-
- Konu Sahibi sehribann16
Teşekkür ederim canım inşallah çatlar bugünde ben de geri sayıma başlarımO zaman çatlıyordur canım Allahın izniyle inşallah bugün yarın çatlar olmadı akşam da test yapabilirsin en azından o günü güzelcene değerlendir olucak olucak inşallah canım benim
İşteeee öyle olmazzzz doktor böyle yaparsa insan napabilir ki ilk etapta iyi bir doktor bulmak lazım bence kendi doktorumuz da olmalıyızZaten öyle canım demir TSH insülin bunlar asıl önemli olanlar ama gittiğim hiçbir doktor asla ilgili değildi neden bilmiyorum ama hep başından savarcasına özel hastane bide yani
Ben bu Çarşamba gitmiştim ya canım doktora o zaman 17,5mm di yumurta ondan bana çok uzun geldi internette de 16 -20 arası diye görüp üzülmüştüm bende o yüzden hakim olmadığım için bu testlere iyi ki dahil olmuşum sizlerede aydınlattınız beni hepinizden Allah razı olsun vallaCanım şöyle pik yumurta 18 mm'ye falan gelince oluyo günde 2 mm falan büyüyor şöyle kimin ki 20 de çatlar kimin ki25 anladın mı senin büyük ihtimalle biraz daha büyümesi varmış diye hala pik gözüküyor
Ordan geliyor senin bu araştırmacı ruhun o zaman anladım benEvet canm seninde benmle ayni tarihe gelmis sen 13.gun gormussun ben gec 17.gun pik gordum hayrli haberlerimiz olsun
Sagol cnm benm ben arastrmayi ogrenmeyi seviyrum kova burcuyim birde sen dusun
Anladım adetlerin sancisiz mi geçiyordu pekiİşte kafama yatana kadar böyle doktor değiştiricem canım yumurta tembelliğini pcosa diyolar zaten 17 yaşımda ilk gittiğimde doktor bana yumurta tembelliği demişti çünkü
Şöyleki canım bi polikistik over var bide polikistik over sendromu polikistik over da adet düzensizliği vs yok ama mesela diyelim en fazla 4 5 yumurta oluşması lazım ya bizde 10 20 Allah ne verdiyse bunlarda çok olduğu için yumurtalar belirli boyuta kadar büyüyüp çatlayamıyor bide pcos yani benimki polikistik over sendromu var bunda da aynı şey ama bunda ayriyeten aşırı adet düzensizliği aşırı tüylenme kıllanma erkeksi hormon yüksek olduğu için saç dökülmesi yazmış M Manolya- arkadaşımız oda demir eksikliğinden kaynaklı saç dökülmesi tırnak kırılması demir eksikliğinden de pcos sorumlu veya TSH yani troidler değeri yüksek oluyo insülin direnci yüksek oluyor yani şeker ha birde kilo artışı zor kilo verme olayı ve bide psikolojik dengesizlik söz konusu bu çok beter çünkü bi an çok mutluysan birden bire depresif olsbiliyosun ruh hali çok kötü oluyor yani ve en kötüsü bu şey bi hastalık değil sendrom yani ömür boyu bizimle beraber yaşayacak bişey ve bizden olursa eğer kızımıza da büyük ihtimalle aktarılacak bişeyPcos belirtileri tam olarak nasıl oluyo canim ben hiç muayene olmadım doktora gebelik için böyle söyleyince bende bi korktum suan
Gittiğin doktor o kadar önemli ki ben lanet edip en son doktora gitmeyi bırakmıştım özel devlet farketmiyor güzelce bi doktor araştırıp öyle gitmek lazım canım. Bak iyi ki şuan gittiğim doktor çıktı karşıma diyorum Allah nasip ederse hamile kalırsam devlet hastanesine gitmem randevu sıra vs bir sürü olumsuzluğu var ama çok memnumum onun sayesinde tekrar çocuk düşünmeye başladım araştır kuzum iyice doktorunu öyle git bir dünya örneği var bu durumunİşteeee öyle olmazzzz doktor böyle yaparsa insan napabilir ki ilk etapta iyi bir doktor bulmak lazım bence kendi doktorumuz da olmalıyız
Demir eksikliğidir canım onun için asıl keçiboynuzu pekmezi hakiki ama doğal her sabah aç karna bi kaşık öneriyolar bende alıcam inşallahBendede aşırı saç dökülmesi var kan vermiştim bikac gun önce değerlere baktım ama anlamadım dvitamini eksikligi olabilir mi acaba
Canım eşimin çok iyi hatta doktor süper normalden daha iyi demişCanim alltan miyane olman lazim yumurtaliklarina baktiginda birsuru yumurta goruyr zincirlenmis sekilde onada pcos diyrlarsehribann16 canim senin gibi olan cok esinde muyane oldumu spermler falan iyimi onlarda etkiliyor insallh duzgun bir doktr bulursun
Okurken bile içim daraldı canım allah yar ve yardımcın olsun en kısa zamanda tüm bunları atlatıp bebisinle geldigin günleri görürüz inşallah ama ilk işin iyi bi doktorla tedaviye başlamak olsun inşallahŞöyleki canım bi polikistik over var bide polikistik over sendromu polikistik over da adet düzensizliği vs yok ama mesela diyelim en fazla 4 5 yumurta oluşması lazım ya bizde 10 20 Allah ne verdiyse bunlarda çok olduğu için yumurtalar belirli boyuta kadar büyüyüp çatlayamıyor bide pcos yani benimki polikistik over sendromu var bunda da aynı şey ama bunda ayriyeten aşırı adet düzensizliği aşırı tüylenme kıllanma erkeksi hormon yüksek olduğu için saç dökülmesi yazmış M Manolya- arkadaşımız oda demir eksikliğinden kaynaklı saç dökülmesi tırnak kırılması demir eksikliğinden de pcos sorumlu veya TSH yani troidler değeri yüksek oluyo insülin direnci yüksek oluyor yani şeker ha birde kilo artışı zor kilo verme olayı ve bide psikolojik dengesizlik söz konusu bu çok beter çünkü bi an çok mutluysan birden bire depresif olsbiliyosun ruh hali çok kötü oluyor yani ve en kötüsü bu şey bi hastalık değil sendrom yani ömür boyu bizimle beraber yaşayacak bişey ve bizden olursa eğer kızımıza da büyük ihtimalle aktarılacak bişey
Bi tane buldum çok iyi duruyor branşında pcos da var ama özel klinik de oda bütçemizi aşar gibi duruyor bi tanıdığım önerdi bi tane ona gidicem oda olmasa artık parasına bakmadan iyi olduğunu düşündüğünü gidicemİşteeee öyle olmazzzz doktor böyle yaparsa insan napabilir ki ilk etapta iyi bir doktor bulmak lazım bence kendi doktorumuz da olmalıyız
Canim dvitamini dusuklugu yumurtlamanin kalitesini etkiler ilac verdimi doktr d vitamini bnmde dusuktu 13den 40 cikarttim ilac verdi doktr mutlaka en yakin zamanda dvitamine baktir tammi canim benm d.colefor ilacin adi buarda bnm kullndigimBendede aşırı saç dökülmesi var kan vermiştim bikac gun önce değerlere baktım ama anlamadım dvitamini eksikligi olabilir mi acaba
Demir eksikliğidir canım onun için asıl keçiboynuzu pekmezi hakiki ama doğal her sabah aç karna bi kaşık öneriyolar bende alıcam inşallah
Canımmm o kadar güzel açıklamışsın ki yani ben bende tüylenme falan olmadı ama regl düzensizliği ara ara yaşadım kilo vermek aşırı zor benim için kilo almak çok kolay hemen alıyorum ama işte sağlıklı beslenmek şart ben doktora gittiğimde bana değerlerin gayet iyi ama alttan muayene de gördü pcos olduğumu yumurta takibiyle kalabilirsiniz dedi daha çok yenisin bi süre ovulasyon dene olmadı gel yumurta takibi yapalım yumurtan çatlıyor mu önemli olan bunlar dedi daha ilk defa ovulasyon bu ay denedim olmazsa gidip yumurta takibi yaptırıncam ben sadece 3 yıla yakındır korunduğum için bi sıkıntı olabilir diye düşünüyorumŞöyleki canım bi polikistik over var bide polikistik over sendromu polikistik over da adet düzensizliği vs yok ama mesela diyelim en fazla 4 5 yumurta oluşması lazım ya bizde 10 20 Allah ne verdiyse bunlarda çok olduğu için yumurtalar belirli boyuta kadar büyüyüp çatlayamıyor bide pcos yani benimki polikistik over sendromu var bunda da aynı şey ama bunda ayriyeten aşırı adet düzensizliği aşırı tüylenme kıllanma erkeksi hormon yüksek olduğu için saç dökülmesi yazmış M Manolya- arkadaşımız oda demir eksikliğinden kaynaklı saç dökülmesi tırnak kırılması demir eksikliğinden de pcos sorumlu veya TSH yani troidler değeri yüksek oluyo insülin direnci yüksek oluyor yani şeker ha birde kilo artışı zor kilo verme olayı ve bide psikolojik dengesizlik söz konusu bu çok beter çünkü bi an çok mutluysan birden bire depresif olsbiliyosun ruh hali çok kötü oluyor yani ve en kötüsü bu şey bi hastalık değil sendrom yani ömür boyu bizimle beraber yaşayacak bişey ve bizden olursa eğer kızımıza da büyük ihtimalle aktarılacak bişey
Eskiden nasıldı hatırlamıyorum canım 1 yıldır ilaçla oluyorum ağrılı bayaAnladım adetlerin sancisiz mi geçiyordu peki
Evet verdi dediğin ilaçtan verdi hemde ama tam yazdığı gün denemeye baslayacaktim bi umut bu ay tutar belki diye başlayamadım ilaca bu ay tutmazsa ilaca basliycam hemen yiyeceklerden ve güneşten almaya çalışıyorum dvitamininiCanim dvitamini dusuklugu yumurtlamanin kalitesini etkiler ilac verdimi doktr d vitamini bnmde dusuktu 13den 40 cikarttim ilac verdi doktr mutlaka en yakin zamanda dvitamine baktir tammi canim benm d.colefor ilacin adi buarda bnm kullndigim
İnşallah benimde karşıma çıkar artık iyi bi doktorGittiğin doktor o kadar önemli ki ben lanet edip en son doktora gitmeyi bırakmıştım özel devlet farketmiyor güzelce bi doktor araştırıp öyle gitmek lazım canım. Bak iyi ki şuan gittiğim doktor çıktı karşıma diyorum Allah nasip ederse hamile kalırsam devlet hastanesine gitmem randevu sıra vs bir sürü olumsuzluğu var ama çok memnumum onun sayesinde tekrar çocuk düşünmeye başladım araştır kuzum iyice doktorunu öyle git bir dünya örneği var bu durumun
Ablam adet sancisi çekmiyor mesela buda sanırım belirtiEskiden nasıldı hatırlamıyorum canım 1 yıldır ilaçla oluyorum ağrılı baya
Çok doğru söylüyorsun sonuçta bütçemize göre ama sen asla pes etme belki yarın bir gün ben pes edicem artık yapamıyorum dicem ama yapmamak gerekiyor her zaman iyi düşünmemiz gerekiyor inan iyi düşündükçe daha güzel haberler alacağımıza inanıyorumBi tane buldum çok iyi duruyor branşında pcos da var ama özel klinik de oda bütçemizi aşar gibi duruyor bi tanıdığım önerdi bi tane ona gidicem oda olmasa artık parasına bakmadan iyi olduğunu düşündüğünü gidicem