiyor. Yemek yiyor ya içeri salona geçiyorum meme tutuyor ağlıyor bırakmıyor peşimi bugün mesela yarım saatte bir emmek istedi vermedim 2 saat tuttum o bile uzun süre bizim için.. o kadar yorucu ki hayattan beziyorum bazen.. Geceleri sık sık uyanıyor ne olacak bilmiyorum.
 
Sabah 5-6 gibi uyanıyor , emiyor . 7 de tekrar emerek uyuyor. 8:30 -9 gibi uyanıyor. Kahvaltı yapıyor .
11 gibi meyve ya da yoğurt yiyor.üstüne meme istiyor.12-1 gibi emip uyuyor. Bazen 2 bazen 3 saat uyuyor ama aralıksız değil, uykusu açılmadan tekrar emziriyorum başka türlü asla uyumuyor. 4 te kalkıyor. Yemek yiyor, meyve yiyor. 6:30-7 gibi akşam emip uykusuna yatıyor, 9-10 ,12-1 ,4-5 arası tekrar emiyor.
Günlük döngümüz bu şekilde .Yaklaşık 9-10 kere emiyor.
Ben de meme değil de süt olarak öğretiyorum .
 
Biz hala 1 yaş aşısını olmadık çünkü hasta olmuştu şuan antibiyotiğe devam edicez bayram sonrası da tatil var nasıl yaptırıcam hiç bilmiyorum sanırım misafir aşısı oluyomuş başka şehirde yaptırınca ama tam araştırıp sormadım
Bizimki baba diyordu çok güzel ve bilinçli bu ara demiyor çok arada ama anne diyor dede diyor tabiki MEME diyor swslenince bakıyor bay bay alkış yapıyo bir şeyi isteyince alıp veriyor ama emekleme yok yürümeye odaklı hep yürümek istiyo ama biraz heyecan ve hızdan düşüyor
Dışarı çıkınca ilk arabada duruyo sonra sıkılıyo ve durmuyor
Keşke bende emdirmekten zayıflasam bende terse etki sanırım
 
Herkese merhaba, dün ayrıntılı ultrasonda perinotolog bebeğin beyninde bir parlama alanı gördü ve çapaya yönlendirdi. Sık gördüğümüz bir durum değil küçük bir alanda değil Çapadaki hekimler incelesin heyet incelensin fetal mr gerekebilir dedi. Ve bunu diyen hekim tanınmış bir perinatolog. Detay bilgi veremedi karşılaştığımız bir durum değil pek dedi ne sorarsam. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Kist değil bu arada bu bahsettiğim hiperjonik alan. 26 haftalık gebeyim. Şaşırıp beni çapaya yönlendirmesi beni baya telaşlandırdı. Arada bayram olduğu için hemen gidemiyorum da. Bilgisi olan var mı bunu yaşayan?????
 
Meyveyi ara öğün ya da sabah kahvaltıdan önce verin,öğlen ve akşam normal yemek verin.Öğlen normal yemek yemediği için günlük kaloriyi az alıyor,bu yüzden de onu anne sütüyle tamamlıyor bence.
Yumurtanın beyazını neden vermiyorsunuz?Ben kahvaltıdan önce yarım muz,rendelenmiş yarım ya da tam elma veriyorum,o yerken pankek(1 yumurta,meyve,yulaf ya da tam buğday unu,ceviz,yoğurt-5-6 tane pankek oluyor) ya da meyveli cevizli muhallebi yapıyorum.Yanında da yoğurt veriyorum.Öğlen ve akşam kıymalı yemek veriyorum,yanında da buharda ya da yemeğin suyunda pişmiş sebzeler oluyor.
 
12-1 gibi normal yemek yemeli,emzirmemelisiniz,sizde de günlük kalorisini anne sütünden alıyor.O yüzden ek gıdanı fazla yemiyor.
Bizde 6:30-7,bazen 7:30 uyanma ve emzirme dönemi.8:30,ya 9-la 10 arası kahvaltı,ondan sonra uyuyor.Uyandığında hiç bir şey vermiyorum,su veriyorum,çünki sabah kahvaltısında çok şey yemiş oluyor(üstte yazdığım için daha yazmıyorum),1de ya 2de bazen 2:30-da öğlen yemeyi yiyor, 4 ya 4:30 gibi emziyorum uyuyor.Uyandığında da hiç bir şey vermiyorum,su teklif ediyorum,erken uyuyup uyandıysa,meyve veririm,7de akşam yemeği yiyor,9,9:30 gibi bazen 8:30 gibi emziriyorum,uyuyor.Gece sık-sık uyandığı da oluyor,uyuduğu da .Her uyandığında kucağıma alıp sakinleştirip geri uyutuyorum.
Sizin de emzirmeleri ek gıdayla değiştirmeniz gerekir.Uzmanlar 1 yaşındaki bebek günde 5 öğün,3 ana,2 ara öğün yemeli,3-ü ek gıda 2-i de anne sütü(formul süt) şeklinde olmalı diyorlar.Uyandığı zaman emzirmeden kahvaltı yaptırıp anne sütünü ara öğünlerde verin diyorlar,benim oğlum için onun daha erken olduğunu düşünüyorum.
Ben de meme değil süt mü istiyorsun,süt vereyim diyorum
 
benimki böyle yese ben de memeyi bıraktırırdım söylediklerini bir haftada anca yiyordur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…