Gebeliğe Hazırlık 2023 Gebelik isteyen son anne adayları ovülasyon takibi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Herkese merhabalar, zannediyorum bu ay beklenilen gebeliğim olmayacak zira Regl ağrıları kapıya dayandı ve göğüslerim patlayacak erken regl testi yaptım beklenen bata 4 kala hepsi kalbim kadar temiz dkjdjjdhs diyorum ki bu yumurtalık takibini yapayım fakat bana anlatacak bir hamiş var mıdır bu iş tam nasıl yapılır??

Bence ilk kez ovulasyon testi kullanacaksan regl bitiminde testi yapmaya başla. Çünkü ne zaman çatlama olacağını bilemezsin ilk etapta eğer o ay gebelik oluşmazsa bir dahaki ay geçen ayki yumurtlama gününe yakın zamanda başlarsın hesaplayıp. Ben ilk öyle başlamıştım. Bazıları daha erken de olabiliyor çünkü

Kızlar selam. Yumurta çatlaması üzerinden 5 gün geçti. 3. Gün ilişkiden sonra 1 damla kan geldi. Zorlamadım da. İlk kez olunca şaşırdım sizce neden olmuş olabilir

Çok teşekkür ederim açıklama için peki yumurtlama ve çatlama nasıl anlaşılıyor testlerde ?

Çok teşekkür ederim açıklama için peki yumurtlama ve çatlama nasıl anlaşılıyor testlerde ?
Hergün bir saat belirle bence kendine. Testi yapmadan 2 saat öncesinde sıvı alımını kes. Başlarda tek çizgi sonra silikleşerek belirginleşir c çizgisi kadar t çizgiside koyu olursa pik olmuş çatlamak üzere oluyor. Teste devam ediyorsun zaten pik olunca ilişki, testte t çizgisi silikleşme başladığında çatlamış oluyor yumurta

Çok teşekkür ederim çok naziksiniz detaylıca açıklamışsınız sağolun

Ayrıca ara ara akıntım oluyor acaba testlerde mi bir sorun var bende mi çözemedim
Canım akıntın normal yumurtlama döneminde olduğunu gösteriyor lh değeri vücutta var olup salgılanan bir hormon olduğu için de dalgalanmalar meydana gelebilir ne sende ne testlerde bir problem yok merak etme testleri yapmaya devam et bak kendiminkinden örnek atayım sana pik günü 26 ve 27 si 27 si akşam yaptığımda hala koyuluk vardı ikinci teste 28 ince çatladı ve yumurtlamış oldum

Eklentiler

• IMG_20231127_122441.jpg
    55,3 KB · Görüntüleme: 52
Çok teşekkür ederim çok naziksiniz detaylıca açıklamışsınız sağolun
Canım arkadaş çok güzel detaylı anlatmış her gün aynı saatlerde yapmaya dikkat et ve mutlaka tarih saat ve gününü not al hem kaçında yumurtlamış olduğunı görmüş olursun iki test arası da mutlaka 5-6 saat koy araya

Merhaba kızlar size bir şey danışmak istiyorum Normalde 30 günde bir adet olurum ama geçen ay 40 gün sürdü Ben ovalasyon testi yapıyorum bugün 13.günüm henüz yumurtlama olmadı takipteyim ama iki gündür çok hafif bir kan ve kahverengimsi leke geliyor sizce neden .?

Merhaba ben de bu ay başlayacağım ovülasyon testine ve pik olduğunda kaçırmak istemiyorum ama bunun için günde iki kere mi yapmak gerekiyor? Bir kere her gün aynı saatte yapsam yeterli olur mu sizce?

Ovülasyon testini kullanan arkadaşlar testinizin pik olduğu zamanlarda yumurtlama akıntısını da gördünüz mü aynı zamanda mı oldu. Ben hep yumurtlama akıntımı takvimim uygulamasında aynı zamanlarda görürüm ama bu sefer testlerle deneyeyim şansımı diyorum da :)

kızlar merhaba. Bende de durum böyle bu ay.4 aydır deniyoruz ve takip yapıyorum. Çatlama hep oluyor ama sonuç olumsuz. Hormonal bir problemim yok eşim için henüz test yapılmadı. Herkes sürecin normal olduğunu 4 ayın gebelik için çok yeni olduğunu ve endişelenmememi söylüyor. Tüm günleri değerlendirdim çift çizgi gördüğüm. Bugün çatladığını varsayarak üst üste 2 gün ilişki sonra gün aşırıya döneceğim.Hayırlısı bakalım

Eklentiler

• aralık 2023.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 46
merhaba canım. Pik olduğunda değil de yumurtlamanın ilk günlerinde o akıntı oluyor bende çatlamada değil. Pik olduğunda aşırı bir sancı rahatsızlık oluyor yumurtalığımda. Ovulasyon testi ile takip yaptığım ve vucudumu iyi tanıdığım için hiç yanıltmıyor beni.

canım çift çizgi hep çıkıyor silik te olsa vücudumuzda lh hormonu hep var. Yaptığın testlerde gün günden t çizgisi koyulaşıyor. Ben adetimin bitmesinden 2 3 sonra başladım. Hemen adet biter bitmez yumurtlama ihtimali çok düşük boşuna testini harcama. 2 gün sonra başlaman yeterli .Bak benim örnek tablomu atıyorum. Benim dün aşırı kasık ağrım vardı pik olduğundanmış meğer sabahta çatlamış yumurtam. Çok koyu pik yeterli olgunluğa ulaşmış çatlamak üzere, silinince çatlama olmuş oluyor.Böyle çift çizgili günleri değerlendirip çatlama sonrası da 1 2 gün aşırı ilişki sonra bir boş bir doluya dönülebilir

Eklentiler

• aralık 2023.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Aslında ben de ovülasyon testini ilk kez deneyeceğim. Ben de akıntı olduğu zamanlar değerlendiriyordum iki gün üst üste sonra bir gün ara verip deniyordum ama olmuyordu. Normalde sağlıklı bir sperm üç güne kadar içerde kalabilir diye düşünerek bırakıyordum. Ama çatladığı günü değerlendirmediğim için olmuyordu galiba. Çok karışık işler ya valla stres oldum

Çok teşekkür ederim açıklaman için. O halde bu ay gebelik olmazsa adet bittikten iki gün sonra testleri yapmaya başlayayım

kuzum o akıntılara ve uygulama hesaplamasına hiç güvenme.Ben belirtileri baz alsaydım kaçıncıya hamileydim mesela :) Çatlamadan önceki günler önemli ama çatlama günü de önemli. Tavsiyem ovulasyon testi yaparak nokta atışı verimli günleri kaçırmaman.

Anladım çok teşekkür ederim öyle yapacağım

Benimde dün testlerimde t çizgisi c çizgisinden koyu çıktı erken olunca şaşırdım yumurtlama daha yeni bitmişti adetim iki gündür şu şekilde çıkıyor testlerim çatlama olmadı hala bu seferde

Eklentiler

• IMG_5666.jpeg
    242,6 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_5675.jpeg
    173,6 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…