Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    155
Ay siz canınızı hiç sıkmayın. Benim de 27+3’de 1070 gr demiş. Zaten ultrasonla ölçümlerin %10 %15 yanılma payı varmış. Bana doktor hiç kilosu düşük filan demedi. Zaten bu kilo işleri genetiğe de bağlı biraz. Boşuna stres yapmayın😊
Doktor yok yere korku salmıştır umarım, sağlıkla büyüsünler 🥰

Benim de bebeğe giden damarların birinde çentik görüldü detaylı ultrasonda ve dr dondurma yememi söyledi. Her hafta kontrolüm oluyor bu hafta 200 gramdan fazla almış bebek. Gebelik şekerin ve bademcik çabuk hasta olma tarzı sorunların yoksa deneyebilirsin. Ben hakmarda satılan sade olan yuvarlak kutulardan her gün bir tane yiyorum.
Onu da deneyeyim, ilk kez duydum 🥹 şeker çıkmadı çok şükür.
Maşallah diyorum size, nazarlar değmesin 🥰🧿

Çevremdeki herkesi anlamaya ve her birine yardımcı olmaya çalışıyorum. Etkilendikleri süreç beni de yıpratıyor fakat insan aynı özverili yaklaşımı kendi için göremeyince bir durup değerini sorguluyor. Tam olarak o noktayım sanki, yine.
Söylediğin her şey o kadar doğru ki, ne zaman kolaylıkla bunları yapabileceğim çok merak ediyorum.
Gerçekten kendini önemsemeye başlayınca :) Herkes bir dönem bu durumu yaşıyor sanırım. O farkındalığı kazanınca gerçekten neden kendimi bu kadar üzdüm yordum diyorsun. Kendini kötü hissettiren insanlardan biraz uzaklaş dışarıdan bak biraz olaylara düzelir her şey. Hayatta 1 numaraya kendini koymayı başardığında gerisi geliyor zaten

Gerçekten kendini önemsemeye başlayınca :) Herkes bir dönem bu durumu yaşıyor sanırım. O farkındalığı kazanınca gerçekten neden kendimi bu kadar üzdüm yordum diyorsun. Kendini kötü hissettiren insanlardan biraz uzaklaş dışarıdan bak biraz olaylara düzelir her şey. Hayatta 1 numaraya kendini koymayı başardığında gerisi geliyor zaten
Kötü deneyimler yaşamadan bir aydınlanma yaşasak keşke hepimiz. O zaman daha kolay olurdu. ☺️
Artık önceliğim minik kızım ve ben 🥹 her şey bizim için en iyi şekilde olsun, mutlu olalım diye cabalayacağım.

Çok teşekkür ederim 🌸
Et ile biraz uzağız ama faydalı olacak her şeyi denemeye hazırım su an. 🤗
Valla bende sevmiyorum canım biliyomusun sırf bebeğe faydası olsun diye yiyorum. Kemikli et alıp kaynattım yani hiç benlik diildir ama🙈 Nacizane tavsiyem kuzu pirzola yaptır akşam öğlen 2 şer tane ızgara yapsan yeter ayrıca kolay pişiyor. Yağlı falanya bebeğe çok iyi geliyormuş. Birde tahin al bir kaşık öğlenleri onu al. Zaten iki ayımız kaldı. Ayrıca çokta küçük değil kilosu toparlar bence üzülme

Benim de bebeğe giden damarların birinde çentik görüldü detaylı ultrasonda ve dr dondurma yememi söyledi. Her hafta kontrolüm oluyor bu hafta 200 gramdan fazla almış bebek. Gebelik şekerin ve bademcik çabuk hasta olma tarzı sorunların yoksa deneyebilirsin. Ben hakmarda satılan sade olan yuvarlak kutulardan her gün bir tane yiyorum.
Dondurmayı ilk kez duydum. Yemek için bir sebebim oldu teşekkürler 😆

Onu da deneyeyim, ilk kez duydum 🥹 şeker çıkmadı çok şükür.
Maşallah diyorum size, nazarlar değmesin 🥰🧿
Dondurma için hem protein hem de calsiyum yağlar kısaca bir çok açıdan zengin bir besin o yüzden diye açıklamıştı dr bana.
Hiç sıkma tatlı canını bebeğin gayet iyi. Bazı dr lar hasta psikolojisini önemsemeden saçma sapan konuşuyorlar sen takılma hiç. Bebeğin de sen de gayet iyi olacaksınız 😊

Valla bende sevmiyorum canım biliyomusun sırf bebeğe faydası olsun diye yiyorum. Kemikli et alıp kaynattım yani hiç benlik diildir ama🙈 Nacizane tavsiyem kuzu pirzola yaptır akşam öğlen 2 şer tane ızgara yapsan yeter ayrıca kolay pişiyor. Yağlı falanya bebeğe çok iyi geliyormuş. Birde tahin al bir kaşık öğlenleri onu al. Zaten iki ayımız kaldı. Ayrıca çokta küçük değil kilosu toparlar bence üzülme
ayy sana helal olsun valla tebrik ettim :D ben normalde et yerdim hamilelikte biraz uzaklaştım tavuk balık kırmızı et hiç ağzıma süremiyorum. Ama full kuruyemiş yiyorum akşamları mercimek filan artık çözüyoruz bir şekilde. Önceden bileklerimden yağları sızacak seviyede homosapien gibi et yerdim :D

Dondurma alırken içeriğine dikkat edin kızlar. Maalesef ülkemizde her şeyin kalitesi düştüğü için dondurmalar da artık dondurma değil. Neredeyse dondurma adı altında satılan ürünlerin hiçbirinin üstünde dondurma yazmıyor artık ama içeriğine baktığında "sütlü buz" diye geçiyor 😬😔 algida markasına örneğin içerik olarak benim bildiğim tek "gerçek dondurma" maraş usulü. O yüzden dikkat edin. 🌸

ayy sana helal olsun valla tebrik ettim :D ben normalde et yerdim hamilelikte biraz uzaklaştım tavuk balık kırmızı et hiç ağzıma süremiyorum. Ama full kuruyemiş yiyorum akşamları mercimek filan artık çözüyoruz bir şekilde. Önceden bileklerimden yağları sızacak seviyede homosapien gibi et yerdim :D
Gecmisten günümüze bebise yatırım yapmışsın demek ki🥰 Ya aslında bence bebislerin bir yaratılış potansiyeli var. Yani zayıf olacak bebeğe naparsan yap bir yere kadar. Ya da iri bebekse iri oluyor işte. Tüm bebislerimiz sağlıkla gelsinler🙏🏻🙏🏻♥️

Dondurma alırken içeriğine dikkat edin kızlar. Maalesef ülkemizde her şeyin kalitesi düştüğü için dondurmalar da artık dondurma değil. Neredeyse dondurma adı altında satılan ürünlerin hiçbirinin üstünde dondurma yazmıyor artık ama içeriğine baktığında "sütlü buz" diye geçiyor 😬😔 algida markasına örneğin içerik olarak benim bildiğim tek "gerçek dondurma" maraş usulü. O yüzden dikkat edin. 🌸
Onun da tadı hiç güzel değil ya :( hep tadı güzel olanların içeriği pis işte lanet olsun

Günaydın kızlarrr. 28 haftalık olduk♥️Bir kaç haftadır sol kasık ağrım var ama bebis yan yatıyor kafası solda olduğunu hissediyorum onun için baskı diye umuyorum. Bu sabah da alt bacaklarımda ağrı var🥹yaşayan var mı, öğleden sonra bi tahlil vereyim diyorum acaba enfeksiyon mudiye bir tedirgin oldum ama malum kaç gündür çok soğuk soğuklardan da olmuş olabilir🤷🏻‍♀️ sizler nasılsınız?
Bende bugün 28 haftayım canım aynı ağrı bende de var rapor verdi doktorum dinlen diye baskı oldukça uzan dedi çok ekran başındaydım bir de yolum uzaktı onlar tetikliyordu bence, laptop başında çok kalıyor musun bükük oturmaktan artıyor bu ağrılar

Onun da tadı hiç güzel değil ya :( hep tadı güzel olanların içeriği pis işte lanet olsun
Valla ben özellikle hamile kaldığımdan beri içeriği daha çok okur oldum. Mesela palm yağlı hiçbir şey yememeye özen gösteriyorum. Çünkü gerçekten çok zararlı. Haftasonu eşimle filedeydik ürünlerine bayılıyorum neye elimi atsam palm yağlı, eşime aynı serzenişte bulundum niye bütün güzel şeyler zararlı diye 😭🤣

Günaydın kızlar , ay sabaha karşı rüyamda bebeğimi gördüm baya kıllıydı bir garipsiyorum sonra diyorum bu çocuğu emzirmem lazım memişlerden kan geliyor. Sonra krem sürüyoruz falan iyi geliyo. Baya detaylı bir rüyaydı ahaha sonra bebeğim yüzü gözü açılıyo bir beğenmeye başlıyorum ama kocaman bebek bir kucak🤣🙈
İki gün önce bende rüyamda çok kıllı bir kız bebek doğurdum sırtında falan saç gibi kıllar vardı neden görürüz bilmem ki bir şey de izlemedim benzer, korkularımız mı ne 😂😂😂

Gecmisten günümüze bebise yatırım yapmışsın demek ki🥰 Ya aslında bence bebislerin bir yaratılış potansiyeli var. Yani zayıf olacak bebeğe naparsan yap bir yere kadar. Ya da iri bebekse iri oluyor işte. Tüm bebislerimiz sağlıkla gelsinler🙏🏻🙏🏻♥️
Bence de ya çok katılıyorum altına imzamı atarım :) ben mesela son kontrole giderken dedim çok düzensiz beslendim kesin zayıf kaldı çocuk diyordum aksine fazla almış. Ama annem bana hamileyken eziyetli bir hamilelik geçirmesine ve beslenmesine dikkat etmemesine rağmen ( bir de 8 aylıkken oruç tutmuş) 3,500 kilo doğmuşum. Yani kadın bir de düzgün yese ve stressiz geçirse 5 kilo filan olurmuşum herhalde. Dediğin gibi biraz genetik biraz dış faktörler. Kilo çok önemli değil belli bir standartta olması yeterli, Şuan hepimizin bebişleri yaşam sınırını da geçti çok şükür iyi olsunlar yeter.

Valla ben özellikle hamile kaldığımdan beri içeriği daha çok okur oldum. Mesela palm yağlı hiçbir şey yememeye özen gösteriyorum. Çünkü gerçekten çok zararlı. Haftasonu eşimle filedeydik ürünlerine bayılıyorum neye elimi atsam palm yağlı, eşime aynı serzenişte bulundum niye bütün güzel şeyler zararlı diye 😭🤣
Ya içeriğine bakıyorum da canım da çok çekiyorsa azıcık ucundan şey yapıyorum :D

Back