- 10 Ekim 2019
- 2.839
- 2.350
- 34
Benim sağlık ocagim bana bıraktı karariKizlar merahaba bende haziran annesiyim sizin msjlari takipteyim:)
Bisey soracam bu 9 ay aşisi saglik ocagi cagiriyor demi?
Ya kaynatilmis ılımiş su ver. bende hazır bebek suyu alıyorum. Paket bitince öyle yapacağım.artik normal dünyaya hazırlamak lazimAslında ben de sizin gibi düşünüyorum ama elimde değil çok huzursuz oluyorum, ona içme suyunu bile cam şişe alıyorum, bizimkinden vermiyorum nereye kadar böyle olacak bilmiyorum. Tek bildiğim hayatı kendime zorlaştırıyorum
Hayırlı olsun dişi.Belki 2.dişi çıkacak,ondan iştahsız ola bilirmi?Kızlar aranızda iştahsızlık sorunu yaşayan varmı benim kızım iki gündür ağzına yoğurt ve memeden başka bişe almıyor 1 dişimizi patlattık 2 hafta oldu dişten mi acaba karanfil zeytinyağı kullanıyoruz tetagil kullanıyoruz ama yemek problemine çözüm olmadı
Canım icin rahatlatacaksa benimki de cee oyununu sevmiyor. Yemek görünce ya da sinirlenince benimki de kendini kasar el hareketi yapar.benimki hiç ismine bakmıyor.Vallaha o orizm meseleai cidden aorunlu almanyada şey diyorlar işte bebeklerin cogu otizm belirtileri gösteriyor diecee oyununda bizimki gülümser ama kahkaha stmaz ismine bakar ama heyecanlanınca el hareketleri var o korkutuyor dönen şeylere şimdilik ilgisi yok
Bir yerde ismini örn 10defa cagiriyorsun 6sında bakıyorsa normal ama kriter de 12ay
İnşallah sadece dişten kaynaklanıyordur haftaya kontrolümüz var kan değerlerinede bakılacak ama kaşığı görünce başlıyor ağlamaya yemek yediremiyorumHayırlı olsun dişi.Belki 2.dişi çıkacak,ondan iştahsız ola bilirmi?
Hareketli şeylere bakıyo yani normal değil mi kiBen de çamaşır makinesi testi yaptımevet bazen videolar çok korkutucu oluyo
merhaba bizimkiler hiç çağırmıyor kart verdiler ben takip ediyorumKizlar merahaba bende haziran annesiyim sizin msjlari takipteyim:)
Bisey soracam bu 9 ay aşisi saglik ocagi cagiriyor demi?
Kucakta göz temasi nasil?Canım icin rahatlatacaksa benimki de cee oyununu sevmiyor. Yemek görünce ya da sinirlenince benimki de kendini kasar el hareketi yapar.benimki hiç ismine bakmıyor.
Hareketli şeylere bakıyo yani normal değil mi ki
Mesela robot süpürge çalışınca benimki gözünü ayırmıyor hiç, koltuk altına girince eğilip bakar falan
Göz temasını iyice arttırdı uzun uzun bakışıyoruz ama hala kucağımdayken bana değil etrafa bakıyorrr
Benim kucamdayken çok durmak istemiyor.hemen eşime gitmek istiyor. Ama eşimin kucagindayken bana bakıyor gülümsüyorKucakta göz temasi nasil?
çok katı bir bakış açısı bu maalesef bizleri de bu düşünce etkiliyor. oturmak ve oyuncak tutmak tamam bu aylarda kazanılmış olması gerekenfiziksel özellik ve davranışlar. ama diğerlerini her çocuk bu ayda yapamayabilir. her çocuğu kendi özelinde değerlendirmek lazımKizlar bugün 9 ay kontrolümüz vardi doktorun sorulari bunlardi:
- iki oyuncsgi birbirine tokusturabiliyor mu?
-oturabiliyormu?
Bir yere tutunup kalkabiliyor mu?
-baybay/ alkis yapabiliyor mu?
Almanya icin gecerli bunlar..
Ayaga kalkamiyor kozim takmadimçok katı bir bakış açısı bu maalesef bizleri de bu düşünce etkiliyor. oturmak ve oyuncak tutmak tamam bu aylarda kazanılmış olması gerekenfiziksel özellik ve davranışlar. ama diğerlerini her çocuk bu ayda yapamayabilir. her çocuğu kendi özelinde değerlendirmek lazım
bu tarz davranışları her çocuğu özel olarak düşünüp değerlendirmek lazım. mesela belli bir aya kadar bazı şeyleri yapması gerekiyor buna tamamım ama doktorun söylediği abartılı olmuş insana kendini yetersiz hissettirir…Ayaga kalkamiyor kozim takmadim
Da zaten önemli olan saglikli oösun yerer
Benim oğlum baybay ve alkış yapmiyor. Cok üzerine düşerek de göstermedik açıkçası.Kizlar bugün 9 ay kontrolümüz vardi doktorun sorulari bunlardi:
-oturabiliyormu?
benimki de yapmıyorBenim oğlum baybay ve alkış yapmiyor. Cok üzerine düşerek de göstermedik açıkçası.
Bu sorulara cevBin neydi. Bizde böyle soruyorlar mi. Huc hatirlamiyoumKizlar bugün 9 ay kontrolümüz vardi doktorun sorulari bunlardi:
-oturabiliyormu?
Benimki de yapmıyordu gösterdim şimdi yapıyorBenim oğlum baybay ve alkış yapmiyor. Cok üzerine düşerek de göstermedik açıkçası.
Onu yapiyorsa otizm degildir demek sonucta komut aliyor :)Benimki de yapmıyordu gösterdim şimdi yapıyor
Göstermeden yapsın diye beklemiştim de nasıl yapsın